• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cami yanında oturmak

bilmiyorum ki biz de camiye 1-2 sokak falan yakınız, yanında oturmak nasıldır bilemem ama biz de duyuyoruz ezan seslerini, ben hiçbir zaman rahatsız olmadım. siz camiyi dert edeceğinize oturacağınız yerlerde sokak düğünü oluyor mu, pazar falan kuruluyor mu onları araştırsanız daha iyi olmaz mı? camiden daha büyük sorun olabilecek şeyler de var çünkü. mesela yakında düğün salonu, gürültülü mekan, canlı müzik vs var mı, varsa sesi geliyor mu bunlar yazın özellikle çok sorun oluyor.

Allah askına ezan sesinden bahsediyoruz, bir inşaat sesinden değil. Oturduğum yer kentsel dönüşümde önüm arkam sagım solum insaat sabahın köründe başlayan çat çat sesler her sabah basagrısıyla uyanıyorum. Keşke sesi kötüde olsa dibimde bi müezzin ezan okusaydı.

Benim kızlar sese karşı çok duyarlılar. Allah ülke başkanı yapsın onları inşallah öldürdüler beni :kızgın:
5 yaşındaki kızım daha yeni yeni uyanmamaya başladı ezan sesinden.
Hocalara da mübarek biraz eğitim falan verseler keşke. Daha bi güzel okusalar.
Eski evimin olduğu cami hocası çok güzel okuyordu. Ruhuma üfürüyordu resmen.
Yine imana getirip namaza başlatamadı gerçi :KK53:
+1
Bizim is yeri de caminim cok yakininda. Ezan kulagimin dibinde okunuyor gibi geliyor. Off Allah gunah yazmasin da okuyan cok kotu okuyor. Yeminle ezandan soguttular. Ama ablamlarin evinin ordaki camide oyle guzel ezan okuyorlar ki, hic susmadan birseyler okunsa rahatsiz olmam herhalde. Brn caminin yaninda olup olmamasindan ziyade ezan okuyanin okuyusuna dikkat et derdim. Ama tabi sutrkli ayni kisiler de okumuyor. Degisebiliyor okuyanlar da. Hic riske girmeyin, genel olarak yuksek sesden rahatsiz oluyorsaniz tutmayin zaten o evi. Burda mesele ezandan ziyade yuksek ses.

Benim oglum ezan sesinden cok korkardi.. zaten 24 saat boyunca iki saat zor uyurdu, onda da ezan baslayinca kulaklarini kapatirdim.. acik yazacagim, Mekke de yasasaydim ezan huzur verirdi, cunku ezan o bizimkiler degil.. ayrica cami yaninda oturmakla imanin bir alakasi da yok.. ne imam haberleri cikiyor gazetelere degil mi arkadaslar? Daha once de yazmistim sanirim, ben sakinlik sevdigim icin sessiz ortamdan ev alirdim..
Vallah ne yapalım. Herkes bi Abdülbasit Abdüssamed değil :)
İnsanın dinleyesi gelmiyor :KK45:

Ezan kötü okunuyorsa şikayet edin kızlar. Neticede yasak kötü okumak..
Nereye sikayet ediyoruz? Bizim muezzin kadar kotu okuyan yokturdur herhalde. Turkler neden var gucuyle bagirarak ezan okurlar hic anlamam. Ezan yumusak ve naif okunmali. Baska turlu duyanlarda nasil guzel duygular uyandirsin ki.

