Can Dündar'dan "Mustafa"

Dün filmi İstanbulun göbeğinde bir alışveriş merkezinin 90 kişi kapasiteli ama yarısı BOŞ bir salonunda izledim ve çok üzüldüm, film hakkında farklı eleştiriler yapıldı filmi izlemeden önyargıya sahip olanlar filme gitmekten kaçındılar sadece olumsuz eleştirilere kulak verdiler..

Film belgesel tadında zaman zaman da Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili pek fazla bilinmeyen yönleri de anlatılmış belki de Can Dündar filme magazin (!) de eklemiş filme olan ilgiyi artırmak adına ama denebilirki Atamızla ilgili bir filmin izlenebilir olması için magazine ne gerek var? Ne yazık ki toplumun bazı kesimleri bundan hoşlanıyor televizyon reyting ölçümleri de bunun en güzel göstergesi.....Koca filmde en çok eleştirilen Atatürk'ün kadın arkadaşları, kendinden yaşça bir hayli küçük karısı, kaç paket sigara, kaç tane kahve, ne kadar alkol aldığı .... Keşke Atatürk hayatta olsaydı da eleştirilere cevap verebilseydi.....Ruhu şadolsun.......:Saruboceq:

Son düzenleme:
Mustafa filminin gerçek bir belgesel olduğunu düşünüp heyecanla bekliyor ve seyretmek için sabırsızlanıyordumne yazıkki bir belgesel değil tamamiyle bir can dündar filmi varsayımla ,kişisel yorumlarla belgesel olmazheleki filmi yapan kişide kendi varsayımlarından pişmansa hiçbir zaman belgesel olamaz ben bu filmi gidip izlemeyi düşünmüyorum ve Atatürkün ne kadar büyük bir insan olduğunu kanıtlayan sözlerini Atatürkle ilgili belgeseller hazırlayacaklara hatırlatıyorum
tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir
yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşıtacak bir hal alır

Ben bir Kemalistim ve açıkçası Can Dündarın Atatürkçü olduğunu bilmesem ve Atatürke maksatlı bir şekilde çok büyük haksızlık yaptığını düşünebilirdim bu yapımı izledikten sonra...
Cumhuriyetin hafızdan yediği feci dayak ile Ata'mızın intikam duygusu ile bizlere armağan ettiği bir kazanım olduğu hissini duymak bile benim için çok üzüntü vericiydi...
Filmde belki başka bir şey anlatılmak istenmiş fakat çok eksik bir kurguyla ifade edilmiş...
Atamız bir insan bizler gibi, elbette zaafları olacak, elbette hataları olacak bu onun tarih yazmış büyük bir lider olduğunu, Türk Milleti olarak ne kadar şanslı olduğumuz gerçeğini değiştirmez...
Hepimizin unutmaması gereken budur bence...
Dünyaya bir misyon ile gelmiş ve misyonu tamamlayıp bu dünyadan gitmiştir...
O misyonda "bu milletin alın yazısını yeniden yazmaktır"...
Başarılı olmuş mudur?
Budur herşeyin üstünde ve ötesinde olan...
Bu nedenle bu filmi bu kadar hassas bir zamanda ve gereksiz detaylarla sunmak saçma geldi bana...
Küçük çocuklarınız varsa filme götürmeyin derim ben..
Çoçuğumun Atatürk'ü aciz, alkolik, sinirli, kadınlara çok düşkün ve yapayalnız ölen bir insan olduğu fikrine kapılmasını istemezdim, yüreğim elvermezdi...

filmi izlemedim ama eleştirileri okudum..
engin ardıç'ın bugünkü yazısı ise gayet mantıklı geldi bana.
eğer bu açıdan bakılabilirse filme eleştiriler belki daha da yumuşayabilir diye düşünüyorum ben..
tabi yine de izlemek lazım....

Can Dündar işi bir çırpıda bitirdi
Yıllarca dil döktüm, Can Dündar işi kamerasıyla bir çırpıda bitirdi. Ellerine sağlık...Engin Ardıç, bu 10 Kasım'ın diğerlerinden farkını yazdı.

