Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

Din tüccarı deyip duruyorsun ama anca lafta bunu destekleyen tek bir kelime tek bir cümle somut bir delil!!?!?
Farkındaysan örnek verdiğin şeyler İslam gelmeden önce Yine Allah katından gelen dinlere ait
Sonradan bozulmuşlar o ayrı
Hala örtü Hristyanlara ait diyorsun
Yahu kutsal kitabımızda emir var hala onlara ait diyorsun
Biz örtümüzle sakalımızla da onlara muhalefet ettik ve farklılıklar getirdik bunu da bilesin.

Sanki bizde örtünme emri yok ve biz de Hristyanlar örtünüyor diye örtünüyoruz gibi bir izlenim bırakmaa çalışıyorsun!

mervecikte ISLAM dinine bir öfke var bunu anlayamiyorum
istedi dinden olabilir isterse hic bir dinede inanmayabilir beni ilgilendirmez onun yasantisi
ama dinimize ALLAHIN emirlerine saygisizlik yapamaz inanmasa bile :31:

mervecikte ISLAM dinine bir öfke var bunu anlayamiyorum
istedi dinden olabilir isterse hic bir dinede inanmayabilir beni ilgilendirmez onun yasantisi
ama dinimize ALLAHIN emirlerine saygisizlik yapamaz inanmasa bile :31:

Ne kadar enteresan hem inanmıyor hem de ne yapıp edip konuyu İslama getiriyor.:31:
Oysa konu belliydi yani:24:

yapmadimi buna anca gülerim :1::1::1:

dedigim gibi Erdogan naparsa yapsin yaranamaz cünkü cok büyük kin besliyorsunuz
iyi seyleri bile bu yüzden kötü görebiliyor olabilirsin :1:

hayır kin beslemiyorum erdogan'a. erdoan türkiye'nin reklamını yaptı, reklamın iyisi kötüsü olmaz... gidip sürekli ortalarda göründü falan bunlar güzel şeyler. dünya daha çok görür oldu türkiye'yi. hastane işlerini daha düzgün hale getirdi...vs (tabi teknolojinin gelişmesiyle de çok alakalı ama...) var yani yaptıgı bir çok iyi işler elbette.

ama diger yandan verdigi çok zarar var ve bunlar çıkacak günü geldiginde halktan.üretmeden büyüyoruz sözüm ona :1: halbuki öyle bir dış borcumuz var ki, gerçekten hiç iyi degil. işin kötü tarafı verdigi zararlar tamir edilemez zararlar.bunu yaşlandıgınızda anlarsınız... ama büyük ihtimalle o zamanki hükumete atarsınız suçu :1: erdogan zamanında her şey güzeldi şimdi çok ktöü dersiniz, halbuki ortamı hazırlayan erdogan.

Bencede artik konuya dönelim.
Inanmadigini söyleyen ama her sözüne islamdan asilsiz örnek getiren, islamdan sözde kaynak veren insanin amaci islami karalama cabasindan baska birsey degil..

Muhattab olup amacina firsat verilmemeli..Cünkü amac belli..

Konuya dönelim ve konu ile ilgili yorum yapalim lütfen, konu kaynatma cabalarinada izin vermeyelim..

Son düzenleme:
Din tüccarı deyip duruyorsun ama anca lafta bunu destekleyen tek bir kelime tek bir cümle somut bir delil!!?!?
Farkındaysan örnek verdiğin şeyler İslam gelmeden önce Yine Allah katından gelen dinlere ait
Sonradan bozulmuşlar o ayrı
Hala örtü Hristyanlara ait diyorsun
Yahu kutsal kitabımızda emir var hala onlara ait diyorsun
Biz örtümüzle sakalımızla da onlara muhalefet ettik ve farklılıklar getirdik bunu da bilesin.

Sanki bizde örtünme emri yok ve biz de Hristyanlar örtünüyor diye örtünüyoruz gibi bir izlenim bırakmaa çalışıyorsun!

din tüccarlarını zaman zaman osmanlı da temizledi. bektaşi tekkelerini yok edip yerine nakşileri getiren osmanlıydı zira. osmanlı'da bu tarz din tüccarları halkı sakin tutmak, kontrol altında tutmak ve gerektiginde savaşa hazır hale getirmek için kullanıldı.

senin kutsal kitabında ne var? başörtüsü bile yok senin kutsal kitabında. yoruma açık tamamen. kullanılan kelimenin başörtüsü oldugu ihtilaflı. hrıstiyanlarda ise kesin. takke, cüppe, fes.. bunlar ise zaten yok kitabında.

