- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi setenaysetenay
Diyen vardır muhakkak. Ben 8 yaşında çocuğunu hala emziren anne gördüm,hiç şaşırmam yani duysam.
Tabiki öğretmenin görevi değil bunda zaten mutabıkız ama anlatılabilir çocuklara böyle yapmalısınız,ellerinizi yıkamalısınız vs diyerek ders gibi zira evde yediremediğim yemekler,içiremediğim şuruplar okulda gayet yenilip/içilebiliyor. Öğretmen anlatınca cidden çocuklar daha kolay öğreniyor,kendi adıma gözlemlediğim bu. Benim kızım önüne 50 çeşit yemek gelse ,bu neymiş,şununda tadına bakayım demeyen ve asla bilmediği şeyi yemeyen,yemediği için asla onu sevip sevemeyeceğini bilemediğim bir çocuktu inanın. Şu an okulda kapuska bile yiyor. Öğretmeni öyle güzel eğitti ki bu konuda kızımı hakkını ödeyemem. Tuvalet konusunda da inanın evde kendi silmek istemiyordu ,okulda alıştı,şimdi beni sokmuyor yanına,anne tuvalette durulmaz başkası varken diyor. Kendi işini görüyor olabildiği kadarıyla tabi. Okulda sık sık anlatılıyor bunlar çünkü. 4 yaş grubu olmalarına rağmen yapıyorlar/yapmaya çalışıyorlar.
Öğretmen yapmak zorunda değil tabiki buna katılıyorum ama anlatılabilir kişisel temizlik adı altında.
Kişisel temizlik zaten anlatılıyor,neyi nasıl ve neden yapmaları gerektiği.. Özbakım becerileri kazanımı veriliyor çocuklara ama burada biz öğretmenlerin anlatmak istediği şu; öğretmen çocuğa anlatır,açıklar çocuk yapabildiği kadar yapar ama öğretmen asla çocuğun kişisel temizliğini yapmaz,çocuk yapamadığında da öğretmen sorumlu tutulamaz..Öğretmenler velilerin parayla tuttuğu bakıcıları değil böyle taleplerde bulunamazlar hadlerini bilmeliler,duracakları yeri bilmeliler.