Daha da büyüdü

Yıllarca uğraştım, bu günü görmek için... Çok şükür...
Elbette "görsel" etki, yazılı basından binlerce kat fazladır. Televizyonculuk günlerimden bilirim.

Yıllarca dil döktüm, Can Dündar işi kamerasıyla bir çırpıda bitirdi. Ellerine sağlık.

Atatürk'ün uzaydan gelmediği, bir tanrı olmadığı anlaşıldı.

Atatürk uyumaz, üşümez, acıkmaz, yorulmaz safsatası bitti.

Demek ki onun da herkes gibi "zaafları" olabiliyor, o da hepimiz gibi içki ve sigara içebiliyor, seviyor seviliyor, küsüyor darılıyor, seviniyor üzülüyordu...

Demek ki insanın bir üvey babası ve üvey kardeşleri olması utanılacak bir şey değildi, bu yüzden anasına kızması hatta küsmesi de son derece "insani" bir duyarlıktı...

Demek ki o da böbrek taşı düşürebilir, kalp spazmı geçirebilirdi herkes gibi...

Yapayalnız bir yetim çocuktan büyük bir önder çıkabiliyordu demek ki...

Demek ki onun da dar geçitleri, zor zamanları, başarısızlığın kıyısına kadar geldiği, herşeyinin pamuk ipliğine bağlı olduğu ters günleri olabiliyor, büyük bir önder bile gerektiğinde bunalabiliyor, sıkılabiliyor, kuşkuya da kapılabiliyordu...

Sevdikleri ve sevmedikleri, dostları ve düşmanları elbette çıkabiliyordu...

Çevresine çöreklenmiş olan bir sürü çıkarcı hergeleye burukluk ve hatta öfke de duyabiliyordu o büyük önder, hayatının son yıllarında...
"Eserini" nasıl eğip büktüklerini, çarpıttıklarını görüp hayata bile küsebiliyordu...

Yıllarca bunları anlatmaya çalıştım kot kafalılara. Her türlü haksızlığa ve hakarete de uğradım. Şimdi Can Dündar da uğramaktadır. Katlanacaktır bizim gibi.

Evet arkadaşlar, savaş bitmiştir. Atatürk bu filmle küçülmedi, daha da büyüdü.

Kemalistler yenildiler, Atatürk kazandı.

Bugün gene bir 10 Kasım... O pırıltılı ve "trajik" adamın, o itilip kakılmış yetim çocuğun, o yanlışları ve doğrularıyla hepimizden daha büyük insanın ölüm yıldönümlerinden biri daha.

Ben onu severim. Gençliğinde parasızlıktan kestaneyle rakı içtiğini öğrendiğim gün daha da sevmiştim.

Şimdi daha iyi tanıyınca siz de daha çok seveceksiniz artık.

Ölümünden yetmiş yıl sonra, Atatürk kazandı.

Biz de bunun için didindik, hokkabazlar, çapsızlar, yeteneksizler, kaz kafalılar yenilsinler, o kazansın diye.

Başardık Can... Başardın... O kazandı.

Yani, Türkiye kazandı.

ENGİN ARDIÇ-SABAH

Can dundar sana yaziklar olsun!!!!!!!

Sari zeybek' ten sonra bu değişiminin nedeni nedir?!!

aaah menfaat ah sen nelere kadirsin yanardöner bunlar devrin adamı yolu da açık anlıyacağınız dün sarı zeybeği yaptı bugün Mustafa'yı fark o kadar açık ki

Son düzenleme:
evet mustafayı izledim çok duygu yüklü bir belğesel olmuş
izlemeyenlere tavsiye ederim izlerken ağladım kendimi zor tuttum
anlatmak yersiz belki anlatılmaz bir ifade seyrtmenizi tavsiye ederim canlarsenağlama

Antalya Universitesi'in,aslanlar gibi
iktidara direnen,rektorunun ogludur..

Bu iletiyi tek basina kaleme aldigini
da ogrendim..