Ne kadar enteresan hem inanmıyor hem de ne yapıp edip konuyu İslama getiriyor.:31:

aynen inanmiyor ama dini link atiyor :1:

hayır kin beslemiyorum erdogan'a. erdoan türkiye'nin reklamını yaptı, reklamın iyisi kötüsü olmaz... gidip sürekli ortalarda göründü falan bunlar güzel şeyler. dünya daha çok görür oldu türkiye'yi. hastane işlerini daha düzgün hale getirdi...vs (tabi teknolojinin gelişmesiyle de çok alakalı ama...) var yani yaptıgı bir çok iyi işler elbette.

ama diger yandan verdigi çok zarar var ve bunlar çıkacak günü geldiginde halktan.üretmeden büyüyoruz sözüm ona :1: halbuki öyle bir dış borcumuz var ki, gerçekten hiç iyi degil. işin kötü tarafı verdigi zararlar tamir edilemez zararlar.bunu yaşlandıgınızda anlarsınız... ama büyük ihtimalle o zamanki hükumete atarsınız suçu :1: erdogan zamanında her şey güzeldi şimdi çok ktöü dersiniz, halbuki ortamı hazırlayan erdogan.

senin yaptigin gibi degilmi merve :34: chp mhp VATANIMIZI ne hale getirdi ? Erdogan Türkiyeyi eline aldiginda bitmisdi,kalkindiran Erdogan oldu
birde Erdogana oy verenlere ceyrek altin dagitiyolarmis :52: bu söylentilerde var ama ben ne altin ne makarna nede kömür göremedim yerini söyleyinde bende gideyim :60:

aslında islama öfkem yok ama bu kadar her konuya karışan bir ideoloji olmasa iyi olurdu. mesela kaynak olarak kuran dışında bir kaynak olmasaydı bile çok daha iyi olurdu durum.

konuyu da islama getirmedim aslında. en kolay anlayacagınız, karşılaştırabileceginiz durumu örnek getirdim.

cumhuriyet devrimi ve islam devrimi.

temel aynı, sonuç aynı.

aynen inanmiyor ama dini link atiyor :1:

senin yaptigin gibi degilmi merve :34: chp mhp VATANIMIZI ne hale getirdi ? Erdogan Türkiyeyi eline aldiginda bitmisdi,kalkindiran Erdogan oldu
birde Erdogana oy verenlere ceyrek altin dagitiyolarmis :52: bu söylentilerde var ama ben ne altin ne makarna nede kömür göremedim yerini söyleyinde bende gideyim :60:

inanmıyor olmam önemli degil ki, sen inanıyorsun ve sana, senin inandıgın kaynaktan örnekler veriyorum.

hem chp ve mhp ile ilgim yok ama ülkeyi bu hale getiren chp ya da mhp degil ki. son 60 yıldır bu ülke hep akp, refah... vs tarzı/uzantısı/aynı tribüne oynayan partiler tarafından yönetildi. yani erdogan bitmiş bi türkiye aldıysa, bunu yine kendi yetiştigi tabandan aldı. ve yine erdogan ülkeyi düzeltmedi. ülke düzeldi mi zannediyorsunuz yoksa?

din tüccarlarını zaman zaman osmanlı da temizledi. bektaşi tekkelerini yok edip yerine nakşileri getiren osmanlıydı zira. osmanlı'da bu tarz din tüccarları halkı sakin tutmak, kontrol altında tutmak ve gerektiginde savaşa hazır hale getirmek için kullanıldı.

senin kutsal kitabında ne var? başörtüsü bile yok senin kutsal kitabında. yoruma açık tamamen. kullanılan kelimenin başörtüsü oldugu ihtilaflı. hrıstiyanlarda ise kesin. takke, cüppe, fes.. bunlar ise zaten yok kitabında.

