Çamaşır konusu

Benim kirli sepetimde ütü sepetimde hiç boş kalmaz. 4 çocuğum var 6 kişiyiz, eşim işe ayrı Evde ayrı kıyafet giyer, çocuklarım okuldan gelince hemen üzerlerini değişir evde eşofman tarzı giyinirler, bende günde 5 defa çamaşır değişiyorum ve neredeyse hergece pijama değişiyorum. Ben haftada kaç makine çamaşır yıkadığımı bilmiyorum çünkü bazen sayamıyorum bile. Bende daha önce çorapları bile ütülerdim ama kurutma makinesi işimi azalttı baya, püfnoktası ise, çamaşırları yıkandıktan sonra vakit geçirmeden silkeleyerek kurutmaya koy , kurutma bitince sıcağı sıcağına çıkar katlayarak elinle düzleyerek katla. Hem havlular yumuşacık oluyor hem iç çamaşırları. Ütüleneceklerde daha kolay ütüleniyor

evet sizin bebek kokusu nasıl ama arkadaşın bebeği çiğ süt ve ıslak mendil kokuyordu :))
Benim bebeğim öyle kokmaz ama yine de siz abartmamaya çalışın. Gözünüzde büyütmemeye çalışın. Başka şeylerle meşgul olup üst değiştirmeyi unutun. Üstünüzden çıkardığınız pijamayı katlayıp yerine koyun mesela. Akşam dolabı açıp temiz olduğunu düşünerek giyin belki işe yarar.

normal degil bende 3 yıkarım cocukla 4 biri beyaz biri 30 derce biri renkli biri bazen cocuk artık biiriktiriyorum bazen 10 günde oluyıor ç.bide cok cıkarıyorsun saatlik nedir

Aynı benim gibisiniz tek kişiyim ama hafta da en az 4 yada 5 kere çamaşır yıkarım çalışıyorum eve geldiğimde her şeyi makineye atıp yeni kıyafetler giyiyorum. Bende çamaşır yıkamaktan katlamaktan yoruldum.:KK12:

inanın sürekli kendimi kokluyorum. Leş gibi kirli hissediyorum kendimi. Ama temiz kokan bir çamaşır tişört beni çok mutlu ediyor.
size bir şey diyeyim mi bir insan kokarsa kendi kokusunu zor alır çünkü o kokuya alışmış olur sizin bu leş gibi hissetmeniz temiz çamaşır kokusu bu takıntıların altında başka bir şey var anneniz çok mu pasaklı biriydi?

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.

normal mi bilemem ben kendiminkini yazayım.

haftada 2 pijama değiştiririm. bir pijamayı 3-4 gün giyerim.
kazakları 2-3 gün giymeden yıkamam
günde 1 (bazen 2) iç çamaşırı değiştiririm.
tayt ben de giyiyorum, çıkarken üstümü değiştiriyorum gelince yine taytımı giyiyorum neden kirliye atayım ki?
haftada 1 nevresim değiştiririm. (yazın 2 oluyor ter yüzünden)
çorap konusunda benzeriz, bi kere çıkardıysam kirliye atarım.
haftada 2 yüz havlusu değiştiririm. eşimle aynı havluyu kullanıyoruz.

bunlar da haftada 2-3 çamaşır makinesi eder.

senle kıyaslarsak ben pisim. ama hiçbir kıyafetim de pis kokmuyor. leke de olmuyor. gün içinde kıyafetler neden o kadar kirlensin ki inşaatta ya da tarlada falan çalışmıyorsan?

Ic camasiri kismina tamam diyebilirim. Ne güzel. Ama günde ikiye de düsürseniz mikroptan ölmezsiniz.
Digerleri abarti, hatta takinti.
Yani gün gelir evet birkac kez degisir üst bas ama bu rutine baglanmaz.
Kirlenmedigi sürece birseyi yikamak neden?
Cok mu terliyorsunuz?
cok fazla titizleniyorsunuz bu konuda. Normali bu degil.
Carsaf dedigin serilir biraz üzerine yatilir.
Tüm yatagi degistirmektense mesela yastik kiliflarini degistiririm kirli hissedersem. Ama en az bir hafta kalir yatakta nevresimim.
Sürekli degistirilen seyler bizde ic camasiri ve coraptir. Bir de tsört.
Pantalon sürekli yikanirsa cabuk yipranir. Disarda giyilenleri icerde giymeyiz. Ama disarda bir daha giyilmek üzere neden yikansin ki kirlenmedigi sürece.
Corap ve ic camasiri evet normal fakat digerleri gereksiz. Hergün camura yatmiyorsaniz tabi.

