çamaşır makinasının deterjan gözü...

benimkide bosch icinde bir parça var oraya bastırıp çekiyorum çıkıyor seninkide öyle olmasın..ben sık sık çıkarıp yıkıyorum o yüzden fazla zor olmuyor..

benim makinamda bosch marka.aynen senin tarif ettiğin gibi yıkıyorum bende.. bişi sorcam. zamanla parçanın iç yüzeyi sanki pütür pütür oldu cilası bozulur gibi sizdede oldumu?
niye uğraşıyorsunuz fırçaydı cifdi diye. bulaşık makinesini çalıştıracağın zaman koy gitsin. ben öyle yapıyorum miss gibi oluyo valla

angel.çamaşır makinasında ,dış parlaklığı gitmesin...matlaşır felan hani..

ben makinamı yeni aldım..deterjan çekmecesi çıkıyor ve ben her yıkamadan sonra bu çekmeceyi yıkayıp içini ise nemli bir bezle siliyorum...eski makinamın içi facia olmuştu.iğrençti.

kızlar ben ilk defa duyuyorum deterjan gözünün çıktığını nasıl çıkıyor benim makinede ariston yaklaşık üç yıldır kullanıyorum ama çoğu lekeler kalıyor çıkmıyor hiç belkide dediğiniz gibi deterjan gözünde birikme vardır temizlemek lazım bugün eve gider gitmez deneyeceğimde elimde kalmasın sakın kopmaz dimi yerinden çıkarmanın bi püf noktası varmı acaba

bende sık olmasada çıkarıp yıkıyorum ..

bulaşık makinesinin üst rafına koyup yıkasak olmaz mı bir fikir uygulamadım şimdi geldi aklıma

demekki napcekmişizzz önce yorumları okuyup öle yorum yapcekmişizzz.gecenin bu saatinde normaldir atın beni magmayaaadelikafadulden

ben de her kullanımdan sonra mutlaka çıkarıp yıkıyorum ve kurumaya bırakıyorum ve deterjan gözüne su akan yeride bezle siliyorum yoksa zamanla o su akan gözenekler kireçten dolayı tıkanabılıyor tıkanıncada yetersiz sudan dolayı deterjanı tam olarak alamıyor makina

Son düzenleme:
ya o gözü çıkarınca yukarıda biriken siyah lekeleri nasıl temizliyosunuz? deterjan gözü bi şekilde temizleniyor da ben o siyahlıkların çok geç farkına vardım ve o kadar çoklar ki diş fırçasıyla uğraştım ama hepsi çıkmadı bezle de silinmiyor sinir oluyorum

yumşatıcınız o şekilde birikmemesi için normal koydunuz ölcüde yumşatıyı koyun aynı ölçüde üstün den su dökün hiç birikmiyor

deterjan gözüm temizdir benim ki 14 yıllık makina
her çamaşırdan sonra daha doğrusu yumuşatıcı kullandığınız her yıkamadan sonra deterjan gözünü de çıkarıp yıkarsanız birşey olmaz yıkayıp ters çevirir kurutur tekrar takarım ben

BEN her çamaşırdan sonra deterjan gözünüçıkartıp bir güzel çamaşır suyu ile yıkarım mis gibi olur takarım sonra:)))

evet, bu sorunun cevabını bilen varsa ben de dinlerim ... Ben de sinir oluyorum bu duruma

bend ecıkarıp yıkıyorum ama makınaya atmak ne blem hıc aklıma gelemdı bulasık makınası kopuk olmasın :roflol:

diş fırçası+çamaşır suyu da bezle ulaşılamayan yerler için birebir

Arkadaşlar böyle bir durumla daha az kaarşılaşmak için baştan şöyle kullanın: Detarjanı, deterjan gözünün olabildiğince ucuna (makinanın detarjan aldığı tarafa ) koyun. Böylece su ulaşır ve tüm detarjanı alarak kalıntı bırakmaz

eğer deterjan fazlaysa suyun tazyiğiyle yumuşatıcı tarafına geçerek kalıntı kalmasına sebep oluyormuş
deterjanı daha az koyun

arada bulaşık makinesine atıyorum mis gibi cıkıyor bütün kalıntılarzemuszemus

Cikartip, dus kabininde tazzikli sicak su basiyoum ve piril piril oluyor 2-3 dakikada.

Bence en önemli püf noktası, her yıkamadan sonra artık birşey kalmamışsa çekmeceyi aralayıp içinin kurumasını sağlamak. Böylece tepe kısımda küflenme ve içinde kireç kalıntıları olmuyor.

Ben yumuşatıcı kullandığımda 2-3 yıkamada bir kontrol ederim. Birikme varsa sıcak su altında bir güzel yıkarım. Deterjan çekmecesinin oturduğu yuvanın tepesindeki delikleri de bezle silerim. Birikme olduğu zaman ise detaylı temizlik gerektirebiliyor. O zaman da kulak temizleme çubuğu ve bıçak ucunu beze takarak girintileri temizliyorum.

Deterjan gözlerinin içi zamanla pütürlü hale gelen kızlara tavsiyem ise porçöz kullanmanız yönünde. Çekmecenin ilk günkü gibi olduğunu göreceksiniz.

Zaten çekmeceyi her çamaşırdan sonra açıp kurumasını sağlar ve deterjanı dikkatli ve muntazam bir şekilde dökerseniz hiç artık kalmıyor. Makine çok güzel alıyor.

Deterjan çekmecesi genellikli yumuşatıcı sifon parçasının üzerine bastırıp çekmeceyi çekince çıkar. Öyle bastırma yeri yoksa sonuna kadar çekin, sonra hafif havaya kaldırıp kuvvetlice birdaha çekin yerinden çıktığını göreceksiniz.

Makinemi çok seviyorum ve güzel bakıyorum, halen gelin gibi :)

Çamaşır kapağını da aralamayı unutmayın, yoksa lastik kısım küf olabiliyor. Ben ayda bir lastiğin iç kıvrımlarını da siliyorum, her yıkamadan sonra da alttaki kıvrıma bakarım birşey kaçmış mı diye. Bence siz de yapın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…