Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hala Atatürk şapka için astı diyorsunuz
Ordan sonrasını okumayın bir şey anlatmıyor ben okudum![]()
Yeter ama artik ya.
Atatürk hakkinda resmen konusmayin en ufak elestii yapmayin deniyor.
Hayir kardesim, saygi duymak ayri yanlislari dile getirip elestirmek ayri.
Bu konudada bir tavsiye yapan Basbakana söylemedigini birakmayan " diktatör, benim vücudum, bak bak dövmeyede karisti" söyzlerine atif var.
Bir basbakan tavsiye verince bile "diktatör" addediliyorsa, o zaman sapka giymedi diye asip kesenler ne oluyor? sorusu var.
Ve cok yerinde ve bugünlerde insanlar yaptigi sacma sapan davranis ve sözlere gayet net bir cevap.
Yani biraz samimi olun, söylediginiz söz biraz gercekci olsun uyarisi var.
Ayrica;
Bu gülke icin birak savasip sehit olanlar, bir kursun atan bile önemlidir benim icin ve bircok insan icin.
Atatürk e saygi duyarim ve yaptigi iyi seyler icin "Allah razi olsun" derim.
Yaptigi yanlislarida elestiririm.
Kusura bakmayin herkes kuldur herkes hata yapar.
Erdogan a, Fatih e, Kanuni ye gelecek olursak.
Onlarin konusmaya iyisini kötüsünü tartismaya vakit kalmiyor.
Zira bir kesimin elinde camur kovasi 7 gün 24 saat camur attiyor.
Gercegi dile getiren insanlarada savunmak düsüyor.
Buna ragmen Erdogan yaptigi bir yanlis varsa burada " yanlistir " diyen birsürü insan var, bende dahil.
Yok ama siz istiyorsunuz ki 7 gün 24 saat sayalim, camura batiralim, onu destekleyenlerde bizle birlikte camur atsin.
Marmaraya bille demedigini birakmamis insanlarin simdi bu konusmalari bana komedi geliyor.
Önce siz bir " iyiye iyi, kötüye kötü" demeyi ögreninde karsi taraf da hep " yapilan bunca iyi seyi görmezden gelemezsiniz " babinda savunmak zorunda kalmasin.
Ayrica benim inancim ve bircok Türk ün inaninda "Kiyam" Allah adir.
Kuranda Allah-u Teala " Kiyama durun, rukü edin, secde edin" diyerek, Allah a yapilmasi gereken ibadeti anlatmistir.
Kiyam : Ayaga kalkip, dik olarak hareketsiz durmaktir.
Bir cocuk : Atatürk heykeli bir puttur ve ben onun önünde durmam.
Dedi diye sayip dötünüz.
O onun inacina göre yapmasinin yanlis oldugu bir hareketi.
Saygisizlik etmedi.
Atatürk e sövmedi.
Atatürk söyledir böyledir demedi.
Tek yaptigi bugün ki insanlarin, Atatürk ü ne hale getirdigi ve kendisinin buna katilmayacagiydi.
Ama ne nankörlügü kaldi ne vatanhainligi.
Iste siz böyle celiski dolusunuz.
Insanlar Atatürk e aygisizlik etmedigi , ya yaptigi hatalari lestirdigi yada suanki insanlarin onu ne hale getirdigine dikkat cekmesine bile tahammülünüz yokken, bugün insanlarin oyunu verip destekledigi bir adami 7 gün 24 saat karaliyor, demedik söz, etmedik hakaret birakmiyor ve birde bu acinasi saldirilara, onu destekleyen insanlarin karsi durmasina " ama onu savunuyonuzzzzz" gibi sacma bir cevap veriyorsunuz.
Yani sizin durumunuzda su
Kanuni: birak ya oglunu bosmus, hürremi sevmis, bla bla bla
Fatih: ya birak oda ilkkez bogdurma isini yapmis birak
Erdogan: Allah belasini versin hirsiz, din tüccari zarttt zuurrttt
AtatürK: nankörlerrrr, kesin seniniziii, atami elestiremizsin, sükran diyacaksinnnnn, minnet duyacaksinnn
Iste durumunuz bundan ibadet.
Isz önce diger gelmis gesmis liderlere, saygi duymayi ve takdir ve elestirinizi gercekci ortaya koymayi basarinda, karsi tarafda "iyi seylerde yati" diye hep savunmak zorunda kalmasin
genelde okumuyorum kin ,nefret , Ataturk'e hakaret,CHP ye hakaret ,asagilama , AKPlileri goklere cikarma ,basbakani savunma
yazilarin ana kaynagi .
