Cameron Diaz 47 yaşında çocuk doğurdu

Bu konularda birini üzmek isteyeceğim son şeylerden biridir. Elbette insanın kaç yaşında doğuracağına başka kimse karar veremez. Vücudu, enerjisi, psikolojisi elveriyorsa, tamamen kendi bileceği iş. 37 yaşında ve 42 yaşında anne olmuş iki arkadaşım var. İsteyen Cameron Diaz'ın yaşında da olabilir, abes bir durum değil, kimseyi de ilgilendirmez. Ama şunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor, biz normal vatandaşlar Cameron Diaz değiliz, o gözünü karartıp on tane de doğurabilir ama düz vatandaşın 1 tane doğururken bile göz önüne alması gereken çok şey var. Bu tamamen yaştan bağımsız bir konu. Yorumum da bununla ilgiliydi. Yazdığımı beğenmediğiniz ve yazılanlara üzüldüğünüzü hissettiğim için cevap vermek istedim. Aşk olsun yani, bir daha okuyun lütfen, şu itham ettiğiniz şeylerden bir tanesini ima eden bir şey yazmış mıyım? =( Allah gönlünüze göre versin, umarım sizin de bir gün evladınız olur.
Yok siz bunları yazmadınız.
Benim demek istediğim şuydu. 40dan sonra riskler başlar evet. Zaten 2 3 çocuğu olup 4. 5. Çocuğu bu yaşta yapmak belki çok risk. Ama 30larda evlenip hiç çocuğu olmayan birinin başka şansı yok ki. Mesela benim erkek arkadaşım var yaşım 32. 34te evlensem diyelim 1 2 yıl evliliğin oturmasını beklesem mecburen en erken 36 37 gibi anne olmaya çalışacağım.35i geçtim diye anne olmaktan mı vazgeçeyim? 35ten sonra risk başlıyor diye anne olmayayım mi ? Bunu demek istedim. Orada lafım başka üyelere idi. Sizin kendimizi cameron diaz ile karsilastirmayalim lafinizi beğenmedim. Yoksa isteyen istediği yaşta olsun demissiniz.

Evet yorumlara üzüldüm. Bazı şeyler elimizde değil. Buradaki bazı kadınlar çok ahkam kesiyor. 20lerde evlenmeyip çocuğu olmasaydı onlara da başkaları deseydi moralleri bizim gibi bozulurdu. Türk insanı kendisinin veya yakınının başına gelmeyince anlamıyor maalesef. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Çok incesiniz. Üstüne alınması gerekenler yerine siz empati yaptınız.

Bu konularda biraz ilahi adalet işliyor gibi yani 20'lerde talip bolken hepsine kulp bulup eleyen kızlar 30'larda kara kara düşünüyor hale geliyor hep daha iyisi hep daha iyisini arama hevesi işte. evet insan her yaşta doğurabilir isterse ancak 40'larda anne olmakla 30'ların başında anne olmak arasında 30'larda doğurmakla 20'lerin ortasında doğurmak arasında fark var.
o yüzden gelen talipleri çok aşırı bir falsosu yoksa hemen elemeyip bir şans vermek gerekiyor.
ancak gördüğüm genç kızlar adam çok olduğu için belki daha iyisi gelir diyerek hemen sırt çeviriyor.
sonra buralarda kısmetine çözüm aranıyor işte..
Ilahi adalet mi?
Bekar olmakla ilahi adaletin ne alakası var?
Siz burada kimin öyküsünü biliyorsunuz da bu yorumu yapıyorsunuz?

Çok absürd bir yorum.. :duduk:

Benim demek istediğim şuydu. 40dan sonra riskler başlar evet. Zaten 2 3 çocuğu olup 4. 5. Çocuğu bu yaşta yapmak belki çok risk. Ama 30larda evlenip hiç çocuğu olmayan birinin başka şansı yok ki. Mesela benim erkek arkadaşım var yaşım 32. 34te evlensem diyelim 1 2 yıl evliliğin oturmasını beklesem mecburen en erken 36 37 gibi anne olmaya çalışacağım.35i geçtim diye anne olmaktan mı vazgeçeyim? 35ten sonra risk başlıyor diye anne olmayayım mi ? Bunu demek istedim. Orada lafım başka üyelere idi. Sizin kendimizi cameron diaz ile karsilastirmayalim lafinizi beğenmedim. Yoksa isteyen istediği yaşta olsun demissiniz.

