• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

inanılmaz mesajlar okuyorum ve öğrendiklerimi yeniden sorguluyorum.5-6 yaşında ki çocukların poposuna kimse dokunmamalı ki bırakın bunun mahrem yönünü çocuğun bir çok becerisine bile etki eden bir olay bu.

bizim ülkede çocuklardan çok anne-babalar eğitilmeli.eminim artık.

Kesinlikle..

Bana 58 aylık çocuk gelecek (1. sınıf). Umarım tuvalet eğitimi vardır:D
Okulumuzda tuvalet kağıdı bile yok. Çocuklarımız içtikleri ayranın kutusunu bile tuvalete atan çocuklar. Ama ben sınıfa tuvalet kağıdı ve ıslak mendil aldım, gidene veriyorum halletsinler diye.
Bir öğrencim ishal olduğu halde gelmiş ve altına kaçırmış ama nasıl bir kaçırma, kıyafetine falan bulaşmış. Aileyi arıyorum telefonlar kapalı, o halde çocuğun durması mümkün değil. Sınıfımı idareden birine teslim edip çocukla çıktık yola, neyse ki yolu biliyormuş da doğru yere götürüp teslim ettim. Bir güzel de paraladım. Ne kadar bilinçsiz veli var gerçekten. Telefonu değişmiş güncellemiyor. Çocuk ishal okula gönderiyor. Hayatında unutamayacağı bir travma yaşadı o gün.
Yapabileceğim maksimum şeyler bu kadar, kalan kısım veliye ait asla bir çocuğun poposunu silmem.

bana çok absurt gelmedi. evet 3 yaşında temizleyebilen de var 5 yaşında temizleyemeyende. ben oğlumu kreşe yollarken 5-6 yaşlarındaki çocuklara öğretmenleri ya da stajyer ablaları yardım ediyordu.
işte bir arkadaşım devlet anaokuluna yolluyor. 5,5 yaşında kızı. yine yardımcılar yardım ediyor. çok da travmatik bir durum değil ki bu konu. yazık yapamıyorsa akşama kadar pişik olur çocuk. ve annesinin öğretmeye çalıştığını düşünüyorum ama tam temizleyemiyordur. sonuçta altını aç bağla demiyor kadın.
Âltini bagbagla deneyle ne farkı var altini sil demenin.aslinda sorun anasinifini okul olarak görmemekte.ilkokul öğretmeni konu açsa burda bir kisi bile yardım edilmeli demezdi.
konu sahibi siz sınıfta bunu bir oyuncak bebek üstünden uygulamalı olarak gösterin,aileler bu eğitimi vermiyorsa siz öğretmenler verin bari.çocuklara yazık.
evet o şekilde vericem zaten aslında daha önce söylemiştim de cocuklara

Bilemedim bizim sınıfımızda 3 öğretmen var ikisi yardımcı öğretmen,bu sebeple olabilir diye düşündüm,önceki okulumuzdada böyleydi sistem,hiç tek öğretmen olmadı.
Annesine kızdınız tavrından dolayı ama o çocuğun gunahı yok. Sizde iyi bilirsiniz ki bu tip becerilerde çocuklar arasındaki ay farkı bile zorlanmalarına sebep olabiliyor. Atıyorum 4 yaş ile 4 yaş 5 aylık bir çocuğun bu anlamda ciddi farkı olabiliyor.
Anneye kizmadan dolayı çocuğa tavrın kesinlikle değişmedi.zorlanan çocuk ilkokulda da var ama ona yardimci olunmasını düşünen kimse yok.bizim okulda ilkokul da var sonuçta oradaki hizmetliler de bayan ama kimse gidip öğretmene okuldaki hizmetliler yardım etsin demez.
Aklıma bir anım geldi. bir baba elinde kulak çöpü ve kremler okula gelip, hocam bizim oğlan kabız kakasını yaparken poposu kanıyor yardımcı olursanız sevinirim demişti. :)
İnsan oğlunun istemesinde sınır yok. ama bence siz en doğrusunu yapmışsınız . Anne biraz mız mız davranmış
Ay yuh artik
size bir örnek vereyim
teyzemin torunu otizm li erkek öğretmeni vardı bikaç yıl önce
bizim paşa bazen altına küçük ve büyük tuvaletini yapıyor yaşı büyük olduğundan oldukça pis kokuyor maalesef
öğretmeni annesini çağırmamış kendi temizlemiş yedek elbise giydirmiş ve orasına peçete koymuş hani damlar falan diye
vay efendim nasıl değiştirirmiş çocuğunu nasıl ellermiş diye olay oldu.. tamam sapık çok ama ben öğretmene çok üzülmüştüm

