Aklı selim güzel bir yorum...
Olağandışı durumlarda öğretmen elbetteki yardımcı oluyor hem çocuk o anda mağdur olmasın,hem psikolojisi etkilenmesin diye.
Öyle bir aksettiriliyor ki yorumlarda; ögretmenler cadı,çocuk öyle kendi halinde kendi başının çaresine bakıyor,çocuk altı pis,pacalarindan çiş ve kaka akıyor o şekilde sınıfta oturuyor öğretmen de ego yapıp çocuğa üvey evlat muamelesi yapıyor gibi bir izlenim yaratmış bazıları.Gülüyorum gerçekten.Anlatılmak isteneni anlamamalarina cidden gülüyorum bu kadar mı zor anlamak.
Sınıfımda altına çişini yapan da oldu,burnu akan da terleyen de..
Çocuk altına yaptığı zaman diğer çocuklara hissettirmeden hemen yardımcı bayana degistirtiyorum,o anda yoksa kıyafetlerini alıp ben çocuğun değiştirmesi için destekliyorum,yardimci oluyorum. Burnu mu aktı çocuğun hemen peçeteyle nasıl silmesi gerektiğini gösteriyorum,bir kaç kez daha gösteriyorum en sonunda çocuk kendisi yapıyor bunu. Terledigi zaman-ki gerçekten çok terliyor bazı çocuklar- terini siliyorum,bir süre sonra kendisine sildiriyorum çocuğun,sırtına peçete koyuyorum. Ama çocuk eve giderken o peceteyi sırtından çıkarıyorum-ki veli öğretmenden bunu hep beklemesin,göreviymiş diye algılamasın diye- daha bunun gibi birçok şey yaptım