Çamaşır konusu

Sizi çocuklu olarak düşünemedim bir an :KK64:

ayyy bebek bu kusar, kakası çamaşırdan dışarı çıkar üst değiştirilir tamam da ,

eğer bebek olduğunda aynı düzende devam edip habire bebeği de soyarsanız düşünemedim :rolleyes:

eder sana 10 makina çamaşır.

Sonuç: Yılda 1 yeni makina :-)

Pijama giyme direk iç çamaşırlarınla yat bence :)

Haftada bir koltuk örtüsü yıkama bunu ayda 1 e düşür.

İççmaşır ve çorap konusunda haklısın. Çalışırken bende aynı kazağı ikinci gün asla giymezdim ve kesınlıkle yıkanırdı. Pantolonlarla öyle yapmıyorum en az 2 gün giyerdim üst üste günler olmasa da. Evde giydiğşn taytı da 3 5 gün kullan. Havluları ayrı kullandıgınız ıcın bence haftada 2 yeter.

Yine bir tartışma başlayacak ama içiniz rahat olsun :) siz temiz, pak bir insansınız :) Evdeki taytla markete mi gidilir :)
Çorap da keza öyle... Ayakkabıya girdi mi bir kez kullanmak bana da daha hijyen geliyor. İç çamaşırı ve atlet de her gün değişir bence de. Ne o öyle pis pis mi giyeceğiz (imkanı olmayanları tenzih ediyorum, imkanı olanlar üzerinden yorum yapıyorum :) )

Bunun pislikle ya da temiz pak olmakla bir ilgisi yok aslında. Başka biri "çok pasaklıyım bana bir akıl verin." deseydi de optimum ölçüde bir şeyler söylerdik. Her şeyi koyverin gitsin demiyoruz zaten ama belliki bu takıntı Lorentz Lorentz 'i rahatsız edecek boyuta ulaşmış. Bu obsesyon durumu daha ciddi boyutlara ulaşmadan önlem almak gerekir çünkü okb dediğimiz şey aslında günlük yaşamda dilimize pelesenk olmuş anlamının çok dışında, insanın yaşam kalitesini muazzam ölçüde düşürebilen, hayatı zindan eden, zamanlamanın önem teşkil ettiği ve asla ihmal edilmemesi gereken bir psikolojik problem.

Bunun pislikle ya da temiz pak olmakla bir ilgisi yok aslında. Başka biri "çok pasaklıyım bana bir akıl verin." deseydi de optimum ölçüde bir şeyler söylerdik. Her şeyi koyverin gitsin demiyoruz zaten ama belliki bu takıntı Lorentz Lorentz 'i rahatsız edecek boyuta ulaşmış. Bu obsesyon durumu daha ciddi boyutlara ulaşmadan önlem almak gerekir çünkü okb dediğimiz şey aslında günlük yaşamda dilimize pelesenk olmuş anlamının çok dışında, insanın yaşam kalitesini muazzam ölçüde düşürebilen, hayatı zindan eden, zamanlamanın önem teşkil ettiği ve asla ihmal edilmemesi gereken bir psikolojik problem.

kesinlikle günlük hayatımda büyük engellere yol açan bir durum. Düzenli olarak yardımcım geldiği zamanlarda o katlayıp yerlestiriyordu ama bu sefer de evin diğer isleri yarim kalıyordu. Halledeceğim ama bu sorunu en yakin zamanda inşallah . En azından farkındayım çok bunaldim

Aklima gelmisken,konu sahibi kardes, su sekilde dusunebilirsiniz. Tamam yatakta ayri kiyafet,evde ayri kiyafet,sokakta ayri kiyafet,isyerinde ayri kiyafet kullaniyoruz bunda hemfikiriz. Sokaktakini evde giyemeyiz bunda da hemfikiriz. Ama evdekini sokakta giyiyorum ben sahsen. Mesela su anda evdeyim,uzerimdeki kiyafetle markete carsiya avmye gidebilirim. Neden gitmeyeyim market pazar mi kirlenecek? Hayir elbette. Onemli olan ev kirlenmesin.Bir pantolon uzerinde bir tisortum var neticede.
Ozetle icerdekini disariya giy (pijama gecelik degil tabii) ama disaridakini iceri giyme.

Günde 3 çorap değiştirmek mi.
Komşuya eve işe ayrı kıyafet.
Ayakkabı çorabı ev çorabı.
İyi bari bu tempoyla 50 makine çıkmaması tuhaf olmus.

Haklısınız lakin (uzmanlık alanınızı bilmeden yorum yapacağım kusura bakmayın, belki de uzmanlık alanınıza giriyordur) OKB teşhisini buradan okuyarak da yapamayız. Lorentz Lorentz 'in genel davranışlarındaki obsesyon ve kompulsiyon matriksine bakmak lazım. Umarım bu denli bir boyutta değildir. Aslında Lorentz bunu daha iyi cevaplayabilir, Bunları yapmak için hevesli olmak başka şey yapmayınca huzursuz, tedirgin ve korkak olmak başka şey. Sanırım işin kilit noktası da bu.

kurutma makinasi bende var 1 saate kurutuyor eger beklemeden cikartirsam kiyafetler ayni ütülü gibi dümdüz cikiyor kesinlikle cok işinize yarayacak!

