Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

din tüccarlarını en iyi dindarlar anlamaz. o konuda epey bi yanlışsın. çünkü dindarlar sistemin içerisindedir ve kendi tabi oldugu din tüccarını tespit edemez, zordur daha dogrusu. dışarıdan bakanlar tespit eder ancak. mesela senin arap islamını eleştirmen gibi ya da şii islamını.... şiilere göre şiilik çok iyi, sünnilik kötü,. sünnilere göre ise tam tersi.

peygamberiniz de devrim yaptı sonuçta, o yüzden onun zamanındaki idamları bahane edip de ''işte şöyle zulüm yaptı'' demem. ben o tarz şeyleri, kullanmam ama cumhuriyet devrimlerine karşı çıkanalr kullanır bu tip şeyleri :1: başlıkta da gördügümüz üzere.

Cunku zulmetmedi.
Devrim yapiyoruz, asalim keselim demedi.
Sunu kabul ediyorum her inanisa gore bir digeri batildir.
Fakat inanmiyorsam hicbir seye hepsini en iyi ben cozerim egosu da yanlis.

o dönem aslında tamamen karanlıklar içerisinde. ama senin anlattıgın hikayeyi dogru kabul edersek, ortada peygamberlik iddiasında bulunan, o insanların putlarını yok etmek siteyen, insanların inançlarını yok etmek isteyen ve yöentimi devirmeye niyetli birisi var. ve taraftar topluyor kendisine. bu durumda yöneticilerin bu duruma karşı çıkması anormal mi? bu çok normal bir şey. her yerde bu duruma böyle tepki verilirdi zaten.

bu normal tepkiden sonra taraftar toplanamsına devam edilmiş ve iktidar devrilmiş yerine yeni bir iktidar kurulmuş. cumhuriyet devriminden farkı yok temelde. eski iktidarı devir, yerine yenisini getir.

Hz muhammed kimseye zulmetmedi ve zor kullanmadı kimsenin canına haksız yere kıymadı
Kimseye inanmadığı istemedği bir şeyi dayatmadı
Sen kalkıp bununla nasıl diğer zulmü bir tutarsın
Yani bir tutmanı geçtim olay karşılaştırılabilir bi olay değil
ÇÜnkü birinde halk kendi toprağında zulüm göruyor diğerinde halkla birlikte kendi toprağına dönüş için mücadele veriliyor ve başarı elde ediliyor

Ha bu arada sen değil miydin Türkiye de islami alanlarda yapılan yasaklar normaldir çünkü senin dinin her alana hükmetmek istiyor??
Ee?

Son düzenleme:
Ya bosver Rabia.
Bugün bir Basbakan, TAVSIYE, altini cizeyim TAVSiYE olarak, " dövme kanser yapabilir, sildir yada 3 cocuk 2050 yillarinda azalacak nüfusumuz icin gereklidir" aciklamari yapinca " diktatör, bedenime karisma, bak bak dövme kanser yapar dedi, dövmeyede karisti" gibi seyler söylenirken, zamaninda bir sapka icin insanlarin asilmasini "olabilir, gerekliydi" diye savunulmasi celiskisi bu...

Yani, ortada bir celiski var ve Can Dündar a cevap veren cocukta cok güzel kapak yapmis.
Bir tavsiye icin bile " diktatörrr, benim bedenimmmm" diyenler, sapka icin insan asmaya " yanlis" diyemiyor. Iste mesele bu.

Erdogan asti deselerdi hemen inanilirdi ama, kanita belgeyede gerek yoktu :60:

chp mhpmi dogru peki :1: Türiyeyi nereye sürüklediginide gördük
Erdogan kalkindirdi tekrardan gerci Erdogan ne yapsa suc iyilik yaramiyor :31:

Son düzenleme:
Cunku zulmetmedi.

Bir fark daha var biri ilahi diğeri beşeridir.
Yani birinde insanlar Allah için yapıyor diğerinde İnsan içn yapıyor
İkisi de mutlak doğru kabul ediyor.
Ama içinde inasını bulunduğu herşey kusurludur ve gözu kapalı savunulamaz bunu anlamıyorlar

Sen de bu kadar insancılsan her ikisine de üzül.
Ben öyle yapıyorum zor değil.
Ayrıca siyasete alet olmayıp bilinmeyen bir çok katliama da üzülüyorum.
Sırf gündemde olmasını da beklemiyorum.
Kimsenin bilmediği ve ısrarla dile getirdiğim
Ağrıılı sünnilerin zilan katliamı gibi
Ha ama haketmişlerdir(!) o ayrı:ssz:

Ben evimde ki bocegi bile oldurmeye kiyamam ,disari cikaririm.

