• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

Aklı selim güzel bir yorum...
Olağandışı durumlarda öğretmen elbetteki yardımcı oluyor hem çocuk o anda mağdur olmasın,hem psikolojisi etkilenmesin diye.
Öyle bir aksettiriliyor ki yorumlarda; ögretmenler cadı,çocuk öyle kendi halinde kendi başının çaresine bakıyor,çocuk altı pis,pacalarindan çiş ve kaka akıyor o şekilde sınıfta oturuyor öğretmen de ego yapıp çocuğa üvey evlat muamelesi yapıyor gibi bir izlenim yaratmış bazıları.Gülüyorum gerçekten.Anlatılmak isteneni anlamamalarina cidden gülüyorum bu kadar mı zor anlamak.
Sınıfımda altına çişini yapan da oldu,burnu akan da terleyen de..

Çocuk altına yaptığı zaman diğer çocuklara hissettirmeden hemen yardımcı bayana degistirtiyorum,o anda yoksa kıyafetlerini alıp ben çocuğun değiştirmesi için destekliyorum,yardimci oluyorum. Burnu mu aktı çocuğun hemen peçeteyle nasıl silmesi gerektiğini gösteriyorum,bir kaç kez daha gösteriyorum en sonunda çocuk kendisi yapıyor bunu. Terledigi zaman-ki gerçekten çok terliyor bazı çocuklar- terini siliyorum,bir süre sonra kendisine sildiriyorum çocuğun,sırtına peçete koyuyorum. Ama çocuk eve giderken o peceteyi sırtından çıkarıyorum-ki veli öğretmenden bunu hep beklemesin,göreviymiş diye algılamasın diye- daha bunun gibi birçok şey yaptım
İyi de siz o çocukların annesi değilsiniz. Velilerin bunu anlaması lazım

okudukça şunu anlıyorum,bence çocuklardan önce annelerin mahremiyet eğitimine ihtiyacı var bu konudan en büyük çıkarımım o oldu.

konu sahibi rehberlik öğretmeni var mı okulunuzda varsa bir an önce anne-babalara mahremiyet ve tuvalet eğitimi konusunda çalıma yapsın.sorun çocuklar değil sorun veliler.
Yorumlari okurken ayni seyi ben dusundum benden once davranmissiniz. Genelde annelerin anlayamadigi birsey var. O sizin dogurdugunuz cocuk, bize gore de baskasinin cocugu. O cocuk ne kadar yakin olursak olalim rahatsiz olmayacak mi biz baktigimizda? Ben altini islatan cocuga degistirmesine yardim ettim (kendisi kirliyi cikardi ben temizi giymesine yardim ettim) cocuk eve gidip aksama kadar aglamis nedenini soylememis, 2 gun de benim yanima yaklasmadi benimle konusmadi utancindan.
Bir de su var anneler kendi cocuklarindan tabiki de tiksinmezler ama ogretmen de olsak insaniz, baskasinin cocugunun mahrem yerlerini gormek beni rahatsiz ediyor sahsen.

Biz 1. Sınıfız ama kreş ve anaokulunda tuvalet olayı nasıl bilmiyorum.
Sınıf da mahvolmuştu, o an acilen aklıma gelen sınıfı bedene çıkartmak, görevlilere sınıfı temizletmek ve acilen çocuğu eve ulaştırmak oldu.
Bilmiyorum, anasınıflarının görev tanımında yoksa öyle herkesin yapabileceği bir şey değil kaka temizlemek.
Anaokullarinda cocuklarin altini temizlemek gibi bir durum soz konisu degil aslinda. Stajerin de, ogretmenin de gorev taniminda yok. Hizmetliye de malesef emir verelim, rica edelim diyebilecegimiz kisiler olmadigindan mecburen aileye ulasiyoruz bir sekilde.

karşımızda 5 yaş çocuk varsa bu kadar katı olmak gerekir mi?

bir anda öğrenilmez ki. annesine keşke biraz zaman verseydiniz.çocuk anında öğrenemezki.

kusura bakmayın ama ana sınıfı öğretmeni oluyorsanız bazı istisna durumlara açık olmalısınız.

bu arada anneyi eleştiren sizi göklere çıkaran yorumlardan çok etkilenmeyin.
Anasinifi ogretmenlerinin istisnai bir gorevi kesinlikle yokkk. 16 yillik cocuk gelisimci olarak soyluyorum 5 yasinda bir cocuk eger zihinsel veya fiziksel bir engeli yoksa kesinlikle cok rahat temizleyebilir altini. Yardim edilmesi bile gereksiz cunku yaparak kendi ogrenmesi lazim.

