Dün Çapada aşılama yapıldı. Benim için dua edin, inanın ben hepimiz için ediyorum. Geçtiğimiz ay yumurtam olgunlaşmadan kendiliğinden çatladığı için 1. aşılama hakkımı kullanamadan kaybettim. Bu ay çok şükür yeteri kadar büyüdü ve aşılama yapıldı. Eğer tutmazsa tüp bebek tedavisine geçilecekmiş fakat sıra 7-8 ay sonra ancak gelir dedi sekreter hanım. İnşallah beklemeye gerek kalmaz..
Tedaviye yeni başlayacaklar için; ne yazık ki rapor şıp diye çıkmıyor. Bir sürü gerçekten gerekli prosedürden geçiliyor ama inanın hiçbiri boşuna değil. Sabretmek gerekiyor.Benim Hsg sonucumda rahmimin yarım olduğu ortaya çıktı. Yıkıldım.. Emin olmak için laparoskobik histereskopi yapıldı. Hsg sonucu ispatlanmış oldu,rahmim yarım. Ikı defa aşılama denemeye ve sonra tüp beben tedavisine karar verildi. Bir senede ancak bu noktaya gelebildim. Benden size ufak bir hatırlatma; Süreç uzun olduğu için tedavi hakkında konuşacağınız kişileri iyi seçin, size hala çocuğunuz olmadığını, tedavinin başarısız olduğunu ima edebilecek kimseleri etrafınızda tutmayın. İnanın birinin geçtiğiniz tahlil,tedavi,sabır dönemi hakkında fikri bile olmadan "bilmem kim şurada yaptırmış olmuş, sende gitsene oraya" demesi bir anda o kişiyi hayatınızdan silmenizle sonuçlanabilir. Ne yazık ki benim etrafımda "ne duruyorsunuz gidip tüp bebek yaptırsanıza" diyen insanlar var. Söylemesi ne kadar kolay geliyor onlara...