Ben evimde ki bocegi bile oldurmeye kiyamam ,disari cikaririm.

Tamam ne güzel peki bizim ne olduğumuzu nerden bildiiniz de Biraz da Sivas için üzül dediniz?
Onu geçtim bir böceğe bile kıyamazken nasıl insanların idamına bu kadar donuk yaklaşabiliyorsunuz?

Arastirdim ve casusluk yaptigina inandim.Ulkemi kim bolemeye calisirsa da olmeyi hakeder bence.

14 yasinda ki cocuk olduruldugun de burada iyi olmus haketti ,diyenler vardi.

Arastirdim ve casusluk yaptigina inandim.Ulkemi kim bolemeye calisirsa da olmeyi hakeder bence.

Ben de araştırdım, karşıt hatta tamamen zıt iki farklı bilgi gördüm
ama hangisinin sahih olduğunu hemen anladım
inanmadım, öğrendim ve bildim.

Cunku zulmetmedi.

zulmetmedi, asmadı kesmedi?

bunu aksini ispat edecek kaynaklar var bir sürü. üstelik öyle hrıstiyanların ateistlerin degil, bizzat müslümanalrın, sahabelerin anlatımları falan. ama tabi sahih degil onlar der geçersiniz.

devrim budur kimse kusura bakmasın. şapka giymedi diye degil, bunu kullanıp devrime karşı çıktı diye asıldılar. aynısı 600 lü yıllarda da oldu üstelik.

Yeter iyice sacmalanmaya baslandi.
KArsilastirilan seylerin abesligine bakin.

Biri bir din digeri bir rejm.
Birinde inanmak istemeyenleri zorlama yok, digerinde verilen emirlerin uygulanmasi icin zorlama asma kesme var.
Birinde insanlar kendi haline birakilmak, istedigine inanmak istiyor, digerinde benim istedigim gibi olacaksin diyor.
Birinde kendisine saldirmayan, canina kastedmeyene el kalkmiyor, digerinde karsi gelenin canina kasdediliyor.

Artik konumda bu sacma kiyaslama yapilmasin.

Zira bir dinle bir rejimi kiyaslamak kadar sacma birsey yoktur.

Konuda bahsedilen, sirf sapka giymedi diye asilan insanlara " gerekliydi, haketmislerdi" diyenlerin, verilen bir tavsiye yüzünden " diktatör, bedenime karisiyor, bak dövmeme karisti" gibi söylemlere gitmesidir.

Yani bir celiski dile getirilmisti ve artik konuya dönülsün lütfen!!

zulmetmedi, asmadı kesmedi?

bunu aksini ispat edecek kaynaklar var bir sürü. üstelik öyle hrıstiyanların ateistlerin degil, bizzat müslümanalrın, sahabelerin anlatımları falan. ama tabi sahih degil onlar der geçersiniz.

devrim budur kimse kusura bakmasın. şapka giymedi diye degil, bunu kullanıp devrime karşı çıktı diye asıldılar. aynısı 600 lü yıllarda da oldu üstelik.

Kısır döngü başladı.
Ne devrimmiş ki halk toptan ciddi bir tepki veriyor
İstemiyorlar Yahudi giysisi giyinmek
Çünkü Çağdaşlık giyimle kuşamla olmaz bunu biliyorlar
El'e nerde benzememeleri gerektiğini biliyorlar
Tek Suçları Allah a itaat etmek o zaman:31:

Son düzenleme:
Erdogan asti deselerdi hemen inanilirdi ama, kanita belgeyede gerek yoktu :60:

chp mhpmi dogru peki :1: Türiyeyi nereye sürüklediginide gördük
Erdogan kalkindirdi tekrardan gerci Erdogan ne yapsa suc iyilik yaramiyor :31:

erdogan iyi bir şey yapmadı denmiyor, kör kütük savunmayın deniyor. her yaptıgı dogru degil, yolsuzluk yapmadıgı idiası gülünç bir iddia, hak yemedigi iddiası, yandaşlarını zengin etmedigi gülünç bir iddia. başa gelenlerin %99 u aynısını yapar zaten, üstelik bu kadar oy destegi varken neler döndü neler... demokrasilerde bu hep oldu, bundan sonra da olacak. başa gelecek birisi ve kendisini ve çevresini zengin edip gidecek. bu arada tabi hizmet de yapacak, e yapsınlar o kadarını da.