Annenin burdaki tavrı çok yanlış öncelikle onu söyleyim. Savsaklamis belli ki ogretmemis bekliyor ki öğretmen yapsın o ogretsin. Hiçbir öğretmenin böyle bir görevi yok. öğretmenler zaten bazı acil durumlarda öğrencilere gerekli yardımları yapıyorlar. Benim 4. Sınıfa giden öğrencim büyük tuvaletini yaptı sınıfta. Başka bir öğrencim masamin dibinde üstüme dogru tuvaletini kaçırdı :) gulerek anlatıyorum simdi ama o an diğer çocuklar farkedipte öğrenci utanmasin diye neler yaptim. Benim öğrencilerim büyük olduğu halde zaman zaman böyle şeyler olabiliyor butun öğretmenler bu durumlara alışıktır zaten ne yapmaları gerektiğini bilirler. Ama kimse de öğretmenden böyle bir şeyi mecburmus gibi beklemesin.

Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
Neden sirtina havlu koymadin terlemis cocugum diyen veli ,sana adinla hitap etmek istiyorum diyen veli,direk adla hitap eden veli ki ben x hanim dedigim halde.Bu insanlara ne oluyor ben anlamadim bizi bakici saniyorlar sinif ogretmenlerini ogretmen biz sanki ayni sinavlardan ayni okullardan gecmedik.

Ben burdan velilere sesleniyorum cocuklariniz 1.sinifa baslayinca terledigi zaman ogretmenine terini kontrol et ,kiyafetini degistir,yemegini yedimi yedir,niye dustu bu cocuk bakamadin mi ,sana adinla hitap edebilirmiyim vb bakici muamelesi yapiyormusunuz ?yapmiyorsaniz niye 1.sinif taki ogretmende anasinifinda ki ne ?

Öncelikle haddini bileceksin benim öğretmenliğim ve kişiliğim senin ağzına sakız olamaz.

Özel kreşten bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla ordaki öğretmenleriniz zaten benim gibi olamaz zira onlar lise mezunu, pedagojiden bi haber, üç kuruş paraya çalıştırılan ve lisede çocuk gelişimi okudu diye öğretmenin diye avunan insanlar.

Çocuğunuzu; eğitimden,pedagojiden,sınıf yönetimden ve daha birçok şeyden bi haber olan insanlara emanet edin ama poposu temizlensin önemli değil..Haklısınız..
Özel kreşteki öğretmenler kadar olamayan kadrolu ögretmenler var. Şu an oglumun öğretmeni sizin gibilere beş basar.

Bi anasınıfı öğretmeni olarak yazıyorum siz öğretmensiniz bakıcı degıl bunu velinize söyleyin lütfen .. Zaten tuvalet egıtımı almadan kayıt yapmıyor bizim okul.

Yorumlari okurken ayni seyi ben dusundum benden once davranmissiniz. Genelde annelerin anlayamadigi birsey var. O sizin dogurdugunuz cocuk, bize gore de baskasinin cocugu. O cocuk ne kadar yakin olursak olalim rahatsiz olmayacak mi biz baktigimizda? Ben altini islatan cocuga degistirmesine yardim ettim (kendisi kirliyi cikardi ben temizi giymesine yardim ettim) cocuk eve gidip aksama kadar aglamis nedenini soylememis, 2 gun de benim yanima yaklasmadi benimle konusmadi utancindan.
Bir de su var anneler kendi cocuklarindan tabiki de tiksinmezler ama ogretmen de olsak insaniz, baskasinin cocugunun mahrem yerlerini gormek beni rahatsiz ediyor sahsen.

