• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

Annesinin yanlışı o minik kıza travma olarak dönecek ve belki de hayatı boyunca hem fizyolojik hem de psikolojik olarak sıkıntı çekecek. Annesi hatalı evet ama belli ki cahil ve çocuğunu önemsemeyen saygısız bir kadın ama naçizane tavsiyem küçük kızı karşınıza alıp tuvalet sonrası temizliğin nasıl yapılacağını bikaç dakikada anlatmanız olacak.

konu sahibi ben değilim :)

ben bir anne olarak çocuğuma silebildiğin kadar sil tuvalet kağıdı ile derdim sanırım.alışmadıysa diye bir şey yok 4 hatta 5 yaş çocuğundan bahsediyoruz nasıl alışmaz poposunu silmeye? çok şaşkınım şu an.ıslak mendil kullanın o zaman.yani o kadar çok çözüm yolu var ki.

okula erken yaşta başlama konusu burada bizim tartışıp çözüme ulaştırabileceğimiz bir sorun değil.ayrıca çocuğunuzu okul ortamına uygun görmüyorsanız bir rapor alarak bir sene geç başlatabiliyorsunuz diye biliyorum.

zaten öğretmenin popo temizlemek gibi bir görevi yok,yardımcı biri de çoğu zaman olmuyor.

kusura bakmayın ya alıntı yapınca konu sahibi sandım sizi:KK48: ben öğretmen popo temizlesin demiyorum ama orda yardımcı bayanlar var
tekrar söylüyorum benim kızım poposunu SİLEBİLİYOR ama yıkayamıyor ..çok şaşkınlık yaratacak bir durum yok ki burda ben sadece silmeyle poposu büyük tuvalette tam temizlenmiyor diyorum ..ıslak mendile gelince tabiki güzel bir fikir çantasına koyarım ama başında değilim ki nerden bileceğim tuvalete giderken götürmeyeceğini ..aslında okula başlatılırken alınan ıslak mendiller tuvalete konsa bu durumda daha iyi olmazmı çocuklar tuvaletlerini yaparken direk ellerinin altında
benim takıldığım nokta annenin ikide bir bu iş için okula çağırılması ben kendimi koydum o bayanın yerine ben nasıl giderim her tuvalet ihtiyacında
daha önce oğlumuda gönderdiğim kreşlerdede hiç böyle bir yaklaşımla karşılaşmadığım için bana değişik geldi bilgi almak amacıyla yazdım gerçekten bu şekilde mi olması gerekiyor

kusura bakmayın ya alıntı yapınca konu sahibi sandım sizi:KK48: ben öğretmen popo temizlesin demiyorum ama orda yardımcı bayanlar var
tekrar söylüyorum benim kızım poposunu SİLEBİLİYOR ama yıkayamıyor ..çok şaşkınlık yaratacak bir durum yok ki burda ben sadece silmeyle poposu büyük tuvalette tam temizlenmiyor diyorum ..ıslak mendile gelince tabiki güzel bir fikir çantasına koyarım ama başında değilim ki nerden bileceğim tuvalete giderken götürmeyeceğini ..aslında okula başlatılırken alınan ıslak mendiller tuvalete konsa bu durumda daha iyi olmazmı çocuklar tuvaletlerini yaparken direk ellerinin altında
benim takıldığım nokta annenin ikide bir bu iş için okula çağırılması ben kendimi koydum o bayanın yerine ben nasıl giderim her tuvalet ihtiyacında
daha önce oğlumuda gönderdiğim kreşlerdede hiç böyle bir yaklaşımla karşılaşmadığım için bana değişik geldi bilgi almak amacıyla yazdım gerçekten bu şekilde mi olması gerekiyor

eğitim sistemini tam bilemiyorum ancak mesela yeğenimin okulunda tuvaletlerde ıslak mendiller var öğretmenleri anlatmış popo şöyle silinir işte eller yıkanır gibi.yani çocuklar kaka yaptıklarında ne yapacaklarını biliyorlar.konu sahibi bu eğitimi verdi mi o kısmı atladım galiba.bazen de yeğenim iç çamaşırı biraz kirli geliyor varsın gelsin sorun etmiyoruz.

anne kendisi demiş ya hani kızım sen yap ben gelir temizlerim demiş öğretmenden gelmemiş bu talep.veli istemiş bunu.

