Cameron Diaz 47 yaşında çocuk doğurdu

Bir de söz konusu evlilik yaşı olunca buradaki çoğu üye ikiyüzlü davranıyor.''Gez dolaş,ne 25'i,insanlar 30'dan önce evlenmiyor'' yorumlarından geçilmiyor,sonra aynı evlilikler için ''2 3 yıl birbirinizin tadını çıkarın'' oluyor,ee yaş oldu zaten 32 33,2 sene denesen 35,matematikte mi sorun var acaba diye düşünmeden edemiyorum bazen.

Cameron Diaz örneği yurdum insanı için Uygun örnek değil onunla ilgili bir sürü şey yazılmış.

Eski iş arkadaşım 42 yaşında evlenmişti 44 yaşında tüp bebek yöntemiyle anne oldu. Ben onun tüm tedavi ve hamilelik sürecine şahit olmuştum beraber çalıştığımız için. Çocuğunu kucağına aldığında nasıl bir mutluluk yaşadığını biliyorum. Şuan kızı 7 yaşında ara hep görüştük, hicbir şikayetini duymadım, çok bilinçli iyi bir anne şahit olduğum kadarıyla.

İlk defa anne olacak birine ama senin yaşın 40'ın üzerinde, riskleri var o çocuk senden sonra ne olacak diye bir yaklaşımda bulunulması oldukça itici. Belli bir yaş üstü evlenmiş yada daha önce evlenmiş olmasına rağmen anne olamamış kadınların yaş konusunda bir sınırlama düşüncesine gidilmesini doğru bulmuyorum ve bunu bencillik olur düşüncesine de katılmıyorum.

Hayatta hicbirseyin garantisi yok Ailemin üçüncü çocuğuyum annem 27 yaşındaymış beni dünyaya getirdiğinde kendim bildim bileli annemde babamda hasta. İkisinin ciddi sağlık problemleri var. Genç yaşta anne baba olunca herşey normal seyrinde olacakmış gibi bakıyoruz ama öyle de olmayabiliyor.40-45 arası anne baba olunca illa kötü bir senaryo olacak diye birşey yok.

Allah herkesin gönlüne göre versin bu konuda. Yaşamadığımız şeyler için özellikle evlilik ve çocuk konusunda büyük laflar etmemek gerek.

Ayrıca burada evlenmek isteyenlere ne acelen var diye bir sürü yorum yapılıyor. E belli bir yaş üstü evlenince anne baba olma yaşı otomatikman ilerlemiş oluyor. Hem erken evlenmesin hem geç anne olmasın nasıl olacak? İnsanın istediği an hamile kalamayacağı gibi bir gerçeğide düşününce birde. Kimse ne acelen var diye yorum yapmasın madem bundan sonra.

Son düzenleme:
Burada 35 yaşında olana hiç akıllı kadın vurgusu yapılmıyor hatta o yaşta cocuk sahibi olmak çocuğa haksızlıkmış. Bu konularda mutlaka kutuplaşma oluyor. Onu sevmiyorum. Cünkü burada kkda 42 yaşında 3.kez tüp bebek yaptıracak kadınlar desteklenirken bir yandan da 30dan sonra ürememeli deniyor.
Bu arada benim bildiğim doğurganlık 35te bitmiyor ki.. hiç duymadım. En erken menopoza giren bir yakınımız 44 yaşındaydı.
kisisel konusmadigimi daha once de soyledim. dogurganlik 12 yasinda da basliyor ancak 12 19 yas arasi cocuk sahibi olmak da riskli. anneannem de 59 yasina kadar adet gordu. bunlar bireysel cikarimlar. elbette cocugu istedigi halde olmayan biri sonuna kadar denemek isteyecektir. ama bunun ozellikle bir karar olarak alinmasi ve toplumda ovgu ile bahsedilmesinden rahatsizim.
erken anne olmuslara da saldiri yapiliyor. tablet annesi vs, her erken doguran cocugu tablete mi mahkum ediyor yani?
herkesin kendi hayatidir kendi kararini alabilir yine tekrarlayayim.
sadece bunu cameron diaz 47 yasinda anne oldu biz de olabiliriz diye baslik olarak acmak abes.
40 yasindan sonra engelli cocuk dogurma riski %2 ile %4 arasi. ustelik engelli cocuklar uzun yillar ilgi isteyen en zor ilgilenilen grup guc istiyor, saglik istiyor oyle 10 yasina kadar ilgileneyim sonra dinlenirim ya da 35 yasina getirdim artik olebilirim diyemiyorsun.
herseyi goze alarak bu karari alana saygim sonsuz, ama tip gelisti falan diyerek toz pembe gosterilmesine karsiyim.

