Filmi İzledim beni asla bozmaz Can Dündarın kendi görüşlerinin yansıması ..Araştırmış mı hayır İzlediklerimin sanırım en az 10 katını biliyorum ben Atatürk'ümüz hakkında..Bana filmin kattığı hiçbirşey olmadı..Bilakis kızdırdı..Kızmamın sebebi M.Kemal Atatürk Kurtuluş savaşı mücadelemiz sonrasında herşeyden bıkmış usanmış işi bitmiş biri değildir..Devrimleri olsun yaptığı birçok mini savaş diyorum onlara bastırılan isyanlar filmde gösterildiği gibi 1 günde bitmemiş bilakis Kurtuluş savaşı sonrası uzun bir süre düzen oturtmak amaçlı büyük bir mücadele vermiştir..
Öyle ya da böyle Bu kadar büyük mücadele veren Atamı biryerlere sığdıramayan herkezi kınıyorum .Yapamadıklarına mundar demekten ötesi değildir..
Saygı duyulacak biri varsa ki"TÜM dünya genelinde Atama saygı duyuluyorsa kendi halkı bunu haydi haydi yapmalıdır..Çok değil henüz 70 yıl geçti!!!!!!! nedirki 70 yıl????????
Film e tekrar dönersem maliyet sıfır....Umarım sıfır maliyetle kazandıkları onca parayı Atatürk için daHA başarılı filmlere harcar...
İçinde özenle seçtiğim güzel kelimelerde var Özellikle halkın çoşkusunda başarılı iş yapmış olmanın gururuyla herkez çoşkuyla tebrik ederken ufacık biryanlışta aynı toplumun linç edebileceği gibi:)Ne kadar doğru herşeyi yaparsında tek yanlışta herkez ohbeee açık bulduk diye yerden yere vururlar!
Bir diğeri ise.... Nerde bu devlet:)Herşeyi hep devletten bekleriz yaaa beklemeye devam:)
Söylenecek çok söz var vardaaa çok düşünüp okuyup az konuşmaktan yanayım...Aynı Atam gibi..Zamanı gelince de konuşmak tan öteside olur..
Keşke bir 15 yıl daha yaşasaydı..Kıyamam ona ben yattığı yer Nurla dolsun..Onun yanında olan herkezin ,tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun..
ve
Mustafa Kemallerde insan!Elbette insan o insanlığı göremeyenlere yazık![/QUOTE
İŞTE BUDUR BU DA CAN DÜNDAR VE ONUN GİBİLERE KAPAK OLSUN
Can dundar sana yaziklar olsun!!!!!!!
Sari zeybek' ten sonra bu değişiminin nedeni nedir?!!
Gerçekten merak ediyorum. Bu filmi ne olduğunu bilipte gidip izleyenler mi bu yorumları yaptılar.. eğer öyleyse filmin ne olduğunu bilerek gidip izlediyseniz bu yorumları anlamakta güçlük çekiyorum. Haksızlık edildiğini düşünüyorum Can Dündar’a.. birincisi bu bir belgesel değil film bunu bilmek ayırmak lazım.. İkincisi aynı Can Dündar muhteşem bir belgeselle (Sarı zeybek) Atatürk’ü anlatmadımı…
Bu filmin ismi Mustafa. sadece Mustafa yani o filmde izlediğiniz Atatürk değil.. Mustafa Kemal Atatürk çok büyük çok güçlü bir liderdi. hepimiz ilkokul yıllarından itibaren zaten onun başarılarını okuduk dinledik. Kuşkusuz ki hepimiz bir ülkemizi ve özgürlüğümüzü borçluyuz.
Elbette onlar Ülkeyi kurarken elbetteki yalnızdı. Kocaman bir imparatorluğu yıkıp yepyeni gencecik herkesin eşit olduğu özgür bir ülke yarattı. Dostundan çok düşmanları vardı. Gerçekten Atatürk belgeseli olan Sarı zeybeği izleyip ölümünün bile muamma olabileceğini düşünmediniz mi hiç?
Siroz’dan öldüğünü bu filmi izleyiptemi öğrendiniz. Yoksa siroz’dan öldüğünü biliyordunuz da Siroza neyin sebep olabileceğini mi bilmiyordunuz? Yapmayın bu bir belgesel değil eğer belgesel izlemek istiyorsanız. Sarı zeybek yada Gelibolu’yu tavsiye ederim.
O kadar büyük bir liderki ölümünden sonra neredeyse elleriyle kurduğu ülkenin nereye doğru gideceğini nasıl parçalanacağını bilerek önlemeye çalıştı. Sanki gençliğinin nasıl olacağını bilerek onlara bir hitabe bırakmış bir lider. En çok ülkesinin gençlerine güvendi onu örnek alıp onun arkasından geleceğine uğruna mücadeller verdiği ülkesini daha da ileriye taşıyacağına inandı. Ne yazıkki gençliği onun umduğu gibi olamadı. Onu en iyi düşmanları anladı. Onun çok güvendiği gençliğini uyuttular Asla istemeyeceği bir şekilde sözlerini ezberletip resimlerini yakalarına taktılar. duvarlarına astılar. Gençleri onun sözlerini okudular ama anlayamadılar. Bu uyuyan ama sözde Atatürkçü büyük çoğunluk sayesinde de şu an ülkemiz bu durumda. Belkide Can Dündar uyuyanları uyandırmak istemiştir. Mustafa Kemal herkes gibi bir insandı. Büyük idealleri olan bir insan. İnandıkları için sonuna kadar savaşan bir insan. Unutanlar için hatırlatma Atatürk, Mustafa Kemal’in soyadıdır. Ona birlikte savaştığı halkı tarafından verilmiş soyadı.
