deryainci,
herkeste farklı oluyor. kimi alışverişte bol bol harcar, sonradan acısını çıkartır, lafını edip durur. gelini açgözlü gösteren kayınvalidelere de denk geldim.
kimi de birşey almaz, karıştırmaz da en azından.
erkeklere sıkıcı geliyor bu alışverişler genelde. senin düşüncelerini anlamaz. annesi söylese, oğlum bak, böyle böyle olması lazım dese, ancak o zaman kabullenir heralde. bunun dışında ıncık cıncık hesap bunlar. nişanlın da stres altındadır.
ben bu durumlarda gençlere üzülüyorum gerçekten. aranızda bu tür sorunlar çıkmaya başlayınca, büyüklerin ortamı yumuşatması lazım. sizin aklınızda binbir türlü şeyler vardır şimdi.
gerçekten bir çamaşır vs için kırmayın birbirinizi.
içinde kalacağını düşünüyorsan tatlı dil ile aldırırsın istediğini. karşı tarafın bütçesine göre, en azından nişanlın istediğini yapmaya çalışır bence. kalkıp o sana başka şeylerin lafını ediyorsa, gereken cevabını ver o zaman.
ben evlenirken, nişanda alışveriş olayını minimum yaşadım. adı üstünde, alışveriş olsun, diye yapıldı. gösterdiğim tevazuyu anlayan olmadı o ayrı mesele, işlerine geldi.kaydirigubbakcemile3
iç giyim dersen, ben önceden fazlasıyla aldığım için onların almasına gerek kalmadı. sadece nişanlığın içine üst çamaşırı aldık, düğünde alınmadı. takımı ben kendime almıştım.
içinde ukte kalacaksa, güzel bir şekilde söyleyip aldır. yoksa çok üsteleme bence. evlendikten sonra bu konular, ısıtılıp ısıtılıp ortaya sunulmasın. olan en güzel günlerinize olur...