Benim kitabımdaki örtünme ayeti son yıllara kadar tartışma konusu bile değildi.
Ona bakarsan namaz yok diyen bile var.
Bu yoruma açık olduğu anlamına gelmiyor çünkü bu tür sapık düşünceler son zamanlarda ortaya çıktı.
Kuranı Sünneti Hadisi ele alan her insan bakın müslüman demiyorum her insan bilir ki kuranda örtü vardır.
Senin çelişki olarak görmen ise sahtekarlara kkanmandan kaynaklanıyor
İslamı bilmedne yorum yapma bence

Takke sarık veya herneyse bunlar osmanlı demek bizim kültürümüz demek ama alıp şapkayı getirmek zaten başkasına benzemek için yapılan bir şey bunu sen de bildiğin halde neyi tartışıyoruz?

Neyse seni
Senin ve benim ve tüm alemlerin Rabbi Allah a emanet ediyorum :)))

Hayırlı sabahlar herekse

aslında islama öfkem yok ama bu kadar her konuya karışan bir ideoloji olmasa iyi olurdu. mesela kaynak olarak kuran dışında bir kaynak olmasaydı bile çok daha iyi olurdu durum.

konuyu da islama getirmedim aslında. en kolay anlayacagınız, karşılaştırabileceginiz durumu örnek getirdim.

cumhuriyet devrimi ve islam devrimi.

temel aynı, sonuç aynı.

Bu durum sadece bu konuda ortaya çıkmış olsa eyvallah
Ama sen bunu her konuda yapıyorsun.
Bence bazı şeyleri kendine itiraf etme zamnın geldi

Benim kitabımdaki örtünme ayeti son yıllara kadar tartışma konusu bile değildi.
Ona bakarsan namaz yok diyen bile var.
Bu yoruma açık olduğu anlamına gelmiyor çünkü bu tür sapık düşünceler son zamanlarda ortaya çıktı.
Kuranı Sünneti Hadisi ele alan her insan bakın müslüman demiyorum her insan bilir ki kuranda örtü vardır.
Senin çelişki olarak görmen ise sahtekarlara kkanmandan kaynaklanıyor
İslamı bilmedne yorum yapma bence

Takke sarık veya herneyse bunlar osmanlı demek bizim kültürümüz demek ama alıp şapkayı getirmek zaten başkasına benzemek için yapılan bir şey bunu sen de bildiğin halde neyi tartışıyoruz?

Neyse seni
Senin ve benim ve tüm alemlerin Rabbi Allah a emanet ediyorum :)))

Hayırlı sabahlar herekse

bu tartışmalar hep vardı. yeni çıkan tartışmalar degil. islam kaç kola ayrıldı?

ben de namaz yok diyenlerdenim, en azından şu anki anlaşıldıgı haliyle yok. biraz daha farklı bence. ve bu tartışma da yeni bir tartışma degil.

kuran'ı eline alan her insan kuran'da örtü vardır demez :1: yorumdur bu.

başkasına benzemek için diyorsun ama takke, fes, cüppeyi başkalarına benzemek için getirenlere kızmıyorsun. çok garipsin. sana da iyi sabahlar.

Bu durum sadece bu konuda ortaya çıkmış olsa eyvallah
Ama sen bunu her konuda yapıyorsun.
Bence bazı şeyleri kendine itiraf etme zamnın geldi

benim islama nefretim varmış gibi görünüyor ana ama durum bu degil. hangi konuda yazarsak yazalım konu bu ideolojiye mutlaka geliyor. neden biliyor musun? çünkü daha önce de dedigim gibi bu ideoloji hayatın her alanına müdahale etmek isteyen bir ideoloji. bu yüzden her konuda karşıma çıkıyor sürekli. ben de istemiyorum ama nabarsın işte :6:

KURANI KERIMDE örtünme var yani basörtüsü :34:

inanmıyor olmam önemli degil ki, sen inanıyorsun ve sana, senin inandıgın kaynaktan örnekler veriyorum.