Evet yorumlara üzüldüm. Bazı şeyler elimizde değil. Buradaki bazı kadınlar çok ahkam kesiyor. 20lerde evlenmeyip çocuğu olmasaydı onlara da başkaları deseydi moralleri bizim gibi bozulurdu. Türk insanı kendisinin veya yakınının başına gelmeyince anlamıyor maalesef. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Çok incesiniz. Üstüne alınması gerekenler yerine siz empati yaptınız.
Forumun en itici konularından biri oldu bu gerçekten.

Ben istemiyorum, yapamam demek varken, 35-40 üzeri doğurmasın, doğurmaya özendirilmesin, ya engelli olur ya da senin ona bakma kabiliyetin olmaz cinsinden bir sürü yorum okudum.

Ilahi adalet mi?
Bekar olmakla ilahi adaletin ne alakası var?
Siz burada kimin öyküsünü biliyorsunuz da bu yorumu yapıyorsunuz?

Çok absürd bir yorum.. :duduk:
he ilahi adalet, erkekler 30 tane kız görsün 20 sini tipten, 10 tanesi benden en az 5 yaş küçük olmalı diye elesin, ama türk kadını 3 talibini geri çevirse ilahi adalet cezasını vermeli. :D :D zeka fışkıran yorumlar.

:) Aşağıda kendi yorumumu da alıntıladım ki okuyanlar doğru anlasın :) Evet ben kişisel güdülerimi besleyeceğim diye (bakınız aşağıda parantez içinde: maddi ve sosyal gereklilikleri yerine getirdikten sonra)kaç yaşımda olursam olayım çocuk doğurmak istiyorum. Kimin kaç yaşında hastalanıp öleceği veya sürüneceği hiç belli olmaz dediğiniz gibi. Ben sizin arkadaşınızın ailesi gibi 70-80 yaşında hastalandığımda bana baksın diye çocuk yapmak istemiyorum. Birçok cahil insan olaya böyle bakıyor diye ben de böyle bakmak ve yaşamak zorunda değilim, çocuğum da değil. Yatarım bir bakım evine, ilgili kişiler bana bakar ne kadar kısıtlı bir bakış açısı bu :) Çocuğum için de saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir yaşam standardı belirlemedim birçok 20'lik insan gibi :KK66: ,belirli bir geleceği hazırlamışım ki böyle konuşabiliyorum değil mi ama :KK66: O sebeple en başında size şunu söyledim yine söylüyorum, sizin etrafınızdaki 3-5 kişi değil hayat. Farklı yaşam tarzlarına göre farklı standartlar olabilir. "40'tan sonra doğacak çocuğun da vay haline" gibi bir genelleme yapamazsınız mesele burada başlıyor. Ha siz ben tecrübelerime ve yaşam enerjime göre yapamam dersiniz o ayrı konu. İnsanları bu kadar genellemeyin diyorum özetle :)

