• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cami yanında oturmak

Ben küçükken lojmanda oturuyorduk. Orada müezzin bile yoktu. Camı imamı her işi olduğunda abimi çağırıyordu ezan okuması için :KK70:

Eminim cok daha guzel okuyordur :) bu isi sevdigi icin yapanlar maas alanlardan cok daha iyi yapiyor.. bir keresinde bizim camiye Suudi Arabistandan biri gelmisti hepimiz elimizdeki isi birakip ezani dinledik ama tabi ertesi gun gidince yine kaldik bizim kotu seslilere..

Ezan sesi bebeğe huzur verir yazanları görünce güldüm :KK70: Bebek bu evliya değil.. Çıt çıksa uyanan bebekler var, kaldı ki ezan sesi gümbür gümbür.. sıçrayarak uyanıp ağlayacak tabi ki..

Benim kızım sese duyarlı (veya chp’li:KK53:) çünkü ne zaman ezan sesi duysa paka paka (kapat kapat) diyor.. maneviyatı zayıf herhal :)
Bu yorum ne alaka? Neden simdi siyaset kattiniz konuya? Chp'liler ezan sesinden rahatsiz mi oluyor? Iste boyle geliyorsunuz konularin icine bombayi birakip gidiyorsunuz. Sonra da tartisma cikiyor, kenardan gulerek izliyorsunuz. Isiniz gucunuz ortaligi karistirmak.
Herkes geldi kendi fikrini yazdi. Siz neden siyaset katma geregi duydunuz? Misyon mu edindiniz bunu kendinize?

+1
Bizim is yeri de caminim cok yakininda. Ezan kulagimin dibinde okunuyor gibi geliyor. Off Allah gunah yazmasin da okuyan cok kotu okuyor. Yeminle ezandan soguttular. Ama ablamlarin evinin ordaki camide oyle guzel ezan okuyorlar ki, hic susmadan birseyler okunsa rahatsiz olmam herhalde. Brn caminin yaninda olup olmamasindan ziyade ezan okuyanin okuyusuna dikkat et derdim. Ama tabi sutrkli ayni kisiler de okumuyor. Degisebiliyor okuyanlar da. Hic riske girmeyin, genel olarak yuksek sesden rahatsiz oluyorsaniz tutmayin zaten o evi. Burda mesele ezandan ziyade yuksek ses.
Sorunun yükses ses olduğunu anlatamadık :işsiz: konu sahibi dıptıss dıptıss disco yanı deseydi yorumları çok merak ediyorum

Bizim ev de cami karşısında. Avantajı şu balkonun önü açık oluyo . Karşıda kimse yok. Ezan sesi için şunu söyleyeyim.
bebeklerim 1 yaş civarıyken uyutmak için öğle ezanından ya bir saat öncesini ya da hemen ezan sonrasını seçiyoduk. Yatsı için de aynı. Sabah ezanı etkilemiyodu onları. Uyanmıyolardı yani. Şimdi 3 yaşındalar hiç etkilenmiyolar. Tam uyuturken ezan okunuyo tepki vermiyolar. Alışkiınlar çünkü. Bi de makamında ve doğru ezan okuyolar :) Ezan bitene kadar bekliyolar. Bitince başlıyolar.

Bu yorum ne alaka? Neden simdi siyaset kattiniz konuya? Chp'liler ezan sesinden rahatsiz mi oluyor? Iste boyle geliyorsunuz konularin icine bombayi birakip gidiyorsunuz. Sonra da tartisma cikiyor, kenardan gulerek izliyorsunuz. Isiniz gucunuz ortaligi karistirmak.
Herkes geldi kendi fikrini yazdi. Siz neden siyaset katma geregi duydunuz? Misyon mu edindiniz bunu kendinize?
Of ne alakası var ya.. Şaka yaptım ŞAKA!! Onla ilgili şaka yapma, bunla ilgili şaka yapma. Aman onu gücendirme, bunu alındırma.. bıktım ya.. gülüp geç ne var bunda? Ülkenin gerçeği değil mi siyasi taraflar, prototipler?? Oturup halimize gülmeyelim mi? Her mahallede vardır ezan sesinden rahatsız olan chpli teyze.. gözümün önünde canlandı böyle bir mizansen.. suç mu işledim? Kalp mi kırdım? Beni tanımadan bana oradan böyle atıp tutamazsın.

Nereye sikayet ediyoruz? Bizim muezzin kadar kotu okuyan yokturdur herhalde. Turkler neden var gucuyle bagirarak ezan okurlar hic anlamam. Ezan yumusak ve naif okunmali. Baska turlu duyanlarda nasil guzel duygular uyandirsin ki.
Cnm tam olarak bilmiyorum ama diyanet işleri başkanlığı olması lazım..haberlerde görmüştüm müezzinler ders alıyordu falan..

