- 9 Ocak 2023
- 365
- 241
- 23
Bu yazilari o anki ofke ozelliklede uzuntu ile yazdiginizi bilerek sunlari soylemek istiyorum. Hic bi kadin asagilanmayi , hakareti asla haketmiyor. Bunu kendine yaptirmamali. Yani bunun icin bosanmayada gerek yok. Sınırlariniz olmali. Size hakaretmi etti sizde ona ayni sekilde cevap vermek yerine o an belki susmayi tavir almayi sakinlestiginde bu hakaretleriyle ilgili sozleri asla kabul etmediginizi anlayabilcegi bi dille aktarmaniz gerekiyor. Yada size salakmi dedi o hitabindan dolayi onu o gun takmamayi umursamamayi yapmaniz gerekiyor. Yani oyle bisey yapinki size o hakaretleri demeye cekinsin diyemesin. Buda ancak sizin kararli durusunuzla olabilcek bisey.Karsinizdaki kisi cok anormal biri degilse bunu illaki anlayacak bi sure sonra yapmayi birakicaktir. Aslinda bi insan bize hakaret ediyorsa buna biz izin veriyoruz bi anlamda. O hakarete hakaretle karsilik verdigimiz icin veya benzeri. Asil konuya gelicek olursak normalde esinizi sevdiginizi yazmissiniz. Ofke ve uzuntuyle Anlattiginiz kadar kotu biri olsaydi onu hala seviyor olamazdiniz. Belliki birbirinize karsilikli ofke ile kotu gercegi yansitmayan seyler soylemissiniz. Bu hikayeyi tek sizden dinledigimiz icin genelde herkes bosan yaziyor.Bosan demek gercekten kolay. Ama sizin icin gercekten kolay olucakmi ? Esinizin illaki guzel yanlari vardir. Sevdiginize gore. Sizin anlattiginizdan ibaret olsa kimse boyle bi adami sevemez. Bence anladigim kadariyla sizin sorununuz birbirinize saygi duymamaniz. Once o saygiyi tekrar inşa etmeye bakin. Esiniz size boyle davrandiginda ona sakinlestiginizde nasil hissettiginizi anlatin. Hayat cok kisa. Birbirinizi kirmayin. Hic bisey tek tarafli degildir diye umuyorum. Sizinde ona karsi illaki hatalariniz vardir. Belki sizin surekli isyerindeki sorunlarinizi anlatmanizdan o da cok sıkıldı belki onun icinde kotu bi gundu size patladi. Her ihtimal var lutfen bu kisacik hayatta eger hala eşseniz ve esinizi seviyorsaniz birbirinizi uzmeyin. Rabbim yar ve yardimciniz olsunBu gun o kadar canim acidi ki...
Meger esim benden nefret ediyormus. Ben anlayamamisim bugune kadar.
Bana 'sen benim hayatimin bittigi noktasin' dedi. Kizlar tek sucum beraber vakit gecirmek istemek! Cuma aksami isle ilgili bir seyler anlattim dertli dertli cunku tek dostumun o oldugunu hep dusunuyordum. En iyi arkadasimin o oldugunu zannediyordum. Neyse bana yeter artik ayni seyleri dinlemek istemiyorum dedi ama oyle boyle demedi. Basbayagi azarladi. ben soka girdim. O gece baska odada yattim. Sabaha kadar agladim. O kadar degersiz hissettim ki size sozlerle anlatamam. Sanki bir yerden beni attilar. Meger o sozler de neymis. Bu gun beni gorunce seytan gormus gibi oluyormus. Kopek gibi havliyormusum hep. Hamile kalmak icin ugrasiyordum meger benden cocuk da istemiyormus. Ben beni sevdigini normalbir hayatimiz oldugunu saniyordum. Ama genel olarak beni hic ciddi almayan bir insan zaten. Her durumumla dalga gecer. Ne hissetsem soylesem ise sakaya vurur. Offf ne yazacagimi bilmiyorum kizlar. Cuma aksami icin nasil degersiz hissetmistim. Bugun ise parcalandim. Bana akil verin ben ne yapayim. Bi yerden attilar sanki beni. Kalkamiyorum. Bu insanin narsist oldugundan supheleniyorum ama hep degildir dedim. Iyi taraflarini hep gormek istedim. Her zaman kendini ustun gorur. Bana her zaman salaksin sen der. Ben de altta kalmam ama bugun parcaladi tamamen beni. Beni kendine oyle bagladi ki ozguvenim yerle bir. Bundan 10 yil once