- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Diyen vardır muhakkak. Ben 8 yaşında çocuğunu hala emziren anne gördüm,hiç şaşırmam yani duysam.
Tabiki öğretmenin görevi değil bunda zaten mutabıkız ama anlatılabilir çocuklara böyle yapmalısınız,ellerinizi yıkamalısınız vs diyerek ders gibi zira evde yediremediğim yemekler,içiremediğim şuruplar okulda gayet yenilip/içilebiliyor. Öğretmen anlatınca cidden çocuklar daha kolay öğreniyor,kendi adıma gözlemlediğim bu. Benim kızım önüne 50 çeşit yemek gelse ,bu neymiş,şununda tadına bakayım demeyen ve asla bilmediği şeyi yemeyen,yemediği için asla onu sevip sevemeyeceğini bilemediğim bir çocuktu inanın. Şu an okulda kapuska bile yiyor. Öğretmeni öyle güzel eğitti ki bu konuda kızımı hakkını ödeyemem. Tuvalet konusunda da inanın evde kendi silmek istemiyordu ,okulda alıştı,şimdi beni sokmuyor yanına,anne tuvalette durulmaz başkası varken diyor. Kendi işini görüyor olabildiği kadarıyla tabi. Okulda sık sık anlatılıyor bunlar çünkü. 4 yaş grubu olmalarına rağmen yapıyorlar/yapmaya çalışıyorlar.
Öğretmen yapmak zorunda değil tabiki buna katılıyorum ama anlatılabilir kişisel temizlik adı altında.
anaokulu ogretmenlerinin kati kuralci dusuncelerine sasirdim acikcasi.kucuk bir cocugun burnunun akmasi,burnunu karistirmasi,altina kacirmasi veya kisisel temizligini yardim alarak tamamlamasi bir ogretmen tarafindan kinanmamali.ayrica merak ettigim;cocugun alti islak veya kakali ,oradaki kimse bu duruma yani cocugun o aciz durumuna uzulmuyor mu? hadi uzulmeyi gectim de siz bu cocuklarla hic mi gonul bagi kurmuyorsunuz?hic mi sevmiyorsunuz?
Adı üstünde öğretmen, bakıcı değil.. Orada eğitim veriliyor.
Bu kadar katı olunur çünkü halen 'bakıyorsunuz' gibi bir düşünce içindeyse veliler bu kadar katı olunur.
Kimse kusurabakmasin biz üniversitede çocuk altı nasıl temizlenir eğitimi almadık ya da gece gündüz ders çalışarak üniversiteyi insanların çocuğunun kakasını temizlemek için okumadık. Üniversiteyi okuyup öğretmen olabilmek için maddi manevi bir sürü emek harcadık. Öğretmen olduktan sonra da, kafası kurnazliktan başka hiçbirşeye çalışmayan insanlar gelecek benim çocuğumun kakasini temizle diyecek ya da başkaları yapın ne olmuş siz anasınıfı öğretmenisiniz diyecek..
Bunu diyenler çok düşünüyor çocukların poposunu madem gelecek çocuk kakası temizleyecek..Böyle bir iş alanı yaratacak kendine.Hem vasıf kazanmış olurlar hem de çocuklar kakadan kurtulur..
Çocuğun mahremiyeti icin çocuktan izin almanız şart. Bu senin özel bölgen silmem için izin verir misiniz diyecek.bunu öğretmen bilir zaten yonlendirirPeki çocuğun mahremiyeti ne olacak ?
Bunca verilen mahrem eğitimi ne için veriliyor sizce ?
diyelim ki çocuk bi anda fenalaştı kustu.öğretmen banane diyip akşama kadar öyle mi kalacak
iyiki kreşteki öğretmenlerimiz sizin gibi düşünen birileri değil.çok şükür.
başka söze gerek yok.zaten size bu iş ilgi alanınız diyende yok.aşırı asabiyet herkese zarar
Çok güzel demişsiniz fakat gözden kaçırdığınız bir nokta olmuş. Ben zaten yazımda önceden bu konuya tedbir alınsın gerekirse yapmayan öğrenci veliye izah edilsin ve alınmasın dedim.aldıktan sonra çocuğu akşama kadar altı kakali bırakmak hangi vicdana hangi öğretmenlik duygusuna hangi anneliğe sığar?ya da formasyon kitaplarının hangisinde yazar.?başta cozeceklerdi bu meseleyi.Burada öğretmen gözüyle değil de tamamiyle anne-veli gözüyle yorum yapmışsınız. Anasınıfında çocuk tuvaletini yaptığı zaman çocuğun kişisel temizliğini yardımcı bayanlar da kesinlikle yapmak zorunda değil.
Hep söyleniyor bu; anaokulları çocukların bakım yeri değildir o yüzden de çocuğun bu tür bakımını gerektiren durumlar asla okulu bağlamaz. Velilerin önce bunu idrak etmeleri gerekiyor.
Yardımcı bayan sınıfın temizliğinden, tuvaletlerin temizliğinden,çocukların tuvalette yalnız kalmamasından,beslenme saatinde yemek dağıtımından vs.sorumludur.Görev tanımı budur.
Çocukların ince motor becerilerinin yeterli düzeyde olmaması ailesinden olmayan birinin çocuğun popo temizliğini yapmasi için geçerli bir neden değildir ve böyle bir sebeple hiç kimseden bu talep edilemez ve zorunluymuş gibi bir muamele yapılamaz.