Helal olsun bu gence..

Bu yasta; bu kadar gozlem , bilgi
ve ciddiyet....

Bizim Anadolu'muz ne cevherler
yetistiriyor..

Okudukca gururlandim..

Ulkemizin yarini asla
karanliklarda kalmayacak hatta bir gunes kadar parlak olacak..

Ben zaten umudumu asla
kaybetmedim..!!!

Ne mutlu Turkum diyene.!!.. ne mutlu boyle genclere..!!!

Sayın Can Dundar,

Ben Bilkent Universitesi Bilgisayar Muhendisliği
bolumunde yuksek lisans
yapmakta olan bir oğrenciyim. Adım Ateş
Akaydın.

Ataturk ille ilgili yaptığınız belgeseli
uzulerek soyluyorum hic
beğenmedim. Ozetle belgeselde rahatsiz oldugum
konular şunlar:

Oncelikle, Vahdettin'in Ataturku bilinci olarak
vatani kurtarmasi icin
Samsun'a gonderdiği konusundaki iddia halen
tartışılan,temelsiz ve acık
soyleyim Fethullah taraftarları ve Osmanli
sevdalilari tarafindan sıIklikla
dile getirilen bir goruştur. Boyle bir konuya
belgeselinizin son derece
taraflı yaklaşması kanimca cok uzucudur. Bilakis
Vahdettin Ataturk icin
tutuklama ve idam karari cıkartılmasına on ayak olmuş
biridir.

Ikinci olarak, Mustafa Kemal'i Ataturk yapan ve
en buyuk savaşlardan biri
Canakkale savaşına son derece az yer verilirken,
Ataturk'un ozel hayatina,
ozellikle Madame Corinne'e yazdiği mektuplara
gereksiz derecede cok yer
verilmistir.

Belgeselinizde Ataturk'un yuksek idealleri ve
amaclari etrafinda
sekillenmek yerine, Ataturk'un aldigi - ve kanimca
alinmasi Cumhuriyetimiz
icin hayati zorunluluk teskil eden - kimi kararları
Ataturk'un kişiliğine
zarar verecek şekilde kullanmanız kabul edilemez.
Ozellikle Ataturk'un
Ankara Meclisinin acılması sırasında takiyye yaptiğini
ima eder şekildeki
aciklamalariniz, Ataturk’un Lenin kozunu
oynadiğini dile getirirken
ustune vura vura “musluman ve komunist
yoldaşlarım” şeklinde
ifadelerin gectiği gazete kupurlerine
ozellikle yer vermeniz, uslup
acisindan cok uzucudur ve kullandiginiz
ifadeler de Ataturk'umuzu dinsiz
bir komunist gibi gostermektedir. Bu olaylar
ile ilgili gercekler,
maksatlar ve yontemler ayirt edilebilir şekilde ve
duzgun bir uslup ile
sunulabilirdi ama siz bundan gordugum kadariyla
kacinmissiniz.

Ataturk'un not defterindeki, kendisinin iktidara
gelmesi halinde bir darbe ile ve zorla sistemi baştan aşagıya değiştirecegi
konusundaki ifadelerin pek cok kere vurgulanmiş olmasi,Terakkiperver
Cumhuriyet Fırkasının liderleri ve silah arkadasları nı idama gondermiş
olması ya da onları bastırmış olması, Mussolini'nin ressamina bir portresini
yaptırmıs olmasına ve ressamin yorumlarina ozellikle yer verilmesi ve
Avrupada kimi gazeteler tarafından bir diktator olarak nitelendirilmesine
ozellikle yer verilmis olması bence Ataturk'un kişiliğine hakarettir. Yine
ayni donemdeki gazeteler Ataturk'un dunya tarihinde bin yilda bir gorulen
bir dahi oldugunu beyan etmektedir. Ve sizin calismaniz, Ataturk'un
butun dunyanin kabul ettigi bir dahi ve gercek bir lider oldugunu adeta
saklamak ister bicimde secilmis gazete kupurleriyle doludur. Bunlar
Ataturkumuzu sanki bir diktator gibi gostermektedir! Size soruyorum sayin
Dundar siz Şeriatla ve Faşizmle yonetilen bir ulkede Cumhuriyeti getirmeyi
başaran, kadınları sosyal hayata katan, nerdeyse hic okuma yazma bilmeyen bir
halkı 10 sene gibi kısa bir surede okuma yazma bilir hale getiren kac
tane diktator gordunuz? Medeniyet icin gerekli yol ve yordamları
lutfen diktatorlukle karistirmayiniz. Siz Terakkiperver Cumhuriyet
Fırkasının irticai faliyetlerinden bahsettiniz mi? Kubilay olayindan ve
Ataturk’e gonlunu vermis diger kemalistlerden bahsettiniz mi? Gercekten
bir diktatorluk ve faşizm ornegi gormek istiyorsaniz lutfen bir İran'a
bakin bir Misir'a bakin, Afganistan'a, Pakistan'a bakin. Ve hatta
hatta ozellikle AKP iktidariyla birlikte son donem Turkiye'sine
bakin.

