Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

söylemek derken,ben anlamadım:uhm:
kimin kime söylemesi...kızın erkeğe mi:1ninca:

ya cnm hep ısrar edince erkekler dayanamıyorlar ısrar etmeden söyleceksin demek istiyorum..zaten ne kadar ısrar etsende yapmayan erkek yapmayan kayınvalide yapmaz...

Aslında bu işler nasıl çözülür bileyor musunuz :))))))))

Çocuğunu büyüttün, okuttun, adam ettin iyi bir meslek sahibi oldu evlenirken ailesinden birşey istmeyecek ne yapacaksa kendi yapacak.

Öbür türlü kız diyor benim ailem 10.000TL. harcadı, bak oğlanın ailesi 7.989 TL harcadı olmazzzz yada tersi.

Ne dersek diyelim bazı harcamaları aileler yapıyor diye bu oluyor.

Biz ikimizde çalışıyorduk, birikmiş paralarımızı koyduk kredi çektik evimizi aldık içinede gücümüz neye yetiyorsa koyduk oldu bitti.

Maaşları alıp masaya koyuyor borçları ödüyor kalanı bölüşüyorduk. Hem daha zevkli.

Nikahtada bekarken aldığım inci kolyeyi taktım.

Keskinlikle katılıyorum.................erkek tarafı elini cebine atmıyor akrep var çünküüüü:lepi:

canım bende evlenirken hiç birşey beklemedim...

zaten asla altın takmam...

ama bu kişisel bir tercihtir eğer istenirse alınır ...

evlendikten sonra çoğu şeyi eşimle biz ödedik... ama biliyorum ki birşey isteseydim yerine getirmeye çalışırdı...

deryanın kızdığı şey 3 kuruşluk şeyin lafının yapılması ki bu bence hiç hoş değil..

....................

Son düzenleme:
allahım ya şu araları okumadan direk nolcak arakadaşım bende çamaşırımı aldım nolcak al diyen üyeler lütfen ya olay
BAŞKAAAAAAAAAAAAAAAA

Az relax arkadasim ya ne bu hiddet bu celal:1rolleyes:
Basliga gore yorum yaptik olamaz mi, evet hala ayni kaniyadayim
giyecegim camasira kadar alacak erkek tarafi...:dilcikar:

Haklisin kendine göre deryacim....bunu sorun etmemeliydi nisanlin...

Eltim evlendiginde annesi ile cok kavga yapti....ben birsey istemiyorum Anne durup durup diretme, aramizi bozma simdiden onlarla diye.....

Simdide ahh essek kafam ah diyor...ne salakmisim gülsüm abla, annemi cok kirmistim o zamanlar...sanki kiymete bindim diyor...

Al karsina nisanlini adam akilli konus güzelim....kirildigni söyle

evin resimlerine baktım. eğer arkadaş açgözlü herşeyi isteyen biri olsaydı belli olurdu. halbuki gayet orta karar mobilyalar. belki sert çıkmıştır bazen belki gereksiz laf kalabalığı yapmıştır bilemem ama bunu da ona yaptıran erkek tarafı. insan evlenirken aileler de evlenir. herkes üzerine düşeni yapmalı elinden geldiği kadar.

canım tabiki herkesin kendi tercihi ve herkes kendi tercih ettiği şekilde yaşar.

Derya arkadaşımla ilgili değil genel yorumum bu....

canım benim seni çok iyi anlıyabiliyorum.. bende kendi çamaşırımı kendim aldım :) biz herşeyimizi kendimiz yaptık aramızda sen ben yoktu, mesela epilasyon aletimi eşim kartıyla geçti, çamaşırımıda ben kartımla geçtim..böyle şeyleri çok fazla takmayın bence,siz karı koca olucaksınız aranıza paranın lafı olmaması lazım.. eşimde bana jartiyere ne gerek var dedi boşuna 80 tl dedi, ama ben özeniyorum alıcam dedim, ama öyle dedi diye hiç alınganlık yapmadım, çünkü bir daha giymeyeceğim onu kenarda durucak o maksatla söylediğini biliyorum..aldım jartiyer ama inan eşime hak verdim hiç gerek yokmuş diye:)

çok isteyen gelin deilsin bence, set elbette alınmalı, ama erkekler bazen bunu gereksiz bişey olarak görebiliyorlar, sen nişanlını ilerde bizim için yatırım diyerek kandırabilirsin canım..

düğün üstü bence ikinizde streslisiniz, ondan oluyo bu tarz şeyler, düğün üstü çiftler çok fazla tartışıp alınganlık yapabiliyorlar.. ama emin ol düğünden sonra hepsi geçer... hakkında hayırlısı olsun canım benim mutluluklar diliyorum..biraz uzattım kusura bakma

Senin neden gergin olduğun şimdi anlaşıldı.
.
Benim de bazı isteklerim olmamıştı misal ben açık bir aileden geliyordum eşimin ailesi inanılmaz muhafazakar.
Ben isterim kına kıyafetim biraz dar olsun olmaz birazcık bacağım gözüksün olmaz.(herşey kadınlar arasın da birde.)