Vallah ne yapalım. Herkes bi Abdülbasit Abdüssamed değil :)
İnsanın dinleyesi gelmiyor :KK45:

Aynen Loch, bir de benzetmeye calistikca daha da uzaklasiyorlar, hele burada biri ikindi ezani okuyor her an arkadan Bulent Ersoy cikip cileee bulbulum cilee diyecek gibi geliyor.. herkes sarkici olamiyor ama herkes muezzin yahu saka gibi..

camilerin bol oldu bir yerdeyim..bir camide ezan bitiyor bir camide başlıyor,.ezan sesi kadar insana huzur veren,dinlendiren birşey varmıdır ki..konusu bile olmamalı.ezan sesini allah ülkemizin üzerinden eksik etmesin inşallahhh..o kadar alışığım ki..yurtdışına gittiğimde bile ..ezan sesi duyarım :)

diyordum ..ezan başladı :)

Normal şartlarda hiç rahatsız etmez ama artık volümü arttırıyorlar sanki her yerde cami yokmuş gibi.Özellikle ramazanda teravide çekilen salavatları hoprrlörden dışarı veriyorlar. Geçen yaz iftardan sonra uyurdum.cami hoparlör sesiyle uyanıp sıcakta pencereyi kapatıp tekrar yatardım.

Ezan sesi bebeğe huzur verir yazanları görünce güldüm :KK70: Bebek bu evliya değil.. Çıt çıksa uyanan bebekler var, kaldı ki ezan sesi gümbür gümbür.. sıçrayarak uyanıp ağlayacak tabi ki..

Benim kızım sese duyarlı (veya chp’li:KK53:) çünkü ne zaman ezan sesi duysa paka paka (kapat kapat) diyor.. maneviyatı zayıf herhal :)

Biz trenyolunun kenarinda otururduk, hic duymazdik tren sesini gece. Yatiliya gelen misafirlerimiz hep uyuyamadiklarindan sikayet ederdi :) siz de alisana kadar uyanirsiniz bir sure ama alisinca duyacaginizi sanmiyorum. Ki insanlar havaalaninin yaninda oturuyorlar da alisiyorlar.

Her insan değişir ama ben de yüksek sesten rahatsız oluyorum. Sadece sabah ezanında değil diğer ezanlarda da ses çok yüksek geliyor. Fakat evimin diğer özellikleri iyi olduğu için oturmaya devam ediyorum

Her evin ses yalıtımı farklı, her caminin ses düzeyi de farklı oluyor, ki sizin ve bebeğinizin uykudan uyanma, sesten rahatsız olma eşiğini de bilemeyiz. Ezan okunurken eve gidip kapı pencereyi kapatıp ses ne kadar geliyor bir bakın. Küçükken bizim evimiz de yakındı. Ben bebekken her ezanda sıçrayıp ağlamaya başladığım için babam gidip sesini biraz azalttırmış. Her mahallede cami var zaten duyulmama şansı yok ama bazı camiler farketmeden herkese ulaşsın diye fazla yükseltiyorlar sesini sanırım.

Ezan sesi bebeğe huzur verir yazanları görünce güldüm :KK70: Bebek bu evliya değil.. Çıt çıksa uyanan bebekler var, kaldı ki ezan sesi gümbür gümbür.. sıçrayarak uyanıp ağlayacak tabi ki..

Benim kızım sese duyarlı (veya chp’li:KK53:) çünkü ne zaman ezan sesi duysa paka paka (kapat kapat) diyor.. maneviyatı zayıf herhal :)
Ne alakası var chp liler namaz kılmıyor mu? Saçmalamışsınız...

Aynen Loch, bir de benzetmeye calistikca daha da uzaklasiyorlar, hele burada biri ikindi ezani okuyor her an arkadan Bulent Ersoy cikip cileee bulbulum cilee diyecek gibi geliyor.. herkes sarkici olamiyor ama herkes muezzin yahu saka gibi..
Ben küçükken lojmanda oturuyorduk. Orada müezzin bile yoktu. Camı imamı her işi olduğunda abimi çağırıyordu ezan okuması için :KK70:

Huzur verici.. camiye yakın olsun isterdim evim hem arada iki ev varmis tam dibinde değil. Bebek belki duymaz bike belkide ilk zamanlar duyup uyanır ama alışır ezan sesinden huysuzluk yapmaz belki daha huzurlu bi bebek olur:)

Back
X