Hele hele Turkiyemizde Ergenekon gibi eşi kara
carşaflı ve kendisi imam hatipli olan ve adı yolsuzluklara bulaşmış bir
savcının yonettiği bir dava varken, Ataturkcu dusunce derneginin uyeleri,
profesorler, emekli komutanlar, Cumhuriyet gazetesi yazarlari, Cumhuriyet
mitinglerini organize edenler, Cumhuriyetle yaşit olan insanlar ve
haklin bilinclenmesine gercekten yardım eden insanlar haklarindaki suclama
bile netlik kazanmadan ve onlara bildirilmeden tutuklanirken, ceza
evlerinde olume terkedilirken ve DARBECILIKLE suclanirken, sizin cikip da
Ataturk'e DARBECI demeniz igrenc ve acıklı bir benzetme olsa
gerek!

Turkiye'nin her gun PKK teroru yuzunden sehit
verdigi gunumuzde, ulke ic savaşın ve bolunmenin eşiğine gelmişken, o kadar
sacmalıkla doldurdugunuz belgeselinizin arasında sanki cok gerek varmiş gibi
'Ataturk de Kurtlere Ozerklik verilmesi ile ilgili konusmustu' gibi ifadeler
kullaniyor olmaniz yangina benzinle gitmek demek degil de nedir sayin Dundar?
Sizin belgeseliniz vizyona girdigi sırada farkındamısınız ki mecliste
DTPliler guzelim ulkemi 25 parcaya bolebilmek icin uğraşmaktaydı?

Ataturk'un gunde bir şişe raki bitiren, sarhoş
ve yalniz bir adam olarak
nitelenmiş olması ve devletin onemli meselelerinin
tartisildigi ve
Cumhuriyetin coşkusunun yaşandığı Ataturk'un sofrasinin
bayagi ve sıkıcı
olarak gosterilmesi de ayrı bir konu...

Sayin Sureyya Ciliv'in ve Turkcell'in
sponsorlugunuzu yapmaktan vazgecmiş
olmasına şaşmamak gerek. Zaten bu karar
bile nasil bir manzara ile
karşilaşacagimizi işin en başindan haber vermişti.
Zaten size olsa olsa
'Bizim Universitemizde Ataturku bile eleştirebilirsiniz'
diyen vakıf
universiteleri sponsor olabilirdi ve oldu.

Sonuc olarak ben bu belgeseli izledikten sonra
sizi gercekten cok
ayipladim. Siz benim eskiden tanidiğim Can Dundar olmaktan
cıkmışsınız. Bu
yapim kanimca sadece iki maksatla yapilmiş olabilir diye
dusunuyorum. Ya
siz Cumhuriyet'in ve Kemalizm'in ilkelerine ters
dusup
fethullahcilarin,yobazların ve boluculerin ekmegine yag surer bir
hale
geldiniz ya da entellektuel anlamda Turkiye'de vatan sevdasini,
Ataturk
sevdasini yitirmis kimi sanatcilar ve yazarlar gibi doğru bilinen ve
kabul
edilen degerlere radikal ve uygunsuz bir şekilde ters duşuyor
olmanin
sanat olduğunu dusunmeye başladiniz. Şahsen ben Turkiyenin ikinci
bir
Orhan Pamuk'a ihtiyacı olduğunu duşunmuyorum.