dimdik yuruyen ben ciddi anlamda ozguven sorunu yasiyorum. Ciddi ciddi kendimi her konuda yetersiz beceriksiz hissediyorum. Kopeklerden korkmam bile sorun. Her zaman elestiri, her zaman yerme, dalga! Neden bu kadar yil cektin diyeceksiniz. bir de o kadar tatli dilli. sanki dunyanin en buyuk asigi! Kizlar dengem cok bozuldu. sinir hastasi etti beni ve en son bana delisin sen demeye basladi. Seni tanidigimda da deliydin diyor. Kendini herkesten ustun goren biri genel olarak. Karman corman yaziyorum. kusura bakmayin. Arkadas da birakmasi bende. Ona gore herkes salak. Simdi karsima gecmis bir tane arkadasin bile yok diyor. boyle bir insanla karsilasan anlar beni sanirim. Baska odaya yerlestim bakmaycagim yuzune. Baska bir duzen kurmak cok zor. Yurt disindayim. Dedim ya o kadar saflastirdi ki beni. Allah benim yardimcim olsun ve her zor durumda olanin.
Sakın çocuk yapma , boşan...Bu gun o kadar canim acidi ki...
Bana 'sen benim hayatimin bittigi noktasin' dedi. Kizlar tek sucum beraber vakit gecirmek istemek! Cuma aksami isle ilgili bir seyler anlattim dertli dertli cunku tek dostumun o oldugunu hep dusunuyordum. En iyi arkadasimin o oldugunu zannediyordum. Neyse bana yeter artik ayni seyleri dinlemek istemiyorum dedi ama oyle boyle demedi. Basbayagi azarladi. ben soka girdim. O gece baska odada yattim. Sabaha kadar agladim. O kadar degersiz hissettim ki size sozlerle anlatamam. Sanki bir yerden beni attilar. Meger o sozler de neymis. Bu gun beni gorunce seytan gormus gibi oluyormus. Kopek gibi havliyormusum hep. Hamile kalmak icin ugrasiyordum meger benden cocuk da istemiyormus. Ben beni sevdigini normalbir hayatimiz oldugunu saniyordum. Ama genel olarak beni hic ciddi almayan bir insan zaten. Her durumumla dalga gecer. Ne hissetsem soylesem ise sakaya vurur. Offf ne yazacagimi bilmiyorum kizlar. Cuma aksami icin nasil degersiz hissetmistim. Bugun ise parcalandim. Bana akil verin ben ne yapayim. Bi yerden attilar sanki beni. Kalkamiyorum. Bu insanin narsist oldugundan supheleniyorum ama hep degildir dedim. Iyi taraflarini hep gormek istedim. Her zaman kendini ustun gorur. Bana her zaman salaksin sen der. Ben de altta kalmam ama bugun parcaladi tamamen beni. Beni kendine oyle bagladi ki ozguvenim yerle bir. Bundan 10 yil once dimdik yuruyen ben ciddi anlamda ozguven sorunu yasiyorum. Ciddi ciddi kendimi her konuda yetersiz beceriksiz hissediyorum. Kopeklerden korkmam bile sorun. Her zaman elestiri, her zaman yerme, dalga! Neden bu kadar yil cektin diyeceksiniz. bir de o kadar tatli dilli. sanki dunyanin en buyuk asigi! Kizlar dengem cok bozuldu. sinir hastasi etti beni ve en son bana delisin sen demeye basladi. Seni tanidigimda da deliydin diyor. Kendini herkesten ustun goren biri genel olarak. Karman corman yaziyorum. kusura bakmayin. Arkadas da birakmasi bende. Ona gore herkes salak. Simdi karsima gecmis bir tane arkadasin bile yok diyor. boyle bir insanla karsilasan anlar beni sanirim. Baska odaya yerlestim bakmaycagim yuzune. Baska bir duzen kurmak cok zor. Yurt disindayim. Dedim ya o kadar saflastirdi ki beni. Allah benim yardimcim olsun ve her zor durumda olanin.
bu cümleniz “bana boşan demeyin” in bir diğer versiyonu aslında. Size bu kadar hakaret eden bir adamdan zararsız kurtulmanın yolu odaları ayırmak değil. Ben ondan çocuk yapmak istiyorum ama o istemiyormuş meğer diyorsunuz ya hani. Ama hep ezmiş sizi. Yani bence siz görmek istememişsiniz bunları.. Baska bir duzen kurmak cok zor. Yurt disindayim.
