insallh bende böyle tarih yazıcam bu tarıhte bıraktım diye..bakalım ...
merak etme gün belirlemesende bırakıveriyosun farkında olmadan.sigara içerken ilaç içtiğinde çok bulantın oluyor ama.mecburen bırakacaksın sigarayı.
ben artık günde 2 tane bile içmiyorum ilaçtan 1 tane içiyorum.o bile yetiyor bana.
Sigara bıraktıran Champix’e dava (VATAN, 8 Ocak 2011)
10.01.2011 -- 11:55
Türkiye'de de satılan sigarayı bıraktırma ilacı Champix'e ABD'de intihara yol açtığı gerekçesiyle dava açıldı. Pfizer'in ürettiği ilaç nedeniyle 37 kişinin intihar ettiği, bin 200 kişinin de intihar girişiminde bulunduğu veya intiharı düşündüğü iddia edildi. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, doktor ve eczacılara, Champix'in intihara yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.
İntiharı düşündüren sigara bıraktırma ilacına 1200 dava
ABD'NİN tüm eyaletlerinden Chantix adıyla piyasada satılan sigarayı bıraktırma ilacını kullananların gönderdiği 1200'den fazla şikayet dilekçesi, ilacın üreticisi Pfizer firmasının başını ağrıtacağa benziyor. Ernest Cory adındaki bir avukat söz konusu şikayet dilekçelerini toplayarak Alabama eyaletinin federal mahkemesinde Pfizer hakkında ihmalkarlık davası açtı. Şikayetlerden yüzde 60'ının intihara teşebbüs ve intihardan bahsettiğine dikkati çeken Corry, çoğunlukla dilekçelerde atak, hafıza boşlukları ve ciddi nörolojik sorunların dile getirildiğini söyledi. İlaç Türkiye'de Champix adıyla satılıyor.
Pfizer iddiaları reddetti
Pfizer'in sözcüsü Victoria Davis ise şirketin Chantix'in üretimi, onaylanması ve pazara sunumunda sorumlu ve prosedüre uygun davrandığını belirtti. Davis ilacın, şikayette bulunanlarda nörolojik sorunlara yol açtığına ilişkin bilimsel bir kanıtın bulunmadığını söyledi. Daha önce de 'vareniklin' etkin maddeli ilacın, davranış değişiklikleri, depresyon, intihar düşüncesi gibi ciddi sorunlara yol açtığına dair şikayetler bulunuyordu. İlaç nedeniyle 37 intihar vakasına rastlandığı da bildirilmişti. Benzer şikayetlerden ötürü 2008'de Pfizer'e bir dava da New York'ta açılmıştı. Davalar ve yan etkileri konusundaki tereddütler yüzünden Chantix'in satışları düştü ve ilaç üreticilerine hedefledikleri parayı kazandıramadı. DIŞ HABERLER
hanımlar ben 3 senedir sigara bırakma sektöründeyim. ne olur yukarıdaki yazıyı dikkate alın.
yan etkileri çok yüksektir ve birçok ülkede yasaklanmıştır Champix.
lütfen kullanmayın bu ilacı!
mademki bu sektördesin iradeyle bırakamayanlara ne önerirsin ?
ben kardiyoloğuma söyledim kullandığımı son zamanlarda tansiyonum çok yüksekti.o bile onayladı ne gariptir !
canım şimdi ben bizi öneriririm diyeceğim ama bu kez reklam olacak:)
ben 9 sene içtim. son 2 sene 2 paket içtim üstelik ve ben astım hastasıyım. Bizim burası ile tanışmaya başlamam da böyle oldu zaten.
inan bana sigara irade ile bırakılmıyor. irade ile bırakmak dünya üzerinde sadece %2 başarılıdır. (bu oranı dünya sağlık örgütü belirler. Sigarayı irade gücüyle bırakıp 1 sene boyuncu dönmeyenlerin oranıdır.)
Allen Carr- Sigarayı bırakmanın kolay yolu diye bir bak istersen internetten. bu il ilaç, araç, makine kullanmak anlamsızdır. niye derseniz?
Nikotin vucuttan 72 saatte çekilir. Hatta insanlar kendi kendilerine sigarayı bıraksalar dahi bir süre sonra geri dönerler. bunun sebebi nikotin değildir arkadaşlar. sebebi hala sigaranın keyif verdiğini düşünmek, hala sigaranın strese iyi geldiğini düşünmek gibi nedenlerdir.
Yani sigara aslında psikolojik bir bagımlılıktır. bu yüzden "kafada biter" diye söylenir halk arasında. siz internetten bir bakın sonra sorularınız olursa ben burdayım:)
hepinizin bir an evvel kurtulması dileğiyle.
Not: Lugano nickini çok sevdim
başlangıc paketi yani ilk 30 günlük paketi 179 tl ye aldım ben ama önerilen kullanım 3 ay boyunca içilmesi, ama ben ilk ayda bitiricem inş. :)
Bugun 4. günüm az da olsa etkisini görmeye basladım, 12. günü bırakma günüm olarak belirledim.
kızlarrrr,11.günüm ve 2 gundur sigara içmiyorum.dozu yukselttıgımden beri ilacı aldıktan sonraa sersemleşiyorum,tansıyonumda yukseliyor ama sanırım geçecek.
tansiyonuna dikkat et
baktım fiyatına 346 tl diyor internette........bende yanıma ona göre para alim diyom ben en iyisi kredi kartımla gideyim
merak ettim tamamen bırakabildin mi ?
çok üzgünüm ama bırakamadım 5.günün sonunda dayanamayıp içtim. Bu arada söylemek istediğim başka birşey var 2 hafta öncesinde ani bir şekilde ruhsal sorunlarım oluşmaya başladı hala da devam ediyor ilacın etkisimiydi bilmiyorum. Basit dönemlik birşeydir diyip geçmesini bekliyorum...
ahhhh o kadar söyledim ama sana canım içme bu ilacın böyle bir yan etkisi var diye ahhh.
En yakın çevremde günde 2 paket sigara içipde desteksiz sigarayı bırakan çok kişi var.Eşim bırakalı 10sene ben bırakalı 6 sene oldu.İş iradede beyinde bitiyor.Şimdi nefret ediyorum sigaradan.Kapalı ortamdaki koku berbatda açık havada bile yanımdan geçenin kokusundan midem bulanıyor.Sizde öyle ilaçla değil iradenizle bitirin.Açık havada yürüyüş spor çok iyi geliyor.Bütün sıkıntı 10 gün bilemedin 15 gün sürüyor.Şahane son için bence değer.Sağlığınızın nasıl etkilendiğini bırakınca göreceksiniz.O zehire verdiğiniz parayı biriktirin kendinize hediye alın o paralarla çok güzel moral oluyor.Birde karabaş otu var.Dr. Adnan saraçoğlu anlatıyordu bir araştırın en azından bitki zararsız. Sigaradan tiksindiriyormuş.Mücadelenizde başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?