Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

Ya bosver Rabia.
Bugün bir Basbakan, TAVSIYE, altini cizeyim TAVSiYE olarak, " dövme kanser yapabilir, sildir yada 3 cocuk 2050 yillarinda azalacak nüfusumuz icin gereklidir" aciklamari yapinca " diktatör, bedenime karisma, bak bak dövme kanser yapar dedi, dövmeyede karisti" gibi seyler söylenirken, zamaninda bir sapka icin insanlarin asilmasini "olabilir, gerekliydi" diye savunulmasi celiskisi bu...

Yani, ortada bir celiski var ve Can Dündar a cevap veren cocukta cok güzel kapak yapmis.
Bir tavsiye icin bile " diktatörrr, benim bedenimmmm" diyenler, sapka icin insan asmaya " yanlis" diyemiyor. Iste mesele bu.

Son düzenleme:
Iskilipli hoca sapka kanunundan dolayi asilmamistir,dusmanla isbirligi ettigi icin asilmistir.Salci baci icin de belge yoktur.
Isitip isitip 80 yil onceki soylentileri getiriyorsunuz.
Madem insanlarin asilmasina oldurulmesine bu kadar hassassiniz ,Sivas da yakilan 37 tane can icin uzulun.Gecen yil sirf hukumeti protesto ettigi icin oldurulen genclerimize uzulun.

Neden;
Bak " gerekliydi" deniliyorya iste..
Devlete baskaldiran, ülkeyi karistirmak isteyenlerin katli gerekliymisya..

Iskilipli hoca sapka kanunundan dolayi asilmamistir,dusmanla isbirligi ettigi icin asilmistir.Salci baci icin de belge yoktur.
Madem insanlarin asilmasina oldurulmesine bu kadar hassassiniz ,Sivas da yakilan 37 tane can icin uzulun.Gecen yil sirf hukumeti protesto ettigi icin oldurulen genclerimize uzulun.

O Kemalizmin sonradan ortaya atıığı bir uydurmadır.
Belgelerle kanıtlı olan benim söylediğim
Aklama için yazılan hikaye senin söylediğindir.

Daha önce de alıntıladım ama görmedni sanırım Merve.

En meşhur olduğu için aynı isim üzerinden gidiyorum.
İskilipli Atıf hoca , Şapkaya muhalefet eden bir yazı nedeniyle asılmadı mı? Üstelik bu yazı kanundan önce çıktı.
Dewvrim dediğin şeye halk toptan karşı çıkıyor. Ölümlelere bu bastırılıyor.Sonra bu ölümleri bir insan ideolojisi adına müstehak göruyorsun.
Sonr a bana gelip senin islamın her alana mudahale ediyor diyorsun.
PEki bu ne o zaman?

atı hoca meselseini yazmaya çok üşeniyorum. o mesele öyle basit bi ''ya şapka yüzünden gitti adam'' meselesi degildir. aynı şekilde bazı reformalrı bahane ederek geriye dönüş yapmak isteyenlerin halkı kışkırtması sonucu asılan bir adamdır. masum falan oldugu gibi bir durum yok ortada. yeni rejime göre bir asidir.

devrime halk toptan karşı çıkmıyor ama hatırı sayılır bir çogunluk karşı çıkyıor elbette. bunu zaten geçen haftalarda yazmıştım, bizim devrim avrupanın devrimleri gibi halktan gelmedi, üstten elitlerin baskısı ile oldu çünkü yine söylüyorum bizim toplumdaki ideoloji daha baskın ve kırılması zor.

Sen de bu kadar insancılsan her ikisine de üzül.
Ben öyle yapıyorum zor değil.
Ayrıca siyasete alet olmayıp bilinmeyen bir çok katliama da üzülüyorum.
Sırf gündemde olmasını da beklemiyorum.
Kimsenin bilmediği ve ısrarla dile getirdiğim
Ağrıılı sünnilerin zilan katliamı gibi
Ha ama haketmişlerdir(!) o ayrı:ssz:

atı hoca meselseini yazmaya çok üşeniyorum. o mesele öyle basit bi ''ya şapka yüzünden gitti adam'' meselesi degildir. aynı şekilde bazı reformalrı bahane ederek geriye dönüş yapmak isteyenlerin halkı kışkırtması sonucu asılan bir adamdır. masum falan oldugu gibi bir durum yok ortada. yeni rejime göre bir asidir.

devrime halk toptan karşı çıkmıyor ama hatırı sayılır bir çogunluk karşı çıkyıor elbette. bunu zaten geçen haftalarda yazmıştım, bizim devrim avrupanın devrimleri gibi halktan gelmedi, üstten elitlerin baskısı ile oldu çünkü yine söylüyorum bizim toplumdaki ideoloji daha baskın ve kırılması zor.

