Cameron Diaz 47 yaşında çocuk doğurdu

Hamile kalip kalmadigi konusunda supheler var. Tasiyici anne kullandigini soyleyenler cok. Hamile halini kimseler de gormedigi icin durum biraz muamma. Olabilir de tabiki. Benim enistemi annesi 45inde dogurmus. Ama ben de 35 yasinda bekar bir kadin olarak belirli bir yasin ustunde hamile kalmanin risklerinin farkindayim ve bu beni cok dusunduruyor:/

niyet iyi ama örnek sizin bizim gibi insanlar için pek gerçekçi değil.çocuk işi,evlilik tamamen elimizde olan şeyler değil kısmet yani.hayatımızı bunlardan ibaret görmezsek teselliye de ihtiyacımız olmaz diye düşünüyorum.

Bana o yaşta bebek doğurmak bencillik gibi geliyor ya..yani bu çocuk büyüyecek en çok annesine ihtiyacı olduğu ergenlik ve evlilik cağında sen iyice yaşlanmış olacaksın..Ne kadar faydalı olabileceksin ki? Hatta belkide hayatta bile olmayacaksın
Dünyaya sadece kendi annelik duygularını doyurmak için bir evlat getirmek.. bilemiyorum ya..
Bir çocuğun gelecekte maddi ve de manevi düzenini koruyacak güce sahip değilsek neden yapıyoruz?
Diaz yapar çünkü o zengin..parasını bastırır ne lazım sa alır, yapar vs..iyide onunla standart bir türk kadınını kıyaslamak doğrumu şimdi?

Aa yorumlara hiç bakmamistim şimdi yazdim gayet dalga geçen bir yorum , gonderdikten sonra senin yorumunu gördüm
İsteyen istediği yaşta doğurur , genç dogurunca çocukta risk olmuyor mıymış? Nasıl bir cehalettir bu
Sinir oldum keşke yapmasaydim bı önceki yorumumu

Geç kalmadan düzelttim yorumumu
Teşekkür ederim. Çok incesiniz..
Keşke herkes sizin kadar düşünceli olsa..

yani insanların işine de karışmak doğru değil ama donasyon olduktan sonra o yaşta hamilelik riski neden alınır ki. evlatlik almak daha iyi değil mi. tek donasyon olsa en azından birisi için kendi kanı vs gibi bir durum olurdu ama hem sperm hem yumurta donasyonunu anlayamadım.
Ben de evlatlık alırdım sağlık için de tehlikeli bir durum ileri yaş gebelikte riskler daha fazla. Hem de yakın arkadaşının yumurtasını kullanmış diye biliyorum

Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
istemekle olmuyor hatta istedikçe hiç olmuyor

Sunu da eklemek isterim ki insanin nasil yasadigi, nasil beslendigi, mental durumu gibi faktorlerde hamilelik konusunda belirleyici oluyor. Mesela ben Hollanda'da yasiyorum ve burda kadinlar genelde 35 sonrasi evlenip cocuk doguruyorlar. 35 yas oncesi cok nadir cocuklu gorursunuz. Ama cocuklarina cok guzel bakiyorlar buyutuyorlar. Burda insanlar aktif bir kere. 80 yasindaki kadin bile bisiklete biner, cocuklar anne babalariyla bisikletle giderler cogu yere. Belkide o sebeple de saglikli cocuklar dogurup o cocuga iyi de bakiyorlar. Isterse 40indan sonra dogurmus olsun durum burda boyle. Bilimsel olarak riskleri cok ama cok baska faktorlerde onemli. En azindan bu durum bana umit veriyor.

Hersey mümkün. Benimde bir arkadasim 47 yasinda dogurdu gayette guzel bakiyor kizina masallah. 50 li yaslar olsa neyse diyecegim 40 li yaslarda dogum normallesiyor.Bu arada bende anneyim ve 42 yasimda 2.cocugum olsun istiyorum.Cok yogun calisiyor ve yoruluyorum ama cocuklarima bakacak gücü Allahin izniyle her daim bulurum.
Hayırlı olsun..
Vallahi kim ne derse desin 20lerin başında hele 18de anne olanlar çalışmayıp hemen evlenenler. Zaten üniversiteyi bitir ise gir biraz birikim yap uygun biriyle tanış evlen derken yaş oluyor 27 zaten birkaç yılda evlilik otursun diye beklesen oldu 30.
Diğer türlü anne olanlar ya eşi zengin çalışmıyor ya da lise mezunu hemen iş hayatına atılmış.
Ben anlamıyorum herkes mi 20lerde doğuruyor.. :)
Ne ara okul bitti de evlilik çocuk aradan cıktı..
42 yaş geç değil. Bence olacağı varsa olur.
Benimde en iyi ihtimal 30larin ortası anne olma yaşım gibi görünüyor. Hayırlısı..