Benim çocuğum da 4-5 yaş gurubuna gidiyor ilk hafta külodu kirli geldi herseferinde başında bekledim suyu bazen ben açtım kendi yıkadı(ki okuldaki klozetler küçüklere uygun boyda çok rahat açıp yıkayabilir) bazen de açıp tekrar geri oturtup yıkamasını söyledim. Öyle öyle alıştı şimdi tek sorunumuz okuldan almaya gidince bakıyorum atletler dışarda hep onu öğretmeye çalışıyorum ama yaramazlıktan hiç toplamıyor hep aynı. Daha 4 yaşında demiyorum çocuğum kendi işini kendi yapsın öğretmek lazım

bana çok absurt gelmedi. evet 3 yaşında temizleyebilen de var 5 yaşında temizleyemeyende. ben oğlumu kreşe yollarken 5-6 yaşlarındaki çocuklara öğretmenleri ya da stajyer ablaları yardım ediyordu.
işte bir arkadaşım devlet anaokuluna yolluyor. 5,5 yaşında kızı. yine yardımcılar yardım ediyor. çok da travmatik bir durum değil ki bu konu. yazık yapamıyorsa akşama kadar pişik olur çocuk. ve annesinin öğretmeye çalıştığını düşünüyorum ama tam temizleyemiyordur. sonuçta altını aç bağla demiyor kadın.

Sana bilerek üst üste sormuş ya ;ne olacak peki?diye..Ben olsam; 'madem yapamıyor kirli kalacak eve geldiğinde de temizliğini yapacaksanız,bi şekilde idare edeceksiniz öğrenene kadar' derdim. Ki bunun aynısını veliye demişliğim de vardır.

Bir de sen arama konusunda yine iyi niyetli davranmışsın..Ben olsam aramam bile veliyi. Ne alaka; dersimi böleceğim 'gelin kızınızın kakası geldi' diye haber bekleyecek benden.Böyle terbiyesiz insanlar öğretmenin sahibi zannediyorlar kendilerini,ondan kaynaklanıyor bu pervasız tavırları.
Karşısında bir eğitimci bir öğretmen var bunu anlayamacak kadar zır cahil bir çoğu.