gerçekten çok iyi şeyler yaptı denilmesi için gerçekten iyi şeyler yapılması lazım. ama akp bunu yapmadı henüz, hem de bu kadar oy destegine ve güce ragmen. ama size göre hatasız birisi, ne de olsa allahın tüm sıfatlarını üstünde toplamış birisi... öyle diyordu akp linin birisi :1:

erdogan iyi bir şey yapmadı denmiyor, kör kütük savunmayın deniyor. her yaptıgı dogru degil, yolsuzluk yapmadıgı idiası gülünç bir iddia, hak yemedigi iddiası, yandaşlarını zengin etmedigi gülünç bir iddia. başa gelenlerin %99 u aynısını yapar zaten, üstelik bu kadar oy destegi varken neler döndü neler... demokrasilerde bu hep oldu, bundan sonra da olacak. başa gelecek birisi ve kendisini ve çevresini zengin edip gidecek. bu arada tabi hizmet de yapacak, e yapsınlar o kadarını da.

gerçekten çok iyi şeyler yaptı denilmesi için gerçekten iyi şeyler yapılması lazım. ama akp bunu yapmadı henüz, hem de bu kadar oy destegine ve güce ragmen. ama size göre hatasız birisi, ne de olsa allahın tüm sıfatlarını üstünde toplamış birisi... öyle diyordu akp linin birisi :1:

''yandaşlarını zengin etmedigi gülünç bir iddia.''

Bak burada sana katılıyorum.

Kısır döngü başladı.
Ne devrimmiş ki halk toptan ciddi bir tepki veriyor
İstemiyorlar Yahudi giysisi giyinmek
Çünkü Çağdaşlık giyimle kuşamla olmaz bunu biliyorlar
El'e nerde benzememeleri gerektiğini biliyorlar
Tek Suçları Allah a itaat etmek o zaman:31:

halk toptan tepki veriyor çünkü halk din tücarları tarafından uzun süre baskı altındaydı ve kullandıkları ideoloji her alana karışan bir ideoloji.

yahudi giysisinden kastın şapka sanırım... ama gel gör ki fes de yunan giysisi, takke de yahudilere ait :1: cüppe hrıstiyanlara, örtü hrıstiyanlara, sünnet yahudilere....

çok enteresan degil mi

yapmadimi buna anca gülerim :1::1::1:

dedigim gibi Erdogan naparsa yapsin yaranamaz cünkü cok büyük kin besliyorsunuz
iyi seyleri bile bu yüzden kötü görebiliyor olabilirsin :1:

halk toptan tepki veriyor çünkü halk din tücarları tarafından uzun süre baskı altındaydı ve kullandıkları ideoloji her alana karışan bir ideoloji.

yahudi giysisinden kastın şapka sanırım... ama gel gör ki fes de yunan giysisi, takke de yahudilere ait :1: cüppe hrıstiyanlara, örtü hrıstiyanlara, sünnet yahudilere....

çok enteresan degil mi

Din tüccarı deyip duruyorsun ama anca lafta bunu destekleyen tek bir kelime tek bir cümle somut bir delil!!?!?
Farkındaysan örnek verdiğin şeyler İslam gelmeden önce Yine Allah katından gelen dinlere ait
Sonradan bozulmuşlar o ayrı
Hala örtü Hristyanlara ait diyorsun
Yahu kutsal kitabımızda emir var hala onlara ait diyorsun
Biz örtümüzle sakalımızla da onlara muhalefet ettik ve farklılıklar getirdik bunu da bilesin.

Sanki bizde örtünme emri yok ve biz de Hristyanlar örtünüyor diye örtünüyoruz gibi bir izlenim bırakmaa çalışıyorsun!

Son düzenleme:
yapmadimi buna anca gülerim :1::1::1:

dedigim gibi Erdogan naparsa yapsin yaranamaz cünkü cok büyük kin besliyorsunuz
iyi seyleri bile bu yüzden kötü görebiliyor olabilirsin :1:

İşte burada da sana katılıyorum
Artık iyi kötü herşeye tepki veriliyor

Back