şimdi tabi burda kimse kimseyi tanımadığı için ortalama konuşuluyor.
benim 1 oğlum var 27 yaşında doğurdum. tamamen planlı bir gebelikti.. doğumu ve sonrasında çok şükür sağlıklı akıllı bir çocuğum var. hamile kaldığım günden beri tek dileğim sağlıklı ve mutlu bir birey olması. kendisine ilerleyen dönemde zerre kadar ihtiyaç duymak gibi bir niyetim ve talebim yok. hatta bunu bekleyen insanlardan ve bu sebeple çocuk doğuranlardan da hazzetmem. isterse kapımı bile açmayabilir. tek derdim kendi ayakları üzerinde durabileceği zamana gelene kadar sağlıkla hayatta kalabilmek. yani onun bana bakması değil benim ona bakabilmem ve yetebilmem. (bu çocuğuma hayatımı adadığım şeklinde anlaşılmasın, tam tersine çocuğuma özendiğim kadar kendi hayatıma da özenirim. birlikte yaşarız çoğu şeyi) (ayrıca ben hiçbir yorumumda çocuk bize bakmalı o sebeple erkenden doğuralım şeklinde bir görüş belirtmedim bunu bana bir sav olarak yazmanızı manalı bulamadım)
çocuk doğurma mevzusundaki görüşüm bu şekilde. maddi, manevi ve bedenen, dünyaya getirdiğimiz çocuğun her türlü sorumluluğunu alabilmek. ilerleyen yaşta doğurmak isteyen doğursun kim ne diyebilir ne haddimize. benim tercih ve tavsiye etmeme sebebim ortalama insan ömrü, yaşantısı vs bağlamında ebeveyn-çocuk ilişkisinin çok sağlıklı olmadığını düşünmemden kaynaklı. bunu desteklemek amaçlı yazdım tüm yorumlarımı.
sadece çevremdeki insanları görerek yazmıyorum bunları yani.. umarım bu sefer siz de benim görüşüme empati yapabilirsiniz..

Bir arkadaşı annesi 40 yaşında doğurmuş. 40ta doğur, doğrul derlermiş eskiler, öyle diyor. Aslında çok mantıklı. Bebeğin gelişim sürecinde bebekten anneye kök hücre gidiyor. Annenin yıllardır iyileşmeyen yerleri iyileşir böylece. Hatta bir vaka vardı, bir kadının kalp kapağındaki delip hamileyken kapanmıştı. Bende 40ta doğuracam :D

Bu konularda biraz ilahi adalet işliyor gibi yani 20'lerde talip bolken hepsine kulp bulup eleyen kızlar 30'larda kara kara düşünüyor hale geliyor hep daha iyisi hep daha iyisini arama hevesi işte. evet insan her yaşta doğurabilir isterse ancak 40'larda anne olmakla 30'ların başında anne olmak arasında 30'larda doğurmakla 20'lerin ortasında doğurmak arasında fark var.
o yüzden gelen talipleri çok aşırı bir falsosu yoksa hemen elemeyip bir şans vermek gerekiyor.
ancak gördüğüm genç kızlar adam çok olduğu için belki daha iyisi gelir diyerek hemen sırt çeviriyor.
Hahahhaha bi tane adam bulup güç bela evlenebilen sizin gibi evlilik delilerine hep derim, bizdeki talipler siz de olsa her ay koca değişirtirirdiniz muhtemelen 😂

Daha iyisi denk geliyo bu arada herkes sizin gibi çürüğe çarığa razı olacak değil :)

İlahi adalet ile bekar olmanın alakasına baktım çayı demleyemedim.
Gerçekten anlayamadım.

32 yaşında bekar biri olarak bu bana ümit verdi.
Zaten benim annem de beni 32 kardeşimi 37 yaşında doğal yolla hamile kalarak doğurmuş.
Olacağı varsa oluyor.
Bu arada sevgili bazı üyeler,
Yok çocuk isteyen 35ten önce elini çabuk tutsun yok geç kalmasın..
Herhalde siz eşeysiz üreme yaptınız.
Yani hücrelerinizle tek başınıza çoğaldınız galiba!
Konu sahibi evlenemeyenler , bekar olup üzülenler için bunu paylaşmış.
Eşin yoksa tek başına nasıl üreyeceksin acaba..
Sinir oluyorum bekar olanlara ahkam kesenlere..
Yok geç kalmayın yok 35ten önce yapın. Sanki herşey bizim elimizdeydi..
Gene sinirlendim..