Herkes size oturma izninizi vs sormuş o sorulara ısrarla yanıt vermemişsiniz. Bence cevap vermelisiniz bu sorulara. Çünkü bir bildikleri var ki soruyorlarBu gun o kadar canim acidi ki...
Galip değil gaip olacak o türkçe konusunda dikkatli olun lütfenOoo takipçim yazmış ahahah belki de haksizdi, onun yaptiklari karsisinda ben gözükapalı inanamadim aci cekmis olsam bile ona verdigim degeri geri cektim. Burdaki olay cok farkli karsi tarafın olumsuz her hareketine karsi en yakin arkadasimdi o diyor bu cumle normal gelmedi bana.Bide ahlarım tutup tutmadigi hakkinda bana bi bilgi gelmedi belki tutmustur tabi sen galipten bilgi aliyosan bilememki.
Dikkatsizliğin adı hata oldu. Üstelik konu sahibinin umrunda bile değilsiniz yazıp da buradakilerin sinirine oynamayın lütfen.Telefondan yazinca boyle hatalar olabiliyo ama anliyorsun bu da bisey
Bir ilişkide baştan inşaa edilmeyen saygının sonradan inşaa edilerek o ilişkiye dahil edilebileceğine hiçbir şekilde inanmıyorum.Bence anladigim kadariyla sizin sorununuz birbirinize saygi duymamaniz. Once o saygiyi tekrar inşa etmeye bakin.
Çift karakterli olmak böyle bir şey değil yalnız. Bu karaktersiz olmak.size katiliyorum. cok ciddi psikolojik vaka. Bir insan cift karekteri bu kadar iyi tasir. Disariya da cok iyi, kibar, efendi ve sevecen. Ama eve gelince direkt her insana bir kulp bulur. Ilk gordugu sey mesela insanlarin akilsiz ve salak olmasi. Ondan akillisi yok. Insanlarin yuzune cok iyi gorunur ama. ben yillar sonra anliyorum bunu ve gercekten hep iyi tarafina odaklanmisim.
Galip kim? Galip’ten bilgi alıyorsa bu adam ajan mı? KGB, FBI, MİT? AksjwjsjwjsOoo takipçim yazmış ahahah belki de haksizdi, onun yaptiklari karsisinda ben gözükapalı inanamadim aci cekmis olsam bile ona verdigim degeri geri cektim. Burdaki olay cok farkli karsi tarafın olumsuz her hareketine karsi en yakin arkadasimdi o diyor bu cumle normal gelmedi bana.Bide ahlarım tutup tutmadigi hakkinda bana bi bilgi gelmedi belki tutmustur tabi sen galipten bilgi aliyosan bilememki.
Bence onun normali bu. Siz görmek isterseniz gerçek yüzünü görürsünüz ki bakın, saklama gereği de duymuyor artıkBazen adamin icine bir sey kaciyor sanki, anlayamiyorum. Bir anda dunyanin en kotu insani modeline gecis yapiyor
İşiniz var belli ki çalışıyorsunuz, spora falanda başlayın hobiler edinin derim. Ona ayıracak zamanınızı böyle faydalı şeylere ayırın. Sizin pasif haliniz çekici gelmiyor.Bu gun o kadar canim acidi ki...
