Canım o kadar sıkkın ki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Poğaca değil de puaça yazmama takılmanız da ayrı bir ironi... Çünkü yazım yanlışlarıyla dolu zaten yazı tek doğru kelime yok değil mi...

Konuda sonlara doğru yükselmenizden konunun fake olduğunu düşünüp bir şey yazmamıştım. Sonra şunu okuyunca fake olduğunuzun itirafı sandım. Çünkü gerçekten de konu yazım yanlışlarıyla dolu. Ama ciddisiniz sanırım :olamaz:

Öğretmenin "eğitimsiz aklına" sayıp sövmeden önce kendinizi bir gözden geçirmeniz lazım bence.
6 yaşındaki çocuğun mevsimlere dair hiç mi bilgisi yok? Yoksa neden yok?
Çocuğa yeme-içme, tuvalet eğitimi verince ebeveynlik bitmiyor. Siz temel oluşturmazsanız öğretmen tabii ki zorlanır.

Aklınıza takılan şeyleri öğretmenle, onunla çözemezseniz de idareyle görüşebilirsiniz. Yazım yanlışlarınız gibi farkında olmadığınız başka hatalarınız da vardır belki.

Bazıları ogretmeni hakli bulmus ama cocugu dislamis resmen erken cikarmak nedir ya sen bu hakki kendinde nerden buluyosun al git ben ugrasmam bununla der gibi.
Ayrica sonbaharin ne oldugunu anlatamiyor mu bir ogretmen herkes ayni seviyede olmak zorunda degil.

Boleyn Kizi Boleyn Kizi çok güzel açıklama yapmış.
Yukarda konu sahibinin bazı yorumlara verdiği cevapları okuduktan sonra konuya müdahil olmamaya karar verdim.
‘Çocuğum mükemmel,
[ (bebeklikten beri çok güzel kalem tutar) cümlesine yıllardır okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir eğitimci olarak nasıl yorum yapsam bilemedim
ben anne olarak gerekeni yaptım,
mevsimleri de ben öğretecek değilim ama öğretmen ayrımcı Allah onun gibilerin belasını versin’ yaklaşımında olan birine çok da bir şey anlatabileceğimi düşünmüyorum.
Yorumcu arkadaşlara başarılar ve kolaylıklar dilerim.

“Ben öğreteceksem okula neden göndereyim” şeklinde bir mantık olamaz bence. Hele ki öğretmiş olmanız beklenen şey mevsimler gibi basit, hayatın içinden bir konu iken. Anne babanın eğitim öğretim görevi okula başlama ile biter mi? Aksini düşünürseniz sadece çocuğunuz zararlı çıkar bu işten.

Beslenme listesi konusunda öğretmen haklı bence. Ben sizin yerinizde olsam evladım yemek ayırt etmemeyi öğrenecek diye sevinirdim bile. Bir gün aç gelir, iki gün aç gelir. Sonra mecbur yer.

Etkinlikten erken çıkmasının nedenini sorabilirdiniz. Haklı bir nedeni yoksa bunu dile getirebilirdiniz. Ama çocuğunuzun gecikmeli başladığını söylemeniz aklıma ilk günlerinde diğer çocuklara da benzer bir uygulama yapmış olabileceğini getirdi.

Size malzeme aldırıp öteki çocuklara dağıtacağını düşündüren nedir? Bu kısmı anlayamadım.

Kötü bir başlangıç yapmışsınız. Hemen moralinizi bozmayın. Ama öğretmeni değiştirseniz bile çocuğunuzun eğitimine destek vermek zorunda olduğunuzu kabullenmelisiniz.

Çocuk gelişimi hakkında eğitimim yok, sadece gözlemlerime dayanarak düşüdüklerimi yazıyorum. Konunun uzmanı arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen.

6 yaşında anaokulu çocuğu nasıl geri olabilir aklım almıyor
yaptıkları şeyler boyamam filan yahu:))
saçma geldi bana ilgisi yoktur bilmez mevsimleri
4 mevsimi de öğretin bir zahmet onlar da siz de cidden

