canımı sikan velim

Bence bu konuda tamamen haklı ya da haksız yok. Bu kadar küçük çocuklarla ilgilenen öğretmenlerin biraz daha ılımlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu sayesinde önemli bir şey öğrendim. İleride çocuğum için anaokulu ararken aynı grupla birden fazla sorumlunun ilgilendiği bir yer seçeceğim. Zaten kreşler, anaokulları ucuza hizmet aldığımız yerler değiller. Bu açılardan seçici olmak lazım. Bence böyle bir durumda anne ve öğretmen ortak nokta olarak çocuğun bu ihtiyacı sırasında öğretmeninin ıslak mendil uzatması ve bir bebek üzerinde göstermesi üzerine anlaşabilirler. Öğretmen çocuğa dokunmamış olur ama çocuk da daha iyi temizlenir. Burada da öğretmenin tek başına kalması sorunu ortaya çıkıyor. Demek ki büyük bir problem bu durum. Her an bir çocuk altına kaçırabilir, kusabilir vs. O çocukla ilgilenilmeyip öylece mi bırakılacak, yoksa öteki çocuklar sıkıntılı bir durum olduğunda kendi haline mi bırakılacak... Demek ki böyle kurumlar tercih edilmemeli.

Bu dediginiz ozel kurumlar icin gecerli. Devlet okullarinda cogu zaman yardimci olmuyor siniflarda eger butce anasinifindan alinmiyorsa. Hos, bu defa da yardimci icin aidat vermek istemeyen veli sorunu ortaya cikiyor. Zaten velileri memnun etmek imkansiz.

Ayrica, her tuvaleti gelen cocukla ogretmen gidip tek tek islak mendil ve bebekle altini silmeyi mi gosterecek, nesi mantikli bunun? Sinifta topluca gosterilir tamam, diger turlu kalan cocuklarin ogrenim hakkini engelliyor bu dusunceniz. Adi ustunde OGRETMEN, gorevi ogretim vermek, bakici degil ki altini silmeye gitsin tek tek.

Ben şok çocuğa üzüldüm şimdi poposu tahriş olur mantar olur öyle kalırsa yazık ....anne de ne rahat öyle size bunu derken ne Insanlar var

Bilmediğimden soruyorum, çocuklar tam olarak popolarını silmeye ne zaman başlıyor? Benim kızım 3 yaşında hala ben siliyorum, kreşte de öğretmenlerin yardımcıları siliyor. Ama sanırsam çok temiz yıkamıyorlar bizim gibi, ben yıkar havluyla silerim. Ama işte çocuklar belli bir yaşa kadar güzel temizlenemezler bu da Allah korusun enfeksiyona kadar gider. Velhasıl artık çocuğun tek başına popo temizleme yaşı kaçtır?

Adı üstünde öğretmen, bakıcı değil.. Orada eğitim veriliyor.
Bu kadar katı olunur çünkü halen 'bakıyorsunuz' gibi bir düşünce içindeyse veliler bu kadar katı olunur.

Kimse kusurabakmasin biz üniversitede çocuk altı nasıl temizlenir eğitimi almadık ya da gece gündüz ders çalışarak üniversiteyi insanların çocuğunun kakasını temizlemek için okumadık. Üniversiteyi okuyup öğretmen olabilmek için maddi manevi bir sürü emek harcadık. Öğretmen olduktan sonra da, kafası kurnazliktan başka hiçbirşeye çalışmayan insanlar gelecek benim çocuğumun kakasini temizle diyecek ya da başkaları yapın ne olmuş siz anasınıfı öğretmenisiniz diyecek..

Bunu diyenler çok düşünüyor çocukların poposunu madem gelecek çocuk kakası temizleyecek..Böyle bir iş alanı yaratacak kendine.Hem vasıf kazanmış olurlar hem de çocuklar kakadan kurtulur..

Çocuğa bağlı bir durum el becerileri el kasları ile ilgili. Çocuğun bir sorunu yoksa 4-5 yaşından sonra gayet iyi temizler kendini.

Dikkatli okursanız "Anaokulu ve kreşler ucuza hizmet aldığımız yerler değil." yazıyor alıntıladığınız mesajda. Burada elbette özel kurumlardan bahsediyorum. 4-5 yaşındaki 20-30 çocukla 1 kişinin ilgilenmesini kesinlikle güvenli bulmuyorum zaten.

