Çamaşır konusu

Günde iki kere iç çamaşırı, pijama haftada iki, oğlum hergün iki kere kıyafet, eşim hergün bi gömlek pantolon iki üçgüne bir de bi tişört bi eşofman değiştirir. Hergün makina çalışıyo. Ama kazaklar falan çok yıkanınca yıprandığı için iki üç giyimde yıkıyorum. Kirli ve ütü sepeti hep dolu :KK43:

Ama sizin gibi yapmıyorum. Dışarda da tayt giyerim ben üzerimdeyse markete komşuya gideceksem değiştirmem gelincede değiştirmem. Ayakkabının içine giren çorabı bende kirli sepetine atarım. Örtülerim yok. Ayda bir koltuk minderlerinin kılıflarını yıkarım. Haftada bir nevresim değiştiririm

Demek 2 çocuğunuz olsa yandiniz , haftada 15 mak.çamasir yikanir herhalde :rolleyes:

Evet ben de mesela iki cocukla bir ara hergün makine calistiriyordum. Simdi azaldi, bilerek azaltmaya calisiyorum aciyorum giden enerjiye, suya. Zaten kücük temiz de giyse kirletecek. azicik kalsin üzerinde diyorum. Büyügü hergün ayri kiyafet giyiyor. Eskiye göre azalttim ama. Kirliyse yikiyorum. Temizse katlayip dolaba geri koydugum oluyor. Ama koltuk altlari kokuyor genelde bir kere giyilince mecbur yikaniyor. Yine de azalttim yani bir sekilde.

Ne zamandan beri böyle yapıyorsunuz. Bunu teteikleyen bir durum mu yaşadınız ergenlik veya genç kızlık zamanlarınızda falan babaevin de de böylemiydiniz.İsterseniz cevaplamayabilirsiniz ama cidden çok merak ettim.

ben hep böyleydim. Baba evinde annem kizardi çok çamaşır çıkıyor diye ama evlenince katlandı resmen. Bu sadece çamaşır kısmı. Bi de bulaşık için konu acasim var. Bütün hayatım çamaşır ve bulaşık yıkamakla geçiyor. Şuan mutfağımi temizlemem lazim , çamaşır katlamam lazim. Konu açtım burayı takip ediyorum

ayrıca günde 4 iç çamaşırı neden... bu kadar muzadrip iseniz akıntı pedi kullanın hem iç çamaşırınız temiz kalmış olur... iç çamaşırınızı atmmak yerine akıntı pedini atarsınız çöpe biter gider... fazla abartmıyor musunuz?
Onlar zararlı doktorlar tavsiye etmiyor.

Cevap yazan herkese çok tesekkur ederim. Kurutma makinesi alacağım önce, sonra banyoya kağıt havluluk alacağım. Sonra günlük değil üç günlük kıyafet ayarlayacağım dolabimda. Bunlarla başlayacağım inşallah daha az çamaşırım birikir artik. İç çamaşırı ve çorap konusuna çözüm bulamadım henüz. Günlük pedi eczaneye sorayim bi bakalım ne diyecek. Öpüyorum herkesi

Simdi gidip çamaşır katlamam lazim

Karı koca epey abartmissiniz. Bu dünyaya çamaşır yıkayıp katlayip ütü yapmaya mi geldiniz Allah askina? Günde 4 iç çamaşırı nedir ya günlük ped veya pamuk kullansaniz daha pratik olur. Hadi yaz olsa neyse de kış gunu günde 1 yeter bence.
Kıyafetleri de evde giydiğiniz tayt pijama hergun kirlenmez ki kapının arkasına asın ertesi gün de aynısını giyin.

Ben bir de eşime de takığım. Sabah giydiği çorabı gün boyu giyebilir. Eve gelip kirliye atmak yerine bir köşede bekletir, olur da markete giderse tekrar onu giyer. Benimkileri 10 dk giymiş olsam da kirliye. Onun çıkardıklarını o görmeden alıp atıyorum kirliye.
Kazakları 2 kere giydiğim oluyor ama tshirtler, penyeler tek giymede yıkanır. Nevresim, koltuk örtüleri ve perdeler haftada bir yıkanır. Ama bizim evciller var perdelere minik bombalar bıraktıkları için mecburen:KK70:
Makinem kurutmalı ancak iç çamaşırları, havlu, çorap ve nevresim harici kullanmıyorum. Kıyafetleri yıpratıyor ve küçültüyor. Belki ayrı olsaydı sorun olmayabilirdi, bi araştırın.