Bence hedefleriniz yanlış yerde art niyet arıyorsanız filme “her kesimden müşterimiz var” gerekçesiyle sponsor olmayı reddeden Turkcell’i eleştirebilirsiniz. Yada filme yaş sınırlaması getirmeyen ve çocuk filmi Atatürk belgesi olarak gösteren kurumu eleştirmelisiniz. Filmi izlememize bile gerek yok Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde bulunması sponsor olmamız için yeterli diyen Sabancı grubuna takdir verebilirsiniz diye düşünüyorum.
Son sözümde izlemeden eleştirenlere, nasıl olurda bilmeden anlamadan izlemeden görmeden sadece yorumlara dayalı ön yargıyla karar verebilirsiniz. Kime göre neye göre güzel değil.
Belli ki sizleri uyutmaya çalışanlar bu işi gerçekten başarıyla yürütmeye devam ediyor.
Gerçekten merak ediyorum. Bu filmi ne olduğunu bilipte gidip izleyenler mi bu yorumları yaptılar.. eğer öyleyse filmin ne olduğunu bilerek gidip izlediyseniz bu yorumları anlamakta güçlük çekiyorum. Haksızlık edildiğini düşünüyorum Can Dündar’a.. birincisi bu bir belgesel değil film bunu bilmek ayırmak lazım.. İkincisi aynı Can Dündar muhteşem bir belgeselle (Sarı zeybek) Atatürk’ü anlatmadımı…
Bu filmin ismi Mustafa. sadece Mustafa yani o filmde izlediğiniz Atatürk değil.. Mustafa Kemal Atatürk çok büyük çok güçlü bir liderdi. hepimiz ilkokul yıllarından itibaren zaten onun başarılarını okuduk dinledik. Kuşkusuz ki hepimiz bir ülkemizi ve özgürlüğümüzü borçluyuz.
.
ben can dündara haksızlık edildiğini düşünüyorum cidden...
neden bu kadar olay oldu bunlar..
ATATÜRK'ün çok iyi bir lider olduğunu bilmiyor muyuz ama şunu unutmayın o da bir insan...
bugüne kadar karşımızda hep aynı tabu gibi kahramanlıkları anlatıldı hep sweetmiracle'a katılıyorum ki siz sirozdan öldüğünü bilmiyor musunuz bu dile getirlince neden olay çıkıyor ki??
ayrıca o da bir insan herşeye rağmen zaafları hataları olabilir...
can dündar alışılmış ATATÜRK2ü değil onun biraz da bilinmedik yönlerini ortaya çıkarmak istedi her röportajında bunu dile getirdi...
lütfen bu kadar abartmayın ..
Gerçekten merak ediyorum. Bu filmi ne olduğunu bilipte gidip izleyenler mi bu yorumları yaptılar.. eğer öyleyse filmin ne olduğunu bilerek gidip izlediyseniz bu yorumları anlamakta güçlük çekiyorum. Haksızlık edildiğini düşünüyorum Can Dündar’a.. birincisi bu bir belgesel değil film bunu bilmek ayırmak lazım..
Son sözümde izlemeden eleştirenlere, nasıl olurda bilmeden anlamadan izlemeden görmeden sadece yorumlara dayalı ön yargıyla karar verebilirsiniz. Kime göre neye göre güzel değil.
Belli ki sizleri uyutmaya çalışanlar bu işi gerçekten başarıyla yürütmeye devam ediyor.
çok haklısınız.. ama bunu bana değil..filme yaş sınırlaması getirmeyen ve çocuk filmi / Atatürk belgeseli olarak onaylayan kuruma sormalısınız.
ben can dündara haksızlık edildiğini düşünüyorum cidden...
neden bu kadar olay oldu bunlar..
ATATÜRK'ün çok iyi bir lider olduğunu bilmiyor muyuz ama şunu unutmayın o da bir insan...
bugüne kadar karşımızda hep aynı tabu gibi kahramanlıkları anlatıldı hep sweetmiracle'a katılıyorum ki siz sirozdan öldüğünü bilmiyor musunuz bu dile getirlince neden olay çıkıyor ki??
ayrıca o da bir insan herşeye rağmen zaafları hataları olabilir...
can dündar alışılmış ATATÜRK2ü değil onun biraz da bilinmedik yönlerini ortaya çıkarmak istedi her röportajında bunu dile getirdi...
lütfen bu kadar abartmayın ..
Can Dündar sosyal bir demokrat olarak ATAmızın her yönünü gözler önüne sermek istedi sonuçta ATATÜRK de bir insandı zaafları olan ve o dönemde en ağır travma altında yaşamını sürdüren bir liderdi ama Can Dündar ın zamanlaması çok yanlış oldu bazı kişilerin ATATÜRK düşmanlığı yaptığı bir dönemde bu filme imza atmış yanlışş hemde çok yanlışşş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?