- 2 Aralık 2021
- 238
- 345
- 33
Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir oğlum var. Geçen sene mart ayında ikili cümle kuramadığı için çocuk psikiyatrisine götürdüm. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gösterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini çekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan çıkarttı Oğlum bizim çıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği için. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kaç ay oglunuzu gözlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan çıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor göz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Söylenen her şeyi anlıyor iki cümle kurmasa da, tekli cümleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan göz temasi kuran bir çocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora götürdüm. O doktorda çocuğumda birşey olmadığını söyledi göz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cümle kurma yok sadece bir kaç kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela geçen hafta bir tiyatroya götürdüm oğlumu bir süre izledi sonra sesten kulaklarini kapadı çıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile çok söylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum özele gücüm yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum çocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi çaresiz hissediyorum, yetersiz
Ablacım bir an önce hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birçok belediyenin çok kapsamlı ücretsiz hizmeti de oluyor görüyor duyuyoruz. Belediyeye veya valiliğe gidin, anlatın, ne yapabiliriz diye, mutlaka size bir yol gösteren çıkar, mutlaka sizi yönlendirirler diye ben umut ediyorum