Canım çok acıyo lütfen yardım edin :(((

ozgeemrem

Bir Bebeğim Olsun :(
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
33
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta rahim filmi çektirdim. Ve bugün gittim sonucumu aldım. 2 tüpüm de tıkalıymış doktor adetinin 3. günü gel hormon testide yapayım ama büyük ihtimal heyete çıkarıcam seni dedi. Benim bebeğim olmıcak mı ? Ben bugüne kadar çok şey yaşadım ağır yaşadım hemde çok kayıplar verdim. Ve bu hayatta ben en çok ANNE olmak istedim. Şimdi onu deli gibi istiyorum ama imkanlara bakk.. Arkadaşlar nolur dua edin bana lütfen sabahtan beri ağlıyorum gözlerim acıyor artık. Böyle bi durumu yaşayan veya çaresinibilen var mı acaba bi ihtimal de olsa (((

geçmiş olsun öncelikle uzulmemeniz gerekektedir,rahım fılmınde vermiş oldukları ilaç tupleri açmayada yarıyor,belide şu an tuplerınız açılmış bile olabılır.Benım teyzemın kızındada çift taraflı tıkanıklık vardı,4-5 yıl çocukları olmamıştı sonra 2.rahım fılmınde tıkanıklıklar açılmıştı ve peşine hemen hamiş kalmıştı.Çok öenmlı bır problem degil rahat olun çözümü var

Sizin için bir kaç araştırma
HSG'de saptanan sorunun giderilmesi için ne yapılır?HSG esnasında sıvı basınçlı olarak verildiğinden bazen hafifçe tıkalı bir rahimağzı kanalı veya Fallop tüpü bu basınçla açılabilmektedir. Bunun dışında HSG'nin tedavi edici özelliği yoktur.

HSG'de Fallop tüplerinin tıkalı olduğu saptandığında direkt olarak tüp bebek kararı verilebileceği gibi, laparoskopi uygulanarak tüplerdeki yapışıklığın nedeninin anlaşılması veya mümkünse tedavi edilmesi yoluna gidilebilir.

HSG'de rahimiçinde yapışıklık saptandığında bu yapışıklığın çözülmesi için farklı yollar vardır.
HSG'de rahimde yapısal bir kusurun ön tanısını koymak mümkün olmakla beraber kesin tanıyı koymak için genellikle histeroskopi ve beraberinde laparoskopi gerekir. Bu işlemler esnasında sorunun giderilmesi mümkün olmakla beraber bazı doğumsal kusurların tedavisinde açık ameliyat gerekebilir.

sizinki gibi durumda olan birine doktorun Cevabı,
ancak öncelikle sizde ve eşinizde başka bir neden olmadığından da emin olunması gerekir. Bunun için de, sizin adetinizin üçüncü günü hormon düzeylerinizin (FSH, LH, E2), rahim filminizin ve eşinizin sperm sayı, hareket ve morfolojisinin bir tüp bebek merkezinin androloji laboratuarında Kruger kriterlerine göre incelenmesini sağlayınız. Bunların sonuçları üzerinden size daha sağlıklı bir yönlendirme yapabileceğime inanıyorum. Diğer sorunuzla ilgili olarak da, tüplerdeki tıkanıklık ile adet düzeni arasında bir ilişki olmadığını belirtmek isterim. Tüplerin cerrahi olarak açılmaya çalışılması yöntemi artık günümüzde terkedilmek üzeredir. Duruma göre, tüp bebek tedavisi ile tüplere olan gereksinim ortadan kaldırılabilmektedir. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

dualarım seninle olacak üzülme Allah hayırlı bir zamanda güzel güzel çocuklar nasip eder inşallah.

Hiç kendinizi üzmeyin,çaresiz değilsiniz ki
Tüpleri tamamen tıkalı olan ve doğal yollarla hamile kalması mümkün olmayan yakın bir arkadaşımın yakında 2. kızı geliyor.
Sabırlı ve sakin olmaya çalışmalısınız,biliyorum şuan paniktesiniz ama durumunuz tam anlamıyla netleşmiş de değil

bu durumda laparoskopi ile tüpleri açabilirler.
kendinizi çok üzmeyişn çözümsüz bir derdiniz yok çok şükür.
laparoskopi kansız kesisiz bir işlem ondan sonra tüpleriniz açılır ve normal yolla bebeğiniz olur inşallah

tüpler açılmasa dahi tüp bebekle çoçuk sahibi olunuyor...benim komşum dada aynıydı...doktor tüplerle uğraşmaya değmez...tekrar kapanabiir demiş...ve tüp bebek yaptılar....hemen tuttu ve ikiz erkek çoçukları var şimdi...tabi bu detayları doktorunla konuşman lazım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…