Canım bazı şeyler bi yerden kesilir bi yerden daha çok açılır.Benim de evime çook masraf yaptılar.

Ama gelin makyajımı bile kendim yapmıştım kuaföre bile götürmediler.Bu durumdan gocunmadım da.

İlerde bugünleri düşünüp amaan boşuna sıkmışım kendimi diyeceksin emin ol.
:teselli:

Bence ileride keşke yaptırsaymışım diye hayıflanıp eşinle aranı bozabilecek herşeyi en baştan yaptır..

ılerde evliliğini etkilemesi kuvvetle muhtemel çünkü..

Ayrıca yaptırmayınca düşünüce çok mu kıymete biniliyor sanki

deryainci
arkadaşım
ne güzel evin mobilyaların herşeyin
Allah güle güle oturmayı nasip eder inş..
bu kadar eşya alınmış.nası aldılar bu kadar cimrilerse???

deryainci sen yine şanslısın..bu arkadaşın yazdığı cümle bana şunu hatırlattı..kayınbirader evlendi, gitti gelinliği birisinden buldu..güzel değildi,eski tarz bişi idi ,geline güzel demek zorunda kaldım..kız gelinliğini bile seçemedi...birde gelinlik kararmış...aman yıkamayın,bişi olur demiş kayınbirader klava: eltilerim yıkamış gizlice kafamçokkarıştıkuaföre gitmeyeceksiniz evde yapın bişiler dedi..gittiler bir tandıık bıldular ,türbanını o bağladı..makyaj olmayacak dedi ,bir kalem birazda fondoten sürebildi...valla çok sinir olmuştum ben....klava:
kız da bişi demedi.bunlara....klava:.ben olsam söylenirdim...

Bizde kesin bu yuzden tartisacagiz. Gecen nisan alisverisi konusu acildi birden demezmi ' gerek bulmuyorum boyle abuk subuk seyleri, sanki senin iccamasirin corabin elbisen hicbiseyin yok' gereksiz bisey olarak goruyormus beyefendi. Illa gitmek istiyorsan parani veririm bensiz gidersin dedi daha bide en basindayiz, daha nisanlanmadik bile aileler tek tanismaya geldi dusunun artik offhh..

böyle ufak hesaplarla bi evlilik kurmak hiç doğru gelmiyo bana.. bende 6 aylık evliyim, gelinliğimide kendim aldım, gelinlik çamaşırımıda, kına kıyafetimide.. bu benim eşimin gözünde değersiz olduğumu göstermezki.. bizim aramızda sen, ben diye bi olay yoktur zaten.. o hiç bi zaman bana şunu kız tarafı yapar demedi bende ona demedim. neye gücümüz yetiyosa onu yaptık.. kendim almış olmaktanda hiç bi zaman gocunmadım. bence böyle ufak hesaplara dalma hiç. sonra sana hepsi gereksiz gelecek zaten. şimdi düğün öncesi stres bazı şeyleri tetikliyo tabii ki.. sakin olmaya ve böyle şeyleri sorun etmemeye çalış...EŞıNLE, SEN BEN OLMA, BıZ OLUN!!!!

aynı fıkırde dusunmemız hoşuma gıttı arkadasım demekkı ben sacma dusunmuyomusum...ıkı kısı evlılık kararı verdımmı ıkısıde bı koseden dıdınır kı hersey olsun bıtsın dıye..konuyu acan arkadasda demıs zaten bı ıc camasırı bıde takıda sorun yasamıs dıger hersey dortdortluk yapılmıs..dıye..
pekı ıkısı cokmu onemlı mıs yuvanı kuruyosun sevdıgın ınsanla kaldıkı bunları neden bukadar dert edıyosun kı emın olkı nıce dertler yuzunden evlenemıyen bı suru ınsan varken elındekının degerını bılmıyo...ortak yuruncek yolda malesef bu evlılıgn temelını ben saglam gormuyorum..
bır takı bır ıc camasırı yuzunden bunların olması yarın baska bısı ıcınde olmaması kacınılmaz..
zaten dugun hazırlıgında herkes telaslı bazı seylerın olması cok normal kı..ama sadece huzur bozulmasın yeter..helekı kendı dugununde bunu yapıcak ınsan sayısı cok azdır..

arkadaşlar işten eve geldim şimdi yorumlarınızı okudum hepinize teşekkür ederim
küçük hesaplarla işim yok ama işte söylenen laflar yıprattı beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…