canımı sikan velim

Kesinlikle..

Bana 58 aylık çocuk gelecek (1. sınıf). Umarım tuvalet eğitimi vardır
Okulumuzda tuvalet kağıdı bile yok. Çocuklarımız içtikleri ayranın kutusunu bile tuvalete atan çocuklar. Ama ben sınıfa tuvalet kağıdı ve ıslak mendil aldım, gidene veriyorum halletsinler diye.
Bir öğrencim ishal olduğu halde gelmiş ve altına kaçırmış ama nasıl bir kaçırma, kıyafetine falan bulaşmış. Aileyi arıyorum telefonlar kapalı, o halde çocuğun durması mümkün değil. Sınıfımı idareden birine teslim edip çocukla çıktık yola, neyse ki yolu biliyormuş da doğru yere götürüp teslim ettim. Bir güzel de paraladım. Ne kadar bilinçsiz veli var gerçekten. Telefonu değişmiş güncellemiyor. Çocuk ishal okula gönderiyor. Hayatında unutamayacağı bir travma yaşadı o gün.
Yapabileceğim maksimum şeyler bu kadar, kalan kısım veliye ait asla bir çocuğun poposunu silmem.

Âltini bagbagla deneyle ne farkı var altini sil demenin.aslinda sorun anasinifini okul olarak görmemekte.ilkokul öğretmeni konu açsa burda bir kisi bile yardım edilmeli demezdi.
konu sahibi siz sınıfta bunu bir oyuncak bebek üstünden uygulamalı olarak gösterin,aileler bu eğitimi vermiyorsa siz öğretmenler verin bari.çocuklara yazık.
evet o şekilde vericem zaten aslında daha önce söylemiştim de cocuklara

Anneye kizmadan dolayı çocuğa tavrın kesinlikle değişmedi.zorlanan çocuk ilkokulda da var ama ona yardimci olunmasını düşünen kimse yok.bizim okulda ilkokul da var sonuçta oradaki hizmetliler de bayan ama kimse gidip öğretmene okuldaki hizmetliler yardım etsin demez.
Ay yuh artik
Evet sapik muamelesi görülebileceğini dusundum ben de çok sakıncalı
İşte anaokulunu okul değil bakım yeri goruyorlar sorun burda.

Son düzenleme:
karşımızda 5 yaş çocuk varsa bu kadar katı olmak gerekir mi?

bir anda öğrenilmez ki. annesine keşke biraz zaman verseydiniz.çocuk anında öğrenemezki.

kusura bakmayın ama ana sınıfı öğretmeni oluyorsanız bazı istisna durumlara açık olmalısınız.

bu arada anneyi eleştiren sizi göklere çıkaran yorumlardan çok etkilenmeyin.

ben sanırım silerdim temizlerdim o kadar yolu o halde çocuğa yürüttürmezdim. tamamen kişilik meselesi bu. hatılıyorum kendim 4 yaşlarında falanım aynı yaştaki kuzenimin poposunu yıkamışlığım var veli hatalı orasına değinmiyorum bile.

temizlenecek bir durumda değildi ishal ve altına yapmış bir erkek çocuğu. Az bir şey kaçırmış falan değil, paçaları, forması her şeyi mahvolmuştu. Hoş temizlenecek halde olsaydı da temizlemezdim. Mahremiyet diye bağırıp duruyoruz. Öğretmen kim ki çocuğun poposunu ellesin.

1. Sınıfa giden çocuk da beceremeyebilir bence.1. sınıfta boyle çocuklar var peki onlara da yardımcı olunmali mi kim olacak.okul hizmetlisi bayansa o mu olmalı yoksa öğretmen mi
evet bunu dusundum diğer öğretmenlerle.

Bir de ben mesela çocuklar üzerlerini giyinemediklerinde ya da tuvalete giderken düğmelerini cozemediklerinde falan yardımcı oluyorum.ama her seferinde de öğretmeye çalışarak yapıyorum bunu.ilkokul ogretmenleri de dahil öğrencisi çocuk yaşta olan her öğretmenin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum.tabi bunu asla yapmayan ilkokul öğretmenleri de var.ama veliler asla gidip ilkokul öğretmenine bunu demezler.cunku onları öğretmen olarak görürler bizi ise çocuğunun bakıcısı.ki öğretmen olmak sadece öğretmek bu tarz konularda çocuklarla ilgilenmemek değildir.ama tuvalette altını silmek artık olmaz yani herşeyin bir sınırı var çocuğun mahrem bölgesine sadece ailesi dokunabilir.okuldaki temizlikçi de temizlikten ve çocuklarla zorlandığı konularda yardım etmekten sorumlu altını silmeye kadar yardım etmekten de değil yani

olsun yine de Allah razı olsun evine kadar götürmüşsünüz. bunu yapmayacak olan öğretmen de çok. hani ben öğretmen altını temizlemeli demem zaten. ama yardımcılar bunun için varlar, küçük çocuğun olduğu sınıflarda. özellikle anaokulu ve kreşlerde.