Okulda öğretmen çocuklara özbakım becerilerini öğretir;el,yüz temizliği,tırnak temizliği,diş fırçalama alışkanlığı,görgü kurallarına uygun ve seçmeden düzenli yemek yeme davranışı vb kazandırır. Bunlar haricindeki özbakım becerisini kazandırmak aileye aittir,ha yok yapamaz beceremez derse aile o da ailenin sorunudur okulun değil..
Ailenin kazandırması gereken böyle bir davranışı kimse okula yükleyemez, yükleyen de gözümde hadsizin önde gideni olmuştur her zaman..
benden mi bahsediyorsunuzbunu ben de önerdim arkadaşa ama bilemiyorum pek işe yarayan bir öneri olarak görmedi sanırım.
saçmalığın daniskası siz zaten toplantılarda bunu belirtmişsiniz belirtmeseniz dahi o yaşta bir çocuğun bilmesi gerekir temizliği yıkamıyorsa bile ıslak medille öğretir veli yine öğretir en azından tam öğrenene kadar bence siz popusunu temizlemek zorunda değilsiniz asla.Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
Çok güzel demişsiniz fakat gözden kaçırdığınız bir nokta olmuş. Ben zaten yazımda önceden bu konuya tedbir alınsın gerekirse yapmayan öğrenci veliye izah edilsin ve alınmasın dedim.aldıktan sonra çocuğu akşama kadar altı kakali bırakmak hangi vicdana hangi öğretmenlik duygusuna hangi anneliğe sığar?ya da formasyon kitaplarının hangisinde yazar.?başta cozeceklerdi bu meseleyi.
Sizce bu dogru mu?Çocuğun mahremiyeti icin çocuktan izin almanız şart. Bu senin özel bölgen silmem için izin verir misiniz diyecek.bunu öğretmen bilir zaten yonlendirir
Sizce bu dogru mu?
Cocuk o yani yaklasan kisinin niyetini nereden bilecek oradaki yrd kadinlardan biri ya sapiksa ya da cocuga bi baskasi bu sekilde yaklasip kotu seyler yapsa???
Ya ogretmen cocukla tuvalette ilgilenirken sinifta diger ogrencilerin basina ciddi bir sey gelse. Oyuncagi agzina aldigi icin nefessiz kalsa arkadasi itip kolunu kirsa bu ogretmene senin sinifta olman gerekiyordu. Tuvalete gidip cocuklari yanlz birakman buyuk ihmal deseler. Ki derler? Neler olur...
Siz sıkılarak mi öğretmenlik yapıyorsunuz komisksiniz....bencillik hat safha bir de eksik okuyup yorum yapmasanız. ...yazıyı açan kişi akşama kadar beklesin demedi mi ruhunuz sıkılmaya devam etsin.anasinifindan sorumlu idareciyim sanırım kuralları biliyorum iyi bayilmalarÇocuğun kakalı kalmaması için anne evde öğretecek..ve sorun kalmayacak.
Tekrar ediyorum çocuğun poposunun ne durumda olduğu öğretmeni bağlamaz.Orada tek bir çocuk yok en az 15 çocuk var. 15 çocuğun poposunun ne durumda olduğunu,temizligini öğretmen düşünürse bu insan işini nasıl yapacak? Ve öğrenci sayısı 30-35 olan anasınıfları var.
Öyle bir bahsetmişsin ki hangi vicdana sigar diye;sanki çocuk altına yaptı ya da kustu öyle akşama kadar bekletildi,ya da ateşler içinde yaniyo,düştü bayıldı öğretmen de banane dedi.
Bi sapla samanı karıştırmayın ya..
Ay sıkıldım baydınız ruhumu..
Yazıları eksik okuyup yorum yapmamanizi tavsiye ediyorumSizce bu dogru mu?
Cocuk o yani yaklasan kisinin niyetini nereden bilecek oradaki yrd kadinlardan biri ya sapiksa ya da cocuga bi baskasi bu sekilde yaklasip kotu seyler yapsa???
Ya ogretmen cocukla tuvalette ilgilenirken sinifta diger ogrencilerin basina ciddi bir sey gelse. Oyuncagi agzina aldigi icin nefessiz kalsa arkadasi itip kolunu kirsa bu ogretmene senin sinifta olman gerekiyordu. Tuvalete gidip cocuklari yanlz birakman buyuk ihmal deseler. Ki derler? Neler olur...
size emanet olmasindansa onlara emanet olmasi daha guven vericiÖncelikle haddini bileceksin benim öğretmenliğim ve kişiliğim senin ağzına sakız olamaz.
Özel kreşten bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla ordaki öğretmenleriniz zaten benim gibi olamaz zira onlar lise mezunu, pedagojiden bi haber, üç kuruş paraya çalıştırılan ve lisede çocuk gelişimi okudu diye öğretmenin diye avunan insanlar.
Çocuğunuzu; eğitimden,pedagojiden,sınıf yönetimden ve daha birçok şeyden bi haber olan insanlara emanet edin ama poposu temizlensin önemli değil..Haklısınız..
Siz sıkılarak mi öğretmenlik yapıyorsunuz komisksiniz....bencillik hat safha bir de eksik okuyup yorum yapmasanız. ...yazıyı açan kişi akşama kadar beklesin demedi mi ruhunuz sıkılmaya devam etsin.anasinifindan sorumlu idareciyim sanırım kuralları biliyorum iyi bayilmalar
size emanet olmasindansa onlara emanet olmasi daha guven verici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?