Evet, bence de katılıyorumBu yazilari o anki ofke ozelliklede uzuntu ile yazdiginizi bilerek sunlari soylemek istiyorum. Hic bi kadin asagilanmayi , hakareti asla haketmiyor. Bunu kendine yaptirmamali. Yani bunun icin bosanmayada gerek yok. Sınırlariniz olmali. Size hakaretmi etti sizde ona ayni sekilde cevap vermek yerine o an belki susmayi tavir almayi sakinlestiginde bu hakaretleriyle ilgili sozleri asla kabul etmediginizi anlayabilcegi bi dille aktarmaniz gerekiyor. Yada size salakmi dedi o hitabindan dolayi onu o gun takmamayi umursamamayi yapmaniz gerekiyor. Yani oyle bisey yapinki size o hakaretleri demeye cekinsin diyemesin. Buda ancak sizin kararli durusunuzla olabilcek bisey.Karsinizdaki kisi cok anormal biri degilse bunu illaki anlayacak bi sure sonra yapmayi birakicaktir. Aslinda bi insan bize hakaret ediyorsa buna biz izin veriyoruz bi anlamda. O hakarete hakaretle karsilik verdigimiz icin veya benzeri. Asil konuya gelicek olursak normalde esinizi sevdiginizi yazmissiniz. Ofke ve uzuntuyle Anlattiginiz kadar kotu biri olsaydi onu hala seviyor olamazdiniz. Belliki birbirinize karsilikli ofke ile kotu gercegi yansitmayan seyler soylemissiniz. Bu hikayeyi tek sizden dinledigimiz icin genelde herkes bosan yaziyor.Bosan demek gercekten kolay. Ama sizin icin gercekten kolay olucakmi ? Esinizin illaki guzel yanlari vardir. Sevdiginize gore. Sizin anlattiginizdan ibaret olsa kimse boyle bi adami sevemez. Bence anladigim kadariyla sizin sorununuz birbirinize saygi duymamaniz. Once o saygiyi tekrar inşa etmeye bakin. Esiniz size boyle davrandiginda ona sakinlestiginizde nasil hissettiginizi anlatin. Hayat cok kisa. Birbirinizi kirmayin. Hic bisey tek tarafli degildir diye umuyorum. Sizinde ona karsi illaki hatalariniz vardir. Belki sizin surekli isyerindeki sorunlarinizi anlatmanizdan o da cok sıkıldı belki onun icinde kotu bi gundu size patladi. Her ihtimal var lutfen bu kisacik hayatta eger hala eşseniz ve esinizi seviyorsaniz birbirinizi uzmeyin. Rabbim yar ve yardimciniz olsun
Boş yapmaAklı dört sene öncesinde kalıp takinti yapan birisi için iddiali laflar bunlar.
Birini eleştirmeden önce kendine bakacaksin. Sende terkedilmissin ama hala agliyosun mesela.
Kaldı ki evlilik farklı bişey. Kadın kadının düşmanı cidden ama insan yorum yazarken ben kimim neyim diye de bakar yani.
Boş yapma. Benim konumda karsilastirman saçma olmuş benim o kişiyle bi baglantim yok evet üzüldüm ama gercekperi de gördüm kör degildim burdaki arkadasin bakis acisi hatali eşi böyle agır konusurken en yakin arkadasim o benim diye dusunmesini normal bulmuyorum ki benim eski gorustugum kisi boyle konuşsa o dakika karsilik veririm ki geçmiste de verdim. O nedenle yorum yaparken karsilastiriyosan dogru duzgun karsilastir.Aklı dört sene öncesinde kalıp takinti yapan birisi için iddiali laflar bunlar.
Birini eleştirmeden önce kendine bakacaksin. Sende terkedilmissin ama hala agliyosun mesela.
Kaldı ki evlilik farklı bişey. Kadın kadının düşmanı cidden ama insan yorum yazarken ben kimim neyim diye de bakar ya
Hemen herkese narsistlik yapıştırılmaya başladı bu kelimeyi görünce bile artık sıkılıyorum. Kimse ilişki uzmanı da değil psikolog da. Kendi yaşadıklarınızı yazıp burdaki kadınlardan yorum bekleyen sizsiniz. Eşiniz hakkında atıp tutulanlara tepkiniz yok ama uyumsuzsunuz deyince mi battı. Siz uyumlu bir çift olduğunuzu düşünüyorsanız devam edin. Ve evet eşiniz narsist. Anlaşamadığımız komşumuz da, görümcemiz de, kaynanamız da. Sevmediğimiz, iyi davranmayan herkes narsist. Bu kadar basit tamamBen teshis koydum demedim. Narsist mi acaba dedim. Siz iliski uzmani misiniz, buraya yazdigim bir sorundan oturu uyumsuz cift tanisi koydunuz. bu adam her daim boyle olsa buraya yazmam simdiye kadar zaten gonderirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?