• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cami yanında oturmak

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?

Bir ara babam cami yakınından ev kiralamıştı. Sabahın erken saati çok yüksek sesle başlayan ezan beni uyandırıyordu. Çocukları sıçratır bile o yüksek ses. Ben uyanana kadar sessizlik tercih ederim, o yüzden hiç bana göre değil. Bir de satın almak...
Herkesin kendi tercihi tabii.

Bizim ev cami yakınında hiç bir zaman böyle sorunlar olmadı. Hatta huzur verdi yahu. Bebeğede rahatsızlık değil huzur verir. Ayrıca neden sürekli cenaze göresiniz. O şehirdeki tüm cenazeler orada kılınmıyor. Mahallenin camisi. Hergün mahalleden biri ölecek değil:)

Bizim ev cami yakınında hiç bir zaman böyle sorunlar olmadı. Hatta huzur verdi yahu. Bebeğede rahatsızlık değil huzur verir. Ayrıca neden sürekli cenaze göresiniz. O şehirdeki tüm cenazeler orada kılınmıyor. Mahallenin camisi. Hergün mahalleden biri ölecek değil:)

aynen bunu dicektim. bi ara caminin 1 sokak ilerisinde oturdum hiçte rahatsız olmadım.
bebeklerinden hep uyanacağını sanmam.

Bir önceki evimiz camiye çok yakındı. Yatak odamızın ve mutfağın penceresi camiye bakıyordu.

Ezan caminin içinde nasıl duyuluyorsa evde de aynı yükseklikte duyuluyordu ama rahatsız olmadık hiç.

Yatsı vakti ve sabah ezanında pencereyi açar hem hava alır hem dinlerdim bazen.

Çok muhafazakar biri değilim ama huzur veriyor insana...

O eve taşındığımızda oğlum 8-9 aylıktı. 3,5 yaşına kadar orada oturduk. Bazen pencerenin hemen önündeki park yatakta yattı, daha sonra başka odadaydı ama gece kalkıp yanımıza gelirdi. Öğlenleri de uykusunu o odada uyurdu daha serin oluyor diye. Ama hiç ezan sesine uyandığı olmadı.

Sorun olacağını düşünmüyorum.

Bazı üyeler ezan sesi neden bebeği rahatsız etsin ,huzur verir yazmış .. rahatsızlıkla alakalı bir durum değil bu ..küçücük çocuk anlamadığı şeyden ne diye rahatsız olsun ?sadece o yüksek ses korkutuyor ..ben de cami yakınında oturmuştum .bildiğin sicriyordu bebeğim . Her ezan vakti uyanıyordu .. ayrıca ben çok cenaze görüyordum .ağlayan ,yerlere yatıp tepinen insanlar .. Çok zorlayıcı bir durum ..hassas biriysen cami yakını evden uzak dur ..

Biz camiiye oldukca uzakta oturmamiza ragmen oglum dogdugundan beri korkuyor ezan sesinden. Sabah erken saati gectim gun icinde bile ödü patliyor kosa kosa gelip sariliyor bana Yakininda otursak ne olurduk kimbilir.

Benim kızlar sese karşı çok duyarlılar. Allah ülke başkanı yapsın onları inşallah öldürdüler beni :kızgın:
5 yaşındaki kızım daha yeni yeni uyanmamaya başladı ezan sesinden.
Hocalara da mübarek biraz eğitim falan verseler keşke. Daha bi güzel okusalar.
Eski evimin olduğu cami hocası çok güzel okuyordu. Ruhuma üfürüyordu resmen.
Yine imana getirip namaza başlatamadı gerçi :KK53:

Çocukken caminin karşısında oturan akrabamın evinde kalmıştım. Hala unutmam sabah ezanıyla nasıl sıçradığımı, kıyamet kopuyor sanmıştım.:KK70: Alışınca duyulmaz bile ama muhtemelen.

En yakın arkadaşım cami yanında oturuyor 1.Ezan sesi çok yüksek ve olduğu gibi evin içerisinde bebeğin uykudayken korkarak uyanabilir
2.cenaze namazları camide kılınıyor,ağlayanlar insanın içi parçalanıyor
3.cuma namazından bir saat önce amcalar toplanırlar cuma vakti satıcılar toplanır yani hep bir kalabalık vardır

Bizim eski evimiz hemen caminin yanında idi. Asla sese uyanmadı kimse. Hatta bazen evde o kadar gürültü oluyordu ki ezan okundu mu duymuyorduk bile.

ben oturmazdim, sakinlik ve sessizlik arayan bir tip oldugum icin..

Back
X