31 yaşında bir anneyim. Üniversite mezunu bir ev hanımıyım. 6 yaşında oğlum var. Bu yıl Corona dan ötürü gecikmeli olarak evin yakınındaki ilkokulun anasınıfına kaydettik. Geçen cuma başlasın dediler. Öğretmen den birşeyler sezdim sanki oğlumu dışlıyordu. Yanılıyorumdur dedim bana öyle geliyor dedim. Giriş saati 1 çıkış saati 3.45. Cuma günü 3 de almamı söyledi pazartesi günü 3.30 da. Savunma da şu burda yatmayacağını bilsin ben ona yatak yok diyeceğim. İnsanın aklı duruyor benim çocuğum neden orda yatmak istesin ki... Bize çok düşkündür.
Cuma günü bisküvi süt verdim yanına. Olmaz başkalarının canı çeker dedi. Çocuk aç aç eve geldi. Oysa ben akranlarıyla yemek yer diye okula göndermek istemiştim.
Erken çıkardı oğlumu sonra zeytin kırma etkinliği yapmış. WhatsApp grubuna nispet yaparcasına çocuklarla bir sürü resim attı. Eşim ayrı ben ayrı oğlum ayrı üzüldü. Bu dışlamak değil de nedir ?
Hafta sonu zar zor ikna ettim beslenme listesi ve malzeme listesi atması için. Zorla beslenme listesi ni attı. Malzeme listesi için geçen yıldan kalanları kullanıyorum dedi.
Pazartesi günü menüde puaca sebze sövüş içecek vardı. Extradan yoğurt koydum. Puaça sevmiyor yoğurt yesin diye. Öğretmene söyledim. Olmaz başkalarının canı çeker dedi. Çocuk o gün de aç geldi eve...
Almaya gittim konuşalım sizle dedi. Baktım sonra çocuklarla ilgilenmeye başladı. Çocuklarda benim çocuğuma göre o kadar iriler ki benim yawrum yanlarında küçücük kalıyor. Çocuğumu aldım geldim eve... Bir baktım aradı.
Daha önce kreşe yada okula gitti mi dedi hayır dedim. Diğerlerine göre çok geri onlar çok ilerde dedi. Peki dedim onlar kreşe yada okula mı gitmiş. Evet dedi. Siz ilgilenin ki çocuğunuz da gelişme kaydetsin. Ben ilgilensem onla diğerleri sıkılır dedi. Mantık yürütemiyor dedi. Koymuş çocuğun önüne sonbaharda da ne giyilir ne kullanılır diye bir kağıt altta resimler renksiz renksiz... Benim çocuğum yapamamış. Benim çocuğum daha sonbahar nedir bilmiyor öğrettin mi ki yapsın.
Hayali arkadaşları var mı dedi. Yok dedim neden. Kendi kendine konuşuyor dedi. Kendi kendine konuştuğuna şahid olmadık dedim. Resmen çocuğa damga vuruyor eğitimsiz aklıyla...
Çocuğu tek başına bırakıyor ilgi alaka 0 kendi başına kalıyor elinde bir kalem bir kağıt... Çocuk gerizekalı oldu bu yüzden... Yemeği konusunda yardımcı olmuyor çocuk aç geliyor eve... Onun göstermesi gereken ilgiyi de benden istiyor. Terminatörüm çünkü ben...
Malzeme listesi istemeyeceğim deyip pazartesi günü öyle bir liste verdi ki 250 tl tuttu alması... Adım gibi eminim malzemeleri de diğer çocuklara verecekti. Daha sayamayacağım bir ton şey... O kadar üzgünüm ki... Evladım için... O o kadar mükemmel bir çocuk ki... Kaydını alacağım okuldan daha da göndermeyeceğim o okula... Allah böyle insanların belasını versin.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Okul öncesi eğitimi alan bir çocuk annesiyim aynı zamanda Anaokulunda çalışıyorum (Okul öncesi öğretmeni değilim) Velilere hep "çocukların ilk tam manasıyla sosyalleştikleri yer" diye anlatıyoruz okul öncesini ama şimdi konunuzu okuyunca farkettim ki velilerinde "insan içine çıktığı ilk yer" miş.
Hanımefendi neyin kafasındasınız? Yanına koyduğunuz yiyecekleri diğer veliler açısından değerlendirin. Mesela o günki menü dışında biri muz, biri elma, biri süt getirsin. eee ne oldu diğer çocuklara ama en önemlisi sizin çocuğunuza??? 250 lira ihtiyaç listesi az bile tutmuş, diğer çocuklara verecek elbette, orası bir okul, bir sosyal alan. Paylaşılacak!!!
Lütfen "biricik" doğurduğunuz "prens ya da prensesinizi" okula göndermeden önce destek alın. Sosyal alanda yaşatmayı öğrenme kurallarını öğrenin.
Daha da yazardım da.... Anlayana yeter bence.

