Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

hayatıma müdahale etmiyor direkt olarak, dolaylı olarak etki ediyor ve bu etki sürekli artıyor. fakat bahsettigim ideolojiye inananların hayatına olan etkisi. su içerken bile dine göre suyu nasıl içecegini soranlar var. dini karalamak degil ki bu.

konu hakkında da yorumumu yaptım zaten. şapka giymedi diye asılmadılar, şapka bahanesiyle isyan çıkarmak istedikleri için asıldılar. devrim sonrası eski yönetimi hortlatmaya çalışanlara bu tarz müdahaleler her yerde olmuştur ve örnek olarak da islam devrimini verdim ki iyice anlayın empati kurabilin diye.

dolayli olarakta etki ettirme,takmamaya calis
tek sanami karisiyorlar saniyorsun herkese var bu,ciddiye alma hayat senin hayatin
ben hayatimi kimseyi müdahele ettirmem ,kimsenin hayatima karismaya hakki yok zaten

isyan her yerde yapildi ve bu isyancilarin hepsinin asilmasimi gerekir,isyancilar öldürülsün yani, yanlis
insanlarin öldürlmesine karsiyim

konu disina cok ciktik ben kaciyom :10::10::10::10:

Yani pes. Atatürkle diktatör diyenleri savunuyorsunuz . bir o kalmıştı savunmadığınız ,onuda yapın.
sonrada çıkıp Atatürkü seviyorum dersiniz.
ben yemem artık bunu ,ama yiyenlere afiyet olsun :ssz:

Yani pes. Atatürkle diktatör diyenleri savunuyorsunuz . bir o kalmıştı savunmadığınız ,onuda yapın.

yesen ne olur kimsinki seni tanimam etmem umrumda degilsin yani :32: sen kendini önemsiyor olabilirsin ama bi de karsi tarafin görüsüne bak :1::1:
güya yetkilisin ortaligi sakinlensitercegine alevlere veriyosrun önce yetkili nasil olur onu ögren , bir site yöneticisi tavsiyesi :34:

yesen ne olur kimsinki seni tanimam etmem umrumda degilsin yani :32: sen kendini önemsiyor olabilirsin ama bi de karsi tarafin görüsüne bak :1::1:
güya yetkilisin ortaligi sakinlensitercegine alevlere veriyosrun önce yetkili nasil olur onu ögren , bir site yöneticisi tavsiyesi :34:
önce kelimelerimize dikkat edeceğiz.ve senli benli olmayacağız.
sonra ben düşüncemi yazdım. kendimi önemsemiyorum ama Atamı önemsiyorum. ona diktatör diyeni kim onaylarsa,tepkimi an ve an veririm. üstüne kim alınırsa alsın artık. umrumdada değil.ortalığı alevlendirmek istemeyen, Atama diiktatör demesin ve diyeni savunmasın o zaman
. Atatürkün inkilaplarını zerre kadar anlamayan ve bunları yeren kimselerin kalkıpta burada Atatürke saygı duyduğunu çok okudum
bari kendiyle çelişmesin onlar..
alev yaratana suskun kalmak mizacım değil. hele o alev çok sevdiğim Atamıı içinede alıyorsa.
not. sizden tavsiye alacak değilim. kendini önemseyenin şu lafta kim olduğu ortada.yetkim adminlik değil. ve sıradan bir üyeden farkım yok.

Son düzenleme:
Lütfen polemiğe girmeyiniz.

Konu bir köşe yazarının yazdıkları mıdır yoksa yazdıkları üzerinden kim diktatör ispatı mıdır?

Ölmüş insanlara saygınız olsun.
Ah. o saygı nerede.Hele o saygısızlık bilhassa diktatör diye Atatürke yapılıyorsa. bırak ölmüş olmasını yaptıkları hiçe sayılıyorsa. neyse ya. :ssz:

Ah. o saygı nerede.Hele o saygısızlık bilhassa diktatör diye Atatürke yapılıyorsa. bırak ölmüş olmasını yaptıkları hiçe sayılıyorsa. neyse ya. :ssz:
Konu ataturk olunca saygi bekliyirsunuz ama hiç bir oluye sayginiz yok sen seviyordun diye baskasinida sevmeye zorlayamazsiniz zorundamiyiz hrrkesi sevmeye birakinda sevmeyi saygi duymayi biz karar verelim

Aytica mervecik merak ettim siz hangi fine mensupsunuz acaba.?

bu tartışmalar hep vardı. yeni çıkan tartışmalar degil. islam kaç kola ayrıldı?

ben de namaz yok diyenlerdenim, en azından şu anki anlaşıldıgı haliyle yok. biraz daha farklı bence. ve bu tartışma da yeni bir tartışma degil.

kuran'ı eline alan her insan kuran'da örtü vardır demez :1: yorumdur bu.

başkasına benzemek için diyorsun ama takke, fes, cüppeyi başkalarına benzemek için getirenlere kızmıyorsun. çok garipsin. sana da iyi sabahlar.