1. yapmak zorunda değilsiniz siz ve görevli abla
2. sapık muamelesi bile görebilirsiniz
Evet sapik muamelesi görülebileceğini dusundum ben de çok sakıncalı
Güzel ifade etmişsiniz.
Öğretmenin çocuğun bu tür kazanımlarına yardım etmesi tamamiyle inisiyatif meselesidir. Öğretmen yardım etmek istiyorsa eder,istemiyorsa etmez. Etmiyor diye de o öğretmenin kötü olduğunu ya da işini yapmadığını göstermez asla..
Hala çocuk silemiyor ne yapacak vs diyenler var ve sanırım akıl tutulması yaşiyorlar.Orası bir okul, bakım yeri değil,bakıcı yanına bırakılmiyor çocuklar. Bunu anladıklarında hicbir sorun kalmaz aslında. Çocuğun altının kirli kalması aileyi bağlayan bir durumdur çözümünü de kendi bulacak,bulamiyorsa da kirli kalacak.

Şunu merak ediyorum; şuan 1.sınıfta küçük yaş çocuklar var ve onlar da kişisel temizliğini istenilen düzeyde yapamazlar.Peki gidip ilkokul öğretmenine temizliğini yapın ya da okuldaki hizmetliye temizliğini yapın derler mi anneler?
İşte anaokulunu okul değil bakım yeri goruyorlar sorun burda.

Son düzenleme:
karşımızda 5 yaş çocuk varsa bu kadar katı olmak gerekir mi?

bir anda öğrenilmez ki. annesine keşke biraz zaman verseydiniz.çocuk anında öğrenemezki.

kusura bakmayın ama ana sınıfı öğretmeni oluyorsanız bazı istisna durumlara açık olmalısınız.

bu arada anneyi eleştiren sizi göklere çıkaran yorumlardan çok etkilenmeyin.

Bana 58 aylık çocuk gelecek (1. sınıf). Umarım tuvalet eğitimi vardır:KK70:
Okulumuzda tuvalet kağıdı bile yok. Çocuklarımız içtikleri ayranın kutusunu bile tuvalete atan çocuklar. Ama ben sınıfa tuvalet kağıdı ve ıslak mendil aldım, gidene veriyorum halletsinler diye.
Bir öğrencim ishal olduğu halde gelmiş ve altına kaçırmış ama nasıl bir kaçırma, kıyafetine falan bulaşmış. Aileyi arıyorum telefonlar kapalı, o halde çocuğun durması mümkün değil. Sınıfımı idareden birine teslim edip çocukla çıktık yola, neyse ki yolu biliyormuş da doğru yere götürüp teslim ettim. Bir güzel de paraladım. Ne kadar bilinçsiz veli var gerçekten. Telefonu değişmiş güncellemiyor. Çocuk ishal okula gönderiyor. Hayatında unutamayacağı bir travma yaşadı o gün.
Yapabileceğim maksimum şeyler bu kadar, kalan kısım veliye ait asla bir çocuğun poposunu silmem.

ben sanırım silerdim temizlerdim o kadar yolu o halde çocuğa yürüttürmezdim. tamamen kişilik meselesi bu. hatılıyorum kendim 4 yaşlarında falanım aynı yaştaki kuzenimin poposunu yıkamışlığım var :D veli hatalı orasına değinmiyorum bile.

ben sanırım silerdim temizlerdim o kadar yolu o halde çocuğa yürüttürmezdim. tamamen kişilik meselesi bu. hatılıyorum kendim 4 yaşlarında falanım aynı yaştaki kuzenimin poposunu yıkamışlığım var :KK70: veli hatalı orasına değinmiyorum bile.
temizlenecek bir durumda değildi ishal ve altına yapmış bir erkek çocuğu. Az bir şey kaçırmış falan değil, paçaları, forması her şeyi mahvolmuştu. Hoş temizlenecek halde olsaydı da temizlemezdim. Mahremiyet diye bağırıp duruyoruz. Öğretmen kim ki çocuğun poposunu ellesin.

