Yeter ama artik ya.
Atatürk hakkinda resmen konusmayin en ufak elestii yapmayin deniyor.
Hayir kardesim, saygi duymak ayri yanlislari dile getirip elestirmek ayri.
Bu konudada bir tavsiye yapan Basbakana söylemedigini birakmayan " diktatör, benim vücudum, bak bak dövmeyede karisti" söyzlerine atif var.
Bir basbakan tavsiye verince bile "diktatör" addediliyorsa, o zaman sapka giymedi diye asip kesenler ne oluyor? sorusu var.
Ve cok yerinde ve bugünlerde insanlar yaptigi sacma sapan davranis ve sözlere gayet net bir cevap.
Yani biraz samimi olun, söylediginiz söz biraz gercekci olsun uyarisi var.
Ayrica;
Bu ülke icin birak savasip sehit olanlar, bir kursun atan bile önemlidir benim icin ve bircok insan icin.
Atatürk e saygi duyarim ve yaptigi iyi seyler icin "Allah razi olsun" derim.
Yaptigi yanlislarida elestiririm.
Kusura bakmayin herkes kuldur herkes hata yapar.
Erdogan a, Fatih e, Kanuni ye gelecek olursak.
Onlarin konusmaya iyisini kötüsünü tartismaya vakit kalmiyor.
Zira bir kesimin elinde camur kovasi 7 gün 24 saat camur attiyor.
Gercegi dile getiren insanlarada savunmak düsüyor.
Buna ragmen Erdogan yaptigi bir yanlis varsa burada " yanlistir " diyen birsürü insan var, bende dahil.
Yok ama siz istiyorsunuz ki 7 gün 24 saat sayalim, camura batiralim, onu destekleyenlerde bizle birlikte camur atsin.
Marmaraya bille demedigini birakmamis insanlarin simdi bu konusmalari bana komedi geliyor.
Önce siz bir " iyiye iyi, kötüye kötü" demeyi ögreninde karsi taraf da hep " yapilan bunca iyi seyi görmezden gelemezsiniz " babinda savunmak zorunda kalmasin.
Ayrica benim inancim ve bircok Türk ün inaninda "Kiyam" Allah adir.
Kuranda Allah-u Teala " Kiyama durun, rukü edin, secde edin" diyerek, Allah a yapilmasi gereken ibadeti anlatmistir.
Kiyam : Ayaga kalkip, dik olarak hareketsiz durmaktir.
Bir cocuk : Atatürk heykeli bir puttur ve ben onun önünde durmam.
Dedi diye sayip döktünüz.
O onun inacina göre yapmasinin yanlis oldugu bir hareketi.
Saygisizlik etmedi.
Atatürk e sövmedi.
Atatürk söyledir böyledir demedi.
Tek yaptigi bugün ki insanlarin, Atatürk ü ne hale getirdigi ve kendisinin buna katilmayacagiydi.
Ama ne nankörlügü kaldi ne vatanhainligi.
Iste siz böyle celiski dolusunuz.
Insanlar Atatürk e saygisizlik etmedigi , ya yaptigi hatalari elestirdigi yada suanki insanlarin onu ne hale getirdigine dikkat cekmesine bile tahammülünüz yokken, bugün insanlarin oyunu verip destekledigi bir adami 7 gün 24 saat karaliyor, demedik söz, etmedik hakaret birakmiyor ve birde bu acinasi saldirilara, onu destekleyen insanlarin karsi durmasina " ama onu savunuyonuzzzzz" gibi sacma bir cevap veriyorsunuz.
Yani sizin durumunuzda su
Kanuni: birak ya oglunu bosmus, hürremi sevmis, bla bla bla
Fatih: ya birak oda ilkkez bogdurma isini yapmis birak
Erdogan: Allah belasini versin hirsiz, din tüccari zarttt zuurrttt
AtatürK: nankörlerrrr, kesin seniniziii, atami elestiremizsin, sükran diyacaksinnnnn, minnet duyacaksinnn
Iste durumunuz bundan ibadet.
Siz önce diger gelmis gesmis liderlere, saygi duymayi ve takdir ve elestirinizi gercekci ortaya koymayi basarinda, karsi tarafda "iyi seylerde yapti" diye hep savunmak zorunda kalmasin