canımı sikan velim

Benzer durumla bende karşılaşmıştım çok can sıkıcı hatta o gün ağlaya ağlaya eve gitmiştim o yüz ifadeleri o söyleme şekilleri sanki evlerinde yardımcıyız. Bende demiştim öğretmeniz lazım seneye okula başlıcak nasıl olcak dediğimde ben evde oğluma bez takıyorum demişti ben şok tabi. Bu tarz veliler evde de uğraşamıyor çocuklarıyla öğretmenede yapmaya zorunlusın gibi davranıyorlar yazık o çocuklara. Tüm sene çekiceksiniz o bayanı muhtemelen Allah yardımcınız olsun.

Çocuktan çocuğa değişir bence; bnm oğlum 22aylık ben altını silerken o da Bi ıslak mendil alıp elinin yetiştiği yere kadar mendili sürer, yani Bi çabası var . Ve ben aman bulaştırırsın, aman yapamazsın demem, o uğraştıktan sonra temizler bezlerim. Velhasıl anne ve Bebek'le çocukla alakalı bence.

Ama konu da ki beş yaşında bir çocuk bence yapabilmeli.

4 yaşından beri oğlum alafranga tuvalette kendi kendini yıkıyor, çok da temiz bir çocuk... 3 yaşından sonra ben yıkayıp gösteriyordum, anne babalar bu konuda maalesef çok geride kalıyor, senin veremediğin tuvalet eğitimi bir öğretmen en az 16 kişilik sınıfta nasıl verebilir... temizleyemez eline bulaşır öyle olur böyle olur diye diye, alıştırmadan okula gönderiyorlar, sonuç bu... bi kere ben oğlumdan başkası tiksinir de, oğlum bunu hisseder ve üzülür diye düşünürüm... anne babalar okula başlamadan tuvalet eğitimini tamamlamalı

Boyle sacma sapan cumleler kullananlarla munakasaya girmeyin,gercekten uzulen sadece siz oluyorsunuz.. hatta gerekirse tavrinizi belirtin siz ogretmensiniz ve neyin ne oldugunu veliden ogrenecek degilsiniz.

öğretmediğimi nerden çıkardınız ..benim kızım poposunu silebiliyor ancak büyük tuvaletini tam temizleyemedği için enfeksiyon kapma olasılığı yüksek olduğu için böyle düşündüm ..
hemen ilgisiz anne algısı oluşturmayın rica ederim demek istediğimide gayet net anlattım aslında kızım poposunu silebiliyor ama büyük tuvaletinde yıkama konusunda yardım alıyor dediğim gibi musluğa erişemiyor ..ha okuldaki tuvalet boylarına göreymiş ama dediğim gibi yardım alması gerekiyor tam anlamıyla olması için

Son düzenleme:
Diyen vardır muhakkak. Ben 8 yaşında çocuğunu hala emziren anne gördüm,hiç şaşırmam yani duysam.
Tabiki öğretmenin görevi değil bunda zaten mutabıkız ama anlatılabilir çocuklara böyle yapmalısınız,ellerinizi yıkamalısınız vs diyerek ders gibi zira evde yediremediğim yemekler,içiremediğim şuruplar okulda gayet yenilip/içilebiliyor. Öğretmen anlatınca cidden çocuklar daha kolay öğreniyor,kendi adıma gözlemlediğim bu. Benim kızım önüne 50 çeşit yemek gelse ,bu neymiş,şununda tadına bakayım demeyen ve asla bilmediği şeyi yemeyen,yemediği için asla onu sevip sevemeyeceğini bilemediğim bir çocuktu inanın. Şu an okulda kapuska bile yiyor. Öğretmeni öyle güzel eğitti ki bu konuda kızımı hakkını ödeyemem. Tuvalet konusunda da inanın evde kendi silmek istemiyordu ,okulda alıştı,şimdi beni sokmuyor yanına,anne tuvalette durulmaz başkası varken diyor. Kendi işini görüyor olabildiği kadarıyla tabi. Okulda sık sık anlatılıyor bunlar çünkü. 4 yaş grubu olmalarına rağmen yapıyorlar/yapmaya çalışıyorlar.
Öğretmen yapmak zorunda değil tabiki buna katılıyorum ama anlatılabilir kişisel temizlik adı altında.

Ağzına sağlık

3 yasindan itibaren silebiliyolar.tabi cocuktan cocuga degisir ama.
Ben 3yasinda ogretmistim nasil yapcagini felan nasil silcegini illa bunun icin ugrasmak gerekmiyoki gunlerce bir iki sefer gosterirsen zaten anlar.

Peki çocuğun mahremiyeti ne olacak ?
Bunca verilen mahrem eğitimi ne için veriliyor sizce ?

Islak mendille silsin

Islak mendille silsin.bunu öğretin çocuğa

Bi başkasının çocuğun mahrem yerine bakması

Ay düşüncesi bile çok korkunç

Lütfen mahremiyete önem verelim

Hem de bu kadar hassas bi dönemde

Oha sekiz yaş ve emzirme????

bunu ben de önerdim arkadaşa ama bilemiyorum pek işe yarayan bir öneri olarak görmedi sanırım.

anaokulu ogretmenlerinin kati kuralci dusuncelerine sasirdim acikcasi.kucuk bir cocugun burnunun akmasi,burnunu karistirmasi,altina kacirmasi veya kisisel temizligini yardim alarak tamamlamasi bir ogretmen tarafindan kinanmamali.ayrica merak ettigim;cocugun alti islak veya kakali ,oradaki kimse bu duruma yani cocugun o aciz durumuna uzulmuyor mu? hadi uzulmeyi gectim de siz bu cocuklarla hic mi gonul bagi kurmuyorsunuz?hic mi sevmiyorsunuz?

Yönetimle gorusun tuvalet egitimi olmadigi icin sorun yasadiginizi söyleyin.

Sorunun geri kalanini anne cozsun. Bu onun problemi.

Kres degil ana sinifi orasi anne farkinda degil galiba. 5 yasinda cocuk tek basina tuvalete gidemez mi? Mesele tiksinmek yapmamak degil, yarin gelip iyi silemedin diyecek...

Ne sacma insanlar var ya...

Yahu siz öğretmenisiniz sanki çocuğun bakıcısı gibi bir görev üstlenmenizi beklemiş resmen bahsettiğiniz bu veli. Bir sene sonra çocuk ilkokula başladığında o zaman ne olacak? Oraya da mı annesi gelecek yoksa müdüre beni mi çağırın diyecek?
5-6 yaşına kadar hiç bir şekilde özel temel ihtiyaçlarını çocuğuna ögretmeyen bir anne.. Yazık.

Kizim anaokuluna gidiyor.
Ben tuvalete nasil gittigini, kapiyi kapatip kapatmadigini, tuvaletteyken baska bir arkadasinin ya da gorevlinin onu görüp gormedigini bile soruyorum surekli.
Kapiyi kapatmiyorum diyecek diye aklim çıkıyor, degil ki bir baskasi poposunu silsin.
6 yasina girecek birkac ay sonra ve evet dort dortluk tuvalet temizligi yapamiyor. Ic camasirindan da anliyorum zaten ne derece becerebildigini.
Sürekli vurguluyorum onden arkaya temizlik olayini.
Eve gelince de okulda kaka yaptiysa dus aldiriyorum oluyor bitiyor.
2 yildir anaokulunda okulda daha 1 kere kaka yapti, cocuklarin cogu okulda tuvalete bile gitmiyor.
Surekli yapsa bile asla istemezdim ogretmeninin dokunmasini.
Boyle talepleri olan krese göndermeli cocugunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…