Bence orda ironi var böyle şeylerden anca chp liler rahatsız olur diyen bir kesim olduğundan ben öyle anladım hiç de haksız değil maalesef :olamaz: birşey diyorsun sen kesin chplisin diyorlar

Bence orda ironi var böyle şeylerden anca chp liler rahatsız olur diyen bir kesim olduğundan ben öyle anladım hiç de haksız değil maalesef :olamaz: birşey diyorsun sen kesin chplisin diyorlar
Ha yani.. sağol anlayışın için. Son zamanlarda kimseye “kaşının altında gözün var” denmiyor. Ülkemizde taraflar var ve hepsinin ortak bazı özellikleri var. Trajikomik. Ben tarafsızım gördüğümü söylüyorum. Eskiden bunlarla ilgili kara mizah yapılırdı televizyonlarda (bkz olacak o kadar).

İki gülelim diye bir yorum yaptık adımız “provakatör”e çıktı. Yok sağolun almayayım. Bi daha da üç harfli (parti adı) yorum yaparsam top olayım.

Benim evim caminin hemen yanında olmamasına rağmen bebeğim ezan okunurken hep uyanıyor çünkü çok fazla yüksek sesle okunuyor. Ama tabi bu bebekle alakalı. Bazı bebekler hiç uyanmaz bazısı odada yurusen uyanır. Ben bebeğimi yatirdiktan sonra pijamalarimi diğer odada giyip geliyorum uyanmasin diye düşünün artık halimi :)

Sorunun yükses ses olduğunu anlatamadık :işsiz: konu sahibi dıptıss dıptıss disco yanı deseydi yorumları çok merak ediyorum
Herkesin derdi farklı işte.
Biz office office 'le gırtlak ve kıraat derdine düştük mesela :KK70:
Ama yani türküyü bir Erkan Oğur'dan dinlemek var bir de Alişan'dan :confused:

Rahatsız olunacak sesler çıkacağını sanmıyorum..belki ramazan ayinda biraz kalabalik olabilir...bbekleriniz en fazla birkac gün sese uyanır alistiktan sonra dert değil derman olur ayrıca bildiğim kadarıyla şehirlerde camiye cenaze gelmiyor sadece selasi okunuyor

Bizim ev caminin karsisi.Yegenim burda buyudu ve hic uyandirmadi bizi ama kuzenim kucukken caminin hemen bitisinde oturuyorlarmis.O korkuyormus ve ev degistirmek durumunda kalmislar.Her cocuk farkli yani bence.

Caminin yanında oturuyorum senelerdir ve hiç cenaze görmedim ben daha. Önce bunu diyeyim :) Oğlum doğdu,büyüyor ve daha 1 kez bile ezan sesine uyanmadi. 1 seneyi aşkın bir süredir. Onu bırak ben bile sayılı duymusumdur sabah ezanını. Ama diğer ezanlar evet yakın olduğu için bariz duyuluyor. Büyük bi sıkıntı değil bence eğer begendiyseniz tutulabilir

Valla evet bizim derdimiz tamamen usul :27: Pink Floyd da The Wall i soyledi Serdar Ortac da :olamaz: allahimm gel el ele intihar edelim cok fazla sacma seye maruz kalmisiz :KK45:

Ha yani.. sağol anlayışın için. Son zamanlarda kimseye “kaşının altında gözün var” denmiyor. Ülkemizde taraflar var ve hepsinin ortak bazı özellikleri var. Trajikomik. Ben tarafsızım gördüğümü söylüyorum. Eskiden bunlarla ilgili kara mizah yapılırdı televizyonlarda (bkz olacak o kadar).

İki gülelim diye bir yorum yaptık adımız “provakatör”e çıktı. Yok sağolun almayayım. Bi daha da üç harfli (parti adı) yorum yaparsam top olayım.
kız nasıl top olacan ala ala..erkek üyemisin yoksa hahahahahahaha

Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
Cami hemen evimizin önünde hiç öyle bir rahatsızlık olmadı hemüz bebeğimiz yok ama camlar kapalı olunca zaten ses gelmiyor. Bende en ufak sese uyanan biriyim ki sabah ezanına uyandığımı hatırlamıyorum bile. Bide sizin iki ev varmış camiye siz bilirsiniz tabi ama biz rahatız cami yakınında oturan biri olarak :)

Bazı üyeler ezan sesi neden bebeği rahatsız etsin ,huzur verir yazmış .. rahatsızlıkla alakalı bir durum değil bu ..küçücük çocuk anlamadığı şeyden ne diye rahatsız olsun ?sadece o yüksek ses korkutuyor ..ben de cami yakınında oturmuştum .bildiğin sicriyordu bebeğim . Her ezan vakti uyanıyordu .. ayrıca ben çok cenaze görüyordum .ağlayan ,yerlere yatıp tepinen insanlar .. Çok zorlayıcı bir durum ..hassas biriysen cami yakını evden uzak dur ..
Yerlere yatıp tepinen insanlar..Ne kadar duygulu yazmışsınız.

bizim muezzinde sabahları okuyan bir felaket allah günah yazmasın.geçenlerde izinde idi heralde biri okuda allahım allahımm o nasıl bir ses,nasıl bir name..günüm aydınladı ,içim huzur doldu ..

Abimler 3 çocuk büyüttüler cami dibinde, hiç sıkıntı yaşadıklarını duymadım.
Ben olsam tırlatırdım muhtemelen, nolur kuş ötmesin(dışarıdaki), nolur aşağıdaki adam hapşurmasın diye diye büyüttüm.
Çocuktan çocuğa değişir yani.

Back
X