cameron diaz la ilgili yorum yapamayacağım çünkü maddi açıdan bir sorunu yok ,taşıyıcı anne bile bulabilir ama bu çocuk konusunda sıkıntı çekenlere tanıdığım 3 örneği vermek isterim.
1)Bir abla vardı 15 yıl çocuğu olmadı durumları da iyiydi denemedikleri yöntem kalmadı en son 35 yaşındayken hamile kaldı hemde üçüzlere tüp bebekle biri anne karnında vefat etsede diğer ikisi şu an 8 yaşında falanlar.
2) bir arkadaşımın ablası evlendi (25) rahminde sorun vardı 4 kere düşük yaptı 5 yıldan fazla tedavi oldu çocuk tutunamayıp düşüyordu , en son 1 yıl arayla 2 erkek evlat sahibi oldu geçen ay da ikiz kız çocuk doğurdu.
3) Bizim uzaktan akrabamız durumları da çok iyi değil ben küçüktüm hatırlıyorum kadın sürekli , hastane doktor gezmediği yer kalmadı il dışına kadar. 8 veya 9 kere düşük yaptı psikolojisi bozuldu kocası ile boşanmayı bile düşündü 42 yaşında anne oldu.
ekstra 40 yaşında evlenip 43 yaşında çocuğunu doğuran , 38 yaşında evlenip 41 yaşında çocuğunu doğuranları da tanıyorum. Tıp ilerledi gerçekten umutsuz olmayın lütfen.

Hayırlı olsun..
Vallahi kim ne derse desin 20lerde hele 18de anne olanlar çalışmayanlar. Zaten üniversiteyi bitir ise gir biraz birikim yap uygun biriyle tanış evlen derken yaş oluyor 27 zaten birkaç yılda evlilik otursun diye beklesen oldu 30.
Diğer türlü anne olanlar ya eşi zengin çalışmıyor ya da lise mezunu hemen iş hayatına atılmış.
Ben anlamıyorum herkes mi 20lerde doğuruyor.. :)
42 yaş geç değil. Bence olacağı varsa olur.
Benimde en iyi ihtimal 30larin ortası anne olma yaşım gibi görünüyor. Hayırlısı..
21 yasimda mezun oldum. o yıl esimle tanıştım. 24 yaşımın sonlarına doğru evlendim. 28 de çocuk yaptım. esim fasfakirdi. gerçek anlamda fakir :) ama itiraf edeyim ben çok düşünerek yapmadım. 1 yıl cocuk istemedim sadece. sonrasında 2 yıl olmadı. evliliğin 3. yılında çocuğum olmuş oldu. çalışıyordum ama maddi olarak çok iyi değildik. bir şekilde olur herhalde diye düşündüm sanırım . yani maddi kısmı düşünmedim. hamilelik ve doğum masraflarını çıkarmak için işten sonra özel derse gitmiştim.

bir arkadasim var. sevgilisiyle uniden beri sevgili. ama baya bir uzattılar hemen evlenmediler. 29 yaşında evlendi. atanmıştı ama atandıktan sonra bile acele etmedi. çocuğu da yine hemen düşünmüyor. çevresel baskılardan bir de sanırım hep bir acele hali oluyor. ben kendim için çocuk konusunda geç kaldım gibi bir baski hissediyordum. aslında en güzeli kendini dinleye dinleye hazır olunca adım atmak herşey için.

ben evlenirken 3 yıldır flört ediyoruz diye esim iş bulunca hemen evlenmistik mesela. nişan düğün arası o kadar kısaydı ki. aşırı stresliydi. esimin yaşı da benden büyüktü. biraz da bu yüzden üzerimde baskı vardı. 32 yaşındaydı ben 24 Ken. 33 falan olmadan hemen evlenelim istiyordum çünkü yaşıyla ilgili çok baskılara maruz kalıyordum. şimdiki aklım olsa tabi acele etmezdim.

• Beğen
Reactions: 000
Anlamazlar çünkü genelde yazanlar 40 ve sonrası gibi çocuk düşünenler ya da o yaşa yakınlar.

Biz burada yaşayan bilen olarak zorluklarından bahsediyoruz psikolojik, fizyolojik,sosyal hayat.... Ama atalarımızın bı kez daha haklı çıkmasına sevinsem mi, uzulsem mi? Bekara karı boşamak kolay!
40 dan sonra tüm hirslarindan arınıp baksınlar helal...