Şayet size Ataturk'umuze diktator diyen O
Avrupadan ya da O Amerikadan
birkac ay icinde 'Mustafa' dan oturu
oduller yağmaya başlarsa lutfen bu
dediklerimi hatirlayiniz ve ozellikle
Şevket Sureyya Aydemir'in 'Tek
Adam''ini Ataturk';un 'Nutuk''unu tekrar
ve bu sefer anlayarak
okuyunuz ve Mustafa;ya Ataturk demeyi
ogreniniz!

Vakit ayirdiginiz icin tesekkur
ederim,

Ateş Akaydın

Bu genc arkadas
Antalya Universitesi'in,aslanlar gibi iktidara direnen,rektorunun ogludur..
Bu iletiyi tek basina kaleme aldigini da ogrendim..
Helal olsun bu gence..
Bu yasta; bu kadar gozlem , bilgi ve ciddiyet....
Bizim Anadolu'muz ne cevherler yetistiriyor..
Okudukca gururlandim..
Ulkemizin yarini asla karanliklarda kalmayacak hatta bir gunes kadar parlak olacak..
Ben zaten umudumu asla kaybetmedim..!!!

Ne mutlu Turkum diyene.!!.. ne mutlu boyle genclere..!!

Dikkatinizi çeken bir nokta olmadı mı filmde?
Bu kadar güzel,ATAMIZA benzeyen,onu ,yüreğindeki sevgisini,ona duyduğu özlemi gözlerine yansıtarak canlandıracak yüzlerce çocuğumuz varken ATAMIZI canlandırmak şerefi bir Yunan çocuğunun mu olmalıydı?
Üstelik kimi canlandırdığını bilmeyen,hafta sonu seyrettiğim bir programda
"Açıkcası kimi canlandırdığımı bilmiyordum elime bir sopa verdiler koş dediler koştum,ATATÜRK'ü tanımıyorum ama öğrendiğim kadarıyla burda Yunanistan'da pek sevilen biri değil"
diye röportaj verebilecek bir çocuk mu canlandırmalıydı ATAMIZI?
Bunun arkasında art niyet yoksa ne vardır?
Böyle mi tanıtılır ATAMIZ küçücük beyinlere,böyle mi yer eder onların hafızalarında,günde bilmem kaç paket sigara içen,içki içen vs.vs.vs.
Zaten Atatürkçülüğün dinsizlik sayıldığı ülkemizde dinini onun kadar sevip yücelten başka bir lider görmemişken bu ülke bu vefasızlık niye?
Yazıklar olsun bu projeyi hayata geçiren ve küçücük beyinleri zehirleme aşkıyla tutuşan zihniyete!!!!!!
Haketmiyorsunuz ATAMIN sayesinde taşıdığınız soyadını,haketmiyorsunuz ATAMIZIN sayesinde babanızın kim olduğunu bilme şerefini!!!!!
Varolmanızı borçlu olduğunuz o yüce insanın güzel adını bile anmaktan korkan insanlar,yazıklar olsun!!!!

güzel söylemişsiniz demişsiniz ki sizlere Gelibolu veSarı Zeybek'i tavsiye ederim.Ben okulda öğrencilerime hem Gelibolu'yu hem de Sarı Zeybek'i seyrettirdim.Şimdi soruyorum size sizce ben Mustafa filmini okulda öğrencilerime Sarı Zeybek gibi gönül rahatlığıyla izlettirebilir miyim?

ben can dündara haksızlık edildiğini düşünüyorum cidden...
neden bu kadar olay oldu bunlar..
ATATÜRK'ün çok iyi bir lider olduğunu bilmiyor muyuz ama şunu unutmayın o da bir insan...
bugüne kadar karşımızda hep aynı tabu gibi kahramanlıkları anlatıldı hep sweetmiracle'a katılıyorum ki siz sirozdan öldüğünü bilmiyor musunuz bu dile getirlince neden olay çıkıyor ki??
ayrıca o da bir insan herşeye rağmen zaafları hataları olabilir...
can dündar alışılmış ATATÜRK2ü değil onun biraz da bilinmedik yönlerini ortaya çıkarmak istedi her röportajında bunu dile getirdi...
lütfen bu kadar abartmayın ..