ben beş yaşındaki hatta 6 yaşındaki kreşe giden çocuğun kaka temizliği konusunda yardım alması gerektiğini düşünüyorum. zaten çok yapılmıyor. değilse çocuk kıyafetinede bulaştırabilir beceremeyebilir.
1. Sınıfa giden çocuk da beceremeyebilir bence.1. sınıfta boyle çocuklar var peki onlara da yardımcı olunmali mi kim olacak.okul hizmetlisi bayansa o mu olmalı yoksa öğretmen mi
okudukça şunu anlıyorum,bence çocuklardan önce annelerin mahremiyet eğitimine ihtiyacı var bu konudan en büyük çıkarımım o oldu.

konu sahibi rehberlik öğretmeni var mı okulunuzda varsa bir an önce anne-babalara mahremiyet ve tuvalet eğitimi konusunda çalıma yapsın.sorun çocuklar değil sorun veliler.
evet bunu dusundum diğer öğretmenlerle.

Bir de ben mesela çocuklar üzerlerini giyinemediklerinde ya da tuvalete giderken düğmelerini cozemediklerinde falan yardımcı oluyorum.ama her seferinde de öğretmeye çalışarak yapıyorum bunu.ilkokul ogretmenleri de dahil öğrencisi çocuk yaşta olan her öğretmenin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum.tabi bunu asla yapmayan ilkokul öğretmenleri de var.ama veliler asla gidip ilkokul öğretmenine bunu demezler.cunku onları öğretmen olarak görürler bizi ise çocuğunun bakıcısı.ki öğretmen olmak sadece öğretmek bu tarz konularda çocuklarla ilgilenmemek değildir.ama tuvalette altını silmek artık olmaz yani herşeyin bir sınırı var çocuğun mahrem bölgesine sadece ailesi dokunabilir.okuldaki temizlikçi de temizlikten ve çocuklarla zorlandığı konularda yardım etmekten sorumlu altını silmeye kadar yardım etmekten de değil yani

temizlenecek bir durumda değildi ishal ve altına yapmış bir erkek çocuğu. Az bir şey kaçırmış falan değil, paçaları, forması her şeyi mahvolmuştu. Hoş temizlenecek halde olsaydı da temizlemezdim. Mahremiyet diye bağırıp duruyoruz. Öğretmen kim ki çocuğun poposunu ellesin.

olsun yine de Allah razı olsun evine kadar götürmüşsünüz. bunu yapmayacak olan öğretmen de çok. hani ben öğretmen altını temizlemeli demem zaten. ama yardımcılar bunun için varlar, küçük çocuğun olduğu sınıflarda. özellikle anaokulu ve kreşlerde.

1. Sınıfa giden çocuk da beceremeyebilir bence.boyle çocuklar var peki onlara da yardımcı olunmali mi kim olacak.okul hizmetlisi bayansa o mu olmalı yoksa öğretmen mi
evet bunu dusundum diğer öğretmenlerle.

Bir de ben mesela çocuklar üzerlerini giyinemediklerinde ya da tuvalete giderken düğmelerini cozemediklerinde falan yardımcı oluyorum.ama her seferinde de öğretmeye çalışarak yapıyorum bunu.ilkokul ogretmenleri de dahil öğrencisi çocuk yaşta olan her öğretmenin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum.tabi bunu asla yapmayan ilkokul öğretmenleri de var.ama veliler asla gidip ilkokul öğretmenine bunu demezler.cunku onları öğretmen olarak görürler bizi ise çocuğunun bakıcısı.ki öğretmen olmak sadece öğretmek bu tarz konularda çocuklarla ilgilenmemek değildir.ama tuvalette altını silmek artık olmaz yani herşeyin bir sınırı var çocuğun mahrem bölgesine sadece ailesi dokunabilir.okuldaki temizlikçi de temizlikten ve çocuklarla zorlandığı konularda yardım etmekten sorumlu altını silmeye kadar yardım etmekten de değil yani

olur mu bakın alıntı yapamadım ama bir arkadaş yazmış ana sınıfı öğretmeni iseniz bazı şeylere açık olmalısınız diye.işte bu mantık devam ettikçe sizlerin branşı öğretmen değil bakıcı olarak anılmaya devam edecek.üzgünüm.

siz doğru yoldasınız.

olsun yine de Allah razı olsun evine kadar götürmüşsünüz. bunu yapmayacak olan öğretmen de çok. hani ben öğretmen altını temizlemeli demem zaten. ama yardımcılar bunun için varlar, küçük çocuğun olduğu sınıflarda. özellikle anaokulu ve kreşlerde.
Biz 1. Sınıfız ama kreş ve anaokulunda tuvalet olayı nasıl bilmiyorum.
Sınıf da mahvolmuştu, o an acilen aklıma gelen sınıfı bedene çıkartmak, görevlilere sınıfı temizletmek ve acilen çocuğu eve ulaştırmak oldu.
Bilmiyorum, anasınıflarının görev tanımında yoksa öyle herkesin yapabileceği bir şey değil kaka temizlemek.

