ya kim yapmış bu yorumları ben bugün gittim filme ve Atatürk' ü ayyaş olarak görmedim
eğlence düşkünü görmedim tam olarak gördüğüm şu insan mustafa... o da bizden
biriymiş üzüntüleri sıkıntıları varmış korkuları varmış bir devleti kurmuş ama evet gerçek
mutluluğu bir türlü yakalayamamaış.
Adamın kime zararı varmış içmiş evet peki neden içmiş sen ben ya da herhangi birinin bir
devleti eksilerden yaratma kabiliyeti varmı bu nasıl bir strestir haberi olan var mı bir insanın
bu Atatürk' de olsa bu sıkıntıların altından oturarak kalkması mmkün değildir adam
kafasın dağıtmak için içmiş. Evet yalnız olabilir bu onu düşkün bir insan da yapmaz benim
gözüm de herkesin yalnız geçirdiği evreleri olabilir kendi seçimi de olabilir bu mecbur
kalmış da olabilir. Karanlıktan korkarmış korkabilir gayet doğaldır kime zararı var evet
unutulmak istememiş unutmamız da gerekli ve kendi
heykellerini diktirip insanların beynine kendini kazıtması da gayet doğal o devirde ona
karşı okadar insan vardı ki eğer biri ona karşı bir laf etseydi isyanlar çıkıp onu
öldürebilirlerdi ya da yaptıklarını saymayıp o kim ki diyebilirlerdi yani o kendini
yüceleştirmişse onda da haklı.
Ben filmi çok beğendim Atatürk' ün bizden olduğunu gördüm insan olduğunu gördüm gidin
görün muhakkak izleyin yaptıklarının altındaki nedenleri biraz irdeleyin yüzeysel
bakmayın olaylara Atatürk' ü hem sıradan hem de olağanüstü bir insan olarak düşünün o
hem bizim gibi hem bizden farklı unutmayın
benim Atamıza ettiğim laf yok burda..Ben son derece Atatürk hayranı bir eğitimciyim.Buna yönelik evlatlar yetiştiririmBunu burda çoğu kişi bilir.Onun hem bizim gibi hem de bizden farklı biri olduğunu biliyorum. .Ben bir belgeselin özel hayatını ele almasına verilen tepkileri söyledim..Lütfen konu farklı yere çekilmesin..
Buradaki biçok arkadaşımı esefle kınıyorum.
Birincisi Mustafa ismi çok yüce bir isimdir ve asla kimse; "sadece Mustafa", "fahriye abla gibi" diyerek ,aşşağılık bir benzetme yapamaz.Yapan arkadaşın eğer Müslümansa? dininden; eğer Türkse? ırkından şüphe duyarım...........
İkincisi Mustafa Kemal i bizler ;TC' ni kurduğu, verdiği doğru kararlar sayesinde halkımızın bugünkü refah seviyesine ulaşmasının ilk adımını attığı ve yaptığı inkılaplarla bizleri muasır medeniyetler seviyesine getirdiği için saygı ve sevgiyle anıyoruz. Onun oradaki statüsü peygamberlik değil ülkeyi kurtaran kişi olmasıdır.Ve kişiliği yaşantısı yada alışkanlıkları değil bizim için yaptıklarından dolayı minnettarız ona....................
Atatürk içki, sigara kullanmışsa veyahutta başka kötü alışkanlıkları varsa o bizi bağlamaz.
Atatürk evet az zamanda çok büyük ve güzel işler başardı ama yanlış kararlarda verdi belkide verebileceği en iyi karar o gün için oydu.
Bazıları Atatürkü hiç hata yapmaz yapsada aman o yanlışlarını hatalarını iyi gibi gösterelim çabasına düşüyo ve ben bunları bi türlü anlamıyorum.
Atatürk içki içmiş," aman efendim o zor günlerle kafasını dağıtmak için içmiş haklı o" Noolur bırakın şu tabularınızı...
Kimileri putlaştırıyo, kimileri üzerinden rant elde etmeye çaışıyo, kimileri ona karşı bi saldırı olmadığı halde ,sırf onu antipatikeştirmek adına savunmaya geçiyo.
.............Atatürkü tanımadığı , ilke ve inkılapları hakkında en ufak bir bilgisi bile olmadığı halde ben Atatürkçüyüm diyen insanlar olduğu ve kimse bunlara tepki göstermediği sürece daha çok "Mustafa ismine hakaret edenler" ve "Atatürk çok içki içerdi diyen kişiyi vatan haini ilan edenler" çıkacaktır.
Ben de niye böyle ters bir etki yaratmadı bu film hayret benim için Atatürk hala devletimizin milletimizin kurucusu kurtarıcısı. Gözümde değeri gram kadar küçülmedi aksine ona karşı sempatim arttı eğer kötü bir niyetle yapıldıysa da bu film ben de tam tersi bir etki yaptı... anlayana!!!
ben zaten sizin düşünceleriniz diye bu yorumu yapmadım sizin koyduğunuz yazının alıntı
olduğunu biliyorum filmi bu şekilde dar bir şekilde eleştirenlere benim sözüm sizi hedef
almış değilim yanlış anladıysanız kusura bakmayın:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?