hem chp ve mhp ile ilgim yok ama ülkeyi bu hale getiren chp ya da mhp degil ki. son 60 yıldır bu ülke hep akp, refah... vs tarzı/uzantısı/aynı tribüne oynayan partiler tarafından yönetildi. yani erdogan bitmiş bi türkiye aldıysa, bunu yine kendi yetiştigi tabandan aldı. ve yine erdogan ülkeyi düzeltmedi. ülke düzeldi mi zannediyorsunuz yoksa?

eskisinden daha iyimi iyi :34: budur :31:

benim islama nefretim varmış gibi görünüyor ana ama durum bu degil. hangi konuda yazarsak yazalım konu bu ideolojiye mutlaka geliyor. neden biliyor musun? çünkü daha önce de dedigim gibi bu ideoloji hayatın her alanına müdahale etmek isteyen bir ideoloji. bu yüzden her konuda karşıma çıkıyor sürekli. ben de istemiyorum ama nabarsın işte :6:

hayatina müdahele ettirme sende buna seni kimse zorlayamazki :34:

dinimizi karalaman hos degil,inanmiyorsun zaten yasamakta zorunda degilsin bunada kimse bisey diyemez

konunun cok cok disina ciktik

KURANI KERIMDE örtünme var yani basörtüsü :34:

eskisinden daha iyimi iyi :34: budur :31:

ya sana göre var işte, kesin bir şey yok.

eskisinden daha iyi oldugu da tartışılır. teknoloji son 15 yılda çok aşırı bi hızla gelişti. size öyle geliyor da olabilir yani, anlatabildim mi? hayat daha kolaylaştı çünkü bazı açılardan, hepimizin bireysel interneti var hem de hızlı, ve akıllı telefonlarımız var çünkü teknoloji gelişti.. belki bu yüzden güzel geliyor olabilir.

Arkadas devrimi yanlis yerde yapiyosun o zaman
fes icin yunanistana,tekke icinde git israile orda yap devrimini
ortu icinde abd ile savasirsin artik
yani onlardaysa bu yanlis yerde ariyosun cevabi

ya sana göre var işte, kesin bir şey yok.

eskisinden daha iyi oldugu da tartışılır. teknoloji son 15 yılda çok aşırı bi hızla gelişti. size öyle geliyor da olabilir yani, anlatabildim mi? hayat daha kolaylaştı çünkü bazı açılardan, hepimizin bireysel interneti var hem de hızlı, ve akıllı telefonlarımız var çünkü teknoloji gelişti.. belki bu yüzden güzel geliyor olabilir.

akilli telefonlardan bahs eden kim yerlerdeyim :60::60:

duble yollar metrolar thy yollari vsler bunlardan bahs ediyorum :1:

hayatina müdahele ettirme sende buna seni kimse zorlayamazki :34:

dinimizi karalaman hos degil,inanmiyorsun zaten yasamakta zorunda degilsin bunada kimse bisey diyemez

konunun cok cok disina ciktik

hayatıma müdahale etmiyor direkt olarak, dolaylı olarak etki ediyor ve bu etki sürekli artıyor. fakat bahsettigim ideolojiye inananların hayatına olan etkisi. su içerken bile dine göre suyu nasıl içecegini soranlar var. dini karalamak degil ki bu.

konu hakkında da yorumumu yaptım zaten. şapka giymedi diye asılmadılar, şapka bahanesiyle isyan çıkarmak istedikleri için asıldılar. devrim sonrası eski yönetimi hortlatmaya çalışanlara bu tarz müdahaleler her yerde olmuştur ve örnek olarak da islam devrimini verdim ki iyice anlayın empati kurabilin diye.

akilli telefonlardan bahs eden kim yerlerdeyim :60::60:

duble yollar metrolar thy yollari vsler bunlardan bahs ediyorum :1:

çogu metroların plan ve projeleri ve başlanması erdogan öncesi yönetime ait, bitiren erdogan. duble yollar, thy'nin gelişmesi güzel şeyler ama bunların çogu insanın hayat standardına ne kadar etkisi var? çogu insan uçak, duble yollar kullanmıyor belki ama herkeste bi akıllı telefon ve internet illa ki var. bu yüzden de zenginiz zannediyorlar. dolayısıyla ülke kalkındı zannediyorlar :1: ve bu da erdogan ile degil teknolojinin gelişmesiyle alakalı.

Son düzenleme:
Back