Allah allah sastim kaldim nasil boyle kesin kati bir sekilde konusuyordunuz anlamis dwgilim birde Hz Muhammed de peygamber değildir diyinde tam olsun zaten onun sözlerini yalanlayan nasil onu kabul etsin ki

Konu ataturk olunca saygi bekliyirsunuz ama hiç bir oluye sayginiz yok sen seviyordun diye baskasinida sevmeye zorlayamazsiniz zorundamiyiz hrrkesi sevmeye birakinda sevmeyi saygi duymayi biz karar verelim

çoğul konuşmayın. siz derken beni ne kadar tanıyorsunuzda saygı duymadığımı düşünüyorsunuz 1.
minnet ,vefa nedir bilmeyen insana söyleyecek zaten kelimem olmaz benim..2
Atamı sevmiyorum, saygıda duymuyorum diyenden korkarım ben. çünkü o saydığım 2 erdem maalesef yoktur onda. o yüzdende uzak durmakta yarar vardır böylelerinden.3

Son düzenleme:

önce kelimelerimize dikkat edeceğiz.ve senli benli olmayacağız.
sonra ben düşüncemi yazdım. kendimi önemsemiyorum ama Atamı önemsiyorum. ona diktatör diyeni kim onaylarsa,tepkimi an ve an veririm. üstüne kim alınırsa alsın artık. umrumdada değil.ortalığı alevlendirmek istemeyen, Atama diiktatör demesin ve diyeni savunmasın o zaman
. Atatürkün inkilaplarını zerre kadar anlamayan ve bunları yeren kimselerin kalkıpta burada Atatürke saygı duyduğunu çok okudum
bari kendiyle çelişmesin onlar..
alev yaratana suskun kalmak mizacım değil. hele o alev çok sevdiğim Atamıı içinede alıyorsa.
not. sizden tavsiye alacak değilim. kendini önemseyenin şu lafta kim olduğu ortada.yetkim adminlik değil. ve sıradan bir üyeden farkım yok.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

çoğul konuşmayın. siz derken beni ne kadar tanıyorsunuzda saygı duymadığımı düşünüyorsunuz 1.
Atamı sevmiyorum, saygıda duymuyorum diyenden korkarım ben. çünkü o saydığım 2 erdem maalesef yoktur onda. o yüzdende uzak durmakta yarar vardır böylelerinden.3

Benim sözüm haşa Ataturk e degil ataturku ilahlaştiranlara ve ataturk üzerinden siyaset ve dini kulananlara size gelince son oaylasim sizin oldugu ivib alintiladim kusura bakmayin...

Minnet ve vefa. İşte bunu iyi söylediniz. Keşke herkes minnet ne demek bilse :50:

Evinizde oturdunuz cumartesi sabah ohh mis gibim evinizde keyif yaparken nasıl devrim yapılacağı konusunda ahkam kesmeye hiçbirinizin bilgisi birikimi yetmez. Mustafa Kemal'in yaptıklarını eleştirin. Ben eleştiririm. Kemalist falan değilim. Burda Atatürk savunması da yapmak istemiyorum. Tarihsel olayları nasıl değerlendirmeniz gerektiğini öğrenin öncelikle. Ondan sonra yorum yapın.

Bundan 1 asır önce gerçekleşmiş bazı karanlık olaylarla bugünün Türkiye'sini karşılaştırdığınızın farkında mısınız? Ama Erdoğan'dan böyle öğrenmiştiniz dimi. Şurda 1800 bilmem kaç İngiliteresinde de bir sürü kişi madende ölmüştü olur yani. Her neyse ayrıntıya girmicem, anlayacak ve yorum tarihsel yorum getirebilecek pek insan olduğunu düşünmüyorum burda. Kısaca Atatürk bir devrim yaptı. Yönetim biçimini değiştirdi. Devrime karşı ayaklananlar, halkı kışkırtanlar veya yanlışlıkla veya gereksiz yere bir sürü insan idam edildi istiklal mahkemeleri aracılığıyla. İstiklal mahkemelerinde hukuk işlemez. Boşuna insan hakkı hukuğu aramayın. 1921'den bahsediyoruz. İdamlar halka bir şeyi dayatmak, korkutmak, sindirmek için en keskin yöntemdi. İsyanlar arttıkça idamlar da arttı. O dönemde dünyada bundan doğal bir şey var mıydı?

