Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır makinesi programları(resimli)

30 derecede hic bir leke cikmaz ki ! Ben sadece perdeler ve cok narin kazak gibi camasirlari 30 derecede yikiyorum.beyazlari 60 derece on yikama 1000 devirde yikiyorum.acik renklileri 50 derece yine on yikamali 900 1000 devirde yikiyorum.koyu renkli camasirlari bazen on yikamali bazen on yikamasiz duruma gore 40 derece ve 800 900 devirde yikatiyorum.esimin koyu renkli gomlek ve kanvas pantolonlarini her zaman perwol ile dusuk devirde yikatirim.cunku yuksek devirde yikatirsan kanvas pantolonlar beyaz cizgi cizgi oluyor.bi de en onemlisi butun camasirlari tersinden yikarim.bazi lekeler cikmayacak gibi oldugunda ustune asprin ya da leke cikarici ne varsa ondan dokerim.benim makinem 1800 devirli ama en fazla 1000 devirde yikarim degilse cok ceker kuculur camasirlar.belki sen de cok yuksek devirde yikiyorsundur.
Devirden mi çekiyor dereceden mi?
1000 devir kullanıyorum genelde.
Evet kanvarslar beyaz çizgi yapıyor demek devirdenmis. Bunu bilmiyordum.
Ben hemen hemen her seferinde on yıkama yapıyorum ama derece düşük oluyor hep . Bir tek bebeginkileri 40 yapıyorum herseyi lekeli çocuğun ya

Leke varsa önceden leke çıkarıcı kullan Frosch marka güzel mesela. Kokuya birşey diyemeyeceğim. Benim çamaşırlarımda kuruduktan sonra genelde kokmaz. Ver... Yumuşatıcı kullanıyorum.
Vernel güzel değil ya hiç kokmuyo en güzeli yumos koyu renkli olanlar çok kalıcı bidr bimin yumusaticisida basarili

Yumusatici kokmuyor demissiniz ya 2sise sirke ve limon tuzu boşaltın makinanin içine kazan temizleme yapın eğer o Prog. Yoksa 90 derecede fln boş olarak calistirin bidr oyle deneyin
Makinanın kazanını değiştirdim daha 1 ay bile olmadı. Yine de ilerde bunu yapabilirim hiç duymamistim . Deterjan bölümüne koyacağım heralde?

Bende 60 da beyazları 40 da renklileri yıkıyorum beyazları yıkarken kesinlikle domestos koyarım :KK66:
Yumuşatıcı dersen vernel veya yumoş un extraları süper kokuyor kokmamasının ihtimali yok gibi :temizlik:

On yikama gozunde 1 yazar ana yikamada 2 yazar her makinede farkli yerlerde ona gore koyun deterjanini.

Tek tek programlarda ne yikanacagini yaziyim size birde.
Pamuklu*beyazlardir minimum 60 derecedir ben 90 yaparim :) ic camasiri carsaf havlu gibi
Sentetik*renklilerdir 40 derecedir kot hirka corap pantolon gibi
Spor*sentetik mantiginda az derecede
Gomlek*gomlek :) az sıkar kirisik olmasin diye
Narin yunlu elde yikamada cok az ceviriyo makineti abiye bile yikanir soguk suyla yikiyor gibi.
Bebek*90 derecedir cift durulama yapar deterjan kalmasin diye.
Aktif 40*renkliler icin 40 derecede yikar.
Yarim saatlik program ve 15 dakikalik programda 2 3 tsort yikanir fazla yuk kaldirmaz ama tavsiye etmem pek.
Pamuklu ekonomik*beyazlar icin kisa olan program.
Moda ne bende merak ettim:KK70:
Deterjanda omo tavsiyem beyazlarda guzel yikar.
Renklilerde perwoll yumusatici hepsi olur.

Makinanın kazanını değiştirdim daha 1 ay bile olmadı. Yine de ilerde bunu yapabilirim hiç duymamistim . Deterjan bölümüne koyacağım heralde?
Yok direk içine boşaltın kapağı açıp ben deterjani da o şekilde koyuyorm çünkü deterjan bölümünü ck.kirletiyor kalıntı yapıyor tavsiye ederim.o dedgm işlemi yaptıktan sonra bnm sorunum gitmişti bi ara benmde kokmuyodu hatta ck iğrenç bi koku oluyodu nedenini blmyrum ama.o ddgm işlem kireci temzliyorms

Beko mu?
Ben pamuklu ekonomik 60 derece (beyazlar) ve 40 derece (siyahlar ve renkliler) kullaniyorum acelem varsa super40 in 40 derece programibi kullanyorum (siyah ve renkliler)

On yikama gozunde 1 yazar ana yikamada 2 yazar her makinede farkli yerlerde ona gore koyun deterjanini.

Tek tek programlarda ne yikanacagini yaziyim size birde.
Pamuklu*beyazlardir minimum 60 derecedir ben 90 yaparim :) ic camasiri carsaf havlu gibi
Sentetik*renklilerdir 40 derecedir kot hirka corap pantolon gibi
Spor*sentetik mantiginda az derecede
Gomlek*gomlek :) az sıkar kirisik olmasin diye
Narin yunlu elde yikamada cok az ceviriyo makineti abiye bile yikanir soguk suyla yikiyor gibi.
Bebek*90 derecedir cift durulama yapar deterjan kalmasin diye.
Aktif 40*renkliler icin 40 derecede yikar.
Yarim saatlik program ve 15 dakikalik programda 2 3 tsort yikanir fazla yuk kaldirmaz ama tavsiye etmem pek.
Pamuklu ekonomik*beyazlar icin kisa olan program.
Moda ne bende merak ettim:KK70:
Deterjanda omo tavsiyem beyazlarda guzel yikar.
Renklilerde perwoll yumusatici hepsi olur.

Bu mesajı ekran görüntüsü aldım saklicam teşekkür ederim :)

Bebek camasirlarini 90 da yıkıyor o programin derecesi dusurulmuyor . Kullansam herseyi küçülür mü acaba

Yokmu küçük bir odan çamaşırlıkta kurut benim ev küçük minik bir odam var hep içerde kuruturum çokda güzel kokarlar çamaşırlarım
Bebek var evde o yüzden içerde kurutmuyorum zararliymis. Ve sadece bebege değil herkese zararı dokunurmus. Deterjanin kalan kimyasalini solumus oluyormusuz
dışarda kurutunca da polenler yapisiyor oda zararlı

Beko mu?
Ben pamuklu ekonomik 60 derece (beyazlar) ve 40 derece (siyahlar ve renkliler) kullaniyorum acelem varsa super40 in 40 derece programibi kullanyorum (siyah ve renkliler)
Evet Beko.
Ben sürekli pamuklu ve sentetik programindayim . Dereceyi de her seferinde 30 a indiriyorum

Yok direk içine boşaltın kapağı açıp ben deterjani da o şekilde koyuyorm çünkü deterjan bölümünü ck.kirletiyor kalıntı yapıyor tavsiye ederim.o dedgm işlemi yaptıktan sonra bnm sorunum gitmişti bi ara benmde kokmuyodu hatta ck iğrenç bi koku oluyodu nedenini blmyrum ama.o ddgm işlem kireci temzliyorms
Tamam bunu anneme de söyliyim bi temizlesin onun makina eski.
çok teşekkür ederim

Evet Beko.
Ben sürekli pamuklu ve sentetik programindayim . Dereceyi de her seferinde 30 a indiriyorum

Pamuklu ekonomik en uzun suren program ve en cok su tasarrufu enerji tasarrufu saglayan program ben pamuklu ekonomikten epey memnunum uzun uzun yikadigi icin guzel oluyor sanki

chiLL chiLL evet doğru koyuyormus :KK66: sıvı deterjan koyarken de sıvı deterjan aparatini kullanıyorsun değil mi? Sana tavsiyem perwol kullan. Ben çok memnunum. Elbiseleri 40da yıkıyorum.
Evet sıvı deterjan aparatini yeni makinaya geçince kullanmaya başladım.
perwollÜn siyahlar için olanını kullanıyorum şimdi. Daha önce renkliler icinide beyazida denedim bi fark göremedim tekrar arıele döndüm. Hemen hemen her markayı denedim bana hepsi aynı gibi geliyor

Başta koyunca canım su alırken yumuşatıcı akıp gidiyor..
Makineni kontrol ederek son durulama var ondan sonra koy.
Son su sesi yumuşatıcı için oluyor daha kısa bir su sesi oluyor.
Yada dakika gösteriyorsa 20dk dan sonra koy.
Benimki arçelik 19. dk da alıyor yuusaticiyi.
Ben 21-20 de koyuyorum.
Olurmu canım yumuşatıcı yeri ayrı sizin ki değilmi en son oraya su geliyor ve öyle yıkıyor bazı makinalarda farklımı o_O

Pamuklu ekonomik en uzun suren program ve en cok su tasarrufu enerji tasarrufu saglayan program ben pamuklu ekonomikten epey memnunum uzun uzun yikadigi icin guzel oluyor sanki
2 saati geçiyor o program evet bana uzun.
Pamuklular renkli kıyafetlerdi sanırım. Tüm renklileri bende pamuklu ekonomik de bi deniyim

Devirden mi çekiyor dereceden mi?
1000 devir kullanıyorum genelde.
Evet kanvarslar beyaz çizgi yapıyor demek devirdenmis. Bunu bilmiyordum.
Ben hemen hemen her seferinde on yıkama yapıyorum ama derece düşük oluyor hep . Bir tek bebeginkileri 40 yapıyorum herseyi lekeli çocuğun ya
Bana da magazadaki gorevli soylemisti sordugumda.pantolonlardaki beyaz cizginin olmamasi icin tersinden ve dusuk devirde yika demisti. leke ekseri cocuklarin kiyafetinde oluyor.ben oyle oldugu zaman lekenin uzerine cosla ya da asprin dokup elimle citiliyorum.degilse yikanmakla da cikmiyor cunku.camasirda cekme sorununu da ben hem yuksek devirde hem de yuksek derecede yasadim.sen dusuk derecede yikiyorum dedigin icin devirden olabilir mi demistim.

Evet sıvı deterjan aparatini yeni makinaya geçince kullanmaya başladım.
perwollÜn siyahlar için olanını kullanıyorum şimdi. Daha önce renkliler icinide beyazida denedim bi fark göremedim tekrar arıele döndüm. Hemen hemen her markayı denedim bana hepsi aynı gibi geliyor
Ben hem renkli hem beyaz için sıvı tursil kullanıyorum çok memnunun aparatta kullanmıyorum direk deterjan kısmına koyuyorum çok güzel yıkıyor makinamda dandik bir makina :KK48:

X