Öğretmenlikte 10.yılım bu süre zarfında o kadar çeşit çeşit insanla karşılaştım ki..Ve o kadar alıştım ki bu duruma,normal ve saygılı bir veliyle karşılaştığımda kendime gelemiyorum bir süre:KK45:
Doğru o da ayrı bir konu.aramak zorunda da değilim ama bir de onla ugrasicam.Ki çocukların problemi olduğunda ararim ailesini o konuyu sorun yapmam ama sirf bunun için de aramak zorunda olmak gereksiz
Benim kızımda anaokuluna gidiyor. Şu an 4 yaşında ,ilk başladığında bezliydi hatta.(29 aylıktı)okulla görüşmelerimde bana tuvalet eğitimine yardım dahi edeceklerini söylemişlerdi,ben yaz tatilinde hallettim ki okulda altına kaçırmasın ,öğretmeni zor durumda kalmasın diye,hatta o sene 2 kez tatile gittik yanımda portatif tuvalet ve taşımak için dev sırt çantası ile gezdim tatil köyünde.
Neden çünkü öğretmeni ,her ne kadar yaparız desede okul müdüresi,bence mecbur değildi,birde çocuğum altına kaçırabilirdi ki ilk günler gayette kaçırdı,üzülürdü arkadaşlarının arasında altına çiş yapan çocuk olarak görünseydi,heryerin pislenmesi vb sıkıntılarda cabası.
Tek bir ricam oldu öğretmenimizden,tuvalete gitmesi gerektiğini unutabiliyordu oyuna dalınca ama kıvranmayıda ihmal etmiyordu,lütfen kıvranırsa tuvalete yönlendirin dedim,sağolsun kırmadı,hiç sorun yaşamadık.
Geçen hafta geziye giderken kusmuş kızım,otobüs tutmuş ,kadıncağız üzerini değiştirip,montu ıslandı diye kendi montunu giydirmiş gezi boyunca. Bir üzüldüm,bir mahçup oldum anlatamam. Hakkını ödeyemem kesinlikle. Öyle şevkatli ve düşüncelidir ki anlatamam. Ama öte yandan bezliyken kızım,arada bezi kakalı,çişli geldiği oldu kızımın,asla demedim neden değiştirmediniz vs diye ki bana bezli kabul ediyoruz,muhakkak değiştiririz diyipte kayıt yapan onlardı. Biliyorum ki kasıtlı yapılan birşey değildi,yoğunluktan bazende benim gelme saatime az kaldığından değiştirilmedi. Bende gidip olay çıkarmadım yada konuşma gereği duymadım. Eve götürüp temizlik işini hallettim. Ama eminim söyleseydim mahçup olur ekstra dikkat ederdi ögretmenimiz. Zaten 2 yada 3 kez yaşadık bu durumu,sürekliliği olmadı.
Şu an kendi gidiyor tuvalete,yalap şalap temizliyor,bazen iyi silemediği için kızarık geliyor poposu,yine temizliğini yapıp kremliyorum. Biliyorum ki gidip rica etsem tamam der,en azından benim çabaladığım gibi öğretmeye çabalar,öğrenene kadarda yardımcı olur.
Size hak veriyorum konu sahibi,mecbur değilsiniz evet bundada mutabıkız,belki yapacağınız varsada annenin tavrından dolayı yapmıyorsunuz /yapmayacaksınız ama bence çok katısınız. Sonuçta bu çocuk günde 5 kere kaka yapmayacak. maksimum 1 kez gidecek tuvalete,onda da kakasını yapınca dokunmadan yönlendirebilirsiniz çocuğu diye düşünüyorum. Islak mendili verirsiniz eline "sil kızım"dersiniz göstererek,ikinci ıslak mendilide verir tekrar sildirirsiniz bitti gitti. Zaten çocuk öğrenir 1-2 yardımdan sonra dersiniz öğrettiğim gibi yaparsın diye. Annesi yine gelip laf ederse ben onunla tuvalete gidip,nasil yapacağını anlattım ,gösterdim,artık kendi yapmalı ,ben müdahil olamam,sizinde bunun için gelmeniz çocuğunuz için doğru değil der geçersiniz. Tabi ben eğitimci değilim,anne olarak yazıyorum bunları. Siz tabiki kendinizce doğrusunu yapıyorsunuz,bir bildiğiniz vardır ona birşey diyemem.
Çocuğa öğretmeyi dusunuyorum zaten bir ara karşıma alip uygulamali anlatıcam,tabi tuvalette değil bu bence uygun değil.hicbir çocuk tuvaletteyken içeri girmek hoş degil.ayrica sizin dediğiniz şekilde yapmam mumkun değil zaten eğitimci olmadığınızı yazmışsınız dusunememis olabilirsiniz.gunde 1 kere tuvalete gidip ona bunu anlatırken sınıftakiler ne yapacak acaba.o an bakalım ne yaptırıyor olcam hadi onu böldüm diyelim sınıftaki çocukları nasıl yalniz birakcam.benim sadece 2 gün stajyerim var diğer günler yalnızım.t abi o çocuğa uygun zamanda anlaticam yine de
benimde 5-6 yaş grubunda bir kızım var daha doğrusu küçük 5 yaş 2012 ocak doğumlu ..ve küçük tuvaletini yaptığında silebiliyor ama yıkayamıyor çünkü musluğa uzanamıyor dolayısıyla büyük olduğu zamanda musluğa ulaşamadığı için yıkayamıyor silsede temiz olmaz seneye okula başlayacak diyorsunuz ama zaten buda ayrı bir tartışma konusu çocuklar zaten çok küçük okula başlıyor bu tür gelişimlerini tamamlayamadan okula başlatılmasıda zaten ayrı bir muamma ..yani yazınızda benimde aklıma takılan ben şimdi kızım büyük tuvaletini yaptığında işten izin alıp okulamı gitmeliyim
Bu okula gelme konusu o velinin çıkardığı birşey,tabiki her tuvalete gidildiğinde okula gelinmez çok saçma birşey ama kendi istedi.siz kendi durumunuzdan bahsetmissiniz ya peki cozum ne ?çözüm cocugun idareten yapıp sizin akşam temizlemeniz.tabi zamanla da öğrenmesi.anasinifindaki musluklara ulasabiliyorlar,t tuvaletler küçük bu arada.
siz öğreti verin ne olacak yahu iki kere gösterseniz bir kaç kerede etkili konuşsanız o çocuk zaten yapar.problem edecek bişi değil sonuçta.Yaradanda zaten mukafatınızı verir.
Tabi onu dusunuyorum ben de öğretmeye çalışcam cocuğa.t abi tuvalet esnasında değil sınıfta uygulamalı gostermeye caliscam.