Şapka kanunu halka yapılan bir baskıdır ben buna devrim falan diyemem.
Öldürülen insanlara da sizin gibi basit bir 'haketti canım o asiydi' diyemem
Heleki beşeri bir ideoloji uğruna verilen bir cana asla müstehak demem

Son zamanlarda bir aklama kampanyası başladı bu ideolojiyi ve iskilipli ve birçok insan onlar hain tüccar diye yaftalandı

Bence sizin akliniz karisik.
Cunku anladigim kadariyla dinlerin hepsini reddediyorsunuz ama bir taraftan din tuccari etiketini sak diye yapistiriyorsunuz.
Birakin da o bize kalsin.
Dindar olanlar din ticaretini yapani, dini kullanani daha iyi tespit edebilir degil mi?
Sonucta daha fazla bilgiye sahiptir, genellersek.
Bir de merak ettim su an ayni muhabbet islam dini icin yapilsaydi yine bu mu olurdu tavriniz?
Mesela sarik takmadiklari icin asilmislar diye bir haber gecse elinize hz.muhammed yahut ashabi tarafindan buna da vardir bi sebepleri gozuyle mi bakacaktiniz yoksa islam dini teror dini mi diyecektiniz?

din tüccarlarını en iyi dindarlar anlamaz. o konuda epey bi yanlışsın. çünkü dindarlar sistemin içerisindedir ve kendi tabi oldugu din tüccarını tespit edemez, zordur daha dogrusu. dışarıdan bakanlar tespit eder ancak. mesela senin arap islamını eleştirmen gibi ya da şii islamını.... şiilere göre şiilik çok iyi, sünnilik kötü,. sünnilere göre ise tam tersi.

peygamberiniz de devrim yaptı sonuçta, o yüzden onun zamanındaki idamları bahane edip de ''işte şöyle zulüm yaptı'' demem. ben o tarz şeyleri, kullanmam ama cumhuriyet devrimlerine karşı çıkanalr kullanır bu tip şeyleri :1: başlıkta da gördügümüz üzere.

O Kemalizmin sonradan ortaya atıığı bir uydurmadır.
Belgelerle kanıtlı olan benim söylediğim
Aklama için yazılan hikaye senin söylediğindir.

Tarihciler olayi bilmiyor sen biliyorsun ,elinde de belge var oyle mi?
Bence sendekiler dincilerin uydurduklaridir.

Tarihciler olayi bilmiyor sen biliyorsun ,elinde de belge var oyle mi?
Bence sendekiler dincilerin uydurduklaridir.

Elimde değil belke görmek isteyen herkesin ulaşabileceği yerlerde.
Yapılan hainlikler böyle kolay aklanmıyor maalesef hortluyor işte sonra önunuze çıkıyor.

Hmm evet evet ''dinci'' etketi güzel hoş :)

Şapka kanunu halka yapılan bir baskıdır ben buna devrim falan diyemem.
Öldürülen insanlara da sizin gibi basit bir 'haketti canım o asiydi' diyemem
Heleki beşeri bir ideoloji uğruna verilen bir cana asla müstehak demem

Son zamanlarda bir aklama kampanyası başladı bu ideolojiyi ve iskilipli ve birçok insan onlar hain tüccar diye yaftalandı

meryem devrimler böyle olur. şu anda devrimler medya yoluyla kansız halledilebilir durumda ama eskiden böyle degildi işler. mesela bütün peygamberler devrim yaptı ve eskiyi kötülediler. aynen kabe'deki putları kırdıgı söylenen peygamber gibi. düşünsene bir toplumun dini inancını yok etmiş. eger şapka kanununa kötü diyorsan, bir toplumun inancını kökünden yasak etmeyi de kötü görmen gerekir. senin dinini biri gelip kökünden yasaklasa hem de tamamen... ne hissederdin? dönemin arabistan'ın da olan olay bu. ama ben buna zorbalık demiyorum.

devrim böyle bir şey.

Elimde değil belke görmek isteyen herkesin ulaşabileceği yerlerde.
Yapılan hainlikler böyle kolay aklanmıyor maalesef hortluyor işte sonra önunuze çıkıyor.

Hmm evet evet ''dinci'' etketi güzel hoş :)

Kemalizm etketi gibi degil mi?

meryem devrimler böyle olur. şu anda devrimler medya yoluyla kansız halledilebilir durumda ama eskiden böyle degildi işler. mesela bütün peygamberler devrim yaptı ve eskiyi kötülediler. aynen kabe'deki putları kırdıgı söylenen peygamber gibi. düşünsene bir toplumun dini inancını yok etmiş. eger şapka kanununa kötü diyorsan, bir toplumun inancını kökünden yasak etmeyi de kötü görmen gerekir. senin dinini biri gelip kökünden yasaklasa hem de tamamen... ne hissederdin? dönemin arabistan'ın da olan olay bu. ama ben buna zorbalık demiyorum.

devrim böyle bir şey.

