• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

Ne cahil kadın ya
Kendi öğreteceği yerde millete diyor ne kadar sorumluluk sahibi çocuğunu düşünen bir anne peeh

Asla çocukların mahrem yerlerini silme. Ortada bi şey yokken suçlu konuma düşersin. Üniversiteden mezun olurken hocamız bizi uyarmıştı. Asla ama asla mahrem yerleri silmek için dokunmayın diye özellikle de 5-6 yaş diyorsun koca çocuk. Kreş seviyesne bile biz öğretip yollayın diyoruz

Asla çocukların mahrem yerlerini silme. Ortada bi şey yokken suçlu konuma düşersin. Üniversiteden mezun olurken hocamız bizi uyarmıştı. Asla ama asla mahrem yerleri silmek için dokunmayın diye özellikle de 5-6 yaş diyorsun koca çocuk. Kreş seviyesne bile biz öğretip yollayın diyoruz
Evet yani hiç uygun değil.opmuyorum bile çocukları.yeri geliyor sariliniyor falan ama öyle öpüp durmak bile ters geliyor bana

Ben meslek lisesinde öğretmenim ve öğrencilerden çok velilere kzıyorum, tabi içten içe. Okula gelip "hocam çocuğuma bunu söyleyin bunu demeyi ihmal etmeyin." Diye bana öğrenciyle nasıl ve neleri konuşmam gerektiğini söylüyorlar. Etkili iletişim yöntemlerini anlatıyorum, çocuğunuzun her şeyden önce sizin desteğinize ilginize ihtiyacı var diyorum. Ama bütün sorumluluklarını size atmaya çalışıyolar. Geçenlerde telefonum 10 kez bir numara tarafından aranmış. Velinin numaramı nerden aldığını bilmiyorum ama çocuğuyla görüşüp görüşmediğimi sordu. Seminerdeydim vaktim olmadı görüşücem dedim. "Bu saatten sonra görüşmeseniz de olur! " demesin mi? Ayy kadını boğazlayasım geldi

Ne münasebet sizin asla böyle bir göreviniz yok olamaz da.

Çocuğu bebek değil artık temel şeyleri öğretmiş olması gerekiyor. Kimseden böyle bir şey beklemeye hakkı yok. Kim kimin pisliğini siler ya? Bebek mi bu?

siz yardımcı olmak isteseniz ne kadar yetişebilirsiniz ki zaten, tez zamanda bir toplantı yapıp varsa başka problemler falan diger velilerle beraber bu konuyuda dile getirin. valla kendisi demiş arayın gelsin haa çogunda gelmeyecek burdada nasıl bir çözüm bulunur size kalmış.

Hem bir öğretmen hem de bir anne olarak söylüyorum. Okullarda görevli bayanlar tuvale eğitiminde yardımcı olmalılar zira çok iyi biliyorsunuz ki 3 6 yaş ince motor becerileri olgunlukla değil ve arkasına elini uzatması çok zor.bence dışsal değil de içsel yüklenin derim.veliyi haklı buldum ben kusura bakmayın.

Burada öğretmen gözüyle değil de tamamiyle anne-veli gözüyle yorum yapmışsınız. Anasınıfında çocuk tuvaletini yaptığı zaman çocuğun kişisel temizliğini yardımcı bayanlar da kesinlikle yapmak zorunda değil.

Hep söyleniyor bu; anaokulları çocukların bakım yeri değildir o yüzden de çocuğun bu tür bakımını gerektiren durumlar asla okulu bağlamaz. Velilerin önce bunu idrak etmeleri gerekiyor.

Yardımcı bayan sınıfın temizliğinden, tuvaletlerin temizliğinden,çocukların tuvalette yalnız kalmamasından,beslenme saatinde yemek dağıtımından vs.sorumludur.Görev tanımı budur.
Çocukların ince motor becerilerinin yeterli düzeyde olmaması ailesinden olmayan birinin çocuğun popo temizliğini yapmasi için geçerli bir neden değildir ve böyle bir sebeple hiç kimseden bu talep edilemez ve zorunluymuş gibi bir muamele yapılamaz.

