Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır makinesi programları(resimli)

Ya yok o gomleklerin boyun kısmı ve manşetler kalıyor hafif kahve gibi sinir oluyorum atcam makinayi camdan

Ben çok az atıyorum tak tak ses çıkıyor. Servis dedi ki az çamaşır attığın için kazan oynuyor. Biraz fazla at. 8 kg makina

Hımmm anladım benım makına bes kg daha evvel dlduryrdum lekeler cıkmıyrdu hıc de aklıma gelmezdı ck attgım bı keresınde acıl bı kıyafet ıcın az camasrla calıstrdım oyle anladım aradakı farkı belkı deterjanı az kyuysundur

Makinanızın marka ve modelini Google ye yazıp, Kullanımı hakkında genel yorumlar bulabilirsiniz.

Yumusatıcının kalıcı olması kurutma seklınıze baglı olabilir.Kısın dısarıya astıgımızda Soba ve is kokmasını önlemek ıcın aksam olmadan toplamaya baslayıp sonra tekrar asıyorduk.Munkun oldugunca ev ıcınde kurutmayın.Gunes alan bir bolum olsun.

Benım de beyazlarla sorunum vardı.Sakız gibi bembeyaz cıkmıyordu asla.. Meger ıcıne beyaz dısında gri renk katmamdan kaynaklanıyormus.

Fazla bekletmeden yıkarsanız lekelere kalıcı cozum olur.Her camasırı ozellıklerıne gore ayırın.Bazı lekelı kıyafetlerı onceden suya bastırmanız ve bekletmenız gerekebilir.Lekelere has deterjan kullanarak.

Gömlekleri havlulari ayiriyorum. Geri kalanı da renkli ve beyaz diye ayırıp yıkıyorum.

Atletler bembeyaz olmuyor. Çamaşır suyu her seferinde değil ama genelde koyuyorum.
Bazen beyaz deterjanı bitiyor renkliler için olanı kullanıyorum belki de o sebep oluyor.

Kurutucu kullandığım için mi yumuşatıcı kokmuyor anlamadım.

Yok arkadaşım ya 1.5 kapak koyuyorum az değil.

Tıka basa doldurmuyorum yariliyorum kazanı.

Gomlekler de çok kır kalıyor. Yakaları hep çizgi halinde leke. Makinadan çıkarken temizlenmiş saniyorum utulerken bi bakıyorum yine var.

Daha bir kaç gün önce bana tavır yapmaya 2 tshirtü attı çöpe lekeli diye . Hiç dikkat etmiyor kirletiyor sonra ben suçlu oluyorum

Artık her şeye ekstradan leke çıkarıcı kullanmam lazım heralde benim

Aynen bı leke cıkarıcı bulundur elının altında ama anlaşılan durumun senınle alakası yok esının tenıyle alakası vardır bılıysun yaglı tenlıler yada ck terleyenler var mesela senın kıyafetlerınde olmyr da onunkılerde olyo (sureklı esının sıkayatcı oldgunuu gz onnde bulunundurarak) bu esının tenıyle alakalı o zaman

Ben pek açık renk gömlek falan giymiyorum bu yüzden kendim de rastlamadım ama benim ve kızımın kiyafetlerinde de leke kalıyor malesef.

Hani dedim herkes mi her seferinde leke çıkarıcı kullanıyor Bu işin rutini mi bu yoksa benim makina iyi değil diye mi buna ihtiyaç var

Yok ya bazı lekelerle ılla ugrasmak gerekıyr bende ama coluk cocuk yok esımde dıkkatlıdır pek leke olmyo ayda yılda bı olnca bekletmyrum hemen elımde bı ıslem yapıp kurutuyrum snra kırlı sepetıne atyrım dger camasrlarla yıkanyr oyle lekelı camasırı sepete atıp bekletrsen daha da ınatcı olyo leke tazeyken mudahale edersen cok problem yasamazsn ama o da zor cocuklu olunca ıllakı gzden kacan olur

Ben ne olursa olsun 40 derece kısa program kullanıyorum bilmediğimden... Bir de jeton yetmiyor diğerlerine

Benimkinin üstüne bak menüyü say o derece

Teşekkür ederim canım

Beyazlar normal şekilde yıkanınca asla bembeyaz çıkmıyor. Ben beyazları 1 gece önce sıcak su+granül sabuna bastırıyorum. Sabah da hala çıkmamış leke varsa beyaz sabunla çitiliyorum hemen akıyor. Zaten hala çıkmadıysa lekenin üstüne aspirin sıkıp makineye öyle atıyorum. Ön yıkamalı 60 derecede yıkanınca kar gibi çıkıyorlar...

Renklileri de leke varsa yine beyaz sabunla çitiliyorum, aspirin sıkıp öyle atıyorum. 40 derecede yıkıyorum.

Program olarak gömlek programı olabilir. Yumuşatıcı kokmamasının sebebi de yumuşatıcıyı erken alması olabilir makinenin. Bu sağlık açısından iyi ama koku açısından kötü :)

Son düzenleme:
benim makine böyle değil her ayarın süresi derecesi de yazıyor, ayrıca kısaltıp uzatılabiliyor, o yüzden burdan ne seçilir bilemeyeceğim ama beyazları hep 60 derece uzun programda yıkıyorum, kızımın giysilerindeki meyve lekesi bile çıkıyor. renklileri 30 derecede atıyorum.

Bir de ben daha denemedim ama abc markasının yumuşatıcısı çok kalıcıymış. A101 marketlerde var

Ben ne olursa olsun 40 derece kısa program kullanıyorum bilmediğimden... Bir de jeton yetmiyor diğerlerine

Kırk derecede hassas giysiler yıkanır, iç çamaşırlarının falan kirleri çıkmaz ki! Atlet, külot, havlu, nevresim türü çamaşırları en ama en az 60 derecede yıkamak lazım yoksa mikrobu geçtim lekeleri çıkmaz bir kere.

Ben renklileri bile genelde 60'ta yıkarım. Yani pijama, eşofman, nevresim, renkli iç çamaşırı v.s.... Gömlek, bluz, triko gibi şeyleri de ya 40 ya da 50 derece de yıkatırım makineye. "Çabuk yıka kız şunları, hele bi leke göriyim bak noluyo" dirim, korkar :)

Beyazlar 60 dereceden asagi yikanmazki leke kalir.renkli 40. 30 derecede sadece perdeler yikanir

Beyazlar minimum 60 derecede yıkanır. Ayrıca Mutlaka ön yıkama yapmak lazım. Renkliler 40 belki 30. Makina yarım doluysa ön yıkama yapmam ben. Tam doluysa uzun program kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…