Ben anlamadım, bu kadar kıyafet değiştirmeye siz nasıl ter kokabilirsiniz ki? Günde 4 kere iç çamaşırı çok çok fazla, ben maksimum 2 tane değiştiriyorum. Bence sizinki takıntı olmuş, destek almalısınız.

dilsiz uşak alın. giyilmiş kıyafetler için kullanırsınız.
ben de giyilmiş kıyafetleri dolaba geri koymayı sevmiyorum.
ya da uygun yeriniz varsa bir dolabın bir gözünü böyle ayırabilirsiniz.
ben öyle yaptım.
her kıyafet hemen yıkanmaz.
pantolon, etek, hırka, ceket bunlar tekrar giyilebilir. (abartmamak lazım tabi kokana kadar değil)
çorap, bluz/gömlek tek sefer giyilir.
iç çamaşırı günde 2 kez yeterli aşırı bir akıntı yoksa.
akıntının yoğunlaştığı dönemlerde ( yumurtlama dönemi adet bitimi gibi) günlük ped kullanın. kotex nispeten daha iyi.

Hemen hemen aynıyız. Sadece pijamaları ve havluları 2-3 günde bir değiştiriyorum. Bir kere giyilen hiç bir şey giysi dolabına giremez. Makine sürekli çalışıyor. Kurutma makinesi hep dolu, çamaşır askısı hep açık. Abartıyorum, eskiden böyle değildim. Doğum tetikledi beni.

Cevap yazan herkese çok tesekkur ederim. Kurutma makinesi alacağım önce, sonra banyoya kağıt havluluk alacağım. Sonra günlük değil üç günlük kıyafet ayarlayacağım dolabimda. Bunlarla başlayacağım inşallah daha az çamaşırım birikir artik. İç çamaşırı ve çorap konusuna çözüm bulamadım henüz. Günlük pedi eczaneye sorayim bi bakalım ne diyecek. Öpüyorum herkesi

Simdi gidip çamaşır katlamam lazim
Günlük pedi jinekologlar önermiyor. Sizin de rahat edebileceğinizi düşünmüyorum.

Nevresim haftada 1 normal hatta ilişki sıklığına göre hergün bile olabilir. Günde 4 çamaşır banada fazla geldi ama.

pet konusunda güvenli mi ? Pet kullansam rahat ederim ama kaşıntı yapıyor bende.
ped filan kullanmayın onlar zararlı. iç çamaşırınızı değiştirmeye devam edin. bilmiyorun bana normal geldi yaptıklarınız. ben de neredeyse sizin gibiyim.

bunu yapacağım. 3 e ayıracağım kirli kiyafetlerimi. Gece giydiğim, evde giydiğim, markete giderken giydiğim diye. 3 gün boyunca bunları giyeceğim değiştirmeyeceğim. Böylece haftada 6 parça kıyafet çıkar. Bu iş yükümü azaltır bi nebze
bence doktorla görüşün. aklınızda bile kirli diye kodlamışsınız.

ay o kokuyu alsanız siz de kesin çalıştırırdiniz makineyi. Abartmıyorum gerçekten süt ve ıslak mendil kokuyordu bütün yatak sabah çok midem bulandi
2.5 yaşında bir oğlum var o ıslak mendil ve süt kokularını çok çok iyi bilirim. kastettiğiniz eğer kusmuk kokusuysa o olabilir de peki sizin çocuğunuz olduğunda ne yapacaksınız onu da merak ettim.

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Bir AN ÖNCE TEDAVİ OL
OKB var sende :KK43:
Okurken nefesim daraldı . Hayat böyle bir şey değil arkadaşım . Yanlış yaşıyorsun...

Hayat bana ne kolaymış meğer :KK57:

kesinlikle doktora görünün, bi de eşim sadece günde 3 çorap değiştirir demişsiniz normal olan oymuş gibi :skandal:

İç çamaşarı dediğiniz minicik şey, bolca yedeğiniz olsun sürekli makineyi çalıştırmak zorunda kalmayın. Onun dışında diğer yaptıklarınız çok abartı, hayatı kendinize neden bu kadar zorlaştırıyorsunuz yahu ? İnanın kimse size ay ne güzel ne titiz bayan demez ancak takıntılı olursunuz insanların gözünde ve kendinizi yıpratıp hasta ettiğinizle kalırsınız.

X