kesinlikle günlük hayatımda büyük engellere yol açan bir durum. Düzenli olarak yardımcım geldiği zamanlarda o katlayıp yerlestiriyordu ama bu sefer de evin diğer isleri yarim kalıyordu. Halledeceğim ama bu sorunu en yakin zamanda inşallah . En azından farkındayım çok bunaldim

Ben Lorentz'in mesajını sonradan gördüm. Aman diyeyim o zaman bize danışmayın bile, çünkü aynı noktadan bakmıyoruz. Hayatınızı engelliyorsa çok ciddi bir boyutta takıntınız var demektir ki o zaman da irisAlatariel irisAlatariel çok haklı, ilk fırsatta muhakkak bir psikiyatri uzmanında yardım alın. Psikolog değil Psikiyatrist olması birinci kural, zira ilaç tedavisi ile de desteklenmesi gerekebilir. :KK43:

Evet insan aşırıya kaçtığını fark ettiği her durumda kendini durdurmalı. Günümüzün sorunlarından en önemlileri bağımlılık ve takıntı.

Evdeki kuyafetle markete gitme olayı örneğin, tamam hoş olmayabilir ama bence konu sahibi bir kaç denemeli. Az pis olmaktan zarar gelmez. Çünkü takıntıları bir yerde kırmazsan artarak seni ele geçiriyor.

Bir arkadaşımın akrabası balkona da ayrı kıyafet giyermiş, çocuk falan balkona çıktığında evin içine girdiği gibi kıyafetlerini değiştirirmiş. Aklıma o geldi. O da bu raddeye hemen gelmemiştir, yavaş yavaş oluşmuştur.

Ev kıyafetini dışarı giymek istememen normal ama bir kez çıkardığını kıyafet kirli yada terli değilse tekrar gidebilirsin. İç çamaşırindan yana takintiliysan günlük ped kullanman daha rahat olur.zaten ikimiz de çalışıyorsanız koltuk örtülerin vs çok kirlenme diye düşünüyorum onları iki haftada bir yikayabilirsin. Bir de kazak falan ter olabilir ama pantolonun eve geldiğinde temizse balkona bi aşıp havalandırır dolaba kaldirabilirsin.

ahhaa ayni ben. kurutma makinesi aldim sirf bunun icin. ustune birde kusmuklu bebek eklendi. 4 yas krese giden cocuk da var. hergun iki makime mutlaka calisiyor. eritemedim camasir yiginimi bir turlu. gelek elktrik su faturalarini hic demiyeyim

tamam bi araştırıp almaya karar vereceğim. Ne kadar sürede kurutur ki çamaşırı. Bence de iş yükümü büyük oranda azaltır kurutma makinesi.
Kurutma makinesi yerine bence siz kendinizi frenlemeye çalışın bu şekilde yaşamanız sizin için çok zor olsa gerek. Kendinizle savaşın bugün sadece bir kere ya da 2 defa iç çamaşırımı değiştirecem ya da bugün giyindiğim pantolonu yarında giyinecem taytı gelince tekrar giyinecem diye kendinizi şartlandırın yaptığınızın yanlış olduğunun farkında olursanız azaltırsınız benim yakın bir arkadaşımda aynı durumdaydı dr a gitti ancak dr bundan kendi isteğinle vazgeçmezsen ben birşey yapamam demiş ya da ilaç kullanacaksın. Siz inatla üstüne giderseniz normale dönebilirsiniz. İnanın bende titiz biriyimdir ama sizin şu durumunuz çok ciddi

Geçen gün TLC de okb hastalarıyla ilgili bir program izliyordum. OKB hastası olan adam için "2 haftada bir çarşaflarını değiştiriyor" dendi.
Eğer çeviride bir hata yoksa pek okb lik gelmedi durum. Biz zaten haftada 2 duruma göre 3 defa çarşafları değiştiriyoruz.
Cihazla oranın buranın mikrop oranını ölçmek dışında hasta diye gösterdikleri evler etrafımızdaki çoğu kadının evi gibi.
Demek ki adamlara göre yurdum kadınının büyük çoğunluğu kontak.

15 günde bir çarşaf değiştiriyorum. Makina sürekli açmam mümkün değil. Çamaşır günde 2 kere değiştiriyorum ama günlük ped kullanıyorum ben.
Ayrıca hiç havlu kullanmadık şimdiye kadar. Hep kağıt havlu kullanırız.
Sizin çok çok abartı. Ve israf. Gerçekten israf. Su israfı. Şimdi suyumuz bol olabilir ama bu israf yüzünden bol olan kaynaklar da gidiyor, yazık değil mi?

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Haftada 6 makineyi iki ayda çıkarırım ben:oha:

Tabiki normal değil.

Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.

Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.

Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.

Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim :KK43:

Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.

Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.

Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Bende titizim 2 kişiyiz 3-4 arası makine çalışır bizde

Bu kadar pimpirikliğe iki havlu az geldi bana. :KK70:normal değilsin. İç çamaşırı ve çorap tamam da gerisi hastalık boyutunda. Kendi vücudundan neden iğreniyorsun. Merak ediyorum, affına sığınarak sormak istiyorum. Hep de merak etmişimdir . Ne olur beni aydınlatırmısın. Okb hastaları sevişirmi? Araya mendil koyarak mı öpüşürsünüz mesela :110: bunu cidden merak ediyorum. Ben okb hastası değilim ama eşim pis ve bakımsız, ben hiç yapmıyorum da..:KK43:

X