Acaba biz sizinle şuan aynı ülkede mi yaşıyoruz merak ettim...Şuan bütün sosyal medyada Atatürk karşıtı ne kadar insan varsa hepsi hakaret küfür etmekte....o kadar rahatlar kiii... siz hala yeter artık Atatürk'e eleştiri yapamıyoruz diye yakınıyorsunuz girin twittera bakın nasıl elsştirler yapıyorsunuz....
neyse uzatmaya gerek yok...daha önceki konulardan da biliyorum sizinle tartışmaya girmem....çünkü sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz...farklı düşüncelere tahamülünüz yok... size ters gelen paylaşımlara verdiğiniz cevaplarıda okudum..o yüzden asla sizinle tartışmaya girmem![]()
bu tartışmalar hep vardı. yeni çıkan tartışmalar degil. islam kaç kola ayrıldı?
ben de namaz yok diyenlerdenim, en azından şu anki anlaşıldıgı haliyle yok. biraz daha farklı bence. ve bu tartışma da yeni bir tartışma degil.
kuran'ı eline alan her insan kuran'da örtü vardır demezyorumdur bu.
başkasına benzemek için diyorsun ama takke, fes, cüppeyi başkalarına benzemek için getirenlere kızmıyorsun. çok garipsin. sana da iyi sabahlar.
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Resmî Gazete : 31.07.1951/ 7872
Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.
--------------
kkdaki kuralları tekrar koyayim buraya.
tekrar yazıyorum. konudaki diktatör kelimesi ve bunu doğru bulmak Atatürke hakaretin dikalasıdır.
Hala o kirli zihniyet Atatürk'e nasıl dolanıyor yalan ve iftiralarla hayret..
Şapka giymedi diye binlerce insan asıldı he mi? O dönemde şapka kimlere mecbur tutuldu daha bunu bilmeyen bir zihniyetin bu Atatürk düşmanlığından sıkıldım. Kimlere şapka mecbur tutuldu ve şapka devriminden nemalanıp "rejime" karşı isyan başlatan ingiliz uşakları kimlerdi?
E tabi sizler teröristlerin asılmasını yadırgayan, onları asmayıp besleyen bir güruhsunuz..O yüzden o dönemde her devrime karşı isyan başlatıp devlet rejimine karşı ayaklanan vatan hainlerinin asılması sizlere garip geliyor.
Yemiyor bu şapka mevzusu artık, düşmanlığınızı perçinleyecek başka bir şey bulun..
Şapka taktılar diye insan asılmışmış..Böyle mantık dışı bir argüman olur mu? Şu mübarek günlerde bile iftiraya doymuyorsunuz..
Şapka takmadılar diye degil de, namaz kılmadılar, oruç tutmadılar, camiye gitmediler diye çok kişi öldürüldü bak, bu gerçek.
Hiç bir kulun kusursuz olamayacağı gibi Atatürk te kusursuz değildi.
Bu muhakkak.
Türkiye Cumhuriyeti ni kurmak ve devamını sağlamak için yaptığı binlerce hizmet varken sadece kusurlu olduğunu düşündükleri noktayı bulup çıkartmaya çalışan zihniyetin amacını sorguluyorum, bulamıyorum.hele ki bu zihniyet Kanuni veya Yavuz Sultan Selim konuşulurken , en vahimi Tayyip Erdoğan konuşulurken direkt savunmaya geçiyorken..
Kanuni oğlunu öldürdü desem ben burda hemen savunmaya geçersiniz.
Ama ben bu cümleyi kurarken Kanuni'nin büyük bir padişah olduğunu, dünyayı titrettiğini, yaptığı güzel işlerin kötülerden çok fazla olduğunu kabul ederim.
Karşımdada böyle bir kitle bulabilsem Atatürk ü de belirli noktalarda, üslubunca eleştirebilirim.
Kalkıp Erdoğan a edilen lafları Atatürk e bağlayanlara birşey anlatmam mümkün olmadığı için Atatürk ü anlatmayacağım.
Nedir bu kiininiz Atatürk e karşı?
Cumhuriyet yönetimi mi rahatsız ediyor sizi? Demokrasi mi?Herkesin okuduğunu anlayabilmesi için yaptığı harf devrimi mi? Yoksa hilafetin kaldırılması mı derdiniz?
Madem sevmiyorsunuz , böyle Atatürk e laf sokmaya çalışanları alkışlayacağınıza derdiniz neyse anlatın.
önce kelimelerimize dikkat edeceğiz.ve senli benli olmayacağız.
sonra ben düşüncemi yazdım. kendimi önemsemiyorum ama Atamı önemsiyorum. ona diktatör diyeni kim onaylarsa,tepkimi an ve an veririm. üstüne kim alınırsa alsın artık. umrumdada değil.ortalığı alevlendirmek istemeyen, Atama diiktatör demesin ve diyeni savunmasın o zaman
. Atatürkün inkilaplarını zerre kadar anlamayan ve bunları yeren kimselerin kalkıpta burada Atatürke saygı duyduğunu çok okudum
bari kendiyle çelişmesin onlar..
alev yaratana suskun kalmak mizacım değil. hele o alev çok sevdiğim Atamıı içinede alıyorsa.
not. sizden tavsiye alacak değilim. kendini önemseyenin şu lafta kim olduğu ortada.yetkim adminlik değil. ve sıradan bir üyeden farkım yok.
Heh ebedi çok haklısın
Geçen bir çocuk Allaha küfretti
Ne var canım sinirden dediniz
Allah cc n,n cezasını ağır buldunuz
Yani bir çok örnek var
Allah diyoruz İlah diyoruz ne var canım oluyor
Bırakın bir insan olan Atatürk ü de iyi veya kötü yaptıkları ile değerlendirelim
Ben de Atatürk konusnda nötrüm bir düşmanlık veya sevgi besleyemiyorum