• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çapa tıp fakültesi- infertilite kliniğinde aşılama -tüp yaptıranlar.. Buyrunn...

Evrakları toplayıp verdik çok şükür, adetin 3. Günü gel dediler. Tahminen 10 gün sonra ilaç tedavisi başlayacak yani. Gerçi hap mı iğne mi hic bir şey söylemediler.. Pek açıklama yapmamaları kötü ama hiç olmassa ne yaptıklarını iyi biliyorlar.. Hayırlısı.. Çapada devam edecegim yani..

Inşallah sende hayırlı sonuclar alırsın canım. Kolay geçti mi bari?
Hayırlı olsun canım evet kolay geçti şimdi tahlil günümü bekliyorum

Merhaba,

Benim tedavim Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde başladı. Nedeni belirlenemeyen infertilite teşhisi kondu. 4 Aralıkta ilk aşılamam yapıldı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta 2. aşılamam yapılacak. Bunda da tutmazsa dosyamı vereceklermiş ve istediğim yerde tüp bebek tedavisine başlayabilirmişim. Çapa ve Süleymaniye (Semiha Şakir) Hastanelerini düşünüyorum. Hangi hastaneyi önerirsiniz.
Bu hastanelerde tedavi başlangıcı için hangi evraklar ve şartlar gerekmekte.
Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde tüp bebek için 3 yıllık evli olmak gerekiyormuş sanırım; Süleymaniye hastanesi için de aynı şart gerekli mi? 28 Nisan 2013 tarihinde evlendim.
Bir de tüp bebek için ne kadar sonraya gün veriyorlar.
Sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim.
Çok teşekkür ederim, Allah herkesin gönlüne göre verir İnşallah....

Merhaba,

Benim tedavim Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde başladı. Nedeni belirlenemeyen infertilite teşhisi kondu. 4 Aralıkta ilk aşılamam yapıldı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta 2. aşılamam yapılacak. Bunda da tutmazsa dosyamı vereceklermiş ve istediğim yerde tüp bebek tedavisine başlayabilirmişim. Çapa ve Süleymaniye (Semiha Şakir) Hastanelerini düşünüyorum. Hangi hastaneyi önerirsiniz.
Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde tüp bebek için 3 yıllık evli olmak gerekiyormuş sanırım; Süleymaniye hastanesi için de aynı şart gerekli mi? 28 Nisan 2013 tarihinde evlendim.
Bildiğim kadarıyla tüp bebek için 3 yıl evli olmak şartı var
23 yaşını doldurmuş olmak 39 yaşını geçmemiş olmak gerek
900 prim gününü doldurmuş olmak
90 gündür aktif çalışıyor olmak şartı var
Ben İstanbul Anadolu yakasındayım tüp bebek raporu almak için üniversite hastanesinden randevu alman gerek bizim buradaki hastane 2 ay sonrasına gün veriyor.

Ben İstanbul Anadolu yakasındayım tüp bebek raporu almak için üniversite hastanesinden randevu alman gerek bizim buradaki hastane 2 ay sonrasına gün veriyor.
En önemlisi de sgk anlaşmalı olan tedavi denediğiniz hastaneden 2 defa aşılama ya da yardımcı üreme denediğini ama tutmadığını gösteren rapor ya da belge alman şart.
3 yıl beklemeden rapor alabilmen için eşinim sperm değerlerinin düşük kadınında tüplerle ilgili sorunu olması gerek
Rapor’da Mutlaka Olması Gerekenler

• Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
• TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
• Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
• Tanı; açıkça yazılmalıdır,
• Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
• Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
• Kacıncı kez deneme yapıldığı raporda belirtilmelidir.
Kullanılacak ilaçların etken maddeleri günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
• Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
• Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,
• En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,

Gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının belirtilmesi gerekmektedir.

