- 6 Ocak 2013
- 1.293
- 1.570
- 133
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
ogretmenim diyene bak!usluba bak!ben kimin ne oldugunu kullandigi kelimelerden ,tavrindan anlarim.senin gibi zatlar benim gibilerin mekaninda olamaz ama keske yazik garibim cocuklarinda mekanina giremesenEvet bence de onlarda olsun..Sizin kriteriniz kaka. O yüzden lütfen öyle yerlerde olsun çocuğunuz. Yoksa benim gibi bir öğretmende pişik filan olur çocuk allah korusun.
ogretmenim diyene bak!usluba bak!ben kimin ne oldugunu kullandigi kelimelerden ,tavrindan anlarim.senin gibi zatlar benim gibilerin mekaninda olamaz ama keske yazik garibim cocuklarinda mekanina giremesen
insanlarin kim ve ne oldugunu bilmeden cehalet damgasi vurmak kompleksli insan isidir. bende sana" hade" diyorum.Sakin ol.. Bana üsluptan söz ederken öncelikle kendi üslubuna bakmalısın.
İnan çocuklar sizden daha iyi anlıyor herşeyi..Çocuğa anlatsam bu kadar, anlardı ifade edilmek isteneni.
Anlamayınca da işte böyle saldırgan ve haddini aşan bir tavır takınılıyor.
Sen ve senin gibilerini kendi haline bırakmak en mantıklısı sanırım. Cehaletin ve bunun asla farkında olmamanla başbaşa bırakıyorum seni.
insanlarin kim ve ne oldugunu bilmeden cehalet damgasi vurmak kompleksli insan isidir. bende sana" hade" diyorum.
anaokulu ogretmenlerinin kati kuralci dusuncelerine sasirdim acikcasi.kucuk bir cocugun burnunun akmasi,burnunu karistirmasi,altina kacirmasi veya kisisel temizligini yardim alarak tamamlamasi bir ogretmen tarafindan kinanmamali.ayrica merak ettigim;cocugun alti islak veya kakali ,oradaki kimse bu duruma yani cocugun o aciz durumuna uzulmuyor mu? hadi uzulmeyi gectim de siz bu cocuklarla hic mi gonul bagi kurmuyorsunuz?hic mi sevmiyorsunuz?
kib byCevap yazmayacaktım ama duramadım.
"Hade" cevabından senin hakkında doğru bir tespit yaptığımı onaylamış oldun.
Tabirlerin buram buram 'bayağı'-lık kokuyor..
Neyse sonunda banlanayacağım senin yüzünden. Gerçi cevaplarınla oldukça güldürüyorsun beni..
İyi akşamlar..
bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.
kimse popo yikasin demiyor .bide anlasaniz.
Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
Hanimefendi bence siz kendinizi tam ifade edemediniz. Ogretmenler zaten cocuklarimiz icin her seyi yapiyor. Kaldi ki istenilen seyi alip nerelere getirmissiniz. Idareci oldugunuzu mu soylenistiniz?ogretmenim diyene bak!usluba bak!ben kimin ne oldugunu kullandigi kelimelerden ,tavrindan anlarim.senin gibi zatlar benim gibilerin mekaninda olamaz ama keske yazik garibim cocuklarinda mekanina giremesen
ben size yazmadimzaten sizin ne dediğinizle değil, konu sahibinin muhatabının ne dediğiyle ilgili yazdım..
Konu acik burda. Ama yine dallanip budaklanip yok kussa oyle mi gezecek altina yapsa demek oyle birakacaksiniz.
Ne kadar rahat ogrtmn elestirmeyi seven bir toplum olduk.
Sizin saydiklarinizdan kat kat fazlasini yapiyoruz hmde anasifinda degil sadece ilkokulda da yapiliyor.
Ogretmen her seferinde cocugun poposunu kontrol edemez bu etik degil.
Cocuga o yasta bunu asilamazsaniz sonra ilkokulda allah korusun sapik erkek bi hoca taciz ederse normal zannedecek. Soylemeyecek.
Hanimefendi bence siz kendinizi tam ifade edemediniz. Ogretmenler zaten cocuklarimiz icin her seyi yapiyor. Kaldi ki istenilen seyi alip nerelere getirmissiniz. Idareci oldugunuzu mu soylenistiniz?
Sizin uslubunuz mu dogru?
Oncelikli olarak elestirmeniz gereken annedir. Cocuguna kisisel temizlini ogretmek yerine ogrtmnden istiyor.
Soyle dusunun tamam ogretmn kabul etti. Anne evde ogretmn okulda cocugun poposunu temizledi. Siz bu cocuktan sorumluluk almasini kendi isini kendisinin yapmasini nasil ve ne zaman bekleyeceksiniz?
Poposunu baskasi silen bir cocuk zahmete girip ders mi calisir kitap mi okur merak ediyorum[/QUOT
baskasiyla karistirdiniz.ben ogretmenler cocuklarin poposunu silsin mi demisim?ya yazilanlar dogru okunsun veya kavga edecek kisi aranmasin.
Ne alakası var? İnsanların geneli birbirini sevmiyor zaten öğretmenlere has bir durum değil bu.sunu da soylemeden gecemiycemgretmenlerin bir cogunun cocuk sevmedigi hatta ve hatta insanlardan nefret ettigini bir kez daha gordum.
arkadaşlar hiçbir eğitimcinin çocukların popolarını yıkama zorunluluğu yok.. elbette ki 5-6-7 yaşındaki çocuklar kendilerini iyi temizleyemezler ama belirli bir süre geçince alışıyorlar.. siz peçete ile temizliği öğretin, eve gelince de vücudunu yıkayın her gün.. ama öyle örnekler verilmiş ki şaşırdım.. tabi ki ani kusma, altına kaçırma durumunda öğretmenler yardımcı oluyorlar ve bunu severek yapıyorlar ben kendi öğetmenimizden biliyorum.. ilk yıl minnak bezelyem altına kaçırdı, öğretmenimiz sınıf farketmesin diye dolabındaki yedek kıyafetle hemen değiştirmiş üstünü, bana da not gönderdi.. zaten mesleğini, öğrencilerini seven biri için bu tip olağandışı durumlarda yardımcı olmak sıkıntı olmuyor.. ama poposunu da yıkamasın öğretmen yahu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?