Cumhuriyetin en uygun yönetim biçimi olduğu konusunda hem fikir kabul ediyorum hepimizi. Bunun aksini düşünüyorsanız zaten tartışmaya lüzum yok. Sorun Atatürk'te olmuyor zaten bu durumda. Atatürk olmasa da Osmanlı'nın gidişatının bu yönde olacağını düşünüyorum ben.

Bazı şeyleri şapkayla etekle örtüyle sınırlandırmadan daha geniş çerçevede bakmaya çalışın. İskilipli Atıf Hoca'yı da iyi araştırın derim ben.

Bir de işin şu boyutu var ki 100 yıl önceki uygulamaların insan haklarına aykırı olduğunu düşünenlerin bugün aynılarını istemeleri tuhaf değil mi? 100 yıl önce zorla cumhuriyet rejimine geçirildik diye bugün aynı zorluklarla şeriata geçmeyi isteyen sizler değil misiniz? Bugün isteyen sarığını da takıyor, şalvarını da çarşafını da giyiyor. Nedir bu öfkeniz, kininiz bizlere karşı?

Minnetten vefadan bahsedilmiş keske insanların konustuklaryla dusunduklri arasında bu kadar celişki olmasa. Erdogan ın yaptı hizmetleri dunya alkıslıyorken hasetliken sındırememekten Erdogan ın her lafını cımbızla cekip te uzerine adama nasıl saldrabılirım derdine giren sozde ulusalcı İnsanların erdogan gitsin de vatan teferruattır dusuncelerıne ne demeli?bıraz acın gozunuzu de gorun sevmek zorunda degıl kimse kimseyi ama nerde yasıyorlar yahu erdogan dan onceden sonrasına bı bakın tamam sevmeyin ama nankörlük etmeyin adam calmiş dersinz caldıysa bu hizmetler nerden?aslında kabûl etmesinz de herkesin İçinde bır Tayyip cılık var bence, Can dundar saçmalamş ama cok ta guzel bır cevap almıs

ya sana göre var işte, kesin bir şey yok.

eskisinden daha iyi oldugu da tartışılır. teknoloji son 15 yılda çok aşırı bi hızla gelişti. size öyle geliyor da olabilir yani, anlatabildim mi? hayat daha kolaylaştı çünkü bazı açılardan, hepimizin bireysel interneti var hem de hızlı, ve akıllı telefonlarımız var çünkü teknoloji gelişti.. belki bu yüzden güzel geliyor olabilir.

Örtün diye kesin birşey yok mu diyorsun yani?

Dini ni mehzebini bilmemdeee

çok kesin konuşma bence.

Bence düşüncenizde yanlışsınız. Evet kimse kimseyi sevecek diye birşey yok. ama insanlar birbirlerine saygı göstermek zorundalar. Benim sevdiğimi beğendiğimi sevmek zorunda değilsin

Benim dinimden başka bir dinde de mensup olabilirsin.

Ben bir taş'a da tapıyor olabilirim... Yada siz.. (misal verdim)

Ama insanlar saygı duymazsa birbirlerine nasıl yaşanacak bu toplumda?

Atatürk'ü ilahlaştırma diye tabir etmişsiniz. Bence kimse Atatürk'ü ilahlaştırmıyor. Zira Erdoğanı sevenler nasıl yürekten bağlıysa iyisine iyi yanlışınada doğru diyebiliyorlarsa; ve sonuna tek savunuyorlarsa: Bende Atatürk'ü savunabilirim o halde... bana bu hak düşüyor sonuçta.

Hassas bence bu konular ince bir çizgi üzerine..

Öncelikle:

nYVLJM.jpg

hehöğğhehehehğöhsdg çok komikti ok kib bye.

ciddiyete dönersek Atatürk kimseyi şapka giymedi diye efendime söyliyim ipi red kit gibi hurra diye sallayıp boynuna astırmadı. böyle komik bir şey olamaz zira. (bir iddiaya göre Atatürk şapka satarmış da ondan astırmış efendim işleri kötü gidiyormuş herkes fes giyince sdahahaha :60:)

fesi yasaklamasının sebebi de bugünkü feslilerin sarıklıların meydana çıkmasını önlemek.

rejime karşı olan kim varsa en ağır şekilde cezalandırıldı ki devrim dediğin böyle yapılır. bi dersim bi bu zaten.