Biraz fazla
Evde giydiğin pijamayı iki günde bir değiştir
Banyoda kullan at havlu kullanabilirsin
Kurutma makinası yükünü yarı yarıya azaltır
Ben haftada bir kere havlular
Bir kere nevresimler
İki kez oğlumun kıyafetleri
Birkez eşim ve benim beyazlarımız
Bir kere renklilerimiz
Bir kezde banyo paspaslarını atıyorum
Toplamda 7 makina
Kendimi biraz fazla makina çalıştırıyor sanardım seni okuyana kadar :))

Biraz abartilmis hali tabiki ama cok da abarti bulmadim. Biz de iki kisiyiz. Ben nerdeyse hic disari cikmam. Esim de ise is kiyafetleri ile gider gelir ayri bir kiyafet giymez. Nevresimleri her hafta yikamam koltuk ortumde yoktur. Ki ben de temizlik takintiai hic yoktur buna ragmen hafta da en az 2 makina benim de camasirim olur. İc camasiri, corap, havlu bunlar gunluk degisecek seyler. Bunlardan kısmanız gerekmez. Ama her gece de bir pijama degistirmeyin. Zatennpijamayibyataga girecegimiz zaman giyinip sabah ilk is üzerimizden cikarmak oluyor. Kirlenecek vakti olmuyor yani. Pijamalarinizi haftada bir degistirin ben oyle yapiyorum. Pantolonlar da ayni sekilde. Bir sefer degil 3-5 sefer giydikten sonra yikayin. Pantolonlar da oyle sık kirlenen parcalar degil. Tisort kazak bunlari gunluk degistiriyorsaniz sepete atabilirsiniz bence normal.

tamam mesela işe giderken pantalon bluz giydiniz. Eve gelince napiyorsunuz üzerinizden çıkanları ?
Bende sizin gibi kirli sepetine atıyorum dışarıda giydiğim için yıkanmadan bir daha giyemiyorum ama haftada 6 makina çamaşır çıkmaz ki bide küçük bebeğim var konuya başka bir boyut getircek ama nacizane şöyle de düşünmek lazim harcadığımız suya enerjiye yazık çocuklarımızı torunlarımızı da düşünmek lazım

çok fazla çamaşır yıkamak hem çamaşırları eskitir hemde deterjan zararlı kendinize bunu yapmayın lütfen.yani belli ki psikolojik bir durumunuz var psikiyatra gitmelisiniz..benimde arkadaşlarımdan temizlik takıntısı olanlar var..bir abi vardı işyerinden bir banyoda bir kalıp sabun bitiriyorum diyordu..düşünün hastalık olduğunu biliyordu kendisi.bir diğer arkadaşımda her akşam işten eve gidince evi komple silip süpürüyordu dip köşe,onunla uzun uzun konuşmuştum canına yazık sen evden daha önemlisin kendini yıpratma rahat ol vs diye diye aştı onları.Altında yatan sebebi vardır diye düşünüyorum pskoloğa gidiyorum demişsiniz bu takıntınızdan bahsetmedinizmi?

bu hafta nevresim yikamayim diyordum ama dun esim bebek sevdi.bebeğin bütün kokusu nevresim takımına bulaşmış sabah uyandığımda farkettim. Hemen makineye gitti nevresim takimi. Mecbuuur
siz ciddi misiniz :KK57:
yani ben başta konuyu okurken yoruldum daraldım ama bu yoruma da şok oldum. bence okb olabilir ve sizin destek almanızda fayda var..

Normal degil hic. bi saat giyilen sey niye yikanir.sana yazik.hic mi uzulmuyorsun kendine.ben kendimi normal bulmuyordum ben iyiymisim yine.

Benim bebeğim öyle kokmaz ama yine de siz abartmamaya çalışın. Gözünüzde büyütmemeye çalışın. Başka şeylerle meşgul olup üst değiştirmeyi unutun. Üstünüzden çıkardığınız pijamayı katlayıp yerine koyun mesela. Akşam dolabı açıp temiz olduğunu düşünerek giyin belki işe yarar.

bunu yapacağım. 3 e ayıracağım kirli kiyafetlerimi. Gece giydiğim, evde giydiğim, markete giderken giydiğim diye. 3 gün boyunca bunları giyeceğim değiştirmeyeceğim. Böylece haftada 6 parça kıyafet çıkar. Bu iş yükümü azaltır bi nebze

Gunde 3 coraba bile anlam veremedim. 9 ayakli olmali insan

Ben de evde ayri disarida ayri yatakta ayri giyinirim. Dolabimin bir bolumunde birer kere giyilmis kiyafetler askida bekler. Ben de sokaga ciktigim corapla evde gezmem. Koltukta oturdugum kiyafetle yataga girmem. Hatta yatak uzerine bile asla oturmam kiyafetle.
Ic camasiri, corap,atlet elbette gunde bir defa degistirilir. Ama gunde 2-3 defa kiyafet degistirip hepsini kirliye atmam. Atani da pataklarim :KK66:
Saka bir yana bence esiniz de siz de okblisiniz.

Ne zamandan beri böyle yapıyorsunuz. Bunu teteikleyen bir durum mu yaşadınız ergenlik veya genç kızlık zamanlarınızda falan babaevin de de böylemiydiniz.İsterseniz cevaplamayabilirsiniz ama cidden çok merak ettim.

bu hafta nevresim yikamayim diyordum ama dun esim bebek sevdi.bebeğin bütün kokusu nevresim takımına bulaşmış sabah uyandığımda farkettim. Hemen makineye gitti nevresim takimi. Mecbuuur
Bebek kokusu kötü mü oluyor ki?

siz ciddi misiniz :KK57:
yani ben başta konuyu okurken yoruldum daraldım ama bu yoruma da şok oldum. bence okb olabilir ve sizin destek almanızda fayda var..

ay o kokuyu alsanız siz de kesin çalıştırırdiniz makineyi. Abartmıyorum gerçekten süt ve ıslak mendil kokuyordu bütün yatak sabah çok midem bulandi

X