Yazınızdan sadece bu kısmı alıntı yapıyorum..Bu gerçekten belgeseldi izlemediniz sanırım sizde..Zra afişlerde dahil heryerdede belgesel olarak yayımlandı..Üstelik oldukça acemice yapılan bir belgesel!!

Film olsaydı çok daha kaliteli bir yapıt ortaya çıkardı buna emin olabiliriz..

Bu filmin ismi Mustafa içeriği Mustafa Kemal Atatürktü tarih notlar çizgiler eşleiğinde anlatılmış mini bir kesit!Bana göre ise oldukça miniminnacık bir kesit..Can Dündarı seven takip eden biriyim sanırım bir çok şeyi düzenleme yoluna gidecek daha kaliteli işler yapmaya çalışacaktır..UmuyorumAtatürkü anlatmak zaten bir filme yetmez diye düşünüyorum Atatürk savaşlar kişiliği yanındaki savaş arkadaşları vsvsvs aklınıza ne gelirse anlatmakla bitmez bitmeyecekte..Atamızın ölüm sebebini ise hepimiz biliyoruz kaldıki oda biliyordu ama hatay olsun başka konular olsun yatmak yerine kalkıp devam etmeyi terch etti Bastıra bastıra Bunu anlatsam hangisi yüzeye çıkar ???Can dündar gibi sürekli rakı sahneli görüntülermi yoksa benim anlattığım gibi Atam son zamanlarında bile Ölüm döşeğinde bile hep vatanı için koşturdu yerinden kalktı emin adımlarla trene bindi hataya gitti vsvsvsvs etkilemek istedikten sonra ooooooo:)

Haklısın canım abartmayalım Atamızın İnsan olduğununda farkındayız iyi bir lider olduğununda Onun dediğim gibi ölüm şeklinide biliyoruz bu ölümde onu düşürmüyor gerekeni gerektiği yapmış biri var karşınızda Daha ne bekleniyorduki bu kimseyi ilgilendirmezdi Ama kalkıp tüm işleri yaparken hep içiyordu masalarda devlet işleri konuşuluyordu karşıda sazlı sözlü kahkaha kopan masalar sonrasında gelen devlet işleri..İşte orada duracaksınız!!!AA hala diyorsanız Can Dündar haklı !!!!!ne iyi daha güçlü bir lider olduğunu anlıyorum yine de Atamın nedenmi hem içip hem o kafayla bu devleti yönettiyse değil ayakta heryerde alkışlarım ben Atamı herzaman olduğu gibisüprizzzzz:hooray:

çok haklısınız.. ama bunu bana değil..filme yaş sınırlaması getirmeyen ve çocuk filmi / Atatürk belgeseli olarak onaylayan kuruma sormalısınız.

