Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır makinesi programları(resimli)

He yok artık çok çekmiyor kumaşı kaliteli değilse falan çekiyor.
Çünkü isi düşük artık.
Aspirin dediğin şu mutfakta kullandığımız kırmızı fis fis mi?

Pardon yanlis yazmisim yaa. Pantolonlari yuksek devirde degil dusuk devirde sıktır yazacaktim yuksek yazmisim:).gorevli bana hatta sıktırma yapma demisti de ben yine de dusuk devirde sıktırıyorum.

He yok artık çok çekmiyor kumaşı kaliteli değilse falan çekiyor.
Çünkü isi düşük artık.
Aspirin dediğin şu mutfakta kullandığımız kırmızı fis fis mi?
Evet evet o aspirin:) bi de ben sunu farkettim dedigin gibi kumas kaliteli degilse hem cekiyor hem de rengi soluyor.kaliteli olan kiyafetlerde hic o sorun yasanmiyor.

Valla atlet bizim evde o kadar büyük mesele oluyor ki anlatamam. Bana hep diyor bilerek yapıyorsun anamin evinde niye hiç cekmiyordu bu aletler.
Korkudan deniyemiyorum ki başka ısı.
Ama çeken bir daha çekmez diyorsan denemek için 1 atlet atabilirim. Çok az çamaşırı yüksek ısı da cevirsem doğru sonuç alirmiyim? Yani cekmedi diye makinaya bir dahakine çok doldururum bu sefer çeker oturur ağlarım

Evet evet o aspirin:) bi de ben sunu farkettim dedigin gibi kumas kaliteli degilse hem cekiyor hem de rengi soluyor.kaliteli olan kiyafetlerde hic o sorun yasanmiyor.
Kaliteliyse de bazen çekiyor mağazada yüksek ısı dan olmuş diyor. Üstünde genelde 30 yada 40 yazıyor onların hiç 60 70 yok
kaliteli degilse zaten kaçarı yok direk çekiyor örneğin lcw :)

Pardon yanlis yazmisim yaa. Pantolonlari yuksek devirde degil dusuk devirde sıktır yazacaktim yuksek yazmisim:).gorevli bana hatta sıktırma yapma demisti de ben yine de dusuk devirde sıktırıyorum.
Siktirma yapmama gibi bir seçenekmi var ?

Bu mesajı ekran görüntüsü aldım saklicam teşekkür ederim :)

Bebek camasirlarini 90 da yıkıyor o programin derecesi dusurulmuyor . Kullansam herseyi küçülür mü acaba
Rica ederim ne demek :)
Pamuklu camasir yikanmissa onceden cekmez cekicek olan soguk sudada cekiyor ama yunluler ceker.

Beyazları pamuklu 70 derecede,renklileri ve siyahları sentetik 40 derecede yıkarım,deterjanım arie... sıvı kirliliğe göre 40 ml yada 60 ml fazla koymam,yumuşatıcıyı son suya değil ara durulamaya koyarım çünkü son suya koyunca deterjan bulaşıyor tekrar kızımın alerjisi var,beyazlar kesinlikle 40 derecede yıkanmaz 70-80 deneyin çekme olcanı sanmam. Makinam 10 yıllık ve çok iyidir,manuel.

Kaliteliyse de bazen çekiyor mağazada yüksek ısı dan olmuş diyor. Üstünde genelde 30 yada 40 yazıyor onların hiç 60 70 yok
kaliteli degilse zaten kaçarı yok direk çekiyor örneğin lcw :)
Tabii ki yuksek isida yikanirsa kaliteli olan da ceker.benim demek istedigim uygun sekilde yikandigi halde rengi solan cekme yapan kiyafetler.lcw nin bazi urunlerinde hepsinde degil ama o sorunu ben de yasiyorum.

2 saati geçiyor o program evet bana uzun.
Pamuklular renkli kıyafetlerdi sanırım. Tüm renklileri bende pamuklu ekonomik de bi deniyim

nerdeyse her şey pamuklu zaten üzerinde %100 pamuk yazan kıyafetler, nevresimler, çarşaflar, havlular, bornozlar, iç çamaşırları, çoraplar vs

Bu makine hangi marka, benimki miele ayriyeten bir de dereceleri yazıyor yanında. Belki seninkinde derecede sıkıntı olabilir.

Hemen hemen bütün çamaşırları 30 derecede yıkıyorum. Sadece havlular ve nevresimleri 60 derece yapıyorum. Ne leke kalıyor ne bişey, mis gibi de kokuyor. İç çamaşırlarını zaten 3-5 saat giyip değişiyoruz ve geneli renkli o yüzden yüksek ısıda dezenfekte etmeye gerek duymuyorum. Yüksek ısıda yıkayınca beyazlar grileşiyor ya da çamaşırların lastikleri bozuluyor.
Omo sıvı kullanıyorum deterjan olarak. Özellikle beyaz renkli şişede olanı çok güzel kokuyor. Yumuşatıcı koymasam dahi kokusu kalıyor. Yumuşatıcı olarak da yumoş.
Makina yumuşatıcıyı son durulama suyundan önce alır zaten, ne zaman koyduğunuzun bir önemi yok.
Kokunun çamaşırda kalmasını istiyorsanız içerde kurutun, dışarı asmayın.

Olurmu canım yumuşatıcı yeri ayrı sizin ki değilmi en son oraya su geliyor ve öyle yıkıyor bazı makinalarda farklımı
Evetttt yumuşatıcı yeri ayrı ama durulama da falan su alırken su geliyor yine de.
Ben o yüzden sonra koyuyorum.
Daha önce başta koyuyordum bende başka birinden öğrendim artık sonra koyuyorum.
Makinemi yeniledim eskisinde de yapıyordum bunda da.

Tamamda oraya su hiç gelmiyor ki yumuşatıcı sırası gelinceye kadar akıp gidemez yani

Ben genelde pamukluda yıkıyorum beyazları pamuklu 60 renklileri pamuklu 40 koyu renklileri kotlarida benim makinada koyu renk diye bi program var onda yıkıyorum.

Her şeyi sentetik havlular pamuklu. Başta tüm programları denedim bir fark göremedim

Makinam Samsung genelde sık yıkama programını kullanıyorum
Yüksek ısı da yıkamıyorum hiç bir şeyi, siyahları özellikle soğuk suda yıkıyorum
Beyazlara deterjanla çamaşır sodasını birlikte koyuyorum, makina su alırken biraz domestos ekliyorum ve duraklatma düğmesine basıp, iki üç saat bekletiyorum yani annelerimizin yaptığı gibi suya basıyorum çamaşırı, 30 derecede yıkanıyor sonra, leke falan kalmıyor üstelik beyazlarım çok meşhurdur, sararmaz, grileşmez =))
Yumuşatıcı kokusu kalmıyorsa, makinanın yumuşatıcı ventili bozuk olabilir, böyle olunca erken alıyor yumuşatıcıyı ve kokusu kalmıyor, arada bir kontrol et ne zaman aldığını, çalıştırdığında hemen boşalıyorsa servis çağır, kolay gelsin

Beyazların 30 derecede asla Çıkmaz lekesi. Ama çekiyor diyorsun bilemedim valla. Renkli don atlet kullanın :)
ne kadar kir olabilirki 70 derecede yıkıyorsunuz ben beyazları da renklileride 40 derecede yıkarım hiç çıkmayan ve abartı bi lekem olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…