canımı sikan velim

Kişisel temizlik zaten anlatılıyor,neyi nasıl ve neden yapmaları gerektiği.. Özbakım becerileri kazanımı veriliyor çocuklara ama burada biz öğretmenlerin anlatmak istediği şu; öğretmen çocuğa anlatır,açıklar çocuk yapabildiği kadar yapar ama öğretmen asla çocuğun kişisel temizliğini yapmaz,çocuk yapamadığında da öğretmen sorumlu tutulamaz..Öğretmenler velilerin parayla tuttuğu bakıcıları değil böyle taleplerde bulunamazlar hadlerini bilmeliler,duracakları yeri bilmeliler.

bende anasınıfı öğretmenlerine bakıcı muamelesi yapılmasına şaşırıyorum,
burnu aktığında tabiki silinir, hastaysa ihtiyacı durumunda tabiki ilgilenilir,
yeri geldiğinde acil durumlarda üstüde değiştirilir,
çocukları sevmeyen bir kişi anasınıfı öğretmenliği yapmakta zorlanır diye düşünüyorum.
ancak bir anne o yaştaki bir çocuğa en azından ıslak mendille silmeyi öğretebilir,
üstelik 2-3 gün içinde halledilebilir bir durum,
öğretmen arkadaşımda sınıfta temizlikle ilgili genel kuralları ve nasıl yapılması gerektiğini anlatır,
anlatıyordur da mutlaka,
ama hiç bir veli anasınıfı öğretmenine bakıcı muamelesi yapamaz,
kreşler bu yüzden var, orda 10 öğrenciye ( her ihtiyacı ve bakımıyla ilgilenmesi için ) 1 bakıcı düşer,
öğrenci sayısı 11 olduğunda 2. bakıcı sınıfta olmak zorundadır.
meb yönetmeliğinde böyle bir kural yok, öğretmen eğitim-öğretimden ve müfredattan sorumludur,
sınıftaki veya okuldaki yardımcı kişi sınıfın, lavaboların temizliğinden, varsa öğle yemeği vs gibi şeylerden sorumludur,
çocuk anasınıfında kendi başına kişisel temizliğini halledemiyorsa kreşe gitmelidir ki orası da 5-6 yaş grubunu almaktadır...

diyelim ki çocuk bi anda fenalaştı kustu.öğretmen banane diyip akşama kadar öyle mi kalacak

iyiki kreşteki öğretmenlerimiz sizin gibi düşünen birileri değil.çok şükür.

başka söze gerek yok.zaten size bu iş ilgi alanınız diyende yok.aşırı asabiyet herkese zarar

Öncelikle haddini bileceksin benim öğretmenliğim ve kişiliğim senin ağzına sakız olamaz.

Özel kreşten bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla ordaki öğretmenleriniz zaten benim gibi olamaz zira onlar lise mezunu, pedagojiden bi haber, üç kuruş paraya çalıştırılan ve lisede çocuk gelişimi okudu diye öğretmenin diye avunan insanlar.

Çocuğunuzu; eğitimden,pedagojiden,sınıf yönetimden ve daha birçok şeyden bi haber olan insanlara emanet edin ama poposu temizlensin önemli değil..Haklısınız..

Çok güzel demişsiniz fakat gözden kaçırdığınız bir nokta olmuş. Ben zaten yazımda önceden bu konuya tedbir alınsın gerekirse yapmayan öğrenci veliye izah edilsin ve alınmasın dedim.aldıktan sonra çocuğu akşama kadar altı kakali bırakmak hangi vicdana hangi öğretmenlik duygusuna hangi anneliğe sığar?ya da formasyon kitaplarının hangisinde yazar.?başta cozeceklerdi bu meseleyi.

saçmalığın daniskası siz zaten toplantılarda bunu belirtmişsiniz belirtmeseniz dahi o yaşta bir çocuğun bilmesi gerekir temizliği yıkamıyorsa bile ıslak medille öğretir veli yine öğretir en azından tam öğrenene kadar bence siz popusunu temizlemek zorunda değilsiniz asla.

Çocuğun kakalı kalmaması için anne evde öğretecek..ve sorun kalmayacak.

Tekrar ediyorum çocuğun poposunun ne durumda olduğu öğretmeni bağlamaz.Orada tek bir çocuk yok en az 15 çocuk var. 15 çocuğun poposunun ne durumda olduğunu,temizligini öğretmen düşünürse bu insan işini nasıl yapacak? Ve öğrenci sayısı 30-35 olan anasınıfları var.

