• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

Bu olayların öncesi varki bu hareketi sana batmış canım.
Yoksa sen alsan nolur o alsa ne olur.
Ama demekki içinde başka şeyler var senin o yüzden bukadar için içini yiyiyor.
Azıcık pinti seninki belli:olmaz:
Yada kadın ruhundan anlamıyor.
Senin kızdığın nokta sanırım her şeyi bir tutması yani gelinlik çamaşırını gündelikle eş tutması bunun senin için önemli ve gerekli ve önemli olduğunu anlmaması sanırım.
Bunu anlatmak sana düşüyor canım senin için öenmli olan şeylerin küçümsenmemesini öğrenmesi gerek.
Çoğu erkekte bu var çünkü onlar herşeyi bir görüorlar detaycı değiller

güzelim bende herşeyi kendim aldım bir çöp almadılar çok pişman oldum neden sen alasın ki ki bırak alsınlar ailenden de hiçbirşeyi gizleme sonra ilerde zorluk olabi,lir
ayrıca şimdi gelinliğinde yapmazlarsa ilerde doğumunda da yapmazlar benim bebeğime bir çöp alınmadı
nasıl olsa herşeyi ben alıyorum oh ne alaaaa

canım ben bişi istemiyorum takıda niye kavga ettiğimi anlatayım
şimdi bana bi gün durduk yerde dediki altın set yerine inci takım alsak ne olur dedi
ben dedim ki bana onu babam alacak öyle konuştuk dedim oda dediki ben alayım yanınada bir bilezik alırım dedi bende normalde hem set hem inci seti almalısın ama ben sana inci setin adını bile anmadım dedim vay efendim işte set para etmezde bilmem nede sonra bende etmesin ben hatıra kalsın zevkime göre olsun bir yere giderken takarım dedim
böle işte normalde birşey istemiyorum isteyemem ailem istemedi ben nasıl isterim ki

nişanlın ne iş yapıyor belki ekonomisi müsait değildir altın için CADIARZUCADIARZUbenneyaptımkibenneyaptımkibenneyaptımki

ya sanırım burada herkesin anlayışlı olması gereken bir durum var

adam cimri mi dğeil mi bilmiyorum ama
daha yeni nişanlanmış ve 3 ay kadar sonra evlenecek birisi olarak
inanılmaz masraf olduunun farkındayım

bişeyi istemek var bi de diretmek var
biz bilmiyoruz siz nasıl yaşıyorsunuz
ben kendimden pay biçiyiroum
nişan öncesi sevgilime sürekli
çiçek çikolata çiçek çikolata dedim durdum
o kadar söyledim ki
artık yani yuh
taş olan anlardı yani
gelirken bi çiçek bi çikolata getirileceğini

ve sonra ne yaptı biliyor musunuz?
aşkım beni uğraştırma bu işlerle git çiçeini de çikolatanı da yaptır beni bulaştırma dedi
oooo benim canıma minnet zaten
gittim olabilece ken güzel çiçeği ve en güzel çikolatayı yaptırdım
(bütçe dahilinde tabi)

bazı arkadaşlarım ayıpladı bu durumu
ama olaya nerden baktıınla alakalı

ben de burada forumlarda da yazdım
herhalde nişan çikolatasını çiçeğini yaptıran ilk kız ben oluyorum diye
ve şamatasını da çok yaptım

ve takmadım gitti

sne d eşöyle düşün
gidip kendi kafana göre en uygun güzel çamaşırı aldın
erkekler bizim kadar düşünceli değiller ki

senin benim önemsediimiz şey onlar için öylesine şeyler

yoksa ben d eisterdim çiçeğimi çikolatamı gördüümde vay be sevgilime bak falan demeyi

ama hiiç
tırıs geçti
annemler bütün misafirler hayran kaldılar çiçeime
herkes çikolatayı çok beendi geçti gitti