5-6 yaşında bir çocuğun poposunu başkasının görmesi çok yanlış. Çocuk istismarı konusunda bilinçlenelim diyoruz, kadın gelip üzerine mum dikiyor. Anlamadığım çocuğun el kaslarında bir problem yoksa ya da başka bir sağlık problemi bulunmuyorsa bu yaşta poposunu silebilmeli. Sorun tamamen velide.

Ben konu sahibinin devlette calistigini dusunuyorum. 20-30 cocukla hatta daha fazlasiyla cogu yerde tek bir ogretmen ilgileniyor. Hatta bahsettiginiz yas grubunun bir ustu 1.sinif ogrencisi 45-50 kisi ile bir ogretmen ilgileniyor. Ulkemizdeki durum bu, sizin durumunuz iyidir cocugu ozel okula gonderirsiniz ama Turkiye' nin her yerinde minikler bu sartlarda okula gitmek zorunda, o yuzden ogretmenler velilerden gelen boyle gereksiz talepleri karsilayamazlar.

5 yaşındaki çocuk bir zahmet poposunu silmeyi taharet almayı ve ellerini iyice yıkamayı öğrensin. Çok iğrendim. Bu çocuk ellerini de iyi temizleyemiyordur. Dikkat edin diğer çocuklara ve size hastalık bulaştırmasin.

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Bence her yerden bir şey öğrenilebilir. Ben de bu konu sayesinde anaokullarının durumunu öğrendim. Durumum kötüyse çocuğumu böyle bir anaokuluna vermektense maddi olarak zorlansam da çalışmamayı evde bakmayı tercih ederim. Evet çocuğun sosyalleşmesi çok önemli ancak ihtiyaçlar hiyerarşisini göz önüne aldığımızda sağlık ve güvenlik önce gelir.

+1
Ben de 6 yaşında okula başlamıştım misal. Sınıf öğretmenine şu taleple gidebilir misiniz hiç?
50 öğrenciydik, hepsi o yaşlarda ve okul sıralarındaydık. E hepimizin de ince kas becerileri mükemmel seviyede değildi herhalde.
Ya bir de taciz skandallarının patlak verdiği şu sıralarda, bu tür bir istek oldukça yersiz kaçıyor. Millet çocuğuna bu konuda eğitim verirken, neden tersin tersin gider ki bir insan anlamıyorum valla.

Ana okulunda ve okullarda tuvaletler çocukların boylarına göre değil mi?

Devlet okullarında alaturka tuvalet var. Musluğa erişme konusunda sıkıntı olmaması lazım. Özel okullarda da onların boyuna göre klozet vardır. Diğer yandan illa taharet alması gerekmez. Çocuğa ıslak mendil verilir onunla poposunu gayet güzel silebilir. Önemli olan öğretmek diye düşünüyorum.

Bir de çocuğun kakasını temizleyen kişinin çocuktan, kaladan tiksindiğini belli etmemesi gerekir. Bizim 5 yaşında yeğenimiz var. Ben annesi değilim değiştirmem gerekse gayet tiksinirim. Çocuk da bunu hisseder utanır üzülür veya başka kötü şeyler hisseder. Çocuğu o kadar rahatsız etmenin ne gereği var. Poposunu silmese yikamasa ne kadar bulaşabilir. Popsunu silmeye calisip beceremiyorsa iyice dagitabilir ama. Çeksin donunu geri dönsün sınıfa madem.

Bi motor becerisidir gidiyo

Arkadaş çocuk ameliyat Yapmicak
Altını silecek
Ne kadar abarttınız

O çocuk sınıfta oyun hamuru ile oynayabiliyor
Resim yapabiliyor
Etkinlik yapabiliyor

Ama altını silemiyor

Benim arkadaşımın kızı vardı 3 yaşında

Çocuk her işini görüyordu

Motor becerileri...
Sanki araba sürecek ya

İşte annesi nasıl bu konuyu bu sekilde çocuğuna öğretemez onu anlamıyorum.

ne güzel yazmışsın.sorun çocuklar değil ki onların kendi başlarına bir şey yapamayacağını düşünen anne-babalar.

Öğretmen hem de suyla yani eliyle çocuğun poposunu mu yıkasın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…