Bence en önemli püf noktası, her yıkamadan sonra artık birşey kalmamışsa çekmeceyi aralayıp içinin kurumasını sağlamak. Böylece tepe kısımda küflenme ve içinde kireç kalıntıları olmuyor.
Ben yumuşatıcı kullandığımda 2-3 yıkamada bir kontrol ederim. Birikme varsa sıcak su altında bir güzel yıkarım. Deterjan çekmecesinin oturduğu yuvanın tepesindeki delikleri de bezle silerim. Birikme olduğu zaman ise detaylı temizlik gerektirebiliyor. O zaman da kulak temizleme çubuğu ve bıçak ucunu beze takarak girintileri temizliyorum.
Deterjan gözlerinin içi zamanla pütürlü hale gelen kızlara tavsiyem ise porçöz kullanmanız yönünde. Çekmecenin ilk günkü gibi olduğunu göreceksiniz.
Zaten çekmeceyi her çamaşırdan sonra açıp kurumasını sağlar ve deterjanı dikkatli ve muntazam bir şekilde dökerseniz hiç artık kalmıyor. Makine çok güzel alıyor.
Deterjan çekmecesi genellikli yumuşatıcı sifon parçasının üzerine bastırıp çekmeceyi çekince çıkar. Öyle bastırma yeri yoksa sonuna kadar çekin, sonra hafif havaya kaldırıp kuvvetlice birdaha çekin yerinden çıktığını göreceksiniz.
Makinemi çok seviyorum ve güzel bakıyorum, halen gelin gibi :)
Çamaşır kapağını da aralamayı unutmayın, yoksa lastik kısım küf olabiliyor. Ben ayda bir lastiğin iç kıvrımlarını da siliyorum, her yıkamadan sonra da alttaki kıvrıma bakarım birşey kaçmış mı diye. Bence siz de yapın.