Çamaşır konusu

Okurken daraldim ne ara dinlenmeye vakit buluyorsunuz yazik degilmi caniniza ya biraz relax olmaya calisin.

İş kıyafetlerımı her gun yıkarım . Eşimde.
ÇArsafları 3 gunde bir değiştiririm.
Evde giydiğim kıyfetlerı haftada 1 falan yıkarım .
İç çamaşırları sadece 1 kere giyilir ve yıkanır.

Yanı toplamda haftada 2 bilemedin 3 ..

Siz baya abartmışşsıınız ..
3 kere çorap değiştirmek falan :KK53:

Çamaşır makınan kaç kilo yıkıyor ?

Ben haftada 3 e bıle dayanamazken sana helal valla

Bir an dalga geçiyorsun zannettim, heralde sonunda farklı bir şey çıkacak diye bekledim ama gerçekmiş. Ben şok..

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.

Fazla geldi bana kıyafet değiştirmen
Pijama bir gecede kirlenmez, sabah çıkardığında düzgünce katla bırak akşam yatarken tekrar giy
Günde 4 kez iç çamaşır değiştirmenin özel bir sebebi var mı, rahatsızlık falan, öyle değilse o da çok bence
Biraz takıntılı gibisiniz

Evde 5 kişi yaşıyoruz, ben bile günaşırı yıkıyorum çamaşırı. Sizin kıyafetler 1 ayda eskir.. Bir kaç saat giyilen bir giyecek tekrar giyilebilir. İçinize sinmiyorsa evden çıkmadan aşıp havalandırabilirsiniz. Günde 5 kez, 3 kez çamaşır değiştirmek de çok. Pijama günlük değişmez ki.. Üzerine oturulmayan çekyat örtüleri neden haftada bir yıkanıyor onu da anlamadım. Takıntı mı yapıyorsunuz yoksa aileden böyle gördüğünüz için mi böyle?

Yıkanmış ütülenmiş çamaşırın nevresimin ferahlığına bayılıyorum ama bu şekilde çamaşıra adanmış bir hayat da çekilmez giyilme sürelerini uzatman lazım.

Ben bir de eşime de takığım. Sabah giydiği çorabı gün boyu giyebilir. Eve gelip kirliye atmak yerine bir köşede bekletir, olur da markete giderse tekrar onu giyer. Benimkileri 10 dk giymiş olsam da kirliye. Onun çıkardıklarını o görmeden alıp atıyorum kirliye.
Kazakları 2 kere giydiğim oluyor ama tshirtler, penyeler tek giymede yıkanır. Nevresim, koltuk örtüleri ve perdeler haftada bir yıkanır. Ama bizim evciller var perdelere minik bombalar bıraktıkları için mecburen:KK70:
Makinem kurutmalı ancak iç çamaşırları, havlu, çorap ve nevresim harici kullanmıyorum. Kıyafetleri yıpratıyor ve küçültüyor. Belki ayrı olsaydı sorun olmayabilirdi, bi araştırın.
Kurutma makinesini mi ayrı alayim yoksa birleşik olunca mi çamaşırlar zarar görüyor

şoka girdim resmen
ama ençokta şeye takıldım neden haftada bir nevresim değiştriyorsun ,
en fazla onun içinde kalıyorsunuz ve sevişip terliyorsunuz asıl onu hergun değiştirmen lazım ,

allahım ben neler yazıyorum , kız bacım kendıne eziyetin ne , acilen dr git

ahaha bu konuda aldığım önlem dahiyane ama anlatamam :)))

aslında şöyle oluyor. Sabah kalkıyorum gece kirlenmiş oluyor işe giderken degistiriyorum. Sonra isten geliyorum orda dışarda tuvalete girdiğim için kirlenmiş oluyor degistiriyorum. Sonra esim gelmeden degistiriyorum temiz olsun nolur nolmaz diye. Bi de gece yatarken degistiriyorum. Bazen spora giderken ve dönüşte degistiriyorum. Günlük pet falan hiç kullanmadım henüz. Kaşıntı yapıyor diye.
okb olabilirsiniz bana takıntı gibi geldi başka temizlik sıkıntılarınız var mı?

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.

Bana abartısın, temizlik hastasısın diyor herkes ki ben günde 2 çamaşır, terleme vs yoksa pijama haftada2-3 değiştiririm. İş kıyafeti her gün baştan ayağa değişir belki ceket 2. kez giyilir. Sizinki biraz fazla.

İç çamaşırını günde 4 kez nasıl değiştiriyorsunuz ki? Ne ara yani cidden merak ettim yanlış anlamayın.

Bennnn yoruldum siz anlatırken, Kesinnn bir takıntı bir durum var... Çokkk fazla geldi bunlar banaa

aaa olmadı bak madem bu kadar anlattın onuda söylemen lazım merak mı edeyim işimdi ben ,

acaba nasıl birşey yapıyor diye düşünürüm , en iyiyisi sen anlat bana , belki o işime yarar bir fikirdir

nevresim takimi değil de havlu rahat oluyor bence. Kaldır at makineye.

tabiki biraz abarti olmuş. bende ic çamaşırı ni günde 2-3 kez değiştiririm, günlük havlu, haftalik mevresim degistirim ama 1 saat giyilen tayt da dışarı cikarken kirli sepetine atilmaz ki. ya da ter kokmadiysa hergün pijama degistirmek de gereksiz gibi. kiyafetleri kirli sepetine atmadan önce bi bakın gercekten kirli mi, lekeli mi ya da ter kokuyor mu? tertemiz kiyafeti sürekli yikamak da su ve elektirik israfı :KK43:

X