Benim de öğrencim dün altına yapmış öğretmenim annemi arar mısın gelsin yetişemedim de dedi utana sıkıla . Ben elimden geldiğince böyle durumlar olabılecegını normal oldugunu vs anlatmaya calıssam da cocuklar cekınıyor bı sekılde ..

Kizim 2 bucuk yasinda once kendi siliyor sonra ben siliyorum.ellerinide yikar oyle cikar lavabodan.ne sorumsuzluk bu boyle.cocuga yazik be

karşımızda 5 yaş çocuk varsa bu kadar katı olmak gerekir mi?

bir anda öğrenilmez ki. annesine keşke biraz zaman verseydiniz.çocuk anında öğrenemezki.

kusura bakmayın ama ana sınıfı öğretmeni oluyorsanız bazı istisna durumlara açık olmalısınız.

bu arada anneyi eleştiren sizi göklere çıkaran yorumlardan çok etkilenmeyin.
Katı olduğumu nerden çıkarsınız.inanin alakam yok hepsini çok seviyorum ve mümkün olduğunca ilgiliyim hepsiyle.yeri geliyor birçok konuda yardımcı da oluyorum.a ma bu bence fazla yapılması da doğru değil
aşırı titiz bi tipim ama ana sınıfı öğretmeni olup asla bir çocuğun poposunu silmem asla gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. tabiki silin bu siizn göreviniz demiyorum. ama bu kadarda katı olunmaz nihayetinde 3-5 yaş grubuna bakıyorsunuz ne olmuş kriz durumlarında bir iyiliğiniz olsa. sanki lise çağı
Kriz durumlarında yardımcısı zaten.altlarina kacirsalar kussalar o an gerektiren şeyleri yapıyorum.ama bu bir kriz durumu degil
bu kadar canınızı sıkacak durum göremiyorum ortada.
velinin tarzı yanlış olmuş bu eğitimi nasıl verebilirim sizde destekler misiniz bana ve kızımıma bu konuda yardımcı olur musunuz demeliydi ama sizin düşünceniz çok katı geldi bana.
2 sene anaokuluna gönderdim kızımı.altına büyük tuvaletinide kaçırdığı zaman oldu.bir kere durumdan şikayetçi olarak dönmediler.akşam iletişim defterimize yazılmış olarak öğrendim olayı.
anaokulu öğretmenine bakıcı gözüyle bakmıyorum ama ilkokul öğretmeninden bir tık anaç pozisyonda olması gerektiğini düşünüyorum.
Tabiki bir çocuk altına kacirdiysa onun en az etkileneceği şekilde hareket ediyorum.yapilacak şeyler bellidir o durumda zaten ama bu durum çok farklı yanlış dusunuyorsunuz
Bence bu konuda tamamen haklı ya da haksız yok. Bu kadar küçük çocuklarla ilgilenen öğretmenlerin biraz daha ılımlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu sayesinde önemli bir şey öğrendim. İleride çocuğum için anaokulu ararken aynı grupla birden fazla sorumlunun ilgilendiği bir yer seçeceğim. Zaten kreşler, anaokulları ucuza hizmet aldığımız yerler değiller. Bu açılardan seçici olmak lazım. Bence böyle bir durumda anne ve öğretmen ortak nokta olarak çocuğun bu ihtiyacı sırasında öğretmeninin ıslak mendil uzatması ve bir bebek üzerinde göstermesi üzerine anlaşabilirler. Öğretmen çocuğa dokunmamış olur ama çocuk da daha iyi temizlenir. Burada da öğretmenin tek başına kalması sorunu ortaya çıkıyor. Demek ki büyük bir problem bu durum. Her an bir çocuk altına kaçırabilir, kusabilir vs. O çocukla ilgilenilmeyip öylece mi bırakılacak, yoksa öteki çocuklar sıkıntılı bir durum olduğunda kendi haline mi bırakılacak... Demek ki böyle kurumlar tercih edilmemeli.
Öylece bırakılır mı hic oluyor bu sürekli ve ilgileniyorum cocugun etkilenmemesi için ugrasiyorum.yardimci bayan da o zaman ustunu değiştiriyor hallediyoruz ama tuvaletten sonra çocukların tek tek altını silmiyor tabiki.size tavsiyem tabi devlet kurumlarını tercih etmeniz yine de .o ozel kurumlardaki gorunurde ilgililik aslında ilgisizliği bir bilmeniz sasarsiniz.ha tabi çocuğunuzu okula değil de sadece bakım evine gonderiyorsaniz bilemem.

