• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresiz hissediyorum.

Tiyatroda sesten rahatsız olması yaşına göre normal. Özellikle ilk gidişiyse.
Yalnız olaya gerçekçi bakmak istiyorum, maddi durumdan bahsetmişsiniz, bu işler maalesef parasız olmuyor. Ben devlet hastanelerinin yardım edebileceğine hiç inanmıyorum.
Yapabileceğiniz en en güzel şey Devlet bağımsız anaokullarının küçük yaş sınıfları oluyor, onlara yazdırmanız (günde 4 saat). İnternetten konuşma terapisinde yapılan egzersizleri öğrenebilirsiniz. Konuşmaya teşvik edici şeyler yapın ki bunların hepsine internetten ulaşabilirsiniz.
Eğer göz teması iyiyse, sosyalleşme de sorun yoksa, isteklerini işaret ile anlatabiliyorsa, konuşmayı halledersiniz.

Devlet hastanesinde yer yoksa eğer mutlaka bir şekilde borç harç maddi olanak yaratmalisiniz ve özele gitmelisiniz.

Devlet hastanesinde yer yoksa eğer mutlaka bir şekilde borç harç maddi olanak yaratmalisiniz ve özele gitmelisiniz.
Yalnız olaya gerçekçi bakmak istiyorum, maddi durumdan bahsetmişsiniz, bu işler maalesef parasız olmuyor. Ben devlet hastanelerinin yardım edebileceğine hiç inanmıyorum.
Yapabileceğiniz en en güzel şey Devlet bağımsız anaokullarının küçük yaş sınıfları oluyor, onlara yazdırmanız (günde 4 saat). İnternetten konuşma terapisinde yapılan egzersizleri öğrenebilirsiniz. Konuşmaya teşvik edici şeyler yapın ki bunların hepsine internetten ulaşabilirsiniz.
Eğer göz teması iyiyse, sosyalleşme de sorun yoksa, isteklerini işaret ile anlatabiliyorsa, konuşmayı halledersiniz.
Inşaallah teşekkürler yorumunuz için

Peki göz temasi kuruyormuydu komşusunuz oğlu nasildi oyun oynaması bağımsız mi hareket ediyordu
Erkek kardeşi vardı onunla oynuyordu bazen tek başına da takılıyordu, göz temasını hiç hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey yaşıtları baya baya konuşurken o çok anlamsız sesler çıkarıyordu tek tük basit kelimeler söylüyordu. Galiba 4 yaşındayken filan doğru düzgün konuşmaya başlamıştı. Ama dediğim gibi ailesi hiç umursamadı hatta çocuk konuşsun diye onunla konuşmaya bile çalışmazlardı çok ilgisiz olduklarından bir problemi var mıydı bilmiyorum

Erkek çocukları geç konuşur derler, tabii ki alınabilecek tüm tedbirleri alın, ama tamamen karamsar da olmayın. Benim çok tanıdığımın çocuğu bu şekilde, 4 yaşında daha yeni yeni konuşmaya başladı mesela
Inşallah dediginiz gibi olur inanin tek başıma çabalamak ayrı yoruyor

Hemen kötü düşünme.tv tablet tlf aşırı izleyen cocuklarda oluyor bu genelde otizmle es deger bulgular veriyor internetten digital babayi takip ediyorm geri dönüşler ayni sizin gibi hatta bir bayanin cocugu da konuşamıyormis isten geldiginde tv izleme hosumuza gitti bizde dinleniyorduk o tv tlf izlerken ama cocuk geriye dogru ilerlemeye baslamis dr tlf tablet tv yasak demis hemen duzelmede beklemeyin demis dr 1 ay tv tablet maruz kalsa bile toparlanması 4 aydan fazla sürüyormuş suan bizde anne evindeyiz tv hep acik burdada artik adina dönmüyor bakmiyor cocugum. resmen beyin yiyor bu aletler gelişim caginda cok tehlikeli iyo olacak inanin arsd 2 yaşındayken oglunu krese verdi 5 ay oldu daha yeni konusiyor dedi oda tekli kelime dr 3 yasina kdr bekleyin demis
Abisi hastanede yatmıştı bir süre o zaman tv çok maruz kaldi şuan tamamen kapadim umarim yazdığınız gibi olur teşekkürler

• Beğen
Reactions: Cac
Erkek kardeşi vardı onunla oynuyordu bazen tek başına da takılıyordu, göz temasını hiç hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey yaşıtları baya baya konuşurken o çok anlamsız sesler çıkarıyordu tek tük basit kelimeler söylüyordu. Galiba 4 yaşındayken filan doğru düzgün konuşmaya başlamıştı. Ama dediğim gibi ailesi hiç umursamadı hatta çocuk konuşsun diye onunla konuşmaya bile çalışmazlardı çok ilgisiz olduklarından bir problemi var mıydı bilmiyorum
Allah tarafından düzelmiş o zaman umarım benim oglumda konuşur gerçekten çok üzülüyorum):

Allah tarafından düzelmiş o zaman umarım benim oglumda konuşur gerçekten çok üzülüyorum):
İnşallah canım sen yine de ilgilen bol bol konuş profesyonel yardım almak içinde elinden geleni yap. Her çocuk aynı değil kimisi çok erken konuşuyor kimisi daha geç yeter ki sağlıklı olsun gerisi boş

Evet ilk defa gitmiştik direk kulaklarını kapadi. Sosyalleşmesi şuan iyi başta hiç yoktu.