Daha geçen sevgilisiyle arasında 20 yaş olan kız ama Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu arasında bilmem kaç yaş var diyince de çıldırmıştim... Ulen Kenan manken,oyuncu senin ki evlenince 3 sene sonra 2 oda 1 salon😠

Cameron hanım isterse 60 da dogursun ondaki hayat bende olsa bende yaparım. Ki gerçek olduğuna inanmıyorum, bu devrin kadınları anneannem gibi 41 inde doğurup 80 inde hala fit fır dolanamaz. Varsa da anlindan öpüyorum.
Anneannem tereyağı yemiş margarin bilmez... Hoşaf kaynatmis şekersiz,kola nedir bilmez...meyve yerdi pasta falan bilmez ....

Neyse daha fazla polemiğe gerek yok bazılarına mutluluklar ne temiz kafalar, şu pozitif kadın ayrımcılığın gözü kör ola...neden realist olamıyorlar?
Pardon da bizim yapacağımız çocuk yaşi sizi niye gerdi ??
Siz yapmışsınızdır 20lerde çocukları. Sağlıkla büyütün. Bizim de kendi bedenimiz üzerinde söz hakkımız var. 30larda evlendim diye niye çocuktan mahrum kalayım ki?
Evet kafam sizden temiz çok şükür. En azından empati duygum var. Burada anne olsaydım da bu kadar ahkam kesmezdim. Benim yerimde olup 32 yaşında çocuksuz da olabilirdiniz.
Realist olmak demek çocuk yapmamak demek değildir. Riski bilip sürekli kontrole gidip bilimum ikili tarama testlerini yaptırıp temkinli ilerlemektir.
Bırakın zorlukları da 35 40dan sonra çocuk yapacak kişiler düşünsün.

eski zamanda da 40 dan sonra doğuran çok. tabi onlarınki tekne kazintisi oluyor ama kendinden küçük amcası halası olan kişiler tanıyorum. 40-50 yas arasindaydi sanırım babaannesi ve dedesi.

• Beğen
Reactions: 000
üf ortalık ilk bulduğuyla çarık çuruk demeden evlenip erken doğurup mutsuzluğunu ben anayım anaaa erken ana iticiliğiyle doldurmuşlarla dolmuş.

tıp çok ilerledi üzgünüm süper sağlıklı çocuğu olabilir kadınların artık 40larında da. yani erken doğurmanız bi işe yaramadı tüh. hem kariyer hem çocuk yapanlardan geri kaldınız 🤪 hem de düzgün adamlarla evleniyorlar tüh 🤣

Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.

İnsanlar artık ileri yaşlarda anne olabiliyorlar, tıp ilerledi vs... doktorum banada deneyelim tüp bebek dedi kabul etmedim; bencillik bu çünkü, evet doğurmak mümkün ama 42 yaşından sonra ne verebiliceğim o çocuğa, peşinde parklarda koşabilecek miyim, gecelerce başında oturabilecek gücüm ve sabrım olacak mı? Ne kadar hareketli ve mutlu bir hayat verebilirim ona. Böyle düşünmeme eski bir komşum sebep oldu, 41 yaşında anne oldu çok çok isteyerek sonrası depresyon ve hüsran, pencere kenarında oturup dışarı çıkmak için yalvaran bir çocuk, tüm aktivitelerden eksik, anne hep hasta ve yorgun, ileri yaş annelerde maalesef var böyle sorunlar, kimin hakkı var bir çocuğu buna mahkum etmeye, bu dünyadan gittiğimde o çocuğa ne olacak? Böyle teşvikleri doğru bulmuyorum o yüzden ve tabiki verdiğiniz örnekteki kişi Cameron Diaz yani en donanımlı bakıcıların büyüteceği, maddi olanakları geniş ötesi bir çocuktan bahsediyoruz normal insanların hayatında olabilir mi bu

