çamaşır makinasının deterjan gözü...

wisper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
116
Yer
Balıkesir
çamaşır makinanızın deterjan gözünü nasıl temizliyorsunuz?bugün çıkartıp bir temizleyeyim dedim bazen yumuşatıcı birkinti yapıyor schot brite ile temizliyorum su altında .ama deterjan yerini komple çıkartınca allahım manzara iğrençti.kulak pamuğuyla zor temizledim.cif sürdüm ama istediğim gibi olmadı aynı sorunu yaşıyan var mı?yada düzenli yaptığınız bir şey?
önerilerinizi bekliyorum..

benimkide bosch icinde bir parça var oraya bastırıp çekiyorum çıkıyor seninkide öyle olmasın..ben sık sık çıkarıp yıkıyorum o yüzden fazla zor olmuyor..

ben diş fırçası+cifle temizliyorum. aslında düzenli olarak çıkarıp yıkasam gerek kalmaz diş fırçasına filan ama unutuyorum çoğu zaman.

benim makinada ariston rahatlıkla cıkarıp kendim temizliyorum.sık sık temizlediğim için pek zor olmuyoooyerimseniben

ben unutuyorum pek sık temizlemiyorum ama çok kirleniyo
ne kadar uğraşsamda istediğim gibi temizlenmiyo-tatlicadiarzu-

aslında cıkarıp bakılmalıı süreklii kirleniyo birikinti yapıyo kalanlarrrrrrr :1closedeyes:
cıkıyo orası ama ben kendim cıkaramıyom annem cıkarıyo öyle yıkıyom alkisalkisalkis

maknelerin hepsinin çıkar diye biliyorum
ben sık çıkarıp temizliyorum
çıkmayan kalıplaşmış deterjanları telle sürtebilirsiniz

ben diş fırçası+cifle temizliyorum. aslında düzenli olarak çıkarıp yıkasam gerek kalmaz diş fırçasına filan ama unutuyorum çoğu zaman.

diş fırçasıyla temizlemek iyi bir... fikir ben de denicem

ben deterjan gözünü kurulamadan yeniden deterjan koymuyorum.

birde kılavuzunda yazdığı gibi deterjan çekmecesini ılık suyla yıkıyorum.

yumuşatıcı da birikmiyor o zaman....

Bende bi gün çıkarayım dedim aynı manzarayla karşılaştımm... kaydirigubbakcemile3
Dökmediğim deterjan kalmadı üstüne yinede iyi temizlenmedi...
Aklıma getirmişken akşam bi bakayım ben yine

benimki de cıkmıyor..elımde kalacak o kadar cok zorluyorum kı..

yok benim o deterjan gözü çıkmıyor ..

acaba bulasık makinesine koysak nasıll olurr denicem vallaaa??????????

Benim makinem arçelik ve ben deterjan gözünü (üstünde bir yer var , oraya bastırarak) çıkartıyorum , suyun altında iyice temizliyorum , fırçalıyorum... Her yıkamadan sonra bunu yapıyorum ve birikinti , tortu vs olmuyor... Aman buna dikkat edin , benim bir yakınım hiç temizlememiş ve bir süre sonra temizlemeye kalktığında artık o totuların kalıplaştığını görmüştü ... Dikkat edin buna...

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT daha, deterjan gözünü çıkardığınızda , makinedeki boşluğun içine iyice bakın, yukarıda siyah siyah lekeler ve birikintiler göreceksiniz , orayı da silmenizi tavsiye ediyorum...

Son düzenleme:
her hafta sonu çıkarıp hem gözü hemde iç tarafı temizliyorum
o yüzden kuruma yada tıkanma olmuyo

niye uğraşıyorsunuz fırçaydı cifdi diye. bulaşık makinesini çalıştıracağın zaman koy gitsin. ben öyle yapıyorum miss gibi oluyo valla

ben bugün temizledim mesela..
sıcak suyla çok uğraşmadan tertemizde oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…