Erken cikardigi gün mudure neden gitmediniz ki?İ dareci neden var? Aksayan durumlari ,hatali alanlari düzeltebilmek için.Ögretmen gercekten yanlıs uygulama yapıyorsa,onunla konuşacaktır.Yok eğer düzeltmiyorsa ,o okulda kalmanızin bi alemi yok.Bu kadar pasif kalmayin.Ögretmenin ayırımcılığı devam ederse ,okuldan alacagınızı söyleyin.Acik açık konuşun.

Düşünce stilinizi değiştirmeniz lazım, öğretmeni size herşeyi evde öğretin dememiş mevsimleri bilmemesi garip.
İnsani ihtiyaçlar dışında evde öğretilenler çok önemli bunu her zaman söylüyor uzmanlar.
Siz böyle davrandıkça bu problemler uzar gider, çocuk bu yahu 2 gün yemese 3.gün kalabalıkla yer. Sizde evde gayret gösterseniz çözülecek olay ama bela okumayı tercih etmişsiniz çok yazık

Öğretmenin ayrımcılık yapması kabul edilemez ama sizin de hatalarınız var. 6 yaş anaokulu için geç bir yaş, öğretmen değilim ama mevsimleri bilmesi gerekir diye düşünüyorum 6 yaşındaki bir çocuğun, hiç mi yaz geldi kış bitti vs konuşmuyorsunuz.
Çocuk okulda geçirdiği sürede yemek yemezse ölmez, sürekli yemedi aç kaldı diye düşünmeniz yanlış. Bizim anaokul öğretmenimiz, çocuğum yemek yedi mi diye bana sormayın, burada yemek yemezse gelişimi aksamaz, eve gidince yer demişti.
Ayrıca bisküvi tarzı besinleri zaten öğretmenler hiç istemiyor, bir de başka çocukların yanında onlar da isteyecek, canı çekecek. Oğlunuz tuzlu puhaça yemiyorsa tatlı yaparsınız, Paskalya çöreği gibi. Ki yemese ne olacak ki, önemli olan çocuğun karnının doyması değil ruhunun doyması.

6 yasindaki cocuk daha mevsimleri bilmiyosa onu simdi hoca mi gerizekali yapmis oldu?? cocuk zaten bir sey bilmiyormus abi sanki hoca bildiklerini unutturmus gibi konusuyorsunuz. siz cocugu yetistirmemissiniz ki, ugrasmak istemediginiz icin hocanin uzerine atmaya calismissiniz o da fark etmis bunu bence bastan tavrini belli etmis.

Sorunu ben pek anlayamadım. Öğretmen neden diğer çocuklardan erken çıkarıyor? Açıklama istediniz mi?

Neden burada yatak yok diyeceğim dedi? Çocuğunuz uyumak mı istedi acaba? Çok anlaşılır değil.

Birde çocuğum aç geldi demişsiniz, öğretmen ilgilenmedi demişsiniz ama öğretmen nasıl ilgilenecek yemek yemesiyle. Beslenme saati olur herkes getirdiğini çıkarır ve yer, 6 yaşında bu beceriye sahiptir. Ve liste dışına çıkılmaz. Herkes aynı şeyi yer.

Herşeyi öğretmenden bekleyen yapınız var. Para veriyorsunuz diye bu. Keşke özel Anaokulu olmasaydı. Köle gibi bakıyorlar öğretmen gibi değil. Öğretki bilsin sözünüz beni çok rahatsız etti
Keşke sizde doğru okuyup yazsaydınız. Evin yakınındaki ilkokulun anaokuluna göndermiş, devlet okulu yani. Diğer konuda tabi ki aile de öğretmen de birlikte çalışmak zorunda. Günde 2 saat, bir sürü çocuğun olduğu bir ortamda öğretmen anne kadar zaman ayıramaz.

Bazıları ogretmeni hakli bulmus ama cocugu dislamis resmen erken cikarmak nedir ya sen bu hakki kendinde nerden buluyosun al git ben ugrasmam bununla der gibi.
Ayrica sonbaharin ne oldugunu anlatamiyor mu bir ogretmen herkes ayni seviyede olmak zorunda degil.
Şimdi eğitimin dışında olanlar için "al git uğraşmam" gibi algılanmış olabilir.
Çocuk erken çıkartılır, veliyede açıklanır nedeni, ki bence konu sahibi bu noktayı aktarmayı unutmuştur.
Neden erken çıkartılır, çünkü ilk defa annesinden ayrılan çocuklar uzun süreli ayrılığa maruz bırakılamazlar. Bırakılırlarsa bu sefer anneyle -babayla çatışma yaşar, okula hatta annesiz hiç bir yere gitmek istemezler.
Öğretmeni bunu öngördüğü için "kademeli alıştırma" yolunu seçmiş.