30larda olan bekarlara ahkam kesmeyin ey evliler yetti yav..:KK34:

Kendileri mutsuz oldukları öyle diyorlar zaten. İsteyen 20de doğurur isteyen 30da isteyen 40ta.. Genç, sağlıklısın diye çocuğun olacak diye bir şey yok. Doğurup öteki tarafa da göçebilirsin. Önemli olan kişi için doğru zamanda olması. Doğru insanla olması. Aman canım 30dan önce evlen, çocuk yap diyen sırf adı olsun diye yapıyor. Adam evine ilgisiz, çocuğuna ilgisiz olduktan sonra ne önemi var. Sen düzenli beslen, spor yap, bedenini koru ki hangi yaşta olursan ol bir önemi yok kendi dengeni bilirsin. Bizim toplum bayılıyor millete dil uzatmaya. Doğurduğu çocuğun geleceğiyle ilgilenmiyor bekarlarla ilgilendiği kadar. 🙄

şimdi tabi burda kimse kimseyi tanımadığı için ortalama konuşuluyor.
benim 1 oğlum var 27 yaşında doğurdum. tamamen planlı bir gebelikti.. doğumu ve sonrasında çok şükür sağlıklı akıllı bir çocuğum var. hamile kaldığım günden beri tek dileğim sağlıklı ve mutlu bir birey olması. kendisine ilerleyen dönemde zerre kadar ihtiyaç duymak gibi bir niyetim ve talebim yok. hatta bunu bekleyen insanlardan ve bu sebeple çocuk doğuranlardan da hazzetmem. isterse kapımı bile açmayabilir. tek derdim kendi ayakları üzerinde durabileceği zamana gelene kadar sağlıkla hayatta kalabilmek. yani onun bana bakması değil benim ona bakabilmem ve yetebilmem. (bu çocuğuma hayatımı adadığım şeklinde anlaşılmasın, tam tersine çocuğuma özendiğim kadar kendi hayatıma da özenirim. birlikte yaşarız çoğu şeyi) (ayrıca ben hiçbir yorumumda çocuk bize bakmalı o sebeple erkenden doğuralım şeklinde bir görüş belirtmedim bunu bana bir sav olarak yazmanızı manalı bulamadım)
çocuk doğurma mevzusundaki görüşüm bu şekilde. maddi, manevi ve bedenen, dünyaya getirdiğimiz çocuğun her türlü sorumluluğunu alabilmek. ilerleyen yaşta doğurmak isteyen doğursun kim ne diyebilir ne haddimize. benim tercih ve tavsiye etmeme sebebim ortalama insan ömrü, yaşantısı vs bağlamında ebeveyn-çocuk ilişkisinin çok sağlıklı olmadığını düşünmemden kaynaklı. bunu desteklemek amaçlı yazdım tüm yorumlarımı.
sadece çevremdeki insanları görerek yazmıyorum bunları yani.. umarım bu sefer siz de benim görüşüme empati yapabilirsiniz..
ben zaten size değil (ne yaşınızı ne evli olduğunuzu biliyorum zaten niye sizin için söyleyeyim), örneklediğiniz arkadaşınız ailesine yaptım o yorumu ve yazdım zaten siz niye kendinize aldınız onu anlayamadım :KK57: hani kendilerine bakmak zorunda kalmışya arkadaşınız,sıkıntılar çekmişya, erken yaşta kaybetmişya..neyse.. Yetme konusuna gelince de bunun yaşla alakası olmadığını söylüyorum ve sadece kişisel konuşup (ben yapmak istemezdim gibi), genellemelere girmeyin demek istiyorum. Herkesin yaşam tarzı,sağlığı,enerjisi aynı olmaz diyorum yani. Zaten ortalama insan ömrünü baz aldığımızda (2019 da dünyada 74küsür,Türkiyede 75küsür) 40 üstü çocuk doğurmak için uygunsuz bir yaş değil. Zaten bana kalırsa bu tarz hesaplar da son derece gereksiz ve anlamsız,kimin ne olacağı ne zaman öleceğini kimse bilemez,kimse de bu hesaba göre yaşayamaz ve yaşamamalı da zaten. emeklilik yaşının bile kadınlarda 60 olduğunu hatırlarsak, 60 yaşında çalışabilen bir kadın 60 yaşında çocuk da bakabilir ;) Zaten birçok kişinin bebeğine çocuğuna da 60 yaşındaki annelerinin veya k.v.lerinin baktığını da göz önünde bulundurursak 60 bile gayet çocuk bakılabilecek bir yaş demek ki ;) Jenerasyon farkı konusunda haklılık payınız var ama insan kendini geliştirebilen bir yapıya sahip artık eğitim bir tik daha ileri seviyede,internet var,tv var. Farkı kapatmak eski nesillerdeki kadar zor değil ;)
Burada sizden başka o yaştan sonra çocuk zırıltısıyla uğraşacağıma hiç yapmam diyeni de okudum ama kişisel olduğu için hoşuma gitti güldüm bile . Ben sizi anlıyorum yani sorun yok, sadece daha kişisel yorumlar yazmanızı rica ettim o kadar.