En önemlisi de sgk anlaşmalı olan tedavi denediğiniz hastaneden 2 defa aşılama ya da yardımcı üreme denediğini ama tutmadığını gösteren rapor ya da belge alman şart.
3 yıl beklemeden rapor alabilmen için eşinim sperm değerlerinin düşük kadınında tüplerle ilgili sorunu olması gerek
Rapor’da Mutlaka Olması Gerekenler

• Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
• TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
• Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
• Tanı; açıkça yazılmalıdır,
• Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
• Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
• Kacıncı kez deneme yapıldığı raporda belirtilmelidir.
Kullanılacak ilaçların etken maddeleri günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
• Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
• Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,
• En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,

Gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının belirtilmesi gerekmektedir.

FSH, LH, E2 (adetin 2. ya da 3. günü), TSH, PRL ile gerekirse DHEAS, Total-Testosteron hormon testleri
Hsg ya da hiteroskopi
HIV, Hbs Ag, Anti-HCV
Kan grubu
Rubella IgG
aPTT, PTT, INR, Protein S ve Protein C
Tam kan sayımı hemograM

İdrar testi

ERKEK İÇİN

Semen analizi (Spermiogram)
HIV, Hbs Ag, Anti-HCV
Kan grubu
İhtiyaç halinde, FSH, LH, T-Testosteron, PRL
Özellikle sperm testinde düşük olan baba adaylarında mevcut bir “varikosel” durumunu değerlendirmek için ürolojik muayene uygulanmaktadır. Ürolojik incelemeler kısırlık tedavileri konusunda uzman bir ürolog tarafından yapılmaktadır.

Gerekirse genetik inceleme (Kromozom analizi):

“Azospermi” ismi verilen semen içinde hiç spermin saptanamaması durumlarında baba adaylarında genetik incelemelerin yapılmasında yarar vardır.

Merhaba,

Merhaba bende tüp bebeğe bu ay karar verip sadece nasıl bir hastane diye bakmak için semiha Şakire gittim ama ağlayarak çıktım gidip görmekte fayda var ama ben tavsiye etmiyorum

Merhaba bende capaya başvurmayı dusunuyorum doktorlar ve çalışanlar hakkında bilgi alabilirmiyim özellikle tüp bebek yaptıranlar veya hastaneden olumlu sonuç alan varmi

Merhaba bende tüp bebeğe bu ay karar verip sadece nasıl bir hastane diye bakmak için semiha Şakire gittim ama ağlayarak çıktım gidip görmekte fayda var ama ben tavsiye etmiyorum

Merhaba,

Bende iki hastane arasında kalmıştım. Kanuni Sultan Süleyman HAstanesinde çalışan arkadaşım Çapa'ya git, Semiha Şakir'i boş ver dedi. Çapa'da 7-8 ay sonrasına gün veriyorlarmış ama ben yine de Çapa'ya karar verdim. Zaten 3 hakkımız var, o da ortalamanın altında bir hastane olmamalı diye düşünüyorum.
Tüp bebek yaptıran olumlu-olumsuz netice almış arkadaşlarımız bize hastane konusunda yardım ederlerse sevinirim.

="arzukiziltepe, post: 44707068, member: 727414"]Merhaba,

Bende iki hastane arasında kalmıştım. Kanuni Sultan Süleyman HAstanesinde çalışan arkadaşım Çapa'ya git, Semiha Şakir'i boş ver dedi. Çapa'da 7-8 ay sonrasına gün veriyorlarmış ama ben yine de Çapa'ya karar verdim. Zaten 3 hakkımız var, o da ortalamanın altında bir hastane olmamalı diye düşünüyorum.
Tüp bebek yaptıran olumlu-olumsuz netice almış arkadaşlarımız bize hastane konusunda yardım ederlerse sevinirim.[/QUOTE]
Capayi bu konuda bnde çok duydum ama yanıt alamadım ordan amerikan hastanesinde doktora raporlarimi tahlillerimi gösterdim tüp bebeklik bi durum yok dedi bakalım aşılamaya devam edicez nasip Allah kimseye aratmasin hepimize kısa zamanda versin rabbim