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Bence her yerden bir şey öğrenilebilir. Ben de bu konu sayesinde anaokullarının durumunu öğrendim. Durumum kötüyse çocuğumu böyle bir anaokuluna vermektense maddi olarak zorlansam da çalışmamayı evde bakmayı tercih ederim. Evet çocuğun sosyalleşmesi çok önemli ancak ihtiyaçlar hiyerarşisini göz önüne aldığımızda sağlık ve güvenlik önce gelir.
İnanın yanlış dusunuyorsunuz çocuğunuzu anasinifi eğitiminden mahrum etmeyin.sadece 1 sene sonra 1. Sınıfa gidecek,ogretmen tenefuste başında olmayacak.tuvalet için yardım da alamayacak çocuk.cocugunuzun güvende olması için evde tutun hep o zaman ama size tavsiyem eğitim alması için okula gönderin.
Ana okulunda ve okullarda tuvaletler çocukların boylarına göre değil mi?

Devlet okullarında alaturka tuvalet var. Musluğa erişme konusunda sıkıntı olmaması lazım. Özel okullarda da onların boyuna göre klozet vardır. Diğer yandan illa taharet alması gerekmez. Çocuğa ıslak mendil verilir onunla poposunu gayet güzel silebilir. Önemli olan öğretmek diye düşünüyorum.
Devlet okullarında cocuklarin boyuna uygun klozetler oluyor tabiki
bunu ben de önerdim arkadaşa ama bilemiyorum pek işe yarayan bir öneri olarak görmedi sanırım.
Tabi veriyoruz isteyen cocuklara ıslak mendil
anaokulu ogretmenlerinin kati kuralci dusuncelerine sasirdim acikcasi.kucuk bir cocugun burnunun akmasi,burnunu karistirmasi,altina kacirmasi veya kisisel temizligini yardim alarak tamamlamasi bir ogretmen tarafindan kinanmamali.ayrica merak ettigim;cocugun alti islak veya kakali ,oradaki kimse bu duruma yani cocugun o aciz durumuna uzulmuyor mu? hadi uzulmeyi gectim de siz bu cocuklarla hic mi gonul bagi kurmuyorsunuz?hic mi sevmiyorsunuz?
Ne kadar yanlış dusunmussunuz.ortada çocuk altına kaçırmış ve oylece geziyor değil ya.sadece kiloduna bulasiyordur demek ki anne söylemese ben bilmeyecektim.sevmemeyi nerden çıkarsınız sevilmez mi hic.gecen sene anneler gününde velilerim bana hediye alıp öyle bir sevgi verdiniz ki çocuklarımıza onları hep mutlu goruyoruz diye bazıları aglamislardi.s evgim başkadır onlara ve en ufak şeyleri dusunurum.cocugu kinayacak degilim.en yanlis davranışları gösterenleri bile kinamiyorum.
Bunca sayfada çocukları düşünen tek yorum, tebrik ederim
Konuyu okurken mahremiyet konusunda öğretmen arkadaşlara hak verdim
Ancak bu kadar katılığı aklım almadı, cahil annesinin ceremesini 5 yaşında bir çocuğa çektirmek bana kötü geldi
Islak , pis şekilde arkadaşlarının içinde rencide olacak ve annesi beklenecek bu gerçekten zalimce
Dediğim gibi anne cahil ama öğretmenler değil , olmamalı sadece eğitimcilik de değil bu meslek bence biraz da merhamet barındırmalı. Bir sürü argüman savunuluyor dersten çalma, yoğunluk, mahremiyet, hangi biri ile uğraşalım vs... ama bence bunlar bir çocuğu o duruma düşürmek için geçerli sebepler değil, yazık yavrucağa üzüldüm ....
Allah aşkına çocuğun keyfi yerinde kiloduna bulasiyordur demek ki anne söylemese nerden bilirdim.altina kaçırmış gezmiyor ya.ben cocuklara asla kiyamam.boyle yazanlara daha bir üzüldüm.cevap vermeden edemedim.bir odul verirken baskasi üzülür diye bile dusunup herşeyi ona gore ayarlarim.ki birçok velim de bu konuda çok güzel şeyler söyler.