Öyle bir bahsetmişsin ki hangi vicdana sigar diye;sanki çocuk altına yaptı ya da kustu öyle akşama kadar bekletildi,ya da ateşler içinde yaniyo,düştü bayıldı öğretmen de banane dedi.

Bi sapla samanı karıştırmayın ya..

Ay sıkıldım baydınız ruhumu..

Hic caninizi sikmayin. Velilerin bazilari ogretmeni dadi gibi goruyor. Coookkk var bunlardan. Allahtan 30 velimden 1 i boyle 4 yildir kafayi yedirdi bana.

1. Sinifken tenefuse cikmayin terlerini silin tuvalete giderken sizde gidin( nasil ders isleyeceksem her biriyle wc ye gidip) daha bir suru sey. Tabi disiplinimi gorunce bu sefer dusman oldu. Ugrasip duruyor kendi kendine...

Takipta uzulmeyin malesef ki bazi veliler neyi neden yaptigimizi anlamiyor sanki kafamiza gore takiliyoruz .

Her seferinde arayin annesini sonunda cocuga yapmasi gerekeni ogretecektir

Çocuğun mahremiyeti icin çocuktan izin almanız şart. Bu senin özel bölgen silmem için izin verir misiniz diyecek.bunu öğretmen bilir zaten yonlendirir
Sizce bu dogru mu?
Cocuk o yani yaklasan kisinin niyetini nereden bilecek oradaki yrd kadinlardan biri ya sapiksa ya da cocuga bi baskasi bu sekilde yaklasip kotu seyler yapsa???

Ya ogretmen cocukla tuvalette ilgilenirken sinifta diger ogrencilerin basina ciddi bir sey gelse. Oyuncagi agzina aldigi icin nefessiz kalsa arkadasi itip kolunu kirsa bu ogretmene senin sinifta olman gerekiyordu. Tuvalete gidip cocuklari yanlz birakman buyuk ihmal deseler. Ki derler? Neler olur...

Parmaklarını boşa yorma arkadaşım zamane velisine anlatamazsın..

Dünya onların bebelerinin etrafında dönüyor.
Aman onun bebesine bir şey olmasın da kalanlar hiç umurlarında olmaz.

Siz sıkılarak mi öğretmenlik yapıyorsunuz komisksiniz....bencillik hat safha bir de eksik okuyup yorum yapmasanız. ...yazıyı açan kişi akşama kadar beklesin demedi mi ruhunuz sıkılmaya devam etsin.anasinifindan sorumlu idareciyim sanırım kuralları biliyorum iyi bayilmalar

Yazıları eksik okuyup yorum yapmamanizi tavsiye ediyorum

size emanet olmasindansa onlara emanet olmasi daha guven verici

Anneler pek kabul etmemisler ama anaokuluna baslayacak kadar buyumus cocuk bir sekilde kendini temizleyebilir. Yeter ki annesi ogretsin. Aslinda cocuklariniza guvenseniz neleri kendi baslarina yaptiklarina sasarsiniz. Bi zahmet zaman ayirin cocuklariniza. Amaaan seni mi beklicem burda deyip kendiniz temizlemeyin. Bazi anneler cocuklariyla ugrasmak istemedikleri icim topu baskasina atiyor.
Burda da ogretmenden bunu beklemis veli. Biliyor ki ogretmen bir temizler iki temizler ucuncuye ogretir.

Aynı şeyi farklı bir üyeye daha söylemiştim.Sana da söyleyeyim; öğretmenliğim senin de ağzına sakız olamaz. Ne olduğun umrumda bile değil oturduğun yerden benim mesleğimi nasıl yaptığımı sorgulayamazsın. Haddini aşmayacaksın.

Anasınıfında idarecisin ve evet kuralları bilmiyorsun ne yazık ki..Geçmiş olsun..

size emanet olmasindansa onlara emanet olmasi daha guven verici

Evet bence de onlarda olsun..Sizin kriteriniz kaka. O yüzden lütfen öyle yerlerde olsun çocuğunuz. Yoksa benim gibi bir öğretmende pişik filan olur çocuk allah korusun.

Hele böyle sapıkça bir devirde velinin bu isteğini çok şaşırtıcı ve iddialı buldum. Vay be ne cesaret... 13 aylık oğlumu kimsenin kucağına vermiyorum
kaldı ki kızın tuvalet eğitimini ailesi vermeli. Güzelce öğretmek çok mu zor gelmiş. 1 haftalık iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…