canımı sikan velim

Evet bence de onlarda olsun..Sizin kriteriniz kaka. O yüzden lütfen öyle yerlerde olsun çocuğunuz. Yoksa benim gibi bir öğretmende pişik filan olur çocuk allah korusun.
ogretmenim diyene bak!usluba bak!ben kimin ne oldugunu kullandigi kelimelerden ,tavrindan anlarim.senin gibi zatlar benim gibilerin mekaninda olamaz ama keske yazik garibim cocuklarinda mekanina giremesen

ogretmenim diyene bak!usluba bak!ben kimin ne oldugunu kullandigi kelimelerden ,tavrindan anlarim.senin gibi zatlar benim gibilerin mekaninda olamaz ama keske yazik garibim cocuklarinda mekanina giremesen

Sakin ol.. Bana üsluptan söz ederken öncelikle kendi üslubuna bakmalısın.
İnan çocuklar sizden daha iyi anlıyor herşeyi..Çocuğa anlatsam bu kadar, anlardı ifade edilmek isteneni.
Anlamayınca da işte böyle saldırgan ve haddini aşan bir tavır takınılıyor.

Sen ve senin gibilerini kendi haline bırakmak en mantıklısı sanırım. Cehaletin ve bunun asla farkında olmamanla başbaşa bırakıyorum seni.

Çocuğumu okula yollasam, Eve geldigimde ogretmenpopomu sildi anne dese cok ciddi kriz çıkarırım. Yine çocuğum sınıfta bir kaza geçirse, o sırada öğretmenimizin baska bir çocuğun poposunu sildiği icin tuvalette oldugunu öğrensem yine cok ciddi kriz çıkartırım.

Anasınıfı öğretmenleri tenefüs hakları bile olmadan mesai saatlerini hep sınıfta geçiriyorlar, ki boyle de olmalı. Ve kişisel temizliği teorik olarak anlatmanın dışında direkt yaptırmak onların görev tanımına girmiyor. Yani çocuğa yemeklerden önce ve sonra el yıkanırı aşılamak baska direkt çocuğun elini yıkaması baska. Bakımevi ve kreşlerde yapılıyor olabilir ama 5 yas ve üstünün kabul edildiği anaokullarında bu durum mümkün degil. Zaten en azından tuvalete dair kişisel temizliğin o yaştaki bir çocuğun ailesi tarafından öğretilmesi gerekirdi.

insanlarin kim ve ne oldugunu bilmeden cehalet damgasi vurmak kompleksli insan isidir. bende sana" hade" diyorum.

insanlarin kim ve ne oldugunu bilmeden cehalet damgasi vurmak kompleksli insan isidir. bende sana" hade" diyorum.

Cevap yazmayacaktım ama duramadım.
"Hade" cevabından senin hakkında doğru bir tespit yaptığımı onaylamış oldun.
Tabirlerin buram buram 'bayağı'-lık kokuyor..

Neyse sonunda banlanayacağım senin yüzünden. Gerçi cevaplarınla oldukça güldürüyorsun beni..

İyi akşamlar..

Bunca sayfada çocukları düşünen tek yorum, tebrik ederim
Konuyu okurken mahremiyet konusunda öğretmen arkadaşlara hak verdim
Ancak bu kadar katılığı aklım almadı, cahil annesinin ceremesini 5 yaşında bir çocuğa çektirmek bana kötü geldi
Islak , pis şekilde arkadaşlarının içinde rencide olacak ve annesi beklenecek bu gerçekten zalimce
Dediğim gibi anne cahil ama öğretmenler değil , olmamalı sadece eğitimcilik de değil bu meslek bence biraz da merhamet barındırmalı. Bir sürü argüman savunuluyor dersten çalma, yoğunluk, mahremiyet, hangi biri ile uğraşalım vs... ama bence bunlar bir çocuğu o duruma düşürmek için geçerli sebepler değil, yazık yavrucağa üzüldüm ....

arkadaşlar hiçbir eğitimcinin çocukların popolarını yıkama zorunluluğu yok.. elbette ki 5-6-7 yaşındaki çocuklar kendilerini iyi temizleyemezler ama belirli bir süre geçince alışıyorlar.. siz peçete ile temizliği öğretin, eve gelince de vücudunu yıkayın her gün.. ama öyle örnekler verilmiş ki şaşırdım.. tabi ki ani kusma, altına kaçırma durumunda öğretmenler yardımcı oluyorlar ve bunu severek yapıyorlar ben kendi öğetmenimizden biliyorum.. ilk yıl minnak bezelyem altına kaçırdı, öğretmenimiz sınıf farketmesin diye dolabındaki yedek kıyafetle hemen değiştirmiş üstünü, bana da not gönderdi.. zaten mesleğini, öğrencilerini seven biri için bu tip olağandışı durumlarda yardımcı olmak sıkıntı olmuyor.. ama poposunu da yıkamasın öğretmen yahu..

kib by

Konu acik burda. Ama yine dallanip budaklanip yok kussa oyle mi gezecek altina yapsa demek oyle birakacaksiniz.

Ne kadar rahat ogrtmn elestirmeyi seven bir toplum olduk.

Sizin saydiklarinizdan kat kat fazlasini yapiyoruz hmde anasifinda degil sadece ilkokulda da yapiliyor.

Ogretmen her seferinde cocugun poposunu kontrol edemez bu etik degil.