Ordaki hiçbir çalışanın ve öğretmenin görevi değil bu. öğretsin hâla geç değil. mahremiyet açısından da doğru değil
Canınızı sıkmayın sizde bir yanlışlık yok..

Alakasız olacak ama aklıma takılan , kendi kendine yemek yemeyi bilmeyen çocuklara yemek yemeyi öğretiyor musunuz ? Kalabalık bir ortamda yolunu bulabiliyordur ya da değil mi ?

Yeğenim kreşe gönderilecek mecburiyetten ama bu konu dert ediliyor.

Ayrıca arkadaşlar benim kızım 2. Sınıfa gidiyor.anasinifinda da tabi başka bir öğretmene vermiştim.bir kere gidip öğretmene lüzumsuz birşey demedim.o zaman velilerin ne kadar gereksiz karıştıklarını daha iyi anladım.kizim hergün okuldan terli çıkıyordu,baya da hastalandığı oldu.gidip öğretmene terletmeyin aman kosturmayin şunu oynatin da bunu oynatmayin gibi bizim velilerin sıkça dediği şeyleri mi diycem yani.ya da aman sağlığı bozulmasın ya diye okula mi gondermeyim.birinci sınıfa da anasinifina da mecburen gitcek bu çocuk.
Alakasız olacak ama aklıma takılan , kendi kendine yemek yemeyi bilmeyen çocuklara yemek yemeyi öğretiyor musunuz ? Kalabalık bir ortamda yolunu bulabiliyordur ya da değil mi ?

Yeğenim kreşe gönderilecek mecburiyetten ama bu konu dert ediliyor.
yemek yemeyen birçok çocuk yemeye başladı inanin.mesela ben yemeğini bitirene yıldız veya başka ödüller veriyorum yemeklerini bitirmeye çaba gösteriyorlar.benim geçen sene bir öğrencim vardı hiç iştahlı değildi ben annesine siz birkaç gün sabırlı olun yemeğini yemediğine uzulmeyecekseniz ben bu konuyu halledicem dedim.cocuk beslenmesine hiç dokunmadan 1 hafta geçirdi.anne içim gidiyor diyordu ne olur evde hiç yorum yapmayın dedim.yaptigim bazı şeyler oldu.sonra hepsini bitirerek eve gitmeye basladi.k adın nasıl yiyecek kalmamış olarak eve geliyor diye ilk günler inanamiyordu sonra hallettik işte.o kadar sevinmistiki hiç unutmam.tabi çaba gosteriyoruz ama tabi bazı çocuklar oluyor onların yemesini sağlamak çok zor .yine de evde olduğundan daha iyi yiyorlar okulda.sirf bunun için gondermemezlik yapmasinlar.evde de yemesi zorsa zaten okulda da aynı şekilde ama yemesini sağlamaya çalışmak anasinifi ogretmeninin görevleri arasında.belki okulda da dinlemiycek ama öğretmen çaba gösterir merak etmeyin ki cogunlukta da yemesi sağlanır.hatta birçok veli buraya geleli yemeye başladı diyor.

ben de bir eğitimciyim. ve size hak veriyorum. tamam çocuk açısından zor olabilir. yardıma ihtiyacı olabilir ama dediğiniz gibi çocuk çok berbat bir şekilde ortalarda dolaşmıyor. benim kızım da ana sınıfında. bazen tam temizleyemiyor kendini. eve geldiğinde iç çamaşırını değiştiriyorum onu yıkıyorum. öğretmenine gidip kızımın altını sil mi diyeyim yani. çocuklarımıza mahremiyeti öğretmeye çalışıyoruz açma gösterme diyoruz sonra da öğretmene sen temizle diyoruz. kimsenin böyle birşey talep etmeye hakkı yok. ki zaten gerektiği durumlarda annelerinden daha çok ilgileniyoruz öğrencilerimizle. yaptıklarımızın yanında altını silmek hiç kalır. mesele bunun suistimal edilmesi...:KK43:

Back