Anaokuluna başlatma şansınız var mı? Orada daha ney gözlemlenir..
aynen katılıyorum. kızkardeşimin oğluda konuşmuyordu komut filan algılıyordu tabi. kreşe gitmeye başlayınca epey bir düzeldi tabi buda bir süreç kreşe başladığı ilk gün mucize yaşanmadı. alışma süreci vs biraz zor oldu ama şimdi yaşıtlarına yakın konuşma becerisi

Merhaba. Kuzenimin ogluna da ayni sebeplerden dolayi otizm teshisi koydu bir doktor. Aile cok üzüldü panikledi. Birkac ay sonra cocugu krese yazdirdilar ve cocugun icindeki cevher ortaya çıktı. Otistik falan degilmis çocuk. Sizinkide oyledir insallah.

Bir de siz onun annesi oldugunuz icin bık dese ne demek istedigini anlayip ihtiyacini giderirsiniz. Ama kres gibi bir ortama girdigi zaman derdini anlatabilmek konusmaya yonelebilir.

aynen katılıyorum. kızkardeşimin oğluda konuşmuyordu komut filan algılıyordu tabi. kreşe gitmeye başlayınca epey bir düzeldi tabi buda bir süreç kreşe başladığı ilk gün mucize yaşanmadı. alışma süreci vs biraz zor oldu ama şimdi yaşıtlarına yakın konuşma becerisi

Evet düzelmesi de hızlanır, gerçekten bir problem varsa da öğretmen daha iyi gözlemler diye düşündüm ben de..

Benim kardesim 3 yasina kadar konusmadi her seyi beden diliyle anlatmaya calisiyordu anlasilamayinca sinirlenip kafasini yerlere vuruyordu ben de kucuktum o zaman otizim mi var falan diye konusurlardi akrabalarimiz annemler doktora goturdu ama dpktor otizim yo dedi sonra kardesim direkt cumle kurarak istanbul turkcesiyle konusmaya basladi biz şok olduk bi anda gelisti bunlar sanki hafizasinda tum kelimeleri toparlamis da oyle konusmus gibiydi cok guzel akici konusur ve farkli cumleler kurardi su anda da ayni hitabet falan harika😍 umarim sizinki de boyle olur🤲

Özelden ziyade üniversite hastanesinde acil takibe başlanmalı.
Siz yada biz otizm desek yada demesek bir şey değiştirmez.

Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir oğlum var. Geçen sene mart ayında ikili cümle kuramadığı için çocuk psikiyatrisine götürdüm. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gösterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini çekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan çıkarttı Oğlum bizim çıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği için. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kaç ay oglunuzu gözlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan çıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor göz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Söylenen her şeyi anlıyor iki cümle kurmasa da, tekli cümleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan göz temasi kuran bir çocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora götürdüm. O doktorda çocuğumda birşey olmadığını söyledi göz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cümle kurma yok sadece bir kaç kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela geçen hafta bir tiyatroya götürdüm oğlumu bir süre izledi sonra sesten kulaklarini kapadı çıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile çok söylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum özele gücüm yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum çocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi çaresiz hissediyorum, yetersiz 😔

Lütfen kendinizi çaresiz hissetmeyin.. Elinizden geleni yapıyorsunuz emınım Kı.. Benım oğlum da 2.5 yasında hala daha en fazla 5 kelımemız var.. Dil terapisti alıyoruz şu an.. Iletısım sadece konuşmak degıldır bizler bıle vücut dilimizle çoğu şeyi anlatrz.. Iletısım sözlü ve sözsüz olarak bir bütündür.. Her konusamayan çocuk otızm demek de yanlış, konuşup otızm belirtileri gösteren cocuga otızm degıldır demek de yanlış..

Şahsi fikrim rehabilitasyon dan önce dil terapisti aldırmanız.. Aradaki farkı bir ayda göreceksiniz emınım ki.. Maddi durum demişsiniz ki haklısınız da.. Dil terapisti seansı şu an çok pahalı.. İnşallah gidebilme şansınız olur.. Biz Anadolu yakasında Bi terapıstde gıdıorz.. Istanbuldaysanz tavsiye edebilirim🤗

Oyuncaklara dalması falan ekstra bi durum ama arkadaşımın kızı 3 yaşında hiç konuşamıyordu.
Konuşma terapisine gittiler çözüm olmadı en son kreşe yazdırdılar 2 ayda bülbül gibi şakımaya başladı.
Bence siz de yaşıtlarıyla görüşmesini sağlasanız iyi olur🙆🏻‍♀️

Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir oğlum var. Geçen sene mart ayında ikili cümle kuramadığı için çocuk psikiyatrisine götürdüm. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gösterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini çekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan çıkarttı Oğlum bizim çıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği için. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kaç ay oglunuzu gözlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan çıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor göz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Söylenen her şeyi anlıyor iki cümle kurmasa da, tekli cümleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan göz temasi kuran bir çocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora götürdüm. O doktorda çocuğumda birşey olmadığını söyledi göz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cümle kurma yok sadece bir kaç kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela geçen hafta bir tiyatroya götürdüm oğlumu bir süre izledi sonra sesten kulaklarini kapadı çıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile çok söylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum özele gücüm yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum çocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi çaresiz hissediyorum, yetersiz 😔
Eğer orizm teşhisi netleşirse. GAİTA NAKLİ konusunu ve probiyotiklerin bu konudaki faydalarını mutlaka araştırın.

Back
X