Cocuga o yasta bunu asilamazsaniz sonra ilkokulda allah korusun sapik erkek bi hoca taciz ederse normal zannedecek. Soylemeyecek.
Hanimefendi bence siz kendinizi tam ifade edemediniz. Ogretmenler zaten cocuklarimiz icin her seyi yapiyor. Kaldi ki istenilen seyi alip nerelere getirmissiniz. Idareci oldugunuzu mu soylenistiniz?

Sizin uslubunuz mu dogru?

Oncelikli olarak elestirmeniz gereken annedir. Cocuguna kisisel temizlini ogretmek yerine ogrtmnden istiyor.

Soyle dusunun tamam ogretmn kabul etti. Anne evde ogretmn okulda cocugun poposunu temizledi. Siz bu cocuktan sorumluluk almasini kendi isini kendisinin yapmasini nasil ve ne zaman bekleyeceksiniz?

Poposunu baskasi silen bir cocuk zahmete girip ders mi calisir kitap mi okur merak ediyorum

ben idareciyim diyen bayan degilim.ayrica cocuk poposu temizleyin demedim.dikkattli okumanizi tavsiye ederim

sunu da soylemeden gecemiycem gretmenlerin bir cogunun cocuk sevmedigi hatta ve hatta insanlardan nefret ettigini bir kez daha gordum.

sunu da soylemeden gecemiycem gretmenlerin bir cogunun cocuk sevmedigi hatta ve hatta insanlardan nefret ettigini bir kez daha gordum.
Ne alakası var? İnsanların geneli birbirini sevmiyor zaten öğretmenlere has bir durum değil bu.

Aklı selim güzel bir yorum...
Olağandışı durumlarda öğretmen elbetteki yardımcı oluyor hem çocuk o anda mağdur olmasın,hem psikolojisi etkilenmesin diye.
Öyle bir aksettiriliyor ki yorumlarda; ögretmenler cadı,çocuk öyle kendi halinde kendi başının çaresine bakıyor,çocuk altı pis,pacalarindan çiş ve kaka akıyor o şekilde sınıfta oturuyor öğretmen de ego yapıp çocuğa üvey evlat muamelesi yapıyor gibi bir izlenim yaratmış bazıları.Gülüyorum gerçekten.Anlatılmak isteneni anlamamalarina cidden gülüyorum bu kadar mı zor anlamak.
Sınıfımda altına çişini yapan da oldu,burnu akan da terleyen de..

Çocuk altına yaptığı zaman diğer çocuklara hissettirmeden hemen yardımcı bayana degistirtiyorum,o anda yoksa kıyafetlerini alıp ben çocuğun değiştirmesi için destekliyorum,yardimci oluyorum. Burnu mu aktı çocuğun hemen peçeteyle nasıl silmesi gerektiğini gösteriyorum,bir kaç kez daha gösteriyorum en sonunda çocuk kendisi yapıyor bunu. Terledigi zaman-ki gerçekten çok terliyor bazı çocuklar- terini siliyorum,bir süre sonra kendisine sildiriyorum çocuğun,sırtına peçete koyuyorum. Ama çocuk eve giderken o peceteyi sırtından çıkarıyorum-ki veli öğretmenden bunu hep beklemesin,göreviymiş diye algılamasın diye- daha bunun gibi birçok şey yaptım 10 yıllık meslek hayatımda.

Ama tuvaletteki kişisel temizliği bambaşka bir boyut ve rutin hale getirip her tuvaletinde yapılacak birşey değil, herşeyin bir sınırı var. Çocuğa gerektiğinde öğretmen bunu da anlatır,izah eder ve bu noktadan sonra öğretmenin yapacağı birşey kalmaz,yapmak gibi bir misyonu yok. Bunu o çocuklar küçük diye öğretmenden beklemek yanlışın en üst seviyesi. Kaldı ki bu çocuklarda okul öncesi eğitimin amaçlarından biri de günlük yaşam becerilerini kazanmalarıdır,bu becerileri çocuk yerine bir yetişkinin yapması okula sadece bakım ve oynaması için göndermekten ibaret olur.

Anne içgüdüsü ile hareket ediyor veliler,okula ve öğretmene biricik evlatlarını emanet ediyolarlar hak veriyorum aslında ama en azından birşeyler izah edildiğinde öğretmen birşey diyorsa bir bildiği vardır diye hak versinler hiçbirşey bilmeden bilmişlik yapmasınlar.

Bu sefer bazıları umarım anlamıştır,anlayanlar anlamayanlara anlatsın

Allahtan lisede öğretmenimde böyle saçmalıklarla uğraşmıyorum. Siz çocuğun öğretmenisiniz annesi ya da bakıcısı değil. Yarın ilkokula gittiğinde de aynı şeyi bekleyecek çocuk? Annesi öğretsin bir zahmet! Ben üç yaşında başladım anaokuluna. Başlamadan annem her şeyi öğretmişti. Hiç zorluk yaşamadim ki çok ufak tefek bir çocuktum. Annem çalışan bir kadındı buna rağmen öğretti. Eğer öğrenmeseydim de göndermezdi beni kreşe. Öğrenene kadar bekler ve öyle gönderirdi. Buradaki tek sorumsuz kişi çocuğun annesi.

Herkes ayy çocuk kakalı mı kalsın demiş de ne olur kalırsa

Çocuk altını doldurmuyor tuvalete kakasını yapmış silerken çok temiz olmamış en fazla kiloduna sürülür onu da değiştirir atarsın makinaya

Öğretmen silmemeli

Oğlum 3 yaşında iken okulda öğretmene sildirmemek için evde yapardı büyüdü kendi silmeye başlayınca okulda da yaptı

Olağan olan deneme yanılma ile öğrenme zaten ilk sildiği gün pırıl pırıl olursa anormal

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…