Her tuvaletinde arayın annesini bence.
5-6 yaş grubu demişsiniz bu çocuğun motor gelişimi tamaamlanmış yani artık kendisi silebilir poposunu, siz kesinlikle silmemelisiniz bu ne sizin ne de yardımcı abla için etik bir durum değil. Çocuğun mahremiyet duygusunun oturduğu dönemde anneninde aman biriniz siliverin demesi çok sorumsuzca geldi. Benim erkek kardeşim var 6 yaşında bir gün istersen yardımcı olabilirim ablacım dedim hayır abla ben hallderim çok ayıp bir şey dedi o benim kardeşim. kaldı ki yabancı birinin poposuna dokunması çok yanlış yani.
Aileler sorumsuz malesef. O çocuğa bir kaç kere gösteririsen gayette öğrenir belki bir kaç sefer iyi yapamasa bile sonradan öğrenir.

Bana 58 aylık çocuk gelecek (1. sınıf). Umarım tuvalet eğitimi vardır:KK70:

aşırı titiz bi tipim ama ana sınıfı öğretmeni olup asla bir çocuğun poposunu silmem asla gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. tabiki silin bu siizn göreviniz demiyorum. ama bu kadarda katı olunmaz nihayetinde 3-5 yaş grubuna bakıyorsunuz ne olmuş kriz durumlarında bir iyiliğiniz olsa. sanki lise çağı

aşırı titiz bi tipim ama ana sınıfı öğretmeni olup asla bir çocuğun poposunu silmem asla gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. tabiki silin bu siizn göreviniz demiyorum. ama bu kadarda katı olunmaz nihayetinde 3-5 yaş grubuna bakıyorsunuz ne olmuş kriz durumlarında bir iyiliğiniz olsa. sanki lise çağı
ben ana sınıfı öğretmeni değilim. Sınıf öğretmeniyim şu an 1. sınıf.

bu kadar canınızı sıkacak durum göremiyorum ortada.
velinin tarzı yanlış olmuş bu eğitimi nasıl verebilirim sizde destekler misiniz bana ve kızımıma bu konuda yardımcı olur musunuz demeliydi ama sizin düşünceniz çok katı geldi bana.
2 sene anaokuluna gönderdim kızımı.altına büyük tuvaletinide kaçırdığı zaman oldu.bir kere durumdan şikayetçi olarak dönmediler.akşam iletişim defterimize yazılmış olarak öğrendim olayı.
anaokulu öğretmenine bakıcı gözüyle bakmıyorum ama ilkokul öğretmeninden bir tık anaç pozisyonda olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben çocuğa çok üzüldüm ya annenin rahat bir tip olduğu belli zaten ama şimdi her kaka yaptığında çağırırsanız annesi çok da mutlu bir şekilde silmez sanırım, o çocuk gergin ortamı hiç anlamayacak mı, kaka yapmayı bile reddedebilir. Mahremiyet evet önemli ama kız kakasını yaptıktan sonra eline ıslak mendili verirseniz ve nasıl silmesi gerektiğini söylerseniz bikaç uygulamadan sonra öğrenebilir illa ellemek zorunda da kalmazsınız.

Yani hadi bir şekilde öğretmen fedakarlık yapıp temizledi çocuğu ya peki mahremiyet eğitimi nasıl olacak ? Anne bunu akıl edemiyor mu ?
eve kakalı gelmesin yeter.mikrop kapmaması önemli.mahremiyet,özel bölge vs sonra ki sırada.

Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.

Allahım ya tam delirmelik, Allah sabır versin böyle tiplere yüz vermemek lazım, bi daha ki veli toplantısında konuyu dile getirip diğer velileri yanına çek bence, böylece saçmaladığını anlar belki dicem de, bu tipler hiç bişeyden anlamaz

Back