Okulda öğretmen çocuklara özbakım becerilerini öğretir;el,yüz temizliği,tırnak temizliği,diş fırçalama alışkanlığı,görgü kurallarına uygun ve seçmeden düzenli yemek yeme davranışı vb kazandırır. Bunlar haricindeki özbakım becerisini kazandırmak aileye aittir,ha yok yapamaz beceremez derse aile o da ailenin sorunudur okulun değil..

Ailenin kazandırması gereken böyle bir davranışı kimse okula yükleyemez, yükleyen de gözümde hadsizin önde gideni olmuştur her zaman..

Bu kadına kesinlikle ciddi olun sert olun hatta . Yani gerekirse müdürle konuşun mudur yardimcisiyla. Her kakasi gelince okula gelmek olmaz ki oda yanlış çocuğu egitmemis bu yasa kadar temizleyebilmesi gerek

Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.

Sana bilerek üst üste sormuş ya ;ne olacak peki?diye..Ben olsam; 'madem yapamıyor kirli kalacak eve geldiğinde de temizliğini yapacaksanız,bi şekilde idare edeceksiniz öğrenene kadar' derdim. Ki bunun aynısını veliye demişliğim de vardır.

Bir de sen arama konusunda yine iyi niyetli davranmışsın..Ben olsam aramam bile veliyi. Ne alaka; dersimi böleceğim 'gelin kızınızın kakası geldi' diye haber bekleyecek benden.Böyle terbiyesiz insanlar öğretmenin sahibi zannediyorlar kendilerini,ondan kaynaklanıyor bu pervasız tavırları.
Karşısında bir eğitimci bir öğretmen var bunu anlayamacak kadar zır cahil bir çoğu.

Öğretmenlikte 10.yılım bu süre zarfında o kadar çeşit çeşit insanla karşılaştım ki..Ve o kadar alıştım ki bu duruma,normal ve saygılı bir veliyle karşılaştığımda kendime gelemiyorum bir süre:KK45:

Son düzenleme:
Ben çocuğa üzüldüm daha çok. Çünkü eminim o da üzülüyodur rahatsız oluyodur bu durumdan. Yani 6 yaş yeterince büyük . Sadece nasıl yapması gerektiğini anlatsa yapabilir çocuk. Bu bile zor gelmiş kadına. Yani çocuk elinden geleni yapsın olduğu kadar düzgün olmazsa evde ilgilenir annesi.

Benim kızımda anaokuluna gidiyor. Şu an 4 yaşında ,ilk başladığında bezliydi hatta.(29 aylıktı)okulla görüşmelerimde bana tuvalet eğitimine yardım dahi edeceklerini söylemişlerdi,ben yaz tatilinde hallettim ki okulda altına kaçırmasın ,öğretmeni zor durumda kalmasın diye,hatta o sene 2 kez tatile gittik yanımda portatif tuvalet ve taşımak için dev sırt çantası ile gezdim tatil köyünde.
Neden çünkü öğretmeni ,her ne kadar yaparız desede okul müdüresi,bence mecbur değildi,birde çocuğum altına kaçırabilirdi ki ilk günler gayette kaçırdı,üzülürdü arkadaşlarının arasında altına çiş yapan çocuk olarak görünseydi,heryerin pislenmesi vb sıkıntılarda cabası.
Tek bir ricam oldu öğretmenimizden,tuvalete gitmesi gerektiğini unutabiliyordu oyuna dalınca ama kıvranmayıda ihmal etmiyordu,lütfen kıvranırsa tuvalete yönlendirin dedim,sağolsun kırmadı,hiç sorun yaşamadık.
Geçen hafta geziye giderken kusmuş kızım,otobüs tutmuş ,kadıncağız üzerini değiştirip,montu ıslandı diye kendi montunu giydirmiş gezi boyunca. Bir üzüldüm,bir mahçup oldum anlatamam. Hakkını ödeyemem kesinlikle. Öyle şevkatli ve düşüncelidir ki anlatamam. Ama öte yandan bezliyken kızım,arada bezi kakalı,çişli geldiği oldu kızımın,asla demedim neden değiştirmediniz vs diye ki bana bezli kabul ediyoruz,muhakkak değiştiririz diyipte kayıt yapan onlardı. Biliyorum ki kasıtlı yapılan birşey değildi,yoğunluktan bazende benim gelme saatime az kaldığından değiştirilmedi. Bende gidip olay çıkarmadım yada konuşma gereği duymadım. Eve götürüp temizlik işini hallettim. Ama eminim söyleseydim mahçup olur ekstra dikkat ederdi ögretmenimiz. Zaten 2 yada 3 kez yaşadık bu durumu,sürekliliği olmadı.
Şu an kendi gidiyor tuvalete,yalap şalap temizliyor,bazen iyi silemediği için kızarık geliyor poposu,yine temizliğini yapıp kremliyorum. Biliyorum ki gidip rica etsem tamam der,en azından benim çabaladığım gibi öğretmeye çabalar,öğrenene kadarda yardımcı olur.
Size hak veriyorum konu sahibi,mecbur değilsiniz evet bundada mutabıkız,belki yapacağınız varsada annenin tavrından dolayı yapmıyorsunuz /yapmayacaksınız ama bence çok katısınız. Sonuçta bu çocuk günde 5 kere kaka yapmayacak. maksimum 1 kez gidecek tuvalete,onda da kakasını yapınca dokunmadan yönlendirebilirsiniz çocuğu diye düşünüyorum. Islak mendili verirsiniz eline "sil kızım"dersiniz göstererek,ikinci ıslak mendilide verir tekrar sildirirsiniz bitti gitti. Zaten çocuk öğrenir 1-2 yardımdan sonra dersiniz öğrettiğim gibi yaparsın diye. Annesi yine gelip laf ederse ben onunla tuvalete gidip,nasil yapacağını anlattım ,gösterdim,artık kendi yapmalı ,ben müdahil olamam,sizinde bunun için gelmeniz çocuğunuz için doğru değil der geçersiniz. Tabi ben eğitimci değilim,anne olarak yazıyorum bunları. Siz tabiki kendinizce doğrusunu yapıyorsunuz,bir bildiğiniz vardır ona birşey diyemem.

