Öncelikle kolay gelsin arkadaşım, maalesef mesleğimiz gereği böyle ilginç insanlarla karşılaşabiliyoruz bazen.
İşe ilk başladığım yıllarda bir köy okulunda altını ıslatmış bir öğrencimi (evi çok yakındı okula) eve gönderdim annen üstünü değiştirsin gel diye, çocuk gitti az sonra annesi kavgaya geldi, "işim gücüm var benim, neden eve gönderdin, bırak üstünde kurusun!" dedi kadın. Görevde ilk yılım, ben nasıl bir şeyle karşı karşıyayım? Diye düşündüm..
Şuan okul müdürüyüm ve tuvalet eğitimini tamamlamamış öğrenciyi anasınıfına kaydetmiyorum. Kreşe göndersin orda yardımcılar var ilgileniyorlar, zaten o yaşta bir çocuğunda bu eğitimi çoktaaan tamamlamış olması gerekli ya oda ayrı bi konu, tanıdığım bir çocuk 7-8 yaşındayken bile evde tuvaletten sonra annesini çağırıyodu temizlik için, var böyleleri yaani.
Şuan yapacağınız şey anneyle konuşup eğer çalışmıyorsa 1 hafta içinde çocuğa evde temizliği öğretmesi gerektiğini söylemek. Veya hafta sonu halletsin ama halletsin yani bi şekilde, hiçbir öğretmen arkadaşım çocukların altını temizlemek zorunda değil.