iyi tarafından bak
yoksa dahaohoo çok darlanırsınız eminim

bunlar da bize ders olsun işte

ben senin yazını tınlıyım barikaydirigubbakcemile3
valla bende nişan bohçası olur ya,onu ben yaptım kendime kaydirigubbakcemile3
eşime verdim onlarda getidikaydirigubbakcemile3
çamaşırımı ben aldım
davetiyeyi ,nikah şekerini ben hallettim
gelinliği de ben hallettim
eşimede çamaşırı ben aldım
vsvs
eşimin abisi dalga geçer eşimle..eee bari seni isteseydikkkkkaydirigubbakcemile3
senin yapman gerekenleri bile kız yaptı derkaydirigubbakcemile3

şimdi bana bi gün durduk yerde dediki altın set yerine inci takım alsak ne olur dedi
ben dedim ki bana onu babam alacak öyle konuştuk dedim oda dediki ben alayım yanınada bir bilezik alırım dedi bende normalde hem set hem inci seti almalısın ama ben sana inci setin adını bile anmadım dedim vay efendim işte set para etmezde bilmem nede sonra bende etmesin ben hatıra kalsın zevkime göre olsun bir yere giderken takarım dedim
böle işte normalde birşey istemiyorum isteyemem ailem istemedi ben nasıl isterim ki

sende az değilmişsin he?

demek ki naşanlın satınca para etmeyecek diye set almak istemiyor. sıkışınca gel bozduralım sonra alırız diyecek. hiç taviz verme al karşına konuş. canım annenden de olanları saklama. senin sakladığını bilmezler ne olsa ucuza kaparlar.

densem cim evet kayınvalde hanım gelmedi nikahına millet ayıpladı oğlunun boynu büküldü.

nişanlılık dönemi en zor dönemler..bu dönemdeki kişileri allahtan sabır dılıyorum

takıyı kesınlıkle almalı erkek tarafı gelının boynu boş olmamalı..
ve aldıkları altında zaten onların şerefıdır...
onlar gelınlerıne bı set takamadıkları ıcın dert yansınlar ..
ama ıc camasırı konusunda bıraz abartmıssın bence canım..ben olsam gıdıp alırım hıcde arıyıpda ıc camasırı fılan lazım demem..sen beyaz esya almadın sen ıc camasırı almadın..
evlılık ortakdır ve bırlıkde yola bas koydunuz sımdıden bu sekılde tartısmalarınız hıc hoş degıl bence..guzel gunlerınde uzme kendını canım ıc camasırıda gecer beyaz esyada..

arkadaşım izninle, benim anlayamadığım bir şey var sormak isterim.

Siz evleniyorsunuz ve keseniz ortak olacak.

Kesenin ortak olacağı bir insanın sana düğün öncesi birşeyler alaması yada almaması niye bu kadar önemli. Desen ki yanımda olmadı gelmedi anlarım hatta kızarım. Ama parasını yazdığına göre sorun yanında olmaması değil parayı senin ödemen ki annene de o ödedi demişsin.

Nişanlın borca girse sana altın sette alsa bir sürü birşeyde alsa 3 gün sonra zaten bu borcu birlikte ödeyeceksiniz. Yani sana aldıklarının parası gene senden çıkacak.

O zaman mantığı nedir valla çözemedim.

anaammm ne olaylar oluyo ya
birinin kayınvalidesi düğününe gelmez
başka bi yerde kız kendi düğününün bitmesine 10 dk sonra gelir düğüne
ay allam sen sabır wer delircem :sinifsinif:

takıyı kesınlıkle almalı erkek tarafı gelının boynu boş olmamalı..
ve aldıkları altında zaten onların şerefıdır...
onlar gelınlerıne bı set takamadıkları ıcın dert yansınlar ..
ama ıc camasırı konusunda bıraz abartmıssın bence canım..ben olsam gıdıp alırım hıcde arıyıpda ıc camasırı fılan lazım demem..sen beyaz esya almadın sen ıc camasırı almadın..
evlılık ortakdır ve bırlıkde yola bas koydunuz sımdıden bu sekılde tartısmalarınız hıc hoş degıl bence..guzel gunlerınde uzme kendını canım ıc camasırıda gecer beyaz esyada..

hay ağzına sağlık işte anlatmak istediğim bu yaaa , evlilik elbette ortak , onun ailesi oğlunu evlendiriyorsa senin ailen de kızını evlendiriyor , böyle bir ayrım olabilir mi beyaz eşyayı sen alırsın çamaşırı ben alırım nedir bu????? bir araya gelinir ihtiyaçlar neler , alınması istenenler neler konuşulur herkes elini taşın altına koyar el birliği ile bir yuva kurulur ...sonra da yapılanın yapılmayanın lafı edilmez ki huzur olsun arkadaşlar

ya adamın parası ona yetmış ne guzel demış ıncı set alım bıde bılesık daha ne ıstıyorsun bacım
belkı benımkı onu bıle alamaz ama takmam doğrusu yaa
ayrıca evt set para etmez
ıncı set gelıne dha cok yakışır ve cok zarıf durur
ıstemıyorum dıyorsun ama neden bunları sorun ettın cnm yanlış anlama ama
hem abartıyon hemde suclusun
en cok suclu olduğunuz noktada yok sen bunu aldın yoksen bunu nıe almadan
yahu hersey altın para yada baska sey mı
sevgınız nerde kaldı

allahım ya şu araları okumadan direk nolcak arakadaşım bende çamaşırımı aldım nolcak al diyen üyeler lütfen ya olay
BAŞKAAAAAAAAAAAAAAAA
:bbo::bbo:

bişi yazdık kimse tınlamadı :)
:bbo::bbo:

deryainci birsürü mesaj yazdım ama hiçbiri senle ilgili değil...
öncelikle al karşına nişanlını konuş,neden böyle yaptığını sor...
kafamçokkarıştı

siz hala benim duygumu anlayamamıssınız yada anlamak istemiyorsnuz
dahada size anlataya çalışmayacağım

Rahatsızlığını dile getirmessen Daha çok sorun yaşayıp kırılabilirsin.
Nişanlınla konuş,Sonrada ailene bahset rahatsızlığını.
Ama çok sorun edilecek şeyler değil bunlar canım..

Umarım Herşey gönlüne göre olur..

canım 23 gün var ve davetiyeler basıldı zaten düğünde yapmıyoruz masraf olmasın ben dedim akrabam yok laf söz olmasın hemde düğün masrafı yapmayalım dedim
ben annesi ile yüz göz olamıyorum ama birikince ona sölüyorum oda ters konuşuyor
ben de yapmıcam kına yeri gelince kına için birşey sormadınız ben de yapmadım dicem yoksa giyerim nişan elbisesini evde aile arasında yaptık kimse görmedi görse ne olacak canım bunu giymek istedi derim ama onlara kızıp kendime ceza veriyorum sanırım

nasıl yani,hem kendi düğün yapmıyor hem de senden rahat oynamak için kına salonu tutmanı mı istiyor!E onlar adetleri gayet iyi biliyorlarmış,kınayı kız tarafının yaptığını ,o zaman sen de onlardan adetler ne gerektiriyorsa onları iste canım.Valla bu evlilik konularında çalışan kızlar daha şanssız oluyorlar,çalıştığı için bir çok şeyi kendileri alıyor,senin yaptığın gibi tek ailem üzülmesin diye karşı tarafın yaptığını da kendi yapıyor,aman ben kendime yeterim kimseye de muhtaç değilim deyip herşeyi kendin yapıyorsun,ama sonradan bunlar birike birike bir yerde sen kendini yıpratıyorsun.Hele de kaynın varsa o evlenirken öbür gelin herşeyi ister de onlar da yaparsa daha da üzülürsün canım,kimse çünkü sonradan demiyor,bu gelinimiz çok iyiydi,birşey istemedi,malesef kimse değer bilmiyor bu devirde.

Back