Aslında öğretmeni haklı bulmadık, konu sahibinin hatalarını söyledik. Erken çıkarma konusu şöyle olabilir. Okullar açılmadan önce 2 gün çocuklar okula gidiyor, kaynaştırma alışma amaçlı. Oğlumda öyleydi, beraber gittik, ağlayan çocukların anneleri içeride diğerleri dışarıda bekledi, 1 saat aktivite yaptılar bitti. Eğer konu sahibinin çocuğu geç başladıysa diğerlerinden ilk hafta alıştırma süreci olarak yapabilir. Bilerek bariz bir şekilde ayrımcılık yapamaz bence.

Çocuk erken çıkartılır, veliyede açıklanır nedeni, ki bence konu sahibi bu noktayı aktarmayı unutmuştur.
Neden erken çıkartılır, çünkü ilk defa annesinden ayrılan çocuklar uzun süreli ayrılığa maruz bırakılamazlar. Bırakılırlarsa bu sefer anneyle -babayla çatışma yaşar, okula hatta annesiz hiç bir yere gitmek istemezler.
Benim de aklıma bu geldi. Çünkü normalde okullar açılmadan bir hafta önce kaynaştırma yapılıyor. Konu sahibi çocuğu geç başlatmış. Anaokulları açılalı çok oldu. Bence bunun açıklamasını da öğretmeni yapmıştır.

Beslenme listesi konusunda haklı.
Çocuk yemek yesin diye göndermişsiniz.Eğer alerjik bir durumu yoksa listeye uymak durumundasınız. Çocuk bunlar. Diğeri de yoğurt diye tutturursa ne yapacaksınız? Her gün bir farklı getirse o isyan bastırılamaz. Aç kala kala yemeyi öğrenecekler yapacak hiç bir şey yok. Gitmeden karnını iyi doyurun listede sevmediği şeyler olunca kıyamıyorsanız. (anne değilim ama bence alışması için normal şekilde gitmeli, acıkıp yemeli)

Öte taraftan okula neden gecikmeli yazdırdınız?

Erken çıkarma işi korona sebebiyle velilere yığılma olmasın diye olabilir mi?

Bu şekilde davranıp ötelediği ile ilgili kaygılarını varsa insanca konuşabilirsiniz. Sanki bir panik ve suçlayıcı tavır varmış gibi sezdim yazı üslubunuzda.

Benim de aklıma bu geldi. Çünkü normalde okullar açılmadan bir hafta önce kaynaştırma yapılıyor. Konu sahibi çocuğu geç başlatmış. Anaokulları açılalı çok oldu. Bence bunun açıklamasını da öğretmeni yapmıştır.

Covid sebebiyle de yığılma olmasın diye de erken çıkarılmış olabilir.

Bununla ilgili bir sey yazmamis konu sahibi oyleyse tamam ama cocugu gonderdikten sonra kalanlarla etkinlik yapmasi bunu watsapta paylasmasi falan dogru degil bunu gordugunde o cocugun psikolojisini dusunun ne kadar uzulmustur kendini dislanmis hissetmistir. Hem ogretmen bana cok sert geldi daha yumusak ve yapici olmali bir ogretmen.liseli ogrenci degil bunlar

Aslında öğretmeni haklı bulmadık, konu sahibinin hatalarını söyledik. Erken çıkarma konusu şöyle olabilir. Okullar açılmadan önce 2 gün çocuklar okula gidiyor, kaynaştırma alışma amaçlı. Oğlumda öyleydi, beraber gittik, ağlayan çocukların anneleri içeride diğerleri dışarıda bekledi, 1 saat aktivite yaptılar bitti. Eğer konu sahibinin çocuğu geç başladıysa diğerlerinden ilk hafta alıştırma süreci olarak yapabilir. Bilerek bariz bir şekilde ayrımcılık yapamaz bence.
Bununla ilgili bir sey yazmamis konu sahibi oyleyse tamam ama cocugu gonderdikten sonra kalanlarla etkinlik yapmasi bunu watsapta paylasmasi falan dogru degil bunu gordugunde o cocugun psikolojisini dusunun ne kadar uzulmustur kendini dislanmis hissetmistir. Hem ogretmen bana cok sert geldi daha yumusak ve yapici olmali bir ogretmen.liseli ogrenci degil bunlar.
Ayrimcilik yapan ogretmen var malesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X