5-6 yaşındaki çocuğun çoktan tuvalet eğitimini almış olmazı gerekiyor.
burda çocuklar 4 yaşında başlıyolar okula ve bu kesinlikle bir kural.
bundan ziyade annenin tutumu çok yanlış. terbiyesiz kadın. işte böyleleri bi zahmet çocuk yapmasın; kendileri 1 çocuğu eğitemiyo. 'nasıl olsa okulda öğrenicek ya'. e sen ne öğreticeksin bu çocuğa.

Allah sabır versin vallahi

o yaşlarda ki bir çocuğun tuvalet becerisi kazanmış olması ve temizliğini kendisi yapması gerekir.üstelik konu sahibinin dediği gibi mahremiyet diye çığlıklar atarken herkes çocuğunu korusun özel bölgelerine kimseleri dokundurmasın diye eğitimler verilirken bu konuda bile 'yapın canım ne olacak' diyenlerin olması beni hayretlerden hayretlere düşürdü.

konu sahibi siz doğru bir tepki vermişsiniz 2 yaş çocuğu değil ki poposunu birisi silecek.

Velinin yüzsüzlüğüne altın madalya takılır.
Tuvalet eğitimini tamamlamışsa göndermeyecek ana okuluna.
Öğretmen çocukların altını temizlemek zorunda değil.
Hiç kafanıza takmayın. Sonuna kadar haklısınız. Ben sizin yerinizde olsam her daim temizlesin diye veliyi çağırırım.

Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.

benimde 5-6 yaş grubunda bir kızım var daha doğrusu küçük 5 yaş 2012 ocak doğumlu ..ve küçük tuvaletini yaptığında silebiliyor ama yıkayamıyor çünkü musluğa uzanamıyor dolayısıyla büyük olduğu zamanda musluğa ulaşamadığı için yıkayamıyor silsede temiz olmaz seneye okula başlayacak diyorsunuz ama zaten buda ayrı bir tartışma konusu çocuklar zaten çok küçük okula başlıyor bu tür gelişimlerini tamamlayamadan okula başlatılmasıda zaten ayrı bir muamma ..yani yazınızda benimde aklıma takılan ben şimdi kızım büyük tuvaletini yaptığında işten izin alıp okulamı gitmeliyim