siz öğreti verin ne olacak yahu iki kere gösterseniz bir kaç kerede etkili konuşsanız o çocuk zaten yapar.problem edecek bişi değil sonuçta.Yaradanda zaten mukafatınızı verir.
aynen.. kaldı ki annesi de öğretmeye çalışmıştır zaten. ta okula geldiğine göre önem veriyor belli ki. ama işte çocuk okuldaki wc değişik geldiyse falan belki yapamıyordur. üstelik ben temizlediğini ama tam anlamıyla temiz olmadığını düşünüyorum

Doğru o da ayrı bir konu.aramak zorunda da değilim ama bir de onla ugrasicam.Ki çocukların problemi olduğunda ararim ailesini o konuyu sorun yapmam ama sirf bunun için de aramak zorunda olmak gereksiz

Çocuğa öğretmeyi dusunuyorum zaten bir ara karşıma alip uygulamali anlatılan,tabi tuvalette değil bu bence uygun değil.hicbir çocuk tuvaletteyken içeri girmek hoş degil.ayrica sizin dediğiniz şekilde yapmam mumkun değil zaten eğitimci olmadığınızı yapmışsınız zaten dusunememis olabilirsiniz.gunde 1 kere tuvalete gidip ona bunu anlatırken sınıftakiler ne yapacak acaba.o an bakalım ne yaptırıyor olcam hadi onu böldüm diyelim sınıftaki çocukları nasıl yalniz birakcam.benim sadece 2 gün stajyerim var diğer günler yalnızım.t abi o çocuğa uygun zamanda anlaticam yine de

Bu okula gelme konusu o velinin çıkardığı birşey,tabiki her tuvalete gidildiğinde okula gelinmez çok saçma birşey ama kendi istedi.siz kendi durumunuzdan bahsetmissiniz ya peki cozum ne ?çözüm cocugun idareten yapıp sizin akşam temizlemenin.tabi zamanla da öğrenmesi.anasinifindaki musluklar ulasabiliyorlar,t tuvaletler küçük bu arada.

Tabi onu dusunuyorum ben de öğretmeye çalışcam cocuğa.t abi tuvalet esnasında değil sınıfta uygulamalı gostermeye caliscam.
Bilemedim bizim sınıfımızda 3 öğretmen var ikisi yardımcı öğretmen,bu sebeple olabilir diye düşündüm,önceki okulumuzdada böyleydi sistem,hiç tek öğretmen olmadı.
Annesine kızdınız tavrından dolayı ama o çocuğun gunahı yok. Sizde iyi bilirsiniz ki bu tip becerilerde çocuklar arasındaki ay farkı bile zorlanmalarına sebep olabiliyor. Atıyorum 4 yaş ile 4 yaş 5 aylık bir çocuğun bu anlamda ciddi farkı olabiliyor.