• Beğen
Reactions: 000
Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
Ananem 48 yaşında anne oldu benden 9 yaş küçük teyzem var 🤭🤭

Genç yaşta evlenip çocuk sahibi olan kadınların bu konudaki büyük lafları hayrete düşürüyor beni. 35e kadar oldu oldu diyen mi dersin, genç yaşta anneliğin tadı ayrı caaaanım deyip bu konuda hassas olan insanları inciten mi dersin. E garantiniz nerden hanımlar? Bir gecede çoluğunu cocuğunu eşini kaybedenlerle dolu bu ülke. İki düşünüp bir konuşmak lazım böyle hassas konularda. Kimsenin hayatını bilmeden evlen çocuk yap baskısı bu toplumdaki en büyük sıkıntılardan aslında. Ne yazık ki eşeysiz üreyemiyoruz ve çocuklarımızın babası düzgün insanlar olsun istiyoruz. Herkes kendi müthiş hayatına kanalize olsun lütfen.

benim mesajima da begenmedim ifadesi biraktiginiz icin yaziyorum. bireysel olarak kimseye 35 ten sonra anne olma demedim demem ama bunun bir medya araciligi ile ozendirilmesine karsiyim. herkesin kendi karari tabii ki. ama cocuga ve anneye bariz saglik riskleri olan bir durumu ozendirmek veya ovmek hatadir.
hatta -47 yas icin soyluyorum- bunu normallestirmek bile yanlistir.
artik 22 yasinda anne olana cocuk gelin 35 yasinda anne olana akilli kadin vurgusu yapiliyor evet beynimiz gelisti ama vucudumuz hala ilkelligini koruyor. kadinin dogurganlik yasi bellidir. istisnalar kaideyi bozmaz.

Neyse kızlar hadi yine iyiyiz ortalamalar yükselmiş 50-60 a kadar çocuk yolumuz açıldı :KK70: :KK70: :KK70: 40 ları gömüp toprak atanların dikkatine :KK70: :KK70:

Alıntıdır:
"Türkiye’de ortalama yaşam süresi hesaplandı

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi ortalama 78,3 yıl olarak hesaplandı. Bu süre, erkeklerde 75,6, kadınlarda 81 yıl olarak belirlendi.

Eklenme: 24 Eylül 2019 - 11:49 / Son Güncelleme: 24 Eylül 2019 - 11:54 / Editör: Ferhat Esnek
istiklal-caddesi-e1569314864543.jpg

Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, ortalama 78,3 yıl olarak hesaplandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Hayat Tabloları, 2016-2018” istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda ortalama 78,3 yıl olarak belirlendi. Bu süre, erkeklerde 75,6, kadınlarda 81 yıl olarak kaydedildi. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşarken, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,4 yıl oldu.

Çalışma çağının başlangıcı olan 15 yaşındaki kişilerin ortalama kalan yaşam süresi 64,4 yıl olurken, bu süre erkekler için 61,7 yıl, kadınlar için 67,1 yıl olarak belirlendi.

Türkiye’de 30 yaşındaki bir kişi için ortalama 49,8 yıl olan kalan yaşam süresi, erkeklerde 47,3 yıl, kadınlarda 52,3 yıl olarak tespit edildi. Bu yaş için kadın ve erkek arasındaki beklenen yaşam süresi farkı 5 yıl olarak hesaplandı.

Ülke genelinde 50 yaşındaki bir kişinin kalan yaşam süresi ortalama 30,7 yıl, bu süre erkeklerde 28,4 yıl, kadınlarda 32,9 yıl olarak belirlendi.