Cameron Diaz örneği yurdum insanı için Uygun örnek değil onunla ilgili bir sürü şey yazılmış.

Eski iş arkadaşım 42 yaşında evlenmişti 44 yaşında tüp bebek yöntemiyle anne oldu. Ben onun tüm tedavi ve hamilelik sürecine şahit olmuştum beraber çalıştığımız için. Çocuğunu kucağına aldığında nasıl bir mutluluk yaşadığını biliyorum. Şuan kızı 7 yaşında ara hep görüştük, hicbir şikayetini duymadım, çok bilinçli iyi bir anne şahit olduğum kadarıyla.

İlk defa anne olacak birine ama senin yaşın 40'ın üzerinde, riskleri var o çocuk senden sonra ne olacak diye bir yaklaşımda bulunulması oldukça itici. Belli bir yaş üstü evlenmiş yada daha önce evlenmiş olmasına rağmen anne olamamış kadınların yaş konusunda bir sınırlama düşüncesine gidilmesini doğru bulmuyorum ve bunu bencillik olur düşüncesine de katılmıyorum.

Hayatta hicbirseyin garantisi yok Ailemin üçüncü çocuğuyum annem 27 yaşındaymış beni dünyaya getirdiğinde kendim bildim bileli annemde babamda hasta. İkisinin ciddi sağlık problemleri var. Genç yaşta anne baba olunca herşey normal seyrinde olacakmış gibi bakıyoruz ama öyle de olmayabiliyor.40-45 arası anne baba olunca illa kötü bir senaryo olacak diye birşey yok.

Allah herkesin gönlüne göre versin bu konuda. Yaşamadığımız şeyler için özellikle evlilik ve çocuk konusunda büyük laflar etmemek gerek.

Ayrıca burada evlenmek isteyenlere ne acelen var diye bir sürü yorum yapılıyor. E belli bir yaş üstü evlenince anne baba olma yaşı otomatikman ilerlemiş oluyor. Hem erken evlenmesin hem geç anne olmasın nasıl olacak? İnsanın istediği an hamile kalamayacağı gibi bir gerçeğide düşününce birde. Kimse ne acelen var diye yorum yapmasın madem bundan sonra.
Mükemmel bir yazı..
Alkışlıyorum.
Noktayı koymuşsunuz..
Her şey sizinde gönlünüze göre olsun..

Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
Allah hakkımızda hayirlisini versin

kisisel konusmadigimi daha once de soyledim. dogurganlik 12 yasinda da basliyor ancak 12 19 yas arasi cocuk sahibi olmak da riskli. anneannem de 59 yasina kadar adet gordu. bunlar bireysel cikarimlar. elbette cocugu istedigi halde olmayan biri sonuna kadar denemek isteyecektir. ama bunun ozellikle bir karar olarak alinmasi ve toplumda ovgu ile bahsedilmesinden rahatsizim.
erken anne olmuslara da saldiri yapiliyor. tablet annesi vs, her erken doguran cocugu tablete mi mahkum ediyor yani?
herkesin kendi hayatidir kendi kararini alabilir yine tekrarlayayim.
sadece bunu cameron diaz 47 yasinda anne oldu biz de olabiliriz diye baslik olarak acmak abes.
40 yasindan sonra engelli cocuk dogurma riski %2 ile %4 arasi. ustelik engelli cocuklar uzun yillar ilgi isteyen en zor ilgilenilen grup guc istiyor, saglik istiyor oyle 10 yasina kadar ilgileneyim sonra dinlenirim ya da 35 yasina getirdim artik olebilirim diyemiyorsun.
herseyi goze alarak bu karari alana saygim sonsuz, ama tip gelisti falan diyerek toz pembe gosterilmesine karsiyim.
Ben konu sahibinin özendirmek ve hadi o Hamile kaldı hamile olmayanlar hadi bakalım sıra sizde :KK66: dediğini sanmıyorum.
Yazıda da belirtmişti. Daha evlenememiş olanlar; bekarlar umutsuz olanlar için yazdı. Bir iyi niyet göstergesi olarak. Ben diyelim evliyim sırf 47 yaşında doğurmak için 15 yıl beklemem tabi ki.
Diyelim ben 40ta evlendim. Evlilik bana göre nasip kısmet. Ve eşim de bende çocuk istiyoruz. Hiç çocuğumuz olmamış. Ne yapalım? Önce denemeyelim mi? Önce her çift dener baktı olmuyor evlatlık yoluna gider.
Bu arada 20lerdeki her anne bilinçsiz değil. Ama kadınlar ayrıştırmaya giderse böyle genellemeler olur maalesef.