Aklıma bir anım geldi. bir baba elinde kulak çöpü ve kremler okula gelip, hocam bizim oğlan kabız kakasını yaparken poposu kanıyor yardımcı olursanız sevinirim demişti. :)
İnsan oğlunun istemesinde sınır yok. ama bence siz en doğrusunu yapmışsınız . Anne biraz mız mız davranmış

Evet çocukların o temizligini okulda yapsak sapik lafı bile çıkabilir hiç hoş degil
size bir örnek vereyim
teyzemin torunu otizm li erkek öğretmeni vardı bikaç yıl önce
bizim paşa bazen altına küçük ve büyük tuvaletini yapıyor yaşı büyük olduğundan oldukça pis kokuyor maalesef
öğretmeni annesini çağırmamış kendi temizlemiş yedek elbise giydirmiş ve orasına peçete koymuş hani damlar falan diye
vay efendim nasıl değiştirirmiş çocuğunu nasıl ellermiş diye olay oldu.. tamam sapık çok ama ben öğretmene çok üzülmüştüm

1. yapmak zorunda değilsiniz siz ve görevli abla
2. sapık muamelesi bile görebilirsiniz

aynen.. kaldı ki annesi de öğretmeye çalışmıştır zaten. ta okula geldiğine göre önem veriyor belli ki. ama işte çocuk okuldaki wc değişik geldiyse falan belki yapamıyordur. üstelik ben temizlediğini ama tam anlamıyla temiz olmadığını düşünüyorum
aynen dediğim gibi tam temizleymediğini bende düşünüyorum ben yardımcı bayanlar çocuklara büyük tuvalet konusunda yardımcı oluyorlar diye biliyorum çünkü bizim çamaşırımız temiz geliyor pis kalırsada sonra enfeksiyon kapıyor

Benim kızımda anaokuluna gidiyor. Şu an 4 yaşında ,ilk başladığında bezliydi hatta.(29 aylıktı)okulla görüşmelerimde bana tuvalet eğitimine yardım dahi edeceklerini söylemişlerdi,ben yaz tatilinde hallettim ki okulda altına kaçırmasın ,öğretmeni zor durumda kalmasın diye,hatta o sene 2 kez tatile gittik yanımda portatif tuvalet ve taşımak için dev sırt çantası ile gezdim tatil köyünde.
Neden çünkü öğretmeni ,her ne kadar yaparız desede okul müdüresi,bence mecbur değildi,birde çocuğum altına kaçırabilirdi ki ilk günler gayette kaçırdı,üzülürdü arkadaşlarının arasında altına çiş yapan çocuk olarak görünseydi,heryerin pislenmesi vb sıkıntılarda cabası.
Tek bir ricam oldu öğretmenimizden,tuvalete gitmesi gerektiğini unutabiliyordu oyuna dalınca ama kıvranmayıda ihmal etmiyordu,lütfen kıvranırsa tuvalete yönlendirin dedim,sağolsun kırmadı,hiç sorun yaşamadık.
Geçen hafta geziye giderken kusmuş kızım,otobüs tutmuş ,kadıncağız üzerini değiştirip,montu ıslandı diye kendi montunu giydirmiş gezi boyunca. Bir üzüldüm,bir mahçup oldum anlatamam. Hakkını ödeyemem kesinlikle. Öyle şevkatli ve düşüncelidir ki anlatamam. Ama öte yandan bezliyken kızım,arada bezi kakalı,çişli geldiği oldu kızımın,asla demedim neden değiştirmediniz vs diye ki bana bezli kabul ediyoruz,muhakkak değiştiririz diyipte kayıt yapan onlardı. Biliyorum ki kasıtlı yapılan birşey değildi,yoğunluktan bazende benim gelme saatime az kaldığından değiştirilmedi. Bende gidip olay çıkarmadım yada konuşma gereği duymadım. Eve götürüp temizlik işini hallettim. Ama eminim söyleseydim mahçup olur ekstra dikkat ederdi ögretmenimiz. Zaten 2 yada 3 kez yaşadık bu durumu,sürekliliği olmadı.
Şu an kendi gidiyor tuvalete,yalap şalap temizliyor,bazen iyi silemediği için kızarık geliyor poposu,yine temizliğini yapıp kremliyorum. Biliyorum ki gidip rica etsem tamam der,en azından benim çabaladığım gibi öğretmeye çabalar,öğrenene kadarda yardımcı olur.
Size hak veriyorum konu sahibi,mecbur değilsiniz evet bundada mutabıkız,belki yapacağınız varsada annenin tavrından dolayı yapmıyorsunuz /yapmayacaksınız ama bence çok katısınız. Sonuçta bu çocuk günde 5 kere kaka yapmayacak. maksimum 1 kez gidecek tuvalete,onda da kakasını yapınca dokunmadan yönlendirebilirsiniz çocuğu diye düşünüyorum. Islak mendili verirsiniz eline "sil kızım"dersiniz göstererek,ikinci ıslak mendilide verir tekrar sildirirsiniz bitti gitti. Zaten çocuk öğrenir 1-2 yardımdan sonra dersiniz öğrettiğim gibi yaparsın diye. Annesi yine gelip laf ederse ben onunla tuvalete gidip,nasil yapacağını anlattım ,gösterdim,artık kendi yapmalı ,ben müdahil olamam,sizinde bunun için gelmeniz çocuğunuz için doğru değil der geçersiniz. Tabi ben eğitimci değilim,anne olarak yazıyorum bunları. Siz tabiki kendinizce doğrusunu yapıyorsunuz,bir bildiğiniz vardır ona birşey diyemem.