Türkiye’de 65 yaşında olan bir kişinin kalan yaşam süresi ortalama 17,9 yıl olarak kayıtlara geçerken, bu süre erkeklerde 16,2 yıl, kadınlarda 19,4 yılı buluyor. Buna göre, 65 yaşındaki kadınların erkeklerden ortalama 3,2 yıl daha fazla yaşaması bekleniyor."

• Beğen
Maşallah ne güzel :nazar: Valla benim annem de 57 yaşında şimdi çocuk doğursa herkesten iyi bakar orası kesin :) İnsanların bu önyargıları nereye gider böyle bilmiyorum, bu tarz kesin yargılara sadece gülüp geçiyorum. Zaten yaşamaya mecali olmayan insanın 20 si 40 ı farketmez insanın içinde yaşam enerjisi olmadıktan sonra. Ayrıca annelik zor zanaat buraya her gün hem çalışıp hem çocuğa yetişemiyorum diye, hem ev hem çocuğa yetişemiyorum diye konu açanlar 40 üstü değil herkes biliyor ki :KK66: Yani birşeylere enerjisi yetmeyen veya zorlanan annelere de madem enerjin yetmeyecekti niye çocuk yaptın mı diyelim :KK70: yani komik komik yargılar var insanların aklında napıcaksın :) İnsanlar değişik :)
Bence arkadaşın dediğini çok yanlış anladınız 47 yaşında doğursun bizimkiler de kimsenin birşey dedigi yok ben cocuğa üzüluyorum sonuçta bi yaşam süremiz var 30 yaşında doğuran ile 45 yaşında doğuran aynı sürede çocuğuyla zaman geçiremez (genel konuşuyorum yoksa şu anda da ölebiliriz)

Forumun en itici konularından biri oldu bu gerçekten.

Ben istemiyorum, yapamam demek varken, 35-40 üzeri doğurmasın, doğurmaya özendirilmesin, ya engelli olur ya da senin ona bakma kabiliyetin olmaz cinsinden bir sürü yorum okudum.
Aynen çok itici ve yaralayıcı bir konu oldu.
Buraya yazan çoğu kadın üye sanıyor ki herkes 24te evleniyor inatla 35 sonrasını veya 40 yaşını bekliyor. Ki isterse bekler ruhani olgunluk da lazım.
Ama 30larda çok bekar kadın var. Ne yapsın bunlar.. 30larda veya 40larda evlendi diye cocuk sahibi olmasın mı? Yok zeka geriliği olurmuş yok kuşak çatışması olurmuş. Peki bende bir genelleme yapsam mesela 20lerdeki çoğu anne olan kadın bilinçsiz çocuk yetiştiriyor desem ne olur? Bilinçli olanlara haksızlık olur.
Burada 38 yaşındayım 3.tup bebek denemem korkuyorum diye konu açınca destek veriliyor da biz 30 yaşındakiler için hiç empati yapılmıyor.

Bence arkadaşın dediğini çok yanlış anladınız 47 yaşında doğursun bizimkiler de kimsenin birşey dedigi yok ben cocuğa üzüluyorum sonuçta bi yaşam süremiz var 30 yaşında doğuran ile 45 yaşında doğuran aynı sürede çocuğuyla zaman geçiremez (genel konuşuyorum yoksa şu anda da ölebiliriz)
bak ben de yukarda genel konuştum hem de istatistiklerle konuştum :) Yok arkadaş açık net "40 dan sonra olan çocuğun hali nice olur" diye cümle kurmuştu. Genellemeleri sevmiyorum :)

• Beğen
he ilahi adalet, erkekler 30 tane kız görsün 20 sini tipten, 10 tanesi benden en az 5 yaş küçük olmalı diye elesin, ama türk kadını 3 talibini geri çevirse ilahi adalet cezasını vermeli. :KK70: :KK70: zeka fışkıran yorumlar.
Aynen..
Beynim yandı yorumdan..:)
Nasıl bir mantiksizliktir..

Back