benimde 5-6 yaş grubunda bir kızım var daha doğrusu küçük 5 yaş 2012 ocak doğumlu ..ve küçük tuvaletini yaptığında silebiliyor ama yıkayamıyor çünkü musluğa uzanamıyor dolayısıyla büyük olduğu zamanda musluğa ulaşamadığı için yıkayamıyor silsede temiz olmaz seneye okula başlayacak diyorsunuz ama zaten buda ayrı bir tartışma konusu çocuklar zaten çok küçük okula başlıyor bu tür gelişimlerini tamamlayamadan okula başlatılmasıda zaten ayrı bir muamma ..yani yazınızda benimde aklıma takılan ben şimdi kızım büyük tuvaletini yaptığında işten izin alıp okulamı gitmeliyim
peki kızınızın özel bölgesine kadın da olsa bir başka kişinin dokunmasından rahatsız olmaz mısınız?

tuvalet kağıdı ile silmesi yerine ıslak mendil ile silmeye alıştırabilirisiniz veya tuvalet kağıdı birazcık ıslayıp öyle silebilir..akşam eve geldiğinde de o bölgelerini bir güzel yıkarsınız.yani çözüm bir başka insanın çocuğun en mahrem bölgelerine dokunması olmamalı.

peki kızınızın özel bölgesine kadın da olsa bir başka kişinin dokunmasından rahatsız olmaz mısınız?

tuvalet kağıdı ile silmesi yerine ıslak mendil ile silmeye alıştırabilirisiniz veya tuvalet kağıdı birazcık ıslayıp öyle silebilir..akşam eve geldiğinde de o bölgelerini bir güzel yıkarsınız.yani çözüm bir başka insanın çocuğun en mahrem bölgelerine dokunması olmamalı.

bakın benim kızımla sizin konunuzdaki çocuğun ay olarak farkı var bunu şuan farkettim benim kızım daha 5 yaşını doldurmadı ancak dediğim gibi benim kızım tuvaletin musluğuna ulaşamıyor tuvalet kağıdıyla kendi temizliyor fakat büyük tuvaletini yaptığı zaman haliyle sadece tuvalet kağıdı yeterli olmuyor ..
yani ilk defa duyuyorum tuvalet temizliği için velinin çağırıldığını ..oğlumda 2 sene kreşe gitti
mahremiyet eğitiminin vurgusunı yapıyorsunuz benimde hassasiyetim var fakat ne yapılabilir çocuk daha alışamadıysa yada benimki gibi ufak tefekse nasıl olacak ben zırt pırt okulamı gitmem gerekiyor ..zaten çocuğun bazı gelişimleri tam değilse okula da geç başlatılması gerekmezmi

bakın benim kızımla sizin konunuzdaki çocuğun ay olarak farkı var bunu şuan farkettim benim kızım daha 5 yaşını doldurmadı ancak dediğim gibi benim kızım tuvaletin musluğuna ulaşamıyor tuvalet kağıdıyla kendi temizliyor fakat büyük tuvaletini yaptığı zaman haliyle sadece tuvalet kağıdı yeterli olmuyor ..
yani ilk defa duyuyorum tuvalet temizliği için velinin çağırıldığını ..oğlumda 2 sene kreşe gitti
mahremiyet eğitiminin vurgusunı yapıyorsunuz benimde hassasiyetim var fakat ne yapılabilir çocuk daha alışamadıysa yada benimki gibi ufak tefekse nasıl olacak ben zırt pırt okulamı gitmem gerekiyor ..zaten çocuğun bazı gelişimleri tam değilse okula da geç başlatılması gerekmezmi
konu sahibi ben değilim :)

ben bir anne olarak çocuğuma silebildiğin kadar sil tuvalet kağıdı ile derdim sanırım.alışmadıysa diye bir şey yok 4 hatta 5 yaş çocuğundan bahsediyoruz nasıl alışmaz poposunu silmeye? çok şaşkınım şu an.ıslak mendil kullanın o zaman.yani o kadar çok çözüm yolu var ki.

okula erken yaşta başlama konusu burada bizim tartışıp çözüme ulaştırabileceğimiz bir sorun değil.ayrıca çocuğunuzu okul ortamına uygun görmüyorsanız bir rapor alarak bir sene geç başlatabiliyorsunuz diye biliyorum.

zaten öğretmenin popo temizlemek gibi bir görevi yok,yardımcı biri de çoğu zaman olmuyor.

Back