Yazınızın tamamını almadım sadece kendinizle çeliştiğiniz bölümleri aldım ki neyin ne olduğunu görebilesiniz...
İlk mesajınızda bunun bir belgesel olmadığını,sonrakinde ise belgesel olduğunu söylüyorsunuz
Bu film bir belgesel olarak lanse edildi film değil
Gelelim filmi izlemeden eleştiren kesim için yani ben ve benim gibi düşünenler için yaptığınız yoruma...
Önyargılı olarak nitelendirebilirsiniz hiç önemli değil benim için,,
Sözkonusu ATAMIZ ve vatanımız ise körükörüne önyargılı olurum bundan da gurur duyarım
Amaaaaaa bu konuda önyargılı olmadığımı biliyorum
İlk mesajımdada söylediğim gibi filmin adını ilk duyduğumda bende bir irkilme uyandırdı,inanın gitmesemde gitmiş gibi oldum şimdi iğreniyorum Can Dündar'dan zira filmin hakkında yapılan eleştirilerde gördüğüm bölümler bana nasıl kasıtlı bir propaganda yapıldığı konusunda yeterli fikri veriyor...Küçücük zihinlerde güzel mavi gözleriyle,kara kalpağı ve yüzündeki o ışıkla yaşayan ATAMIZIN ölüm hali ile hatırlanılması istenmiş ki gözlerine gözlerine sokulmuş!!!!! Filmden çıkan küçükler ağlıyorlar acıyarak...
Son olarak "Körü körüne ATATÜRKÇÜ olup,önyargılı davranarak,UYUYAN KESİM olarak nitelendirdiğiniz insanlar adına size uyumadığımızı ve herşeyin farkında olduğumuzu hatırlatmak isterim...
Zira Can Dündar bir milletin kalbindeki ATATÜRK sevgisini zedelemek için yaptığı filmi "Bu filmde Mustafa Kemal ATATÜRK değil sadece Mustafa,çocuk Mustafa,insan Mustafa analatılıyor,onun insanı özelliklerini anlatıyoruz" diye allayıp pullayarak bizlere yutturamadı...
Şu durumda Can Dündar'ı savunan ve ona haksızlık edildiğini düşünen insanlar varken sanırım bahsettiğiniz o UYUYAN KESİM bizler olmuyoruz...

kaldıki kendiside kişisel yorumlarından pişman olduğunu dile getiriyorken bu saçma filmi belgesel olarak görebilmemize imkan yok biz sürekli tarihimizi araştıran kesimiz bizim Atatürke bağlılığımızda bu yüzden onun özünü ve kişisel özelliklerini anlayabilmek için her sözünü her anısını okumak gerekir
sinirlendiği insanların işten atılmalarına kızacak onların çocuklarının ne günahı var diyebilecek kadar merhametli bir insandı atatürk bu film bana göre belgeseldeğil can dündarın tarihi iyice araştırmadan yaptığı bir can dündar filmidir

Can dündar bence tartışma yaratmak hatta hiçbir zaman yüksek sesle ifade edemediği şeyleri filmde ortaya çıkarmak istemiş..sonrada pişmanın filan toparlamaya çalışmış....Turkcell in sponsorluktan çekilmesinde vardı bi tuhaflık zaten..En baba Atatürk çü geçinen Can Dündarı şiddettle kınıyorum......zaten herşey pamuk ipliğinde bu memelkette..çok bilinçli bi şekilde çekmiş o filmi..sonunu göre göre çekmiş..Aptal değil çünkü o adam.filmin vizyondan kaldırılması için dernekler örgütler dilekçe verdiler..Mustafa karga peşinde koşan bi çocuk olmadı hiçbi zaman..O çocukken bile kendini kitaplara gömmüş bi Liderdi...

Can Dündar sosyal bir demokrat olarak ATAmızın her yönünü gözler önüne sermek istedi sonuçta ATATÜRK de bir insandı zaafları olan ve o dönemde en ağır travma altında yaşamını sürdüren bir liderdi ama Can Dündar ın zamanlaması çok yanlış oldu bazı kişilerin ATATÜRK düşmanlığı yaptığı bir dönemde bu filme imza atmış yanlışş hemde çok yanlışşş...

Can Dündar yalnış zamanlama yapıcak biri değilki..bebeler bile ülkenin içinde bulunduğu durumun farkındayken o nasıl olmuşta böyle bi belgeseli,yaşlı genç herkes,herkesimden insan seyretsin demeciyle vizyona sokmuş ?? Atamızın içtiği sigaranın rakının,zaaflarının anlatılacağı bi zamanmıydı yani..Bizi bu kutsal hazineden mahrum etmek isteyen dahili ve harici bedhahların kol gezdiği bi ortamda bence çok bilinçli bi zamanlama yapmış yada "yaptırmışlar.."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…