Takibinde olduğum kadın doğum doktorum 11. Haftada fetal dna testi önerdi yaptırdık ve sonuç temizdi ilerleyen haftalarda ayrıntılı ultrasonda bir dizi anomali görülünce yine aynı doktor amniyosentez yaptırsak da sonucun büyük olasılıkla değişmeyeceğini söyledi ve bebeğin genetik değil metabolik bir hastalığı olduğu ihtimali üzerinde durdu doktoruma güveniyordum ama başka doktorlardan da fikir aldım ve imkanın varsa wes testi yaptır dediler iyi ki de dediler ben de imkanlarımı zorlayıp wes testini yaptırdım ve sonuçta bebeğimin hem genetik hem de metabolik hastalığının olduğunu öğrendim şehir hastanesinde yaptırdığım amniyosentez sonucum temiz geldi yani kısaca wes denen testi yaptırmasaydım gerçeği öğrenemeyecektim telaşlandırmak için söylemiyorum doktorunuzla görüşün hatta başka doktorlarla da görüşün araştırma yapmak farklı görüşlere başvurmak en doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır tüm bunların ötesinde sonuçlar testler ne olursa olsun en kötüsü bile olsa benim gebeliği sonlandırmak gibi bir düşüncem yok derseniz bunları yaptırmanın hiçbir anlamı yok rahat olun ve gebeliğinizin tadını çıkarın