İYi de o olay öyle olmuyor.
Peygamer efendimiz ve sahabeler yurlatından ediliyor
İbdaet izni vermiyor ve kendi yurdundan göç ediyorlar.
Olayın böyle bir tarihi var.

Mekkee gşrerkenn de eman isteyenlere eman veriliyor

Yani
Senin peygamberin putları kırdı deyyip işin içinden çıkamazsın.
KAbe fethedildi ki bizim olayla alaksı bile yok

Bizim durum
Halk kendi toprağında istemediği şeye zorlanıyor asılıyor kesiliyor ve işte ideoloji budur denilşiyor. Bu haklı gösteriliyor.
Sonra yetim kalan çocuklar da bayram mı kutladı ???

Ya bosver Rabia.
Bugün bir Basbakan, TAVSIYE, altini cizeyim TAVSiYE olarak, " dövme kanser yapabilir, sildir yada 3 cocuk 2050 yillarinda azalacak nüfusumuz icin gereklidir" aciklamari yapinca " diktatör, bedenime karisma, bak bak dövme kanser yapar dedi, dövmeyede karisti" gibi seyler söylenirken, zamaninda bir sapka icin insanlarin asilmasini "olabilir, gerekliydi" diye savunulmasi celiskisi bu...

Yani, ortada bir celiski var ve Can Dündar a cevap veren cocukta cok güzel kapak yapmis.
Bir tavsiye icin bile " diktatörrr, benim bedenimmmm" diyenler, sapka icin insan asmaya " yanlis" diyemiyor. Iste mesele bu.

''şapka yüzünden insanların asılması dogrudur'' demiyoruz, ''insanlar şapka yüzünden asılmadı'' diyoruz. aradaki farkı anla.

Kilik kiyafet kanunu ilk cikartan kisi de 2. Mahmutdu,kizacaksaniz ona kizin .

Kemalizm etketi gibi degil mi?

Kemalizm bir dieolojiidir ama dinci demek bir etiket hatta bir hakarettir ve bu ideooljiyi savunan insalar
''Atatürk düşmanları, şöyle yaptı böyle yaptı diretek tarihi saptırmaya çalışıyorlar''

Son düzenleme:
Arti sacmalamaninda bir siniri olmali.
#"Hz. Muhammedin idam ettikleri" ne demek ya.
Allah Resulü savasta esir düsenlere bile misafir muamelesi gibi bir muamele yapmisken ne idami, iyice sacmalanmaya baslandi..

Bir dini teblig etmekle, bir giysi icin zorlamayi kiyasliyor ya.

Ayrica Kabe öyle adam asip keserek fethedilmedi uyanin azcik okuyunda öyle saldirin.
Bir tek can bile yakilmadi, bir kisi bile ölmedi..
Gecin artik aklama cabasini..

İYi de o olay öyle olmuyor.
Peygamer efendimiz ve sahabeler yurlatından ediliyor
İbdaet izni vermiyor ve kendi yurdundan göç ediyorlar.
Olayın böyle bir tarihi var.

Mekkee gşrerkenn de eman isteyenlere eman veriliyor

Yani
Senin peygamberin putları kırdı deyyip işin içinden çıkamazsın.
KAbe fethedildi ki bizim olayla alaksı bile yok

Bizim durum
Halk kendi toprağında istemediği şeye zorlanıyor asılıyor kesiliyor ve işte ideoloji budur denilşiyor. Bu haklı gösteriliyor.
Sonra yetim kalan çocuklar da bayram mı kutladı ???

o dönem aslında tamamen karanlıklar içerisinde. ama senin anlattıgın hikayeyi dogru kabul edersek, ortada peygamberlik iddiasında bulunan, o insanların putlarını yok etmek siteyen, insanların inançlarını yok etmek isteyen ve yöentimi devirmeye niyetli birisi var. ve taraftar topluyor kendisine. bu durumda yöneticilerin bu duruma karşı çıkması anormal mi? bu çok normal bir şey. her yerde bu duruma böyle tepki verilirdi zaten.

bu normal tepkiden sonra taraftar toplanamsına devam edilmiş ve iktidar devrilmiş yerine yeni bir iktidar kurulmuş. cumhuriyet devriminden farkı yok temelde. eski iktidarı devir, yerine yenisini getir.

Back