="arzukiziltepe, post: 44707068, member: 727414"]Merhaba,

Tüp bebek yaptıran olumlu-olumsuz netice almış arkadaşlarımız bize hastane konusunda yardım ederlerse sevinirim.
Capayi bu konuda bnde çok duydum ama yanıt alamadım ordan amerikan hastanesinde doktora raporlarimi tahlillerimi gösterdim tüp bebeklik bi durum yok dedi bakalım aşılamaya devam edicez nasip Allah kimseye aratmasin hepimize kısa zamanda versin rabbim[/QUOTE]

Benim takiplerim Kanuni de decal editor ve hekim, benim tüp bebeğe kalmadan hamile kalacağımı düşündüklerini söyledi ama 2.asilamam yapildi. Sonucu bekliyoruz ama kendimi de çok heveslendirmek istemiyorum.

Hanımlar benim hsg ahm ve vajinal usg çektirmem gerek bunun için çapaya gitmeyi düşünüyorum ama infertilite diye bir bölüm var ordanmı randevu almalıyım acaba bu testleri orada yapıyorlarmı acaba lütfen cevab verirseniz çok sevinirim.

Hanımlar benim hsg ahm ve vajinal usg çektirmem gerek bunun için çapaya gitmeyi düşünüyorum ama infertilite diye bir bölüm var ordanmı randevu almalıyım acaba bu testleri orada yapıyorlarmı acaba lütfen cevab verirseniz çok sevinirim.
Merhaba Hsg ve vajinal usg yi bilmiyorum ama ahm dediğin eğer amh sa çapada yapılmıyor 3 senedir ben hasekiden kadın doğım drundan randevu alıp orada yaptırmıştım diğerlerini bilemilemiyorum yapıyorlar mı canım

Merhaba Hsg ve vajinal usg yi bilmiyorum ama ahm dediğin eğer amh sa çapada yapılmıyor 3 senedir ben hasekiden kadın doğım drundan randevu alıp orada yaptırmıştım diğerlerini bilemilemiyorum yapıyorlar mı canım
Amh evet pardon yanls yazmisim. Hasekiden hsg ve usg yapiyorlarmi peki yoksa sadece amh mi yapiyorlar

Amh evet pardon yanls yazmisim. Hasekiden hsg ve usg yapiyorlarmi peki yoksa sadece amh mi yapiyorlar
Ben hsg yi dışarıda yaptırmıştım usg de istemediler benden ama amhı kadın doğumcuya söyledim yazdırdım hemen belki hsg de yapılıyordur onu gittiğinde sorabilirsin yada istersen ben yarın anneannemi hasekiye götürcem senin için sorabilirim canım

Ben hsg yi dışarıda yaptırmıştım usg de istemediler benden ama amhı kadın doğumcuya söyledim yazdırdım hemen belki hsg de yapılıyordur onu gittiğinde sorabilirsin yada istersen ben yarın anneannemi hasekiye götürcem senin için sorabilirim canım
Yaaa sahidenmi inan oyle makbule gecerki sorarsan cok sevinirim hsg amh usg yapiliyormu diye sorarsan. :KK28:Bu arada cok gecmis olsun annen icin yarin yazmani bekliycem gun icindw calistigim icin hastaneleri arayip soramiyorum aksam oluncada mesai icinde arayin diyorlar internettede yeterli bilgi yok maalesef :(

Yaaa sahidenmi inan oyle makbule gecerki sorarsan cok sevinirim hsg amh usg yapiliyormu diye sorarsan. :KK28:Bu arada cok gecmis olsun annen icin yarin yazmani bekliycem gun icindw calistigim icin hastaneleri arayip soramiyorum aksam oluncada mesai icinde arayin diyorlar internettede yeterli bilgi yok maalesef :KK43:
Tamam ben yarın sorarım o zaman akşamda yazarım sana hastaneden sonra işimiz var biraz geç gelebilirim merak etme yani geç yazarsam unuttum sanma telefonuma hatırlatma yaptım unutmamak için

Mangetsu Mangetsu canım merhaba ben sordum bugün sadece amh a bakıyorlarmış diğerlerini yapmıyorlar ben hsg mi daha önce fındıkzade de bir görüntüleme merkezinde çektirmiştim istersen sende araştır

Back