Kendileri mutsuz oldukları öyle diyorlar zaten. İsteyen 20de doğurur isteyen 30da isteyen 40ta.. Genç, sağlıklısın diye çocuğun olacak diye bir şey yok. Doğurup öteki tarafa da göçebilirsin. Önemli olan kişi için doğru zamanda olması. Doğru insanla olması. Aman canım 30dan önce evlen, çocuk yap diyen sırf adı olsun diye yapıyor. Adam evine ilgisiz, çocuğuna ilgisiz olduktan sonra ne önemi var. Sen düzenli beslen, spor yap, bedenini koru ki hangi yaşta olursan ol bir önemi yok kendi dengeni bilirsin. Bizim toplum bayılıyor millete dil uzatmaya. Doğurduğu çocuğun geleceğiyle ilgilenmiyor bekarlarla ilgilendiği kadar. 🙄
Harfi harfine yazdıklarınıza katılıyorum.
Öyle kotulemeler var ki 35ten sonra anne olanlara..
Yok anlaşamaz yok ölür gider yok çocuğuyla oyun oynayamaz. Peki ters psikoloji yapıyorum.. tüm 20 yaşında çocuk sahibi olanlar çok mu bilinçli adeta bir pedagog mu çocuğuyla sürekli aktivite mi yapıyor..
Bunları geçiniz..
Sırf yasa endekslersek çok hata yaparız. Çünkü binlerce farklı yaşta farklı hayatta kadın var.
Bu arada zaten çocuk sahibi olmak ben merkezci bir karardır. Bazı üyeler de ben o çocuğun vebalini alamam demiş. Tamam da 20de 30da veya 40 yaşında da çocuğun olsa anne olmak için çocuk sahibi oluyorsun.
Vallahi Cameron bunları okuyabilseydi " Aman gerilmeyin isteyen istediği yaşta üresin boşverin.. derdi.:)

Ne yani hayatımızın hangi gerçeğine uyuyor cameron
Cameron abd de ünlü bir aktrist dünya kadar parası imkanı var
Bizim neyimiz var doğru düzgün ne bir ülkemiz ne paramız var toplum değerlerimiz -75
ülke adamları öküz neyin tesellisi
Zerre gerçekçi değil
Cameron için umut var ama 50 ye yaklaşmış mahallemdeki nuriye için işler pekte iç açıcı değil
Ha dersinki hayat çocuk koca değil ben böylede mutluyum ben bunu alırım aksi olmuyor arkadaş

Bide neden bu kadar alınılmış anlamadım neyse daha fazla yazmim konu sacma bi yere gidiyor

''İlahi adalet'',''özendirmeyin böyle şeylere'' yorumları doğru mu yani ?
Burada kendi elinde olmayan sebeplerle hamileliği 35'inden,40'ından sonra yaşayacak bir sürü kadın var,bu yapılan yorumlar insanlığa sığıyor mu şimdi ? Konu sahibi ''bakın böyle örnekler de var'' demiş,hamileliği ileri yaşlarda yaşayabilecek kadınlara örnek olsun diye,bana kalırsa da örnek yanlış çünkü maddi imkanlar kesinlikle aynı değil.Ama konunun niyeti iyi,buna rağmen insanları ısrarla ''doğurmayın'' diye aşağı çekmeye çalışanlar var.Sanırsınız bu yorumu yapanlar büyütüyor o çocukları.Herkes dönsün kendi hayatına baksın,bir başkasına ''karma'' dersi vereceğine bana kalırsa.
Cidden konudaki yorumlar şok etti beni,neden birbirinizden bu kadar nefret ediyorsunuz,ben 2 erkeğin babalık yaşı üzerinden birbirine saldırdığını görmedim,resmen birbirinin açığını aramak bu.

benim mesajima da begenmedim ifadesi biraktiginiz icin yaziyorum. bireysel olarak kimseye 35 ten sonra anne olma demedim demem ama bunun bir medya araciligi ile ozendirilmesine karsiyim. herkesin kendi karari tabii ki. ama cocuga ve anneye bariz saglik riskleri olan bir durumu ozendirmek veya ovmek hatadir.
hatta -47 yas icin soyluyorum- bunu normallestirmek bile yanlistir.
artik 22 yasinda anne olana cocuk gelin 35 yasinda anne olana akilli kadin vurgusu yapiliyor evet beynimiz gelisti ama vucudumuz hala ilkelligini koruyor. kadinin dogurganlik yasi bellidir. istisnalar kaideyi bozmaz.
Burada 35 yaşında olana hiç akıllı kadın vurgusu yapılmıyor hatta o yaşta cocuk sahibi olmak çocuğa haksızlıkmış. Bu konularda mutlaka kutuplaşma oluyor. Onu sevmiyorum. Cünkü burada kkda 42 yaşında 3.kez tüp bebek yaptıracak kadınlar desteklenirken bir yandan da 30dan sonra ürememeli deniyor.
Bu arada benim bildiğim doğurganlık 35te bitmiyor ki.. hiç duymadım. En erken menopoza giren bir yakınımız 44 yaşındaydı.

Back