Ama bu devirde çoğu kadın 35 sonrası doğuruyor. Ünlülere bakarsak hepsi 40 sonrası Doğum yapıyor. Sunucu Ece vahapoğlu mesela 41 yaşında hamile. Gülşen 40 yaşında doğurmuş oğlunu. Türkan Şoray bile taaa 35 sene önce 40 yaşında doğurmuş ki o zaman tıpbu kadar gelişmiş değildi.
Onlar nadir ornekler, söylediğiniz kisiler bizden1 tık eski nesil oluyor,hormonlu domates ilaçlı patlıcan yemeyen nesil yani. Suan 25 yasindaki zor hamile kaliyor. Tıp bile açıklanamayan infertilite diyor ama bir sebebi var mesela. Bu da ayrı bir ornek.

21 yasimda mezun oldum. o yıl esimle tanıştım. 24 yaşımın sonlarına doğru evlendim. 28 de çocuk yaptım. esim fasfakirdi. gerçek anlamda fakir :) ama itiraf edeyim ben çok düşünerek yapmadım. 1 yıl cocuk istemedim sadece. sonrasında 2 yıl olmadı. evliliğin 3. yılında çocuğum olmuş oldu. çalışıyordum ama maddi olarak çok iyi değildik. bir şekilde olur herhalde diye düşündüm sanırım . yani maddi kısmı düşünmedim. hamilelik ve doğum masraflarını çıkarmak için işten sonra özel derse gitmiştim.

bir arkadasim var. sevgilisiyle uniden beri sevgili. ama baya bir uzattılar hemen evlenmediler. 29 yaşında evlendi. atanmıştı ama atandıktan sonra bile acele etmedi. çocuğu da yine hemen düşünmüyor. çevresel baskılardan bir de sanırım hep bir acele hali oluyor. ben kendim için çocuk konusunda geç kaldım gibi bir baski hissediyordum. aslında en güzeli kendini dinleye dinleye hazır olunca adım atmak herşey için.

ben evlenirken 3 yıldır flört ediyoruz diye esim iş bulunca hemen evlenmistik mesela. nişan düğün arası o kadar kısaydı ki. aşırı stresliydi. esimin yaşı da benden büyüktü. biraz da bu yüzden üzerimde baskı vardı. 32 yaşındaydı ben 24 Ken. 33 falan olmadan hemen evlenelim istiyordum çünkü yaşıyla ilgili çok baskılara maruz kalıyordum. şimdiki aklım olsa tabi acele etmezdim.
Güle güle büyütün..
Herkesin hayat beklentisi farklı..
Hep çocuk konusunda kadınlara baskı var.
Mesela annem 32yasinda beni doğururken babam 37 imiş. Kardeşimde annem 37 babam 42 imiş.kimse babama baskı yapmamış. Ama anneme yapmışlar.
Bazen bizim toplumu çok acımasız buluyorum. Kadınlar kadınlara karşı acımasız. Neden acaba..
Bir sosyolog var ise yazsa çok memnun olurum..

Şu eski manken vardi didem . 45 yasinda anne oldu. Onun dogal yolla anne olduguna inanmiyorum ben. Yani kendi yumurtasiyla olduguna zaten amerikada yasiyordu. Ha bu arada cevrenizde gördüğünüz 38 40 41 yasında hamile kalip doğal yoldan oldu denenlere de inanmayin nerden mi biliyorum kendimden.
27 yaşındayım,tup bebek yontemiyle hamile kaldim ama insanlardan nefret ettigim daha dogrusu insanlar kötü ve cahil oldukları icin kimse bilmiyor tup bebekle hamile kaldigimi

47 yaşında bebek ve sonrasında çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunun bilincinde değilsin sanırım. Biz cameron değiliz ki çocukla bakıcı ilgilensin. Öldüğümüzde de Servet bırakalım yalnız kalsa da hayatına rahat devam etsin. Hem belki de çok iyi bir transfer sonucu hamile kalmıştır. Doğal yolla mı hamile kalmış?
Konu sahibinin demek istediği 47 yaşından sonra çocuk bakmanın zorlukları değil bence.
Kimisine kolay gelir kimine zor maddiyat önemli tabi ama hayatta mucizeler de olabiliyor. Ki konu sahibi de bunu demek istemiş aslında. 😊

4.5 senedir evliyim, 38 yaşındayım. Nerdeyse bir o kadar da tüp bebek tedavisi görüyorum. Ne zaman hamile kalacağımızı ne zaman evleneceğimizi bilemiyoruz. Kader diye birşey var. Lütfen sınanmadığınız acılar üzerinden konuşmayın. Keşke bizim hesabımıza göre olsa herşey.