Güzel ifade etmişsiniz.
Öğretmenin çocuğun bu tür kazanımlarına yardım etmesi tamamiyle inisiyatif meselesidir. Öğretmen yardım etmek istiyorsa eder,istemiyorsa etmez. Etmiyor diye de o öğretmenin kötü olduğunu ya da işini yapmadığını göstermez asla..
Hala çocuk silemiyor ne yapacak vs diyenler var ve sanırım akıl tutulması yaşiyorlar.Orası bir okul, bakım yeri değil,bakıcı yanına bırakılmiyor çocuklar. Bunu anladıklarında hicbir sorun kalmaz aslında. Çocuğun altının kirli kalması aileyi bağlayan bir durumdur çözümünü de kendi bulacak,bulamiyorsa da kirli kalacak.

Şunu merak ediyorum; şuan 1.sınıfta küçük yaş çocuklar var ve onlar da kişisel temizliğini istenilen düzeyde yapamazlar.Peki gidip ilkokul öğretmenine temizliğini yapın ya da okuldaki hizmetliye temizliğini yapın derler mi anneler?

oğlum beş yaşındayken gittiği kresde kakaları ıslak mendille yardımcılar siliyordu. çişleri çocuklar
yanlış anlamayın sizde silin demiyorum kesinlikle.
bi kere kendi silmeye kalkmış orasına burasına bulaştırmış.
evde ben zaten yıkamasını birz kendim biraz o yıkayarak temizlemesini öğretmiştim ama okulda suyla poposunu yıkamasını cocukların becerebileceğini düşünmüyorum

ben beş yaşındaki hatta 6 yaşındaki kreşe giden çocuğun kaka temizliği konusunda yardım alması gerektiğini düşünüyorum. zaten çok yapılmıyor. değilse çocuk kıyafetinede bulaştırabilir beceremeyebilir.

okudukça şunu anlıyorum,bence çocuklardan önce annelerin mahremiyet eğitimine ihtiyacı var bu konudan en büyük çıkarımım o oldu.

konu sahibi rehberlik öğretmeni var mı okulunuzda varsa bir an önce anne-babalara mahremiyet ve tuvalet eğitimi konusunda çalıma yapsın.sorun çocuklar değil sorun veliler.

Çocuğun kişisel temizliğinde yardım almasını düşünenler bence anaokullarina,anasiniflarina kaka yıkayıcı olarak iş başvurusunda bulunsun.En azından görev tanımı olur,herkes de gereksiz yere kimseden beklemez popo temizliğini..
inanılmaz mesajlar okuyorum ve öğrendiklerimi yeniden sorguluyorum.5-6 yaşında ki çocukların poposuna kimse dokunmamalı ki bırakın bunun mahrem yönünü çocuğun bir çok becerisine bile etki eden bir olay bu.

bizim ülkede çocuklardan çok anne-babalar eğitilmeli.eminim artık.

Back