• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

kızlar var ya hep burda görüyonuz resimleri gaza geliyonuz sonra bakıyonuz milletin kollar bilezik dolu.kalın kalın setlerrrrdelikafadulden

şaka bi yana canım kızlar genelde daha çabuk kırılabiliyorlar evlilik arifesinde.nişanlınla konuş halletmeye çalışın.

off okurken daral geldi walakafamçokkarıştı o ne öle ya kimisi demiş al nolcak nie parayı sorun diosun, kimisi demiş gerdeğe gircek çamaşır anne alır kayınwalide alır falannnkafamçokkarıştı
ya konu okadar değişik yerler gitmişkii...
eminim arkadaşın nişanlısı "cnm çok isterim sana o istediklerini almayı hatta daha fazlasını, ama durumum yok düğün arifesi zaten sıkıştım iice.. oyüzden idare etmeye çalışalım buda olmayıwersin şimdilik daha sonra alırız istediğini" dese aklında tek bi soru işareti kalmıycak böle üzülmicek eminim, önemli olan hayır derken bile nasıl dendiği biz bayanlar çok hassas oluoruz bu konulardakaydirigubbakcemile5

Son düzenleyen: Moderatör:
allah allah bendemi bi gariplik var acaba? benimde gelinlikçim çamaşırını al gel dedi bende kendim aldım gittim ne konusu geçti ne aklıma geldi söylemedim bile şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi heyecandan heralde :) canım düğün stresi yanlışta anlıyor olabilirsin adam sana ömrünü vermeye hazırlanıyo çamaşırdan kısıcanı sanmam siz mutlu olun yeter üzme kendini :)

O kadar sayfayı okudum valla... En başta çirkin_betty :lepi: lafım sana "Harika yazmışsın 10 numarasın."

Benim anladığım deryainci'nin derdi don atlet değil, değer görmemek. Bunların kesinlikle bu yola çıkılmışsa geline sorulmadan (adet neyse) yapılması lazım. Hadi adeti geçtim. Değer görmemek konusunda sonuna kadar haklısın. Ya çamaşırın lafını etmeyeyim tamam parasını bile ben vereyim ama adam kaldırıp bana "onun ne gereği var, bunun farkı ne" demesin. Gözünü şişiririm o adamın. Bu arada bazı arkadaşlar biz olmaktan bahsetmiş. Deryainci şu konuda haklıdır. Elaleme bakmamak lazım ama bakıyordur biri evlenmiş herşey istemeden ayağına gelmiş el üstünde tutuluyor. "Damat ve damadın ailesi nasıl değer veriyor" der millet. Sen görür duyar imrenirsin... İstersin ki durumları iyi olmasa bile, çoğu şeyi sen ödesen bile hep senin yanında olsunlar elalem desin ki "bak nasıl el üstünde tutuyorlar" Haklısın da... Her gelin ister bunu. Sonuçta 50 kez evlenmeyeceğiz. Kısacası sen "kız tarafı erkek tarafı değil BİZ" dersin ama elalem bir laf eder 40 yıl unutmazsın. Bir de sen düğününün öyle hatırlanmasını istemezsin. Düşünsene sana set almadılar. Kaynanan kızını evlendirirken set ister senin yüreğin sızlar, kardeşin en yakın arkadaşın evlenirken set alınır millet döner "aa x kişiye alınmamıştı." der. Tamam bu kaynananın ayıbıdır (parası varsa) ama bunu duyunca sen yaralanırsın.

Sabret 23 gün kalmış. Ama seviyosan bu adamla bir ömür geçer diyorsan sabret. Aklında çoook soru işareti varsa bir yerde bir yanlış var demektir ve bence düğünden bırak 23 gün 3saat önce yine dönülür.

kesinlikle katılıyorum.

Mutsuz olacağın birşey yapma,ama herşey halledilir yoluna girerse seçim yine senin =)) Umarım herşey yolunda gider

benimde gelinlikçi çamaşırınıda al gel deyince ben almıştım şimdi geldi aklıma:)eşimde ne farkederki çamaşır çamaşırdır gözükmiyecekki demişti.) bununla sana verilen değeri ölçemezsin çünkü erkeklerin çoğu bizim gibi detaya takılmıyo elbise var ne gerek var bide kına için diyebiliyor:)çünkü bunu falanca yerde giydim elalem görünce neder düşünceleri yoktur.düğün arifesi gergin olunuyo bu ufak detaylarda insanın canını sıkıyo boşver canını böyle şeylerle sıkma benimde eşim bu konularda biraz düşüncesizdir halada kendi akıl etmez.ama söyleyince yapar 4 senede bu kadar ilerleye bildi:)

canım set konusundan haklısın senin cok az zamanın kalmış kırılgan olman normal ama bide şöyle düşün sen aileni idare ediyorum demişsin ya belki oda idare ediyo belki sana söylemeye utanıyo param yok diye erkekler bu konuda gururludur biraz söyleyemez kimsii param yok alamam diye hayırlısı olsun herşyin hakkımızda hayırlsısı

Bırak diyenlere çok sinirlendim valla. 2yıllık bir beraberliğin var. yaşadıkların örneğin yemek parasını sana ödetmesi falan ozaman sana batmamış hiç şimdi bunnlar neden batıyor sana bir düşün. Çünkü düğün stresindesin. Şimdi senin yapacağın tek şey isteklerini onun anlayacağı dille içine biraz naz da katarak aldırmak. hem şunu söyleyeyim altın falan boş.Ya sen borcunuz yoksa güzel bir eviniz varsa bir geliriniz varsa neden takıyorsun ki altını kafana. eminim herşey daha güzel olacak senin için. Evlendikten sonra eğer kadın eşini tanıyorsa istediği herşeyi aldırır öle ya da böyle. Şımdi o da stresli sen de. Hem şunu da söyleyeyim güzelim bizler nasıl düğün stresi yapıyorsak onlar da yapıyor.