olur mu bakın alıntı yapamadım ama bir arkadaş yazmış ana sınıfı öğretmeni iseniz bazı şeylere açık olmalısınız diye.işte bu mantık devam ettikçe sizlerin branşı öğretmen değil bakıcı olarak anılmaya devam edecek.üzgünüm.

siz doğru yoldasınız.

Biz 1. Sınıfız ama kreş ve anaokulunda tuvalet olayı nasıl bilmiyorum.
Sınıf da mahvolmuştu, o an acilen aklıma gelen sınıfı bedene çıkartmak, görevlilere sınıfı temizletmek ve acilen çocuğu eve ulaştırmak oldu.
Bilmiyorum, anasınıflarının görev tanımında yoksa öyle herkesin yapabileceği bir şey değil kaka temizlemek.

Her tuvaletinde arayın annesini bence.
5-6 yaş grubu demişsiniz bu çocuğun motor gelişimi tamaamlanmış yani artık kendisi silebilir poposunu, siz kesinlikle silmemelisiniz bu ne sizin ne de yardımcı abla için etik bir durum değil. Çocuğun mahremiyet duygusunun oturduğu dönemde anneninde aman biriniz siliverin demesi çok sorumsuzca geldi. Benim erkek kardeşim var 6 yaşında bir gün istersen yardımcı olabilirim ablacım dedim hayır abla ben hallderim çok ayıp bir şey dedi o benim kardeşim. kaldı ki yabancı birinin poposuna dokunması çok yanlış yani.
Aileler sorumsuz malesef. O çocuğa bir kaç kere gösteririsen gayette öğrenir belki bir kaç sefer iyi yapamasa bile sonradan öğrenir.

aşırı titiz bi tipim ama ana sınıfı öğretmeni olup asla bir çocuğun poposunu silmem asla gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. tabiki silin bu siizn göreviniz demiyorum. ama bu kadarda katı olunmaz nihayetinde 3-5 yaş grubuna bakıyorsunuz ne olmuş kriz durumlarında bir iyiliğiniz olsa. sanki lise çağı

ben ana sınıfı öğretmeni değilim. Sınıf öğretmeniyim şu an 1. sınıf.

bu kadar canınızı sıkacak durum göremiyorum ortada.
velinin tarzı yanlış olmuş bu eğitimi nasıl verebilirim sizde destekler misiniz bana ve kızımıma bu konuda yardımcı olur musunuz demeliydi ama sizin düşünceniz çok katı geldi bana.
2 sene anaokuluna gönderdim kızımı.altına büyük tuvaletinide kaçırdığı zaman oldu.bir kere durumdan şikayetçi olarak dönmediler.akşam iletişim defterimize yazılmış olarak öğrendim olayı.
anaokulu öğretmenine bakıcı gözüyle bakmıyorum ama ilkokul öğretmeninden bir tık anaç pozisyonda olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben çocuğa çok üzüldüm ya annenin rahat bir tip olduğu belli zaten ama şimdi her kaka yaptığında çağırırsanız annesi çok da mutlu bir şekilde silmez sanırım, o çocuk gergin ortamı hiç anlamayacak mı, kaka yapmayı bile reddedebilir. Mahremiyet evet önemli ama kız kakasını yaptıktan sonra eline ıslak mendili verirseniz ve nasıl silmesi gerektiğini söylerseniz bikaç uygulamadan sonra öğrenebilir illa ellemek zorunda da kalmazsınız.

Yani hadi bir şekilde öğretmen fedakarlık yapıp temizledi çocuğu ya peki mahremiyet eğitimi nasıl olacak ? Anne bunu akıl edemiyor mu ?
eve kakalı gelmesin yeter.mikrop kapmaması önemli.mahremiyet,özel bölge vs sonra ki sırada.

Allahım ya tam delirmelik, Allah sabır versin böyle tiplere yüz vermemek lazım, bi daha ki veli toplantısında konuyu dile getirip diğer velileri yanına çek bence, böylece saçmaladığını anlar belki dicem de, bu tipler hiç bişeyden anlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…