39 yaşındayım. 15 yıllık evliyim. 2019 ocak ayında çocuk yapmaya karar verdik. İlk denemede, doğal yollarla hamile kaldım. Kalp atışı duyamadık.Şubat ayında Kürtaj oldum. Haziran ayında tekrar denedik, yine doğal yollarla hamile kaldım. Şu anda 31. Haftadayım. İnşallah sağlıklı bir şekilde bebişimizi kucağımıza alırız.

son zamanlarda açılan konular hep 30 yaşlarda olup evlenemeyenler, yaşı kaç olursa olsun hamile kalamayanlar, boşananlar, iş bulamayanlar. annelerimizin zamanında olmayan, ninelerimizin zamanında hiç hiç olmayan sorunlar artık hemen hemen 3 kişiden 1 inde var. avrupada japonyada intiharlar almış başını gitmiş. intihar bakanlığı, yalnızlık bakanlığı falan kurulmuş.bizde de yakında kurulur.bundan 20 sene önce 47 yaşında ilk çocuğunu doğurmak diye bir gündem var mıydı?dünyanın çok kötüye gittiğini düşünüyorum. bizden sonraki jenerasyonları düşünmek bile istemiyorum.bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı sizce?

Konu sahibinin demek istediği 47 yaşından sonra çocuk bakmanın zorlukları değil bence.
Kimisine kolay gelir kimine zor maddiyat önemli tabi ama hayatta mucizeler de olabiliyor. Ki konu sahibi de bunu demek istemiş aslında. 😊
Evet farkındayım 😊 Şöyle düşünüyorum bu konuda. Tamam çocuk sahibi olmak gerçekten hayatta yaşanabilecek en üstün duygu ve isteyen herkes hakediyor. Ancak illa olacağım diye uğraşıp o yaşta çocuk sahibi olmak birazda çocuğa haksızlık gibi oluyor maalesef. 50 yaşından sonra onunla 30 yaşındaki gibi ilgilenmen mümkün değil çünkü. İlgi her çocuğun hakkı. Ölüm genç yaşta da bulabilir bizi. Gencecik yaşta onu yapayalnız bırakma düşüncesi biraz korkutucu geliyor bana. Bu risk her zaman olsada yaşlandıkça ihtimal artıyor.

Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
ViJdanlı erkekler yok çünkü viJdan diye bir kelime yok ama vicdanlı erkek elbet vardır tabi ama Karşısına cameron diaz gibi kadın çıkarsa

''İlahi adalet'',''özendirmeyin böyle şeylere'' yorumları doğru mu yani ?
Burada kendi elinde olmayan sebeplerle hamileliği 35'inden,40'ından sonra yaşayacak bir sürü kadın var,bu yapılan yorumlar insanlığa sığıyor mu şimdi ? Konu sahibi ''bakın böyle örnekler de var'' demiş,hamileliği ileri yaşlarda yaşayabilecek kadınlara örnek olsun diye,bana kalırsa da örnek yanlış çünkü maddi imkanlar kesinlikle aynı değil.Ama konunun niyeti iyi,buna rağmen insanları ısrarla ''doğurmayın'' diye aşağı çekmeye çalışanlar var.Sanırsınız bu yorumu yapanlar büyütüyor o çocukları.Herkes dönsün kendi hayatına baksın,bir başkasına ''karma'' dersi vereceğine bana kalırsa.
Cidden konudaki yorumlar şok etti beni,neden birbirinizden bu kadar nefret ediyorsunuz,ben 2 erkeğin babalık yaşı üzerinden birbirine saldırdığını görmedim,resmen birbirinin açığını aramak bu.
İşte ben hiç olayı oyle algılamadığımdan alinanlarıda anlamadım 32 yaşinda evlendim doğursam en erken 35 de doğururdum 38 yaşindayım düşünmüyorum. burda kimse doğurma demiyor ki riskli olduğunu bilin diyor hele diaza bakarak pembe hayaller kurmak aşırı absürt zaten evlenen evlenir doğuran doğurur boş hayal kurmaya gerek yok diaza bakıp çünkü aynı standartlara sahip degiliz

Ayrıca erken evelenilip erken bebek yapılmasınıda savunmuyorum doğru bulmuyorum ama bu demek degil ki 50 yaşında doğurun olay başka birşey doğurmak değil konu sahibi ortaya birsey attı herkes birbirine girdi yok oldu

Back