Seninki işin kolayına kaçmaya çalışıyor galiba.Sakın izin verme canım nasıl başlarsa öyle gider.Benim annecimde öyle yapmış ne derlerse tamam dedim hiçbirşey istememiş.Babamın tarafıda enayi bellemiş yapmadıklarını bırakmamış :oklava:
Hala da yapmaya devam ediyorlar. :kızgın:

Kendini ezdirme tatlışım tavrını koy.ıleride pişman olmamak için bunu yap.Ne pahasına olursa olsun yap.
Bir daha asla bu zamanlarına geri dönemeyeceksin.Ve nişanlılık döneminde seni önemsemeyen ilgilenmeyen evlendiğinde nasıl davranır kafa karıştırıcı.

merak etme ilk sen değilsin.bende kendi çamaşırımı kendim aldım.hatta kına elbisesi alınmadı bile bana.ben başkasından buldum...!

evet canımm bide ben :lepi: tam nişan zamanı eşim iflas etti ve battı nişzndan 4 ay sonra düğün vardı üstelik ....nişan elbisesi çamaşırı kuaförü herşey benden o da yetmedi ..
düğünde benden oldu eşyalarda dahil o beni değil ben onu aldımm ....kaydirigubbakcemile3
öyle takı set felanda almadık

butür şeyleri hiç takmam sanıyorum sitrese girmişsiniz şimdiden birbirinizi dünya malı için üzmeyin mühim olan mutluluk neyi kimin aldığının bir önemi yok tabii benim için öle ama şimdi 4 yıllık evliyiz ve eşim çok çalışıyor ve eksiklerimiz ne varsa hepsini aldı fazlasıyla o zamanlar benimde zoruma gitmişti açıkcası ama adam iflas etmişti terkmi etseydim iflas etti diye :gitme::gitme::gitme:
o da çok üzüldü bu duruma ama başka çağremiz de yoktu açıkçası :1no2:
iyiki yapmışım diyorum şimdi

düğün zamanı böyle gerginlikler oluyor tatlım ama bu kadar küçük şeyleri dert ederseniz ileride çok zorlanırsınız. tatlı dil ile ağlamadan olgunlukla halletmeye çalış. para için ıvır zıvır için hiç birbirinizi kırmayın. oturup iki yetişkin olarak konuşun. düğün zamanı tadının çıkarılması gereken en güzel anlar. mutlu olmak için evleniyorsunuz ağlamak için değil..

Nişanlılık dönemlerinde olur böyle şeyler, üstlerine gitmeyin, zaten çok maddi giderleri oluyor. Birbirinizi anlayışla karşılayın ve ayrılıktan bahsetmeyin! BAHSETMEYİN. Ayrılırsanız siz de yediremeyeceksiniz.

Ben de gelinlik iç çamaşırımı geçen hafta aldım, ben beğendim annem aldı..Erkek mi alıyordu ki kafamçokkarıştı
Amaaannnn neyse ne yaa, 80 lira için değer mi be güzelim?

Bence de altın için çok haklısın, ama çamaşır işini bilmiyorum ya. Benim sevgilimi düşünüyorum hayatta o dükkana girip de benle çamaşır almaz. Parasını vermesi gerektiğini de düşünmez. Zaten bu konularda her yerin adetleri farklı, belki de bilmiyordur, ama senin nişanlın biraz garipmiş özellikle altın konusunu düşününce...

ben iç çamaşırımı,ayakkabımı,geceliğimi, kına kıyafetimi.... herşeyimi kendim aldım.bir tek lütfedip gelinliğime para verdiler.eşimin annesi evimize iki havlu ve iki liften başka bişey vermedi. canım huzur olmadıktan sonra hepsi boş gelir.evimizi annesi düğün günü gördü.umrumda mı değil mutlumuyum mutluyum kıskananlar çatlasın mı çatlasın:)

arkadaşlar ben cmt. gününden beri çok kötüyüm buraya yorumlara bakamadım.. hepinize çok teşekkür ederim
cuma günü beraber çalışıp kanlı canlı yanında bulunan iş arkadaşımı cuma gecesi trafik kazasında kaybettik......... ve cumartesi günü haberi geldi.........
inanılmaz üzgünüm masası bomboş kendi yok şaka gibi ............
şu an herşey boş geliyoryalan dünya bugün varız.... ama bi saat sonra ne olacağımızı bilmiyoruz........
çok üzgünüm ve çok boş geliyor şuan herşey

basın saolsun.....dakikalarımızın kıymetini bilmek dileğiyle :1hug:

arkadaşlar ben cmt. gününden beri çok kötüyüm buraya yorumlara bakamadım.. hepinize çok teşekkür ederim
cuma günü beraber çalışıp kanlı canlı yanında bulunan iş arkadaşımı cuma gecesi trafik kazasında kaybettik......... ve cumartesi günü haberi geldi.........
inanılmaz üzgünüm masası bomboş kendi yok şaka gibi ............
şu an herşey boş geliyoryalan dünya bugün varız.... ama bi saat sonra ne olacağımızı bilmiyoruz........
çok üzgünüm ve çok boş geliyor şuan herşey

Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin..
ailesine, sevdiklerine bol sabır versin inşAllah ..

Back