SİZ şöyle komik bir şeye inanıyor musunuz ya "Bugün çok canım sıkıldı dur kürtleri rahatsız edelim"

"Bugün de pek sıkıldım bugün de şapka giymeyenleri dürteyim. poke poke poke"

:51:

Evinizde oturdunuz cumartesi sabah ohh mis gibim evinizde keyif yaparken nasıl devrim yapılacağı konusunda ahkam kesmeye hiçbirinizin bilgisi birikimi yetmez. Mustafa Kemal'in yaptıklarını eleştirin. Ben eleştiririm. Kemalist falan değilim. Burda Atatürk savunması da yapmak istemiyorum. Tarihsel olayları nasıl değerlendirmeniz gerektiğini öğrenin öncelikle. Ondan sonra yorum yapın.

Bundan 1 asır önce gerçekleşmiş bazı karanlık olaylarla bugünün Türkiye'sini karşılaştırdığınızın farkında mısınız? Ama Erdoğan'dan böyle öğrenmiştiniz dimi. Şurda 1800 bilmem kaç İngiliteresinde de bir sürü kişi madende ölmüştü olur yani. Her neyse ayrıntıya girmicem, anlayacak ve yorum tarihsel yorum getirebilecek pek insan olduğunu düşünmüyorum burda. Kısaca Atatürk bir devrim yaptı. Yönetim biçimini değiştirdi. Devrime karşı ayaklananlar, halkı kışkırtanlar veya yanlışlıkla veya gereksiz yere bir sürü insan idam edildi istiklal mahkemeleri aracılığıyla. İstiklal mahkemelerinde hukuk işlemez. Boşuna insan hakkı hukuğu aramayın. 1921'den bahsediyoruz. İdamlar halka bir şeyi dayatmak, korkutmak, sindirmek için en keskin yöntemdi. İsyanlar arttıkça idamlar da arttı. O dönemde dünyada bundan doğal bir şey var mıydı?

Cumhuriyetin en uygun yönetim biçimi olduğu konusunda hem fikir kabul ediyorum hepimizi. Bunun aksini düşünüyorsanız zaten tartışmaya lüzum yok. Sorun Atatürk'te olmuyor zaten bu durumda. Atatürk olmasa da Osmanlı'nın gidişatının bu yönde olacağını düşünüyorum ben.

Bazı şeyleri şapkayla etekle örtüyle sınırlandırmadan daha geniş çerçevede bakmaya çalışın. İskilipli Atıf Hoca'yı da iyi araştırın derim ben.

Bir de işin şu boyutu var ki 100 yıl önceki uygulamaların insan haklarına aykırı olduğunu düşünenlerin bugün aynılarını istemeleri tuhaf değil mi? 100 yıl önce zorla cumhuriyet rejimine geçirildik diye bugün aynı zorluklarla şeriata geçmeyi isteyen sizler değil misiniz? Bugün isteyen sarığını da takıyor, şalvarını da çarşafını da giyiyor. Nedir bu öfkeniz, kininiz bizlere karşı?

Çok ilginç.
Şeriat kavramından ne anlıyorsunuz merak ettim.
Çünkü ''aynı zorlukla bizi şeriate geçirmek istiyorsunuz'' gibi bir cümleyi hiçbir yere koyamadım.

Kankam sen yanlış biliyorsun

onun aslı "şer i at" yani içindeki şer i at diyor kötü bir şey değil o :5:

bir de şöyle bir iddia var ama çok saçma cnm yha bilemdm .s .s

"seri at" seri at alın diyolar yani dişine falan iyi bak :ssz:

Son düzenleme:
Çok ilginç.
Şeriat kavramından ne anlıyorsunuz merak ettim.
Çünkü ''aynı zorlukla bizi şeriate geçirmek istiyorsunuz'' gibi bir cümleyi hiçbir yere koyamadım.

Hayır öyle demek istedim. kastettiğim şeriatın içeriği değildi. Devrimin niteliğiydi. Devrimler isyanlara sebep oldu tarih boyunca ve yine devrim olsa yine isyanlar çıkacaktır. Bugün insan hakları ve hukuk kavramların geliştiğini varsayarak istiklal mahkemesi ve idamlar olmayacaksa bile ölümler zaten olacaktır. vs vs şeriata bir anlam yüklemem gerekmiyor bunu söylemek için. Ve demek istediğim Atatürk'ün yaptığı devrimleri eleştiren kesimin bugün bir devrim olmasından mutluluk duyacağıydı.

He şeriattan anladığım kanunlarını dini kuralların şekillendirdiği bir yönetim biçimidir. Ayrıntısını bilmem. Beni ne kadar kısıtlar ne kadar rahatlatır ilgilenmem. Sadece müslüman olmadığım için böyle bir ülkede yaşamak istemem haklı olarak.

Back