Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

Hala Atatürk şapka için astı diyorsunuz

Ordan sonrasını okumayın bir şey anlatmıyor ben okudum

Hala Atatürk şapka için astı diyorsunuz

Ordan sonrasını okumayın bir şey anlatmıyor ben okudum

genelde okumuyorum kin ,nefret , Ataturk'e hakaret,CHP ye hakaret ,asagilama , AKPlileri goklere cikarma ,basbakani savunma
yazilarin ana kaynagi .

Son düzenleme:

Acaba biz sizinle şuan aynı ülkede mi yaşıyoruz merak ettim... Şuan bütün sosyal medyada Atatürk karşıtı ne kadar insan varsa hepsi hakaret küfür etmekte....o kadar rahatlar kiii... siz hala yeter artık Atatürk'e eleştiri yapamıyoruz diye yakınıyorsunuz girin twittera bakın nasıl elsştirler yapıyorsunuz....
neyse uzatmaya gerek yok...daha önceki konulardan da biliyorum sizinle tartışmaya girmem....çünkü sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz...farklı düşüncelere tahamülünüz yok... size ters gelen paylaşımlara verdiğiniz cevaplarıda okudum..o yüzden asla sizinle tartışmaya girmem

Hayır canım neyse ki aynı ülkeyi paylaşmıyoruz kendisi yurtdışında yaşayıp konuşuyor bu ülke hakkında ekonomimiz çok iyi çok süperiz ya kendisi yurtdışı şartlarında yaşayıp buranın ekonomisini savunuyor bize. Türküm deyip Atatürk'ün inkılaplarını devrimlerini sürekli ağzına dolayığ zorla getirildiğini söyleyenler Türküm demesini bile ona borçlu. Bu ne ilk ne de son olacak kendini bilmez birinim twitter da yazdıklarını tartışıyoruz bize bir de Atatürk'ü seviyoruz sayıyoruz demesinler gerçekten bu insanlar Atatürk'ün getirdiği hiçbirşeye layık değil.

Merve bu tartışmalar yeni değil.
İLahiyat Arapçasıyla saçmalayan varlıkların uydurmaları sadece.
Ama senin benim gibi sıradan olmayan hayatında yazdığı kitaplarda ömrü ile hesap yapıldığında günde 8 kitap düşen alimlerin
Sahabe ve peygamber eşlerinin uygulşamalarını bilen alimlerin açıklaması var
olmasa da kuran net ama senin gibi alimlerin?!?!?! anlaması için bir dayanak

Kuranda örtü var namaz da var
Sen inkar ede dur

Ya gecin artik su cevir kazi yanmasinlari ya.
Birak Atatürk ü, milletinn kutsalina, dine, kitaba, Peygambere, Tövbe hasa Allah a küfreden var.
Hatta bu forumda o dine kitaba küfredenleri " ne var sinirlenmis söylemis, cogu kisi söylüyor" diye savunmuslardi.
Ama ayni kisiler Atatürk ün yaptigi düsünülen hatalarin elestirilmesine bile tahammül edemiyor.
Bune ya..
Kutsala edilen küfürü bile " ne var sinirlenmis söylemis " diye savun, Atatürk e yapilan bir elestiriye " nankörr, minnnet edeceksin, sükran duyacaksin" bla bla ile saldir.

Ne kardesim ne ne ya.
Atatürk benim kutsalima küfredilmesinden bilemi üstün ya.
Kendinizi sasirmisiniz artik iyice.

Gecin artik masali ya.
Biz kendini bilmez hadsiz, psilikleri konusmuyoruz.

Biz normal sayilabilecek insanlarin davranisindan bashsediyoruz.

Normal insanlar arasinda da durum aynen sundan ibaret..

Atatürk hakkinda resmen konusmayin en ufak elestii yapmayin deniyor.
Hayir kardesim, saygi duymak ayri yanlislari dile getirip elestirmek ayri.
Bu konudada bir tavsiye yapan Basbakana söylemedigini birakmayan " diktatör, benim vücudum, bak bak dövmeyede karisti" söyzlerine atif var.

Bir basbakan tavsiye verince bile "diktatör" addediliyorsa, o zaman sapka giymedi diye asip kesenler ne oluyor? sorusu var.
Ve cok yerinde ve bugünlerde insanlarin yaptigi sacma sapan davranis ve sözlere gayet net bir cevap.
Yani biraz samimi olun, söylediginiz söz biraz gercekci olsun uyarisi var.

Ayrica;
Bu ülke icin birak savasip sehit olanlar, bir kursun atan bile önemlidir benim icin ve bircok insan icin.
Atatürk e saygi duyarim ve yaptigi iyi seyler icin "Allah razi olsun" derim.
Yaptigi yanlislarida elestiririm.
Kusura bakmayin herkes kuldur herkes hata yapar.

Erdogan a, Fatih e, Kanuni ye gelecek olursak.
Onlari konusmaya iyisini kötüsünü tartismaya vakit kalmiyor.
Zira bir kesimin elinde camur kovasi 7 gün 24 saat camur attiyor.
Gercegi dile getiren insanlarada savunmak düsüyor.
Buna ragmen Erdogan yaptigi bir yanlis varsa burada " yanlistir " diyen birsürü insan var, bende dahil.

Yok ama siz istiyorsunuz ki 7 gün 24 saat sayalim sövelim, camura batiralim, onu destekleyenlerde bizle birlikte camur atsin.
Marmaraya bille demedigini birakmamis insanlarin simdi bu konusmalari bana komedi geliyor.
Önce siz bir " iyiye iyi, kötüye kötü" demeyi ögreninde karsi taraf da hep " yapilan bunca iyi seyi görmezden gelemezsiniz " babinda savunmak zorunda kalmasin.

Ayrica benim inancim ve bircok Türk ün inancinda "Kiyam" Allah adir.
Kuranda Allah-u Teala " Kiyama durun, rukü edin, secde edin" diyerek, Allah a yapilmasi gereken ibadeti anlatmistir.
Kiyam : Ayaga kalkip, dik olarak hareketsiz durmaktir.
Bir cocuk : Atatürk heykeli bir puttur ve ben onun önünde durmam.
Dedi diye sayip döktünüz.
O onun inacina göre yapmasinin yanlis oldugu bir hareketi.
Saygisizlik etmedi.
Atatürk e sövmedi.
Atatürk söyledir böyledir demedi.
Tek yaptigi bugün ki insanlarin, Atatürk ü ne hale getirdigi ve kendisinin buna katilmayacagiydi.

Ama ne nankörlügü kaldi ne vatanhainligi.

Iste siz böyle celiski dolusunuz.
Insanlar Atatürk e saygisizlik etmedigi , ya yaptigi hatalari elestirdigi yada suanki insanlarin onu ne hale getirdigine dikkat cekmesine bile tahammülünüz yokken, bugün insanlarin oyunu verip destekledigi bir adami 7 gün 24 saat karaliyor, demedik söz, etmedik hakaret birakmiyor ve birde bu acinasi saldirilara, onu destekleyen insanlarin karsi durmasina " ama onu savunuyonuzzzzz" gibi sacma bir cevap veriyorsunuz.

Yani sizin durumunuzda su
Kanuni: birak ya oglunu bosmus, hürremi sevmis, bla bla bla
Fatih: ya birak oda ilkkez bogdurma isini yapmis birak
Erdogan: Allah belasini versin hirsiz, din tüccari zarttt zuurrttt

AtatürK: nankörlerrrr, kesin seniniziii, atami elestiremizsin, sükran diyacaksinnnnn, minnet duyacaksinnn

Iste durumunuz bundan ibadet.
Siz önce diger gelmis gesmis liderlere, saygi duymayi ve takdir ve elestirinizi gercekci ortaya koymayi basarinda, karsi tarafda "iyi seylerde yapti" diye hep savunmak zorunda kalmasin

Son düzenleme:

Yeni Türkiye Yeni Türkiye diye tutturdular ya...İlk hedef kesin bu yasayı kaldırmak olur.

Atatürk'e dil uzatanlar,tarihi sadece dinci yayınlardan okuyan kesim olmalı.Başka türlü bu kadar gözü kapalı olmaları açıklanamaz.
Yazık ki ne yazık,çoğu gencecik insanlar.Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençlik nasıl bağnaz bir düşünceye kapılmış gidiyor.

imzanızdaki yazı her şeyi açıklıyor bence. üstüne bir laf söylemeye gerek yok daha da.

Ayrica Atatürk ü pek seven, pek saygi duyan, düsünce ve fikirlerini pek benimseyen insanlarsaniz, bugün CHP nin basindakilerin, Atatürk ün kurdugu partinin icine etmesine iki laf edinde samimiyetiniz ortaya ciksin.

Adamlar üniversitesindeki rektörlere " rektör " degil "şeyh" diyen adami getirdi Cumhurbaskani adayi yapti.

Ama siz " aman Erdogan gitsinde" diye desteklerinizi sunup toz kondurmadiniz.
Imam hatipte okudu diye "Atatürk ün koltuguna oturamaz, cumhurbaskani olamaz" diye Abdullah Gül e sayip sövdünüz ama simdi, Ihsanoglu fan`i ondunuz hepiniz.
Samimiyetsizsiniz.
Ve cogunuz Atatük ün " A" sini bile ne anlamissiniz nede umursuyorsunuz!

Son düzenleme:

Beğenme hakkım yokmuş,buradan yazayım dedim.Çok güzel tespitler yapmışsın parkon ama işte anlayana...
Bunlara sorsan bütün devrimlere karşılar zaten.Yönetim şekline de karşılar ama şimdilik ses çıkaramıyorlar.Azz sonnra....:)

Hala şakpa giymedi diye asılanlar deniliyor..Ya sabır...

Şapka devrimi sadece memurlara zorunlu tutulmuş, halka zorunlu tutulmamıştır.
Bu tarihi bilgiye sahip değilseniz öyle uzun uzun ahkam kesmeyin, Atatürk düşmanlığınızı şapka üzerinden değil, başka şeyler üzerinden yapın bari.

Kimse şapka giymedi diye asılmamıştır. Şapka davası diye geçen davaların niteliği, şapka devrimi üzerinden halkı isyana teşvik etmek ve isyana katılmaktır.
Şapka giyilmedi diye değil yani.

Cumhuriyet döneminin bazı uygulamalarının eleştirilmesiyle Atatürk düşmanlığı arasında dağlar kadar fark var ve burada yapılan, aleni olarak Atatürk'ün manevi şahsına, devrim ve ilkelere hakaret edilerek Atatürk düşmanlığıdır.

“İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar” diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddeden İskilipli atıf hoca.

( yunus Nadi, Ankara’nın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117–118)

İngiliz Muhipler Cemiyetine üye olduğu söylenir...

İslam kilidinin anahtarını İNGİLTERE'nin güvenilir eline teslim etmekte İslam alemi için hiç bir sakınca yoktur.

İskilipli Atıf Hoca

(Alemdar gazetesindeki yazısından)

şapka yüzünden asıldığı iddia edilen, lakin asılmasının asıl nedeni, ulusal kurtuluş savaşı sırasında ingiliz ve yunan propagandası yapması ve ulusal direnişe engel olması nedeniyle asılan ve kahraman ilan ettiğiniz islam alimi(!) nin beyanatları. Bu sadece bir örnek.

İstiklal mahkemesinde asılan ve istiklal mahkemesi kayıtlarına göre vatan hainliği tescillenen kişilerin icraatlerini bir araştırın önce, böyle Atatürke ve o döneme yalan dolanlarla iftira atacağınıza.

kusura bakmada kelimlerimi nasil kullancagim seni ilgilendirmez sizi olcakti demi

alevi su anda sen yaratiyorsun farkindamisin,tanimadin kisileri sucluyorsun hatta iftira atiyorsun herzamanki yaptigin

isyan cikarildi diye insanlarin ölmesine karsiyim diye ATATÜRKE karsit gibi gösteremessin kimseyi

Atatürkün din aleyhine el yazması kaynaklardan konuşmaları olan kanıtlar dahi var.

Anlamıyorum iki farklı bilgi ve siz inanmak istediklerinizi seçiyorsunuz
Sonra biz Atatürk düşmanı oluyoruz

Atatürk başarılı bir komutandır ama ssonrasındaki rolu bence çok da iyi değildir
Bakıyorum da buradaki kaynaklı belgeli olaylara bile

Siz Atamın düşmanısınız taam mı, haha güldüm geçtim işte demektne öteye gidemiyorsunuz.
Kimse eleştirilemez değildir
Kusursuz değildir
Hataları vardır
Çünkü o bi insandır
Herkes sevmek fikirlerini benimsemek zorunda da değildri
Yaptıkları eleştirilemez değildir

Ayrica Atatürk ü pek seven, pek saygi duyan, düsünce ve fikirlerini pek benimseyen insanlarsaniz, bugün CHP nin basindakilerin, Atatürk ün kurdugu partinin icine etmesine iki laf edinde samimiyetiniz ortaya ciksin.

Adamlar üniversitesindeki rektörlere " rektör " degil "şeyh" diyen adami getirdi Cumhurbaskani adayi yapti.

Ama siz " aman Erdogan gitsinde" diye desteklerinizi sunup toz kondurmadiniz.
Imam hatipte okudu diye "Atatürk ün koltuguna oturamaz, cumhurbaskani olamaz" diye Abdullah Gül e sayip sövdünüz ama simdi, Ihsanoglu fan`i ondunuz hepiniz.
Samimiyetsizsiniz.
Ve cogunuz Atatük ün " A" sini bile ne anlamissiniz nede umursuyorsunuz!

Ayrica bu yaziya sunuda eklemeyi unutmusum.
Atatürk e "Atatürk ü seviyorum, izindeyim Atam" martavallari atip, her türlü zulmü, haksizligi adaletsizligi "Atatürkcülük" kisvesi altinda yapan insalar kadar kimse zarar vermedi.

Ama merak etmeyin; Atatürk ü de dogrusuyla, hatasiyla,iyi yaptiklariyla, kötü yaptiklariyla, günahiyla, sevabiyla, gelmis gecmis liderler arasina koyup hatalarindan ders alip, dogrularindan örnek alacak insanlarda yine bizler olacagiz.
Zira biz Atatürk ü ne insan üstü bir varlik yapiyoruz nede onun dogrularini yok sayiyoruz.

Elestirilerimizle, takdirlerimizle biliyoruz ki oda gecmisteki önderlerimizden biri.

NOT: Ayrica birakin artik kendi düsüncelerinize hizmet eden sözde kaynak getirmeyi.
Iste orada belge var hemde o zaman el yazisi ile yazilmis belge.
Sizin getirdiginiz gibi onun bunun yazzdigi kitap degil belge belge.
Hata yapilmis ise yapilmistir, aklamak icin yaptiklariniz aslinda icinde bulundugunuz durumu daha acinasi yapiyor.

Son düzenleme:
bunu bende demek istiyordum hep
geçen yıl ALLAH tepesi üstüne diker işte böyle diye bi başlık vardı
çocuk ALLAh'A küfür etmişti,sizde ne var yani sinirle söylemiş dediniz
ALLAH bu ALLAH başka açıklaması yok,sinirle söylemişmiş
insandan bahsetmiyoruz,ama ALLAH bu hakaretlerin herbirinin hesabını soracak
kendimize yapılan hakareti bile affetmiyoruz,sinirle söylendiğini kabul etmiyoruz
evet ALLAH'A peygambere küfür edenleri ALLAH tepesi üstüne diksin inşaaallah!
Atatürk'e eleştiri gelincede kimse parlamayacak o zaman
evet bende sizi samimiyetsiz buluyorum,ve size sözde Atatürk'çü diyorum
sizler Atatürk'ün arkasına sığınıp saçmasapan işler yürütenlerdensiniz
Atatürk yaşasaydı ne olur beni sizin gibiler savunmasın derdi kesin
kimse kimseye hakaret edemez ne Padişahlara,ne Atatürk'e,ne başbakana,ne de siyasilere
kimse kimseyi sevmek zorundada değil,saygı duymak zorunda
ama ben görüyorumki hep burda hakaret edenler muhalifler,kimsenin burda Atatürk'e hakaret ettiğini görmedim ben
sözde Atatürk'çü deyince birileri sinir oluyor,ama başörtü üzerinden mağdur edebiyatı yapmayın deyince
kimsenin gücüne gitmiyordu değilmi
sizler böyle yaptıkça insanları sadece Atatürk'ten soğutursunuz
tıpkı birileri sizi dinden soğuttuğunu söylediğiniz gibi
benim se pek hissiyatım yok sadece nötrüm.

Heh ebedi çok haklısın
Geçen bir çocuk Allaha küfretti
Ne var canım sinirden dediniz
Allah cc n,n cezasını ağır buldunuz
Yani bir çok örnek var
Allah diyoruz İlah diyoruz ne var canım oluyor
Bırakın bir insan olan Atatürk ü de iyi veya kötü yaptıkları ile değerlendirelim

Ben de Atatürk konusnda nötrüm bir düşmanlık veya sevgi besleyemiyorum

Son düzenleme:
Atatürk'ü de anlamamışız ha weiss ? Bir sen anlamışsın ama sen de yanlış anlamışsın demek :)
Şu anlamama jargonunu bari Atatürk için kullanmayaydın iyiydi,iyice komik olmuş.

Bir de yeni adet edinmişsin,aynı mesajı tekrar tekrar kopyalayıp duruyorsun.
Herkes kendi mesajını defalarca tekrar kopyalasa forum nasıl bir yer olurdu acaba ?
-------------
Bu arada çevir kazı yanmasın,aman dava mava açılır diye ehem öhöm aslında sayarız deyip yan çizenlere çok güldüm:)

söyleyecek çok şey var,ama gerek yok anlatsanda anladığı kadardır deyip duruyorlar heh aynen öyle işte
ama ALLAH biliyor ya o gün o sözlere o kadar canım yandıki
ne varmış sinirle söylenmişmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…