Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır makinesi programları(resimli)

chiLL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
7.732
8.224
Merhaba 3 yıllık makinami iyi yikamiyor diye birine verdim yeni makina aldım. Sansima yeni makinada iyi çıkmadı derken. Verdiğim kişi bu makinayi neden istemedin, hiç bu kadar iyi bir makinam olmamıştı diyince sorunun benden kaynaklandigini anladım.

En iyi bildiğimiz deterjanlari kullanıyorum ve her lekem çıkmıyor. Herkesin üstü yumuşatıcı kokuyor benimki kokmuyor. Nerde hata yapıyorum?

Hangi kıyafetleri hangi programda yikamaliyim. Kullanım Klavuzu yok sanırım lüzumsuz görüp attım.
Sitede bunu anlatan kullanım talimatı yok.

Eşim artık kuru temizlemeye veriyor kıyafetlerini çok canım sıkılıyor.

Sizin yerinizde olsam genelde pamuklu olani kullanirdim.
Perde gibi beyaz ve ince ortuleri sentetikte.
Digerleri ustunde yaziyor zaten bebek yorgan gomlek diye siz hangisini kullaniyonu?

Leke varsa önceden leke çıkarıcı kullan Frosch marka güzel mesela. Kokuya birşey diyemeyeceğim. Benim çamaşırlarımda kuruduktan sonra genelde kokmaz. Ver... Yumuşatıcı kullanıyorum.

Ben genelde pamuklu ve sentetikte yıkıyorum. Hiç leke kalmıyor. Acaba kullandığınız program mı kısa geliyor? Deterjanı az koyuyor olabilirsiniz yada derecesini düşük tutuyor olabilirsiniz.

Ben kaliteli deterjan kullanmasam da her lekem cikiyor. Ama ciddi leke oldugunda onden biraz aspirinle ovalayip oyle atiyorum hic sorun olmuyor. Ne lekesi c ikmadi mesela?

Pamuklu iç çamaşırlar içindir. 90 derece herhalde. Renklileri 40 derece de yıka.

Pamuklu yazan da beyanlarını yıka 70 dereceye ayarla sentetik dede renklilerini yıka 40 derecede perdelerini narin de yıka diğerleride zaten üstünde yazıyor yumuşatıcıyıda yumoş kullan en güzeli mavi olanı kolay gelsin

Yumusatici bingo pembe kullaniyorum. Ve makinadan camasirlari cikarinca hic abartmiyorum tum ev mis gibi kokuyor. O guzel koku kiyafetlerin ustunde rahat 3 4 gun cikmiyor

Sizin yerinizde olsam genelde pamuklu olani kullanirdim.
Perde gibi beyaz ve ince ortuleri sentetikte.
Digerleri ustunde yaziyor zaten bebek yorgan gomlek diye siz hangisini kullaniyonu?
Her şeyi sentetik havlular pamuklu. Başta tüm programları denedim bir fark göremedim

Leke varsa önceden leke çıkarıcı kullan Frosch marka güzel mesela. Kokuya birşey diyemeyeceğim. Benim çamaşırlarımda kuruduktan sonra genelde kokmaz. Ver... Yumuşatıcı kullanıyorum.
Bende o yumusaticiyi ve bir marka daha var o ikisni kullanıyorum. Islakken biraz kuruyunca hiç kokmuyorlar.
Az da koymuyorum

Yumusatici bingo pembe kullaniyorum. Ve makinadan camasirlari cikarinca hic abartmiyorum tum ev mis gibi kokuyor. O guzel koku kiyafetlerin ustunde rahat 3 4 gun cikmiyor
Ya ben neden bunu hiç yasayamiyorum . Ne kadar koyuyorsunuz yumusaticiyi?

Ben genelde pamuklu ve sentetikte yıkıyorum. Hiç leke kalmıyor. Acaba kullandığınız program mı kısa geliyor? Deterjanı az koyuyor olabilirsiniz yada derecesini düşük tutuyor olabilirsiniz.
Dereceyi 30 yapıyorum çünkü çekiyor kıyafetler
deterjanı 1.5 kapak koyuyorum bazende kapsül kullanıyorum yine aynı.
40 derece ve üstü cekiyor epeydir kullanmıyorum hele ki aletler 2 beden küçülüyor.

Canım yumutaciyi deterjan koyarken koyma.
Son durulamadan sonra koyarsan günlerce bile kalıyor.
Ben öyle yapıyorum.
Eğer yapmiyorsan dene derim.

Beyazları pamukluda ön yıkamalı 70 de yıka az kirli renklileri pamuklu ekonomik yada gömlek programında 30 40 da yıka tülleri vs narinde yıka eşinin pantolon larını özellikle koyu renkli olanları en kısa programda spor olabilir 30 da sıkma devrini düşürerek yıka

Bu derecelerde çekme yapar ama

Canım yumutaciyi deterjan koyarken koyma.
Son durulamadan sonra koyarsan günlerce bile kalıyor.
Ben öyle yapıyorum.
Eğer yapmiyorsan dene derim.
Makina bir ara bitmeye yakin su sesi çıkarıyor o ara mi koymaliyim.
Hep başta koyuyorum.

Sakın deterjan bölümüyle yumuşatıcı bölümünü karıştırıyor olmayasin? Ya da ön yıkama secmedrn sadece ön yıkama bölümüne deterjan koyuyor olmayasin? Çünkü kaynanam aynı durumdan şikayetçiydi megersem yanlış yere koyuyormus :))